Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  


Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Oszczędność dla piekarni. Palniki na pellet. Nasza firma zajmuje się sprzedażą palników na pellet. Mamy bardzo konkurencyjne ceny. Zajmujemy się sprzedażą, montażem oraz serwisem. W sprzedaży posiadamy również pellet bardzo wysokiej jakości. Zainteresowanych piekarzy zapraszam serdecznie do kontaktu. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania i rozwieję wątpliwości. Pozostaje do Państwa dyspozycji.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-08-24 21:28:59autor: biokraft
Witam.Czy można się gdzieś w trójmieście zapisać na kurs. szkolenie na piekarza.Czy taki kurs może być bezpłatny. :)
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2016-08-24 19:16:19autor: lukpilat21
Witam, wlasnie koncze 3 klase zawodowa i 29 bede mial test praktyczny co na nim moze byc? a 30 test pisemny i ustny z jakich tematow najczesciej sa pytnia? pamietacie jeszcze? jeszcze na dodatek zgubilem zeszyty z kursow 3-miesiecznych a za madry nie jestem
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-08-24 17:23:31autor:
Witam, potrzebuję piec elektryczny z trzema lub pięcioma komorami, każda oddzielnie zasilana, nieduży max na 100 foremek po 0,5 kg.mieszałkę ok. 60l. urządzenia używane, sprawne.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-08-24 09:10:30autor: zajem
Chcę zmienić starą ręczną dzielarko-zaokrąglarkę na nowszą ( używaną lub nową) koniecznie półautomat.Problem w tym że nie wiem jakiej firmy wybrać? Co byście polecili?
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2016-08-23 21:30:30autor:
Witam. Słyszeliście już o fabryce pieczywa mrożonego,która ma być uruchomiona w przyszłym roku przez Jeronimo Martins? Ta fabryka z zupami,którą uruchomili,to podobno szał zrobiło i wchodzą w pieczywo i słodkie. Ich pełnomocnik dostał pozwolenie na rozpoczęcie inwestycji.
komentarzy: 23
ostatni komentarz: 2016-08-23 15:11:54autor: piotropole
Jeśli można wiedzieć, płacicie tylko za wodę użytą do produkcji czy za ścieki również?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-08-23 13:48:05autor: loizik
Miód, malina...:)
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2016-08-22 22:00:54autor: rafal1a3
Witam. Poszukuję dobrej i wydajnej zmywarki do koszy, blach, foremek itp. Bardzo proszę o podpowiedzi jakiej firmy, modelu szukać, aby dobrze i skutecznie oraz w miarę szybko pracowało. Nowe czy używki? z góry serdecznie dziękuję za sugestie i podpowiedzi.Pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-08-22 18:04:48autor: fred
Co sie znajduje w chlebie? http://ulicaekologiczna.pl/kuchnia/co-sie-kryje-w-chlebie/ i jakie ujemne skutki dla zdrowia powoduje?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-08-22 17:35:57autor: mike
Witam. https://zapodaj.net/0fef520423c03.jpg.html https://zapodaj.net/cb040f4eda658.jpg.html Chleb baltonowski 60/40. Problem pojawia się od czasu do czasu. Tak jak się pojawia tak i znika. Drożdże rozpuszczane w wodzie. Ręczne odrabianie. Kręcenie na spiralce 5/5. Dziury zazwyczaj w środku. Czasami na krańcach chleba. Od czego to może być??
komentarzy: 18
ostatni komentarz: 2016-08-22 04:24:07autor:
Witam, mam problem z plesniejącym pieczywem. Zbyt szybko plesnieje a jest na naturalnym zakwasie. Robilem juz dezynfekcje całej piekarni i mic to nie pomogło. Prosze o pomoc bo nie mam już pomysłów
komentarzy: 33
ostatni komentarz: 2016-08-21 20:57:23autor:
Cytuję:"Jeśli chcesz podjąć prace w angli w małej polskiej piekarni to zadzwoń 0044 07522420135" koniec wiadomości. Może jakaś pijaczyna się połakomi i zadzwoni. Te zagraniczne firmy są jakieś jebn..te. Zero konkretów. Trzeba być debilem lub liczyć,że się takiego spotka aby mieć nadzieje,że ktoś podejmie się współpracy i poleci. Powodzenia na tej emigracji.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-08-21 12:07:53autor: Maciej25
Witam potrzebuję diosnę mikser z kotłami lub porządną spiralną maszynę z dzieżami chętnie Masz Ibis Kemper.Moze byc prosto z produkcji Proszę o info dzięki
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-08-19 20:12:43autor: andrzej70
Witam kolegów.Potrzebuje instrukcje stanowisk pracy (przesiewacz,piece i.t.p. może ktoś pomoc?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-08-19 16:37:54autor: rolandmikitiuk
jak pozyskac pracownika z Ukrainy ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-08-18 20:15:24autor: acm11
Witam doświadczonych cukierników. Mam pytanie czy ciasto parzone robi się na mleku czy na wodzie.mnie od samego początku uczono na wodzie a tu jeden pan mi napisał że pierwsze receptury były na mleku.
komentarzy: 29
ostatni komentarz: 2016-08-17 14:51:39autor: lukpilat21
Informuję Pana,który dzwoni do mnie z Wielkiej Brytanii,że nie jestem zainteresowany wyjazdem. Ze względu na to,że kontaktuje się Pan trzeci raz,mam propozycje. Jeśli,pomimo wielkiego zainteresowania emigracją, nie może Pan nikogo zatrudnić,to proponuję otworzyć lokal,gdzie będzie prowadzona produkcja asortymentu,a gotowe wyroby polecą do Pana samolotem. Nie ma z tym problemu. Mogę zająć się kompleksową obsługą tej inwestycji. Tylko w przypadku wyboru Bydgoszczy,jako lokalizacji. Z tego miasta jedna cukiernia wysyła w ten sposób ciasto do Londynu. Pozdrawiam
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-08-15 20:11:42autor: Maciej25
Witam nadal nie wiem jaka jest przyczyna ze chleb robi sie watowaty myslalem ze to przez magazyn ze jest za cieplo i niema gdzie odparowac. Wystawilem kilka chlebow na zewnatrz piekarni ale nie ma poprawy nadal robi sie watowaty dalem mniej drozdzy ciasto bylo troche mocniejsze i temperatura ciasta troche wieksza niz zawsze poniewaz ostatnio robilem chlodniejsze ciasto wiec juz sam nie wiem czym to jest spowodowane na piecu mamy temperature 225 stopni czas wypieku okolo 40-45 minut z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-08-15 10:21:08autor: mateusz111
http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/56,150427,19749785,aromat,,2.html chlebek za 30zl, taki sam (ten od goetza) kosztuje za miedza 2.40eu. A jeszcze dalej, wynalazek piekarski z piekla rodem tzw chleb ezekiela- nie przesadzam ale cena za 600g badziewia ezekielowego to 13 dularuf czyli 52zl. Tak pod rozwage. Na poczatku forum uprzedzalem, nie wyrzucac starych metod i piekarni... Jak mialbym to kupowac to wolalbym piec w automacie do chleba w domu. Dziwie sie ze klientela jeszcze sie o tym nie dowiedziala, ze moga sami lepszy i tanszy upiec w domu.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-08-14 12:23:29autor: mike
Witam wszystkich. Pracuje na bardzo starym subiekcie. Chciałbym zmienić program do prowadzenia piekarni. Na starym muszę wpisywać na każdej w-z ceny i ilości jakie daje mimo że zamówienia idą praktycznie te same i ceny bez zmian. Znacie jakiś program w którym można zaprogramować ilości i ceny do danego sklepu żeby oszczędzić sobie czasu i pomyłek i ewentualnie zmieniać pojedyńcze pozycje a nie wpisywać wszystkie po kolei. Pozdrawiam
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-08-13 10:53:44autor:
program Navireo dla piekarni. jakie wady systemu? u mnie zwroty i ich rozliczanie stanowi problem, podzielcie się swoimi uwagami
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-08-13 10:43:19autor:
Witam.Która metoda jest lepsza na zrobienie ciasta drożdżowego jednofazowa czy dwufazowa?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-08-12 22:32:01autor: lukpilat21
Witam mam pytanie czy ktoś wie lub stosował ziemniak gotowany do chleba jako chleb ziemniaczany. Jak to wygląda w praktyce. Pozdrawiam .
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-08-12 14:56:42autor:
Witam. Chciałbym odciazyc troche prace przy krojeniu chleba. Zastanawiam sie nad zakupem krajalnicy tasmowej JAC full. Dziennie jest krojone ok 2 tys chleba(2 osoby na zwykłej krajalnicy). Czy przy tasmowej 2 osoby dadzą rade? Czy raczej nie przyspieszy to roboty?
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2016-08-11 12:03:39autor: waw13
Jest praca dla młodych cukierników dopiero co po szkole czy jednak pracodawcy stawiają na doświadczenie.Jak myślicie.Proszę o komentarze.
komentarzy: 28
ostatni komentarz: 2016-08-11 11:39:28autor: lukpilat21
Witam Ja to 42 letni piekarz-samouk z wieloletnim doświadczeniem na piekarni (ciastowy, piece wsadowe, stołowy (chałki rogale i inne pieczywo drobne ręcznie odrabiane). Poszukuje pracy w piekarni z zapewnionym zakwaterowaniem na długi okres czasu- nie przygody! Moje obecne oczekiwania za prace to: 1. Zakwaterowanie na poziomie "ludzkim" 2.wynagrodzenie minimalne to 2600 w skali miesiąca za przyzwoity czas pracy (łącznie maksymalna ilość godzin dziennie to 10H- reszta płatna osobno) 3.Bez względu na formę umowy lub jej brak po roku pracy zapewniony mi należny urlop lub też ekwiwalent za niego. W razie chorobowego (którego raczej nie przewiduję) także płatne uczciwie bez znaczenia na formę umowy. W zamian oferuję możliwość długiej współpracy, zaangażowanie w swoje obowiązki i rzetelność. Uczciwość i trzeźwość w pracy to moje atuty gwarantowane. Posiadam receptury które mógłbym wdrożyć ale nie jest to wymóg - mogę być "stołowym" Przez ostatni rok jestem prowadzącym produkcje w nowo powstałej piekarni i skoro takowa utrzymuje się już od roku na rynku to świadczy że moje wyroby znajdują swoich zwolenników. Wyroby te można obejrzeć na stronie : https://www.facebook.com/Piekarnia-Góral-551915698293359/ Jest to strona którą stworzyłem i prowadzę w formie reklamowej firmy. W razie zainteresowania lub pytań proszę zostawić kontakt a się odezwę. Pozdrawiam
komentarzy: 25
ostatni komentarz: 2016-08-09 22:55:04autor: piekarz28
Witam .Mam problem ze ściekami w cukierni muszę założyć separator czy ktoś przerabiał ten temat .Nie wiem od czego zacząć.Za poradę z góry dziekuję.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-08-09 21:56:33autor:
Witam serdecznie. Proszę o uwagę właścicieli zakładów cukierniczych. Zajmuje się kompleksowym doradztwem w dziedzinach: technologia(naturalna), wprowadzenie nowego asortymentu wraz z przeszkoleniem załogi, szkolenia podnoszące efektywności pracy, rozwiązywanie problemów wewnętrznych, zwiększenie sprzedaży.Budowa stałych relacji klient-firma. Monitorowanie wyznaczonych celów wraz z formuowaniem misji firmy. Pomoc w rekrutacji(cały proces) oraz zwalnianiu pracowników. Przy braku rezultatów-zwrot pieniędzy. Wszystkich zainteresowanych zachęcam do kontaktu mail,gdzie odpiszę na wszelkie pytania. Doradztwo w tej formie jest darmowe. Resztę ustalamy w "cztery oczy". Pozdrawiam.
komentarzy: 25
ostatni komentarz: 2016-08-09 21:19:41autor:
Dzień dobry. Poszukuję dzielarko zaokrąglarki do produkcji tortilli czyli małych kęsów tj od około 20g. Czy macie jakieś doświadczenie, która najlepiej się sprawdza przy cieście do tortilli? Gdzie szukać, najchętniej używane? Dzięki za podpowiedzi, raczkuję trochę jeszcze w temacie piekarnictwa :) Pozdrawiam.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-08-09 09:09:30autor:
Jak zarabiac pieniadze bo o to przeciez tutaj wszystkim chodzi. Jeden taki oferuje uslugi marketingowe bez pojecia, jacys dostawcy proszkow, sprzetow itd. Jakies ciasto parzone robione na wodzie a ja czytam w swoich starych recepturach ze tylko na mleku. Nie wierze w te wode, ze smakuje wypiek lepiej bo to jest wynalazek ostatnich czasow. Ucza nawet w szkolach ze tylko na wodzie... Chce zaproponowac inny sposob zarabiania ktory nie wyklucza zarabiania z piekarstwa a wrecz przeciwnie- wspomaga je. Jest tu sporo fachowcow, niektorzy to sa w ogole prosto z Olimpu piekarstwa, np w&w czy sweeten, plus cala masa ktorych nie zapamietalem. Kazdy ma dostep do komputera. Wystarczy usiasc i napisac ksiazke oraz ja opublikowac przez np amazon. 20 euro od sztuki leci wowczas dzien i noc-365.1000 ksiazek to juz jest ... sa tam jakies oplaty, wiadomo. Nie jestem goloslowny-tu gosc napisal ksiazke https://www.amazon.de/Josey-Baker-Bread-54-Recipes/dp/1452113688/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1470679073&sr=8-1&keywords=josey+baker+bread Jest SAMOUKIEM, prowadzi piekarnie i nie martwi sie o SEKRETY. Tak, tak, jest to caly podrecznik PIEKARSTWA z mysla o nauczeniu amatora na otworzenie zakladu piekarskiego. Sam chetnie wasza ksiazke kupie. Jest co prawda po angielsku ale przetlumaczenie automatyczne nie jest problemem jak ktos ma pojecie jak sie to robi. Gora godzina pracy wraz z parzeniem herbaty, przygotowaniem kolacji i uczeniem sie jak sie to robi. Wiecej nie moge tu powiedziec bo byloby to nielegalne. Kumaci zorientuja sie o co biega. Powodzenia!
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-08-09 05:16:25autor: mike
Witam, Odkryłem ostaniu fajny przepis na rogaliki "czarne" dodając do ciasta węgiel naturalny, chciałbym to fajnie udekorować i moje pytanie brzmi czy istnieje dodatek do np polewy lukrowej lub nadzienia co powoduje efekt fosforyzujący?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-08-08 08:34:00autor: Vimes
Co to są wywrotnice do ciasta i jakie znasz ich rodzaje?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-08-06 22:49:25autor:
Witam potrzebuję spiralną mieszałkę z kotłami w dobrym stanie jesli ktos ma proszę o informację dziękuję
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-08-06 11:50:31autor: andrzej70
Coś mi się zdaje że trzeba zwijać interes.Nie z powodu braku dochodu czy zbyt małej produkcji (chociaż z tą też mogło by być lepiej) ale nie ma rąk do pracy.Szukam już 2 lata pracownika i przychodzą albo pijaki albo lesery.Tak sobie myślę że nisko upadliśmy skoro trzeba się prosić żeby ktoś przyszedł chociaż chleby kroić.
komentarzy: 57
ostatni komentarz: 2016-08-06 11:12:12autor: tim2012
Szukasz Ciastowego do nowo powstającej piekarni zostaw wiadomość a się odezwę :) Wdrożę receptury, poprowadzę produkcję a to wszystko za zwykłe wynagrodzenie!
komentarzy: 20
ostatni komentarz: 2016-08-05 11:32:05autor:
Pokrycie dzieży stalą nierdzewną ? Chciałbym pokryć dzieże nową powłoką. Dzieże mają 350L, pokryte są teflonem. Niestety musimy wymienić powłokę. Czy znacie jakieś firmy lub sposoby pokrycia ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-08-03 13:52:01autor: Rayban
WIAT,PANOW,MAM TAKI PROBLEM MAM INWESTORA KTORY CHCE OTWORZYC MALA PIEKARNIE PRZY SKLEPIE,W BELGI POTRZEBUJEMY MALEJ SPIRALNEJ MASZYNY,PIECA DO WYPIEKU CHLEBA ,JAK I CIAST DROZDZOWEK,I I BAGIETEK,POTRZEBNA TEZ BENDZIE DZIELARKA,I SMAZALNIK DO PACZKOW.WIENC MOJE PYTANIE BRZMI,GDZIE NAJLEPIEJ KUPIC CALY SPRZET NIE KONIECZNIE NOWY ALE PO DOBREJ CENIE ?DZIEKUJE ZA OPINIE
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-08-03 12:23:39autor: D.RUTKO100
Witam, mam problem chyba już nie raz poruszany na tym forum, ale gdy nie dotyczył mnie jakoś przechodziłem obojętnie obok tego problemu. A więc tak, produkuje chleb baltonowski bez żadnych polepszaczy na piecu RRK, problem polega na tym że jak wychodzi z pieca jest ładny, na wózkach zaczyna kostkować po czym z godziny na godzinę robi się z niego "szmata" miękki, kapciowaty, co możne być tego przyczyną, pozdrawiam
komentarzy: 32
ostatni komentarz: 2016-08-01 10:14:23autor: brunerkgb
witam,czy ktorys z panow pracowal w piekarni w ROTTERDAMIE?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-07-31 12:19:56autor: D.RUTKO100
Prosty temat - tzn pomiary natężenia oświetlenia na halach, kazano mi to zrobić bo Unia - kupiłem za podszeptem pani z PIP miernik światłości za60 zł na allegro, komisja z pracowników-protokół i mam spokój , jak Wy to robicie, mam się bać czy nie. Niedawno była firma śpiewająca 300 zł/1punkt i straszyli że tylko oni mogą to zrobić i przyjdzie PIP z Warszawy to będą karać.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-07-30 09:01:14autor: zygfryd
Po 20 latach ze mną, moja Pani ciastowa przeszła na emeryturę. 3 miesiące temu przyjęliśmy z radością chłopaka (piekarz) który się uczył żeby przejąć jej obowiązki. W między czasie parę razy zawalił ale czas był zbyt krótki żeby go zmieniać. Wierzyłem że zwycięży odpowiedzialność. Inwestowaliśmy w niego 100 dni. Na tydzień przed przejęciem obowiązków zniknął bez słowa a pani odchodzi za dwa dni. Bardzo potrzebny nam piekarz prawdziwy do współpracy. Jeśli ktoś z was powie że mam sobie robić sam , to nie martwcie się , robię sam również. Zapraszam kogoś fajnego do współpracy. woj.opolskie BioPiekarz 602788186
komentarzy: 58
ostatni komentarz: 2016-07-29 12:17:54autor: Asaf
Witam, robimy ok.400 drożdżówek latem dochodzi jeszcze ok 500-600 jagodzianek z uwagi na brak ludzi do pracy chciałbym usprawnić produkcje, jakie maszyny można by do tej ilosci zastosować? Myślałem o wałkowarce, tylko jaką? Chciałbym maszyne jak najbardziej uniwersalną.
komentarzy: 28
ostatni komentarz: 2016-07-28 12:10:15autor: Leszek26
Witam wszystich forumowiczów ,mam zamiar kupić wagodzielarkę i stożek do chleba produkcaj dzienna to 1000 chleba jasnego i 300 ciemnego ,proszę o opinie i poradę jakiej firmy kupić maszyny
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-07-28 10:21:34autor: miczaj99
Widziałem na stronie Spc filmik czy torzemiosło do nich wraca ludzie to chyba nie od nich
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-07-26 20:27:51autor: zajem
Podkarpackie i okolice ile płacicie pracownikom? Piecowy,ciastowy i stołowy oraz kierowcy? PILNE! Proszę o odpowiedź szczerą lub wcale.....
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-07-26 13:08:49autor: Łuki
Witam potrzebuje etykiety samoprzylepne na chleb krojony. Jaką drukarnie możecie polecić. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-07-25 21:54:04autor: bulek666
Panowie co się dzieje w naszej branży w moim mieście już trzecia nawet duża Piekarnia zbankrutowała jak u was ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-07-25 21:49:07autor: Bester23
Witam potrzebuje mieszałke z kotłami spiralną w dobrym stanie najchętniej Masza lub inną ma ktos moze ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-07-25 08:10:31autor: andrzej70
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
piekarnia!..
palniki na..
zatrudnię..
gaz # promocja..
haccp -..
piekarz..
cukiernik..
kupię..
kupię vw..
miesiarka..
miesiarka masz..
miesiarka ibis..
miesiarka ibis..
kemper spl 125..
miesiarka ibis..
miesiarka ibis..
miesiarka..
dzieże do..
diosna spv..
piekarz/..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama