Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  



Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Witam. Mam intrygujący problem dotyczący roboczych blatów drewnianych używanych tradycyjnie w piekarniach i cukierniach. Dlaczego używane są drewniane? Czy są jakoś specjalnie zabezpieczane, impregnowane, czy może jest to drewno surowe? A może odpowiednio czyszczone i odkażane? W drewnie niezabezpieczonym odkłada się woda i olej który przy tak intensywnym użytkowaniu musi w końcu się zacząć psuć. Zbierając te kwestie do jednego pytania: Dlaczego w piekarniach używane są drewniane blaty?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-10-31 00:38:33autor:
Witam szanowne grono piekarzy. Jeżeli ktoś mógłby opisać- jakie są przyczyny powstawania dziur i pęknięć na skórce chleba. Chodzi o to że ostatnio dość często chleb jest popękany i pęknięcia są różne- najczęściej są one wszerz chleba (poprzeczne) ale zdarzają się też wzdłuż. Nie są to duże pęknięcia- około 2-4 cm. Kiedyś z kimś rozmawiałem na ten temat ale długo problem nie występował i obecnie ciężko stwierdzić w czym rzecz.
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2014-10-30 22:47:36autor: gosc_niedzielny
witam mam problem poniewaz w chlebie mieszanym 7:3 pojwiaja sie roznorakie dziury , wydaje mi sie ze maka zytnia słabo ukwasza (kwas nie ma takiego mocnego aromatu ) make 720 mam z Wągrowca czy ktos ma ten sam problem w tym czasie czy gdzie indziej szukac przyczyny? pzdr
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-10-30 22:28:02autor: acm11
Pytanie; Czy opłacalne jest otwieranie swoich sklepów firmowych??
komentarzy: 20
ostatni komentarz: 2014-10-30 20:31:44autor: mario5
Witam. Czy macie jakiś skuteczny sposób czy też system pakowania towaru. Pracownicy popełniają dość sporo błędów podczas pakowania towaru, a niestety "magistrami" to oni nie są. Nie wiem, może jest jakiś sposób motywacji czy nagany który w takiej sytuacji jest skuteczny??
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-10-30 20:22:20autor: kari1
Mam Pytanie po wymianie noży w lozamet nie można kroić chleba bo szarpie nim i noże nie wrzynają się w bochenek.Jaka przyczyna dodam że noże już trochę stępiłem i dalej szarpie
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-30 17:31:20autor: mario5
WYPIEKI ODROCZONE KAJZERKA Witam mam problem z kajzerką na odroczonej fermentacji,dolnia część kajzerki często jest dziurawa, zdarza się też dziura od góry. Prowadzenie ciast, ustawienie komory (koma) ok. proszę o podpowiedzi w którym kierunku muszę działać. 1. mogę pomieszać 2 rodzaje mąk pzz kraków i polskie młyny? 2 większa gara? 3. zwiększyć dodatek wody o ok 1-2% 4.dodatek mąki żytniej do 2% takie mam pomysły, proszę o dalsze sugestie.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-10-30 17:21:40autor: hary78r
Mam Pytanie po wymianie noży w lozamet nie można kroić chleba bo szarpie nim i noże nie wrzynają się w bochenek.Jaka przyczyna??? dodam że noże już trochę stępiłem ni dalej szarpie
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-30 10:43:52autor: mario5
Mam Pytanie po wymianie noży w lozamet nie można kroić chleba bo szarpie nim i noże nie wrzynają się w bochenek.Jaka przyczyna??? dodam że noże już trochę stępiłem ni dalej szarpie
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-30 10:43:52autor: mario5
Silosy na mąkę. Czy warto ? Jeżeli tak to jakie? Czy trzeba je jakoś czyścić? konserwować? Proszę o jakieś opinie użytkowników. Możecie też napisać coś o oszczędnościach j
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-10-29 16:48:16autor:
Witam ! Czy ktoś ma doświadczenia związane z rozbiórką starego pieca typu anglik. Jaki przybliżony mógłby być koszt , ewentualnie jakie materiały może sobie zabrać z tej rozbiórki wykonawca - cegły szamotowe, złom. Proszę o informację.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-29 10:17:08autor:
Ponawiam temat pieca ceramicznorurowego, pracuje na nim od tygodnia, moje spostrzeżenia dla zainteresowanych najpierw zalety: 1.Przedewszystkim zwykły chleb dostaje kostki ,ma skórę i miękisz jest bardziej wilgotny. (smaczniejszy chleb) 2.Silna para i ładnie wyniesiony towar. 3.Równy wypiek 4.Prosta budowa pieca nie ma co się popsuć 5.Trzyma temperaturę co jeśli w przypadku braku zasilania można jeszcze piec. Wady : 1.Piec najlepiej wykorzystany byłby na dwie zmiany , co u mnie na razie nie jest możliwe. Piec długo się nagrzewa ok 30 stopni na godzinę , od końca zmiany do początku następnej traci ok 60stopni czyli ok 4 na godzinę. Co w konsekwencji zawyża średnie spalanie i wychodzi mi tyle samo pelletu co na 15m cyklotermiku , a ten ma tylko 12m. 2.Droga dodatkowa opcja, aby zasilać w parę garownie. Albo dopłata albo dodatkowe koszty związane z zakupem oddzielnego agregatu parotwórczego na prąd. Na razie piec pracuje tylko tydzień serwis powiedział że po dwóch tygodniach piec dopiero dojdzie do pełnej sprawności , faktycznie na początku trochę pary brakowało na górnych komorach teraz jest ok, i może to spalanie się jeszcze unormuje bo po załadowaniu wsadu temp. spadała o ponad 40 stopni teraz ok 25.
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-10-29 07:37:00autor: Leszek26
Witam. Mam problem z kajzerkami. Bułki wychodzą płaskie. Jaka może być przyczyna?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-29 03:21:06autor: kari1
gdzie mogę kupić pokrowiec na wózki?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-28 18:19:45autor: kordesik
pora na jakis czas,skonczyc z zawodem i przejsc na budowlanke:)odpoczac od piekarnictwa
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2014-10-28 08:53:29autor: scunthorpe
panowie pytanko małe potrzebuje sosu do bułki pizzerki takieo który by w większości nie znikał w piecu, ten co mam kładę dużo wyjmuje prawie że nic a w bułkę nie wsiąka moze ktoś podzieli sie z jakich firm sosy uzywacie
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-28 01:20:03autor: arielnowak@interia.e
witam jak by ktoś potrzebował programu do piekarni cukierni to zapraszam do kontaktu mam człowieka który robi program pod daną piekarnie robi wszystko zamówienia produkcję ile produktu stan magazynowy potrzeba rozliczanie kierowców faktury itd program jest super polecam podaje gmeil jsvict2@gmail.com
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-27 18:18:33autor: jsvict2
Witam, mam pytanie odnośnie zużycia prądu agregatu parotwórczego, ile prądu zużyje przez 8h na garowni ok 25m3?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-27 13:11:14autor: Leszek26
Widze w ogloszeniach ze zaczynaja sie nabory na tania,polska sile robocza w niemczech i belgii...to co oferuja to zadna rewelacja,,,glodowe stawki,zaczynaja sie okresy przedswiateczne,wiec i zaczyna sie lapanka na spragnionych wrazen i marzen polaczkow,,panowie!!nie dajcie sie!!praca za 1000 euro u niemca??toz to kpina!!im by sie nie chcialo z lozka za takie pieniadze do pracy wstac!!!pora skonczyc z tym jawnym oszukiwaniem ludzi!!moim zdaniem,,powinien byc spacjalny dzial,,poswiecony nieuczciwym ludziom,,,mialbym kilku do wpisania...pozdrawiam
komentarzy: 29
ostatni komentarz: 2014-10-26 10:55:31autor: scunthorpe
Spada mi zaparowanie w piecu ceramicznym, ktoś może mi pomóc - nie mam doświadczenia w tej kwestii, trzeba coś wyczyścić, zrobić czy może wołać jakiegoś specjalistę, jeśli tak to kogo. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek informację.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-10-25 17:29:35autor: Hidek
Witam czy ktos moze napisac czy warto i czy oplaca sie praca w niemczech w piekarni pozdrawiam
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-10-25 14:37:46autor: damiannn
bardzo chetnie pomoge piekarnią wprowadzić nowy asortyment do swych zakładów pracy oczywiście za symboliczną opłatą.posiadam bardzo wiele sprawdzonych receptur
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-10-24 14:51:59autor: dragonpita
witam mam piec rrk 2 komorowy ,NIEMOGĘ GO NAGRZAĆ WYCZYŚCIŁEM KOMORY I NIC PROSZĘ O POMOC
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-10-24 12:50:56autor:
Witam. chcem zbudowac z pomieszczenia chlodnie.czym najlepiej ocieplic sciany, czy moze byc styropian + z wierzchu panele pcv? czy moze ktos ma lepsze rozwiazanie.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-10-23 22:21:14autor: polen
Witam czy jest szansa aby ktoś mi podpowiedział z jakiego ciasta najlepiej upiec bułkę na kebaba ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-23 17:01:32autor:
Witam Wszystkich wiem że temat oklepany ale sytuacja wydaje się dynamiczna , jakie ceny mąki u was ? U mnie : 750 - 0,89 500 - 0,95 720 - 0,79 (żyto)
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-10-23 16:49:36autor: Tolek85
MAM ZAMIAR ZAKUPIĆ PIEC PIEKARNICZY - RUROWY. PROSZĘ O OPINIE DLA MODELI FIRMY POLIN I MODELI SPRZEDAWANYCH PRZEZ FIRMĘ IRPOL. WIEM JEDYNIE, ŻE MAJĄ PODOBNĄ CENĘ.
komentarzy: 23
ostatni komentarz: 2014-10-23 15:46:25autor: ARTUR
Macarons Mam pytanie do osób doświadczonych w produkcji macarons. Spotkałam się z gotowymi mieszankami do wypieku, które wymagają jedynie dodania w odpowiedniej proporcji wody i zmiksowania całości na gładką masę. Podczas gdy receptury od podstaw wymagają ubicia białka jak na bezę (czy to francuską czy też włoską, zależy od metody) i dopiero łączenia z resztą składników. Orientuje się ktoś na jakiej zasadzie działa gotowa mieszanka? Czy może próbował ktoś opracowywać własną? Czy naprawdę niezbędne w składzie są emulgatory i guma guar oraz mleko w proszku? Podaję skład mieszanki ze strony producenta: Sugar, almond powder (29.1%), egg white powder, emulsifier: E472a-E472b, rape seed oil, dextrose, skimmed milk powder, stabilizer: E412 Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Interesuje mnie opracowanie takiej powtarzalnej receptury, ponieważ niestety mam problem przy większej produkcji z konsystencją masy. A może ma ktoś sprawdzoną recepturę? Najlepiej na albuminie, nie na świeżych białkach. Pozdrawiam!
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-10-23 13:32:23autor:
witam mam mały problem chleb mieszany na kwasie i roszczynie i rozpada sie miękisz i jest mało wilgotny co radzicie
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2014-10-23 12:56:16autor:
Firma wilmex ktoś z kolegów używa miesiarki z tej firmy ? poproszę o opinie na temat firmy
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-10-23 12:38:46autor: arielnowak@interia.e
witajcie może ktoś zna stronę gdzie mogę znaleś opis wartości odzywczej na asortymenty
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-23 09:39:41autor: szymek25
nie ma któryś z kolegów na sprzedaż pomadziarki do dekoracji wyrobów cukierniczych ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-23 05:09:42autor: arielnowak@interia.e
Witam wszystkich. Potrzebuje recepturkę na dobre ciasto pod pizzerinki. Oczywiście nie za darmo ":)
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-10-23 02:52:10autor: bulek666
witam szukam pracy jako cukiernik moge wprowadzic nowe receptury zaczac produkcje cukiernicza jesli jest ktos zainteresowany prosze o kontakt
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2014-10-22 22:23:07autor:
W czym tkwi sekret strucli Oskroby że jest tak długo świeża ?
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2014-10-22 21:33:15autor: marcel
ile kosztuje wprowadzenie na piekarnie np. jednego asortymentu chleba, nie oczekuję konkretnych cyfr,ale rząd wielkości czy do 500 zł, czy powyżej?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-10-22 20:01:31autor: zloty115i
witam. Do paru dni pracuję na wago-dzielarce, miękisz jest ok ale skóra jak na byku. w recepturze nic nie zmieniałem. ciasto luźne, 26-28 stopni. chleb garuje ok 25 min.(wcześniej garował ok 35-40), w piecu siedzi 45 min. polepszacz brotstabill.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-10-22 14:41:09autor: pawel.
Witam! Czy jest osoba która może mi powiedzieć ile ok. % z wody pobranej jest przeznaczone na ścieki w piekarni???
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-10-20 15:45:15autor: justynaaa
Witam. Mam pytanie. Gdzie zaopatrujecie się w woreczki na pieczywo wykonane z lepszej folii niż HDPE. Pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-20 15:43:00autor: jojek_lol
Witam szukam mieszałki diosny miksera z kotłami lub mieszałki spiralnej z kotłami jesli ktos ma w dobrej cenie proszę o info dzięki
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-20 11:18:05autor: andrzej70
witam,poszukuje mieszałki spiralnej, nowej jak i używanej w dobrych pieniądzach koniecznie z dzieżą wyjedna, przerabiam około 15 ton mąki miesięcznie, jaka polecacie, aby była bezawaryjna ewentualnie tania w naprawie,pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-10-20 09:46:15autor: brunerkgb
Witam koledzy potrzebuje pomocy mianowicie od dostawy nowej mąki mam problem chleb po zasadzeniu do pieca i zaparowaniu strasznie strzela masakrycznie , a podczas wypiekania strasznie koloruje wręcz pali się skóra jest ciemna. Ciasto jest słabo elastyczne krótkie, kombinuję różne ciasta już nie wiem co robić , macie jakieś pomysły. Pozdrawiam
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-10-20 06:25:50autor: Tomixu_25
witam jaka drukarkę do etykiet byście polecali dziękuje
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-19 17:14:52autor: adziu6
mam dwa pytania do kolegów piekarzy, dziś pierwsze kręcenie ciasta mieszałką immbis i pytanie jaka powinna być idealna temperatura ciasta na wyroby cukiernicze z ciasta drożdzowego a drugie pytanie odnośnie temperatury i wilgotności w garowni do tej pory używałem garków do robienia pary i nie zabardzo wiem jakie powinny być ustawienia na profesjonalnym garowniku ?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-10-19 13:31:02autor: arielnowak@interia.e
Witam. Czy ktoś z Państwa jest w posiadaniu pieca firmy ALDEGHERI FORNI?? dystrybutorem w Polsce jest firma IR-POL. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy to dobre piece?? Pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-18 01:57:48autor: kari1
Skrzynki piekarnicze- czy ktoś jest zainteresowany ofertą???
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-17 10:06:13autor: milenka
Witam szukam mieszałki diosny miksera z kotłami lub mieszałki spiralnej z kotłami jesli ktos ma w dobrej cenie proszę o info dzięki
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-17 08:42:11autor: andrzej70
Pytanie: Ile ścieków produkcyjnych powstaje w piekarni, która wyrabia dziennie ok. 1000 kg? Proszę przykładowo podać dane, może być mniejsza produkcja.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-16 17:27:56autor:
Wracając do tematu pieca ceramicznorurowego, dziś pierwszy dzień wygrzewania . Od godz. 6 do ok 8 naciągnął 50C ,palnik się wyłączył a temperatura jeszcze wzrosła o 8 stopni ,teraz jest godz. 11 i temperatura nie spada , zapowiada się dobrze. Poszło ok 10l oleju.
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2014-10-16 15:27:27autor: Leszek26
interesuje mnie zakup koszy do transportu pieczywa (żółte) na chleb macie jakieś adresy firm produkujących kosze?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-10-16 14:45:02autor: amelka25
Piernik a walcarka automatyczna Witam serdecznie mam pytanie czy ktoś z Kolegów wałkuje piernik( klasyczny na paleniaku nie z worka ) na walcarce automatycznej jeśli tak to proszę o pomoc jak ustawić progi schodzenia oraz prędkość taśmy tak aby po rozwałkowani ładnie sie zwinął Pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-10-16 10:17:04autor: junior1981
Witam Was Koledzy i Koleżanki. Mam pytanie. Gdzie zaopatrujecie się w woreczki na pieczywo?? Szukam taniego dostawcy woreczków z Folii CPP?? bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-15 20:16:31autor: jojek_lol
witam, poszukuję producentów farszu pieczarkowego. Proszę o pomoc.dziękuje pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-10-15 14:01:27autor: miro78
Z przyczyn osobistych wydzierżawię bardzo dobrze prosperującą piekarnię w okolicach Warszawy ( do W-wy 15 km) z dużym rynkiem zbytu, centrum miasta – bardzo dobra lokalizacja. Produkcja na sklepy firmowe oraz liczne sklepy detaliczne gł. W Warszawie. Hala produkcyjna ma 450 m2 w pełni wyposażona. Więcej informacji udzielam w rozmowie telefonicznej lub na miejscu po uprzednim umówieniu terminu. ROZPOCZĘCIE DZIERŻAWY Z DNIA NA DZIEŃ NIE WYMAGAJĄCA ŻADNEGO WKŁADU FINANSOWEGO. Kontakt: 502 320 474
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-15 13:53:21autor: trepek
Witam.mam pytanie jak samemu wyprowadzić kwas chlebowy od początku.Mam jeszcze jedno pytanie ile kwasu daje sie do ciasta z 60kg mąki pszennej i 40 kg żytnie,dziękuje i pozdrawiam.
komentarzy: 27
ostatni komentarz: 2014-10-15 11:46:35autor: tusiu-adas
Witam szukam mieszałki diosny miksera z kotłami lub mieszałki spiralnej z kotłami jesli ktos ma w dobrej cenie proszę o info dzięki
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-15 08:54:34autor: andrzej70
Witam, mam pytanko, ile opcjonalnie powinno się dać kwasu (naturalnego) na 100kg mąki, przy chlebie zwykłym (baltonowskim) dodajecie też suche żyto? Stosuję kwas młody, wyprowadzany codziennie
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-14 19:20:40autor: Redek
Witam. Jestem cukiernikiem. Postanowiłem zamiesić moja reklamę w internecie, który jest najszybszym źródłem informacji. Chodzi mi o zdobycie nowych klientów i także o utrzymanie dotychczasowej kontrahentów. Chciałbym żeby firma stworzyła moja stronę www wraz z cennikiem. Dbał także o nie awaryjność serwera. Adam z Krakowa
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-14 12:12:45autor:
Koledzy piekarze. Czy wie ktoś jak wygląda egzamin mistrzowski?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-14 12:12:21autor:
Szanowni Państwo, szukam serwisu do spiralnej miesiarki z kotłami wyjezdnymi RMS 250 marki JEREMY. Może jest jakaś firma zajmująca się poza producentem serwisem techniczno elektronicznym miesiarek podobnego typu. Nie muszę przecież wyjaśniać iż pomimo zakupu sprzętu bezpośrednio u producenta na serwis pozagwarancyjny raczej nie ma co liczyć... Dziękuję 603373732
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-10-13 15:44:36autor: domaszowice
poszukuje sprawdzonego preparatu do mycia pojemnikow do zmwarki kapturowej hobart. proszę info.pozdrawiam i dziekuje
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-10-13 09:56:18autor: acm11
Witam, mam pytanie odnośnie pączków , wydaje mi się że mają za grubą skórę , co można zmienić żeby skóra na pączku była delikatniejsza. Może ciasto wolniejsze? Za wysoka temperatura smażenia? U konkurencji pączki mają miękisz zbliżony do gąbki a u mnie czasem pod samą skórą pojawiają się dziury może za zimne ciasto?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-10-12 12:16:44autor: Leszek26
Witajcie został ktoś może ukarany za błędną etykietkę?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-11 09:25:31autor: loizik
witam, ja mam pytanie z branży cukierniczej, czy opłaca się kupować,czy warto do robienia bitej śmietany ubijaczka hobart g5r czy ktoś ma takie coś i podzieli się opinia na ten temat czy moze coś innego w dobrych pieniądzach można kupić
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-10-10 21:24:18autor: brunerkgb
Witam. Temat osuszaczy w piekarni i magazynach wyrobów gotowych. Czy ktoś stosuje i na jakim poziomie utrzymujecie wilgotność powietrza tak aby chleb po wystudzenie miał optymalne właściwości? Dziękuję za wypowiedzi
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-10 18:35:44autor: fred
Witam serdecznie. W najbliżsym czasie planuje zakupić piec wsadowy. Interesują mnie tylko piece rurkowe o powierzchni powyżej 22m2. Chce kupic uzywanego bongarda ale cięzko kupic w Polsce w dobrym stanie i z dobrym podwojnym parowaniem. Czy polecacie jakies inne piece?? Jak najbardziej mogą być nowe ale za rozsądna cene?? do 150 tys??
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-10-10 15:44:33autor: kari1
IBIS witam czy ta firma istnieje czy nie , bo z tego co wiem to ogłosili upadłość , ale na necie znalazłem ich stronkę . potrzebuję kupić maszynę ms
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2014-10-10 07:28:36autor: amelka25
Witam,problem polega na tym ze bede otwieral mala piekarnie ale nie ma jak wniesc pieca jakiegokolwiek bo jedyne wejscie do lokalu to sa drzwi,no i jaki mozna wniesc piec ,jaki piec mozna rozebrac i pozniej na miejscu zlozyc,dodam ze hala produkcyja tez jest mala ok 30 m2.dzieki za podpowiedzi
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2014-10-09 07:45:13autor:
szukam ciekawych receptur na chleb i bulki takich jak kolodziej orkisz itp,lub takowych ksiazek,oczywiscie nie za darmo,tylko naturalne bez polepszaczy i gotowych miksow ,interesja mnie rowniez takie jak zakopek,poltuski ,pytlowy,stare sprawdzone
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-10-09 07:11:20autor: ksaize
Witam.Czy ktoś z państwa posiada wiedzę odnośnie budowy piekarni,a ściślej kosztów budowy.Interesuje mnie budynek o powierzchni do 300 metrów powierzchni użytkowej bez maszyn i urządzeń. Wiem że same pozwolenia i zgody mogą opiewać na kilkadziesiąt tysięcy złotych.Dodam że posiadam działkę budowlaną.Z góry dziękuję za pomoc.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-10-07 10:03:48autor: tim2012
Woreczki hdpe a worki wykonane z folii polipropylenowej.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-10-07 08:03:30autor: bksufo
dzisiaj dostawa mąki w górę 500-1,00 zł netto 750-0,93 zł netto jak to jest że zboże : żyto 370 zł tona pszenica 550 zł tona a mąki do góry podajcie swoje ceny. pozdrawiam
komentarzy: 22
ostatni komentarz: 2014-10-06 23:57:03autor: amelka25
Witam Państwa. Mam problem dotyczący świeżości pieczywa. Do tej pory pieczywo mieszane z naszej piekarni charakteryzowało się długim okresem świeżości. I to nie dzieki polepszaczom bo ich tak naprawde nie stosowaliśmy dużo bo tylko jeden i to jeszcze plynny. Nawet po paru godzinnach stania chleb mial chrupiącą skórkę. Jakiś czas temu przeniosłem produkcje do innej hali gdzie są inne piece i linia do chleba. Problem polega na tym ze w tej chwili chleb nadal jest dobry ale szybciej sie starzeje. Po wystygnieciu ma twardą i sztywną skórkę. Na początku podejrzewalem linie do chleba ze za bardzo meczy ciasto. Nie wiem czy to linia bo kilka miejszych ciast robilismy recznie i byl ten sam efekt.Receptury nie uległy zmianie. Biore jeszcze pod uwagę piec. Do tej pory wypiekalem na rurkowym a teraz na cyklotermiku. Czy ten typ piecy bardziej nie wysusza chleba? Prosze o pomoc.Pozdrawiam.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-10-06 12:10:12autor:
Jaki mieszacz wody kupić i z jakiej firmy?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-10-05 19:27:47autor: gpmorgan
Witam. wybuchl mi dzisiaj piec.prawdopodobnie wlaczyla sie awaria palnika a nie odcielo paliwa(olej opalowy) byl dosyc duzy wybuch,dolna komore mi wybrzuszylo. mial ktos podoba awarie? co moglo jeszcze uszkodzic w piecu? piec cyklotermiczny winkler
komentarzy: 22
ostatni komentarz: 2014-10-04 19:49:34autor: polen
Piekarnia Bielany. Czy ta firma upada??? Ktoś coś słyszał na ten temat bo na sklepie widziałem chleb za 1,29 i kajzerkę (o ile to tak można nazwać) za 0,19 zł.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-04 16:49:43autor: gosc_niedzielny
czy ktoś z forumowiczów posiada miesiarkę immbis, jakie opinie ?z góry dziękuje za opinie
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-10-04 10:45:49autor: arielnowak@interia.e
Koleżanki i koledzy Jak to jest z tym węglem? Niby ceny spadają kopalnie upadaja a ceny na składach ani drgną. Ja pale miałem (20-50), w kopalni wychodzi po 300 zł max a na składach 500 i czasem lepiej. Wiem że i tak mam lepiej bo za gruby płaci się kokosy. Macie jakiś sprawdzonych dostawców z Mazowieckiego
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-03 18:31:31autor: tcnn
Potrzebna Dobra receptura na Ciasto francuskie!!!dużą ilość ile razy walkowac itp.
komentarzy: 24
ostatni komentarz: 2014-10-03 14:34:00autor: czeladnik2007
Witam. poszukuję dużych producentów farszu pieczarkowego.pilne!!!proszę o pomoc....
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-10-03 13:40:12autor:
witam.Czy odliczacie jakoś w księgowości surowce i wszytskie inne koszty za zwroty towarów? Czy pomniejszacie przychód ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-02 07:14:48autor: anetus84
Szukam firmy co czyści piec rurki z kamienia ,kogo polecacie
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-10-01 09:05:28autor: PIMPEK2
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
miesiarka..
miesiarka masz..
miesiarka..
silosy 4..
miesiarka..
miesiarka..
miesiarka..
kupię maszynę..
mleko w..
bułka tarta..
sprzedam..
koncentrat..
rózgi do..
rózgi do..
czekolada..
kupie zwroty..
zwroty..
kupie bułke..
piekarz..
rózgi do..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama