Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  



Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Piekarnia Bielany- ktoś mi wyjaśni na czym polega fenomen tej piekarni?? Chleb po 1,19 a kajzerka po 0,19 zł, razowe i żytnie 0,5 ok 1,5 zł. Wożą ogromny obszar i z pewnością mają spore koszty. O co tutaj chodzi. Aż się prosi na usta napisać że ktoś dopłaca do biznesu albo jest nienormalny.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2014-12-19 09:18:00autor: gosc_niedzielny
Mam Co Jakiś Czas zwroty Zepsutego Chleba Razowego z dodatkiem moczonych ziaren CREDI KORN Wyprowadzam kwas z Mąki razowej 1850 codziennie nowy tj. pół kwas z maki 720 + maka żytnia 1850 na każde 2kg mąki 1 płaski koszyk pół kwasu. Do ciasta sama pszenna tak 50/50 + zależności od rodzaju, np. moczone ziarn to ch .razowy wieloziarnisty i to on się psuje ,śmierdzi i miękisz jest klejący.Czas wypieku tego ch. jest dłuższy niż pozostałych Razowych. Proszę o rade jak długo moczyć ziarno może wcale nie moczyć może ch. łapie lasecznik ale to wszystkie by się psuły i śmierdziały. Od dziś nie mocze ziarna zobaczę co się będzie działo. Poradźcie co jeszcze mam zrobić może gdzieś tkwi inny błąd.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-12-19 08:58:28autor: wlodek123
Szukam dzielarki Parta na dwa chleby oraz koniga linii w nierdzewce chętnie z szafą może komus zbywa dzięki za info
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-19 08:58:25autor: andrzej70
Dzien dobry potrzebuje spiralkę uzywaną z kotłami nie drogo jesli ktos ma poproszę o email dzięki Wesołych ŚWIĄT dla całej braci piekarskiej i cukierniczej!!!
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-19 08:52:20autor: andrzej70
witam,czy wie ktos jak wyglada praca na statkach wycieczkowych jako piekarz?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-12-19 03:35:23autor: STEVEN2685
Czytam, że niektórzy z was szukają zajęcia za granicą bez języka. Szczerze mówiąc to żal mi was i dlatego coś napiszę. Bez znajomości języka to już łopaty nie chcą dać. Konkurencja wśród nowych narodów unijnych jest tak ogromna, że potencjalny pracodawca wybierze zawsze tego co coś szczeka. A po cholerę mu na migi się dogadywać? No chyba, że do praca u Rodaka.. i to za stawkę urągającej wszelkim standardom ludzkim. Inna sprawa to asortyment- tego można się nauczyć ale bez języka to bardzo bardzo trudne. Poćwiczcie w domu wpierw język a potem dopiero w drogę. Piszę ku przestrodze by was nie rolowali-ani pracodawca ani nikt inny. Bo nawet jak rolują to jak panu policjantowi o tym powiesz? Pozdrawiam z Tyrolu.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-18 22:48:30autor: tyrolczyk100
Powiem wszystkim tym panom co zatrudniają piekarzy jeżeli jesteście tak bardzo uczciwi to dlaczego placicie ludzia z ..pod stołu,,a Nie dacie im umowy i ubezpieczenia zgodne s zarobkiem? Powiem wam dlaczego bo płacąc 3000 tys.msc.to suma brutto wraz ubezpieczeniem wyniosła by ponad 5 tys.więc pan pracodawca by Nie zarobił .proszę Nie myślicie oczu że piekarza że dobrze zarabia.przyjdzie czas że urzędy skarbowe zajmą się tym co mają.
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2014-12-17 18:34:28autor: gebelsiwy
Witam, czy ktoś jest chętny otrzymać ofertę na skrzynki piekarnicze??
komentarzy: 37
ostatni komentarz: 2014-12-17 14:30:57autor: milenka
aktualne ceny mąk 500-0,90 650-0,85 750-0,80 580-0.73
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-12-16 23:41:58autor: goran
Witam wszystkich macie namiar na dobrego fachowca do linii do Bulek firmy konig najlepiej okolice woj. Lubelskiego, podkarpackiego pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-16 22:36:14autor: kaeste85
witam serdecznie.mam pytanie czy któryś z kolegów brał leasing na używane maszyny piekarnicze,maszyna po generalnym remoncie u przedstawiciela producenta w Polsce.Jak podchodzą do tego banki i jaka wpłata wstępna czy 10% wystarczy.
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2014-12-16 14:54:06autor: barni69
jutro 13.12.2014r teoretycznie (wg plotek) od jutra trzeba na etykiecie chleba drukować kaloryczność i wartości odżywcze pieczywa, lub tylko alergeny wstępujące w zakładzie. Ma ktoś wiedzę na ten temat co dokładnie wchodzi w życie i czy rzeczywiście od jutra trzeba te etykiety stosować?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-12-16 08:31:25autor: Redek
Witam serdecznie, wiem, że moja prośba jest dla Was bardzo błaha ale dla mnie bardzo ważna i pilna. Czy ktoś wie kto mógłby mi zmielić suchy mak w małej ilości tj. ok. 1 kg.w pow. będzińskim. Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam i dziękuję.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-12-16 08:29:54autor:
Naturalne chleby na zakwasie i bez drożdży, czy jest sens je produkować, jaką trzeba brać cenę za kg. Czy jest na to klient, zamierzam wzbogacić ofertę o takie chleby tylko mam dylemat strasznie czasochłonne. Proszę o podpowiedż.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-12-15 21:28:57autor:
Witam , koledzy macie może jakieś namiary na firmy sprzedające kociołki do ubijaczek??
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-12-15 20:38:53autor: Kuba1986
Witam wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was miał już u siebie wypłacane pieniądze z ubezpieczenia firmy. Otóż ostatnio miałem pożar w piekarni zalali mi dwa piece. Przyjechał rzeczoznawca, obejrzał piece i mówi, że można naprawić. Co wy na to? Czy mam się domagać pieniędzy za nowe piece?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-12-15 10:17:44autor:
Maszynka do mięsa i sprawa załatwiona 1kg to moment pójdzie
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-12-15 08:57:56autor: andrzej70
Witam może ktos z kolegów ma do sprzedania diosnę mikser z kotłami?lub inną spiralkę z dzieżą wyjezdną chętnie Masza Gliwice lub innej firmy/PROSZĘ O INFO DZIĘKUJĘ
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-14 21:57:03autor: andrzej70
Witam. Proszę o podpowiedź zaczynam przygodę z piekarstwem z kim lepiej współpracować Merkur czy Ambasador, jakie macie doświadczenia z tymi hurtowniami
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-12-14 11:13:11autor:
Kupię sterownik do palnika produkcji Kordasa.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-12-13 18:51:25autor: Leszek26
Witam Mam pytanie do użytkowników wymienników ciepła na piecach piekarniczych. Czy w okresie letnim spuszczanie wodę np z jednego wymiennika ? Czy jest taka możliwość, spawy nie puszczą ? Obecnie mamy jeden wymiennik. Nie daje on jednak rady na ciepłą wodę + ogrzewanie zakładu. W okresie letnim temperatura wody dochodzi do 80 *C. Nie ma aż takiego poboru.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-12-13 15:28:58autor: Rayban
Witam,Czy ktoś chętny otrzymać ofertę atestowanych woreczków i reklamówek HDPE (cienka, szeleszcząca folia) z firmowym nadrukiem? Oferta bezpośrednio od producenta opakowań foliowych z firmowym nadrukiem. Możliwość niestandardowych wymiarów. Zajmujemy się projektami nadruków.
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2014-12-13 13:42:30autor: folflex2
Piec piekarniczy REM-PIEK-13A .Czy ktoś posiada takowy piec i może się wypowiedzieć na ten temat? Pozdrawiam
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-12-12 22:44:57autor: Simon6
Witam może ktos z kolegów ma do sprzedania diosnę mikser z kotłami?lub inną spiralkę z dzieżą wyjezdną chętnie Masza Gliwice lub innej firmy/PROSZĘ O INFO DZIĘKUJĘ
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-12 21:45:00autor: andrzej70
Witam temat form silikonowych mianowicie stosujecie je zamiast form aluminiowych?? Jakie sa wasze opinie na ten temat i gdzie najlepiej zamówić. Dzis sprawdzę jak to funkcjonuje ale wydaje mi się ze jest to b dobre rozwiazanie pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-12-12 20:08:12autor: kaeste85
Witam. Jakich koledzy używacie obecnie zmywarek, chodzi mi głownie o mycie koszy, ale też by urządzenie było w miarę uniwersalne (blachy, foremki). Moja myjka już dogorywa a nie opłaci się jej naprawiać. Dziękuję za sugestie i podpowiedzi
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-12-12 10:37:44autor: fred
PIEC MIWE IDEAL 15 m2. Co sądzicie o piecach Miwe?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-12-12 10:04:41autor: Simon6
Szukam drożdżownika taki na 30 litrów
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-12-11 22:43:37autor:
Witam, niedawno otworzyłam własną cukiernię kupowałam sprzęt nowy od firmy Probox z Warszawy i muszę powiedzieć ,że jest to firma nieżetelna . Przy sporządzaniu zamówienia dużo obiecująale póżniej od wszystkiego się wymiguja ,mają mało profesjonalną młodą kadrę, którą interesuje tylko tzw. zaklepanie klienta a póżniej z nimi same problemy. Nawet nie dysponują porządnym samochodem dostawczym ,porażka . Jest wiele firm tańszych i oferujących lepszą jakość usług.Pozdrawiam.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-11 21:00:07autor:
W 2008 r. zakupiliśmy piec rurowy VENTO V z firmy IRPOL IRENA PAROBCZY, PAWEŁ PAROBCZY z Nieporętu. Od samego początku piec nie działał prawidłowo. Podstawową jego wadą jest wytwarzanie zbyt małej ilości pary. Niedobór pary wpływa za złą jakość pieczywa, a dokładnie powoduje pękanie chleba , bułek i pozostałych wyrobów piekarniczych. Każdy wypiek w/w piecu kończył się niedopuszczeniem dużej partii pieczywa do sprzedażny z powodu popękanej, matowej skórki pieczywa. Piec kilkakrotnie reklamowaliśmy, dostawcy go naprawiali, jednak za każdym razem nieskutecznie. W naszej ocenie ma on istotne wady konstrukcyjne. Piec do dnia dzisiejszego stoi nieużywany. Czy któryś z kolegów korzysta z podobnego pieca? Jakie są Wasze doświadczenia?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-12-11 18:06:38autor:
Proszę o informacje na temat pieców piekarniczych (choć może to za duże słowo)mobilnych. Sytuacja jest taka: chcemy rozeznać temat przygotowania piekarni w obozie dla uchodźców w Iraku (więcej info na stronach http://www.sosdlazycia.pl/, oraz na fb szefowej: Barbara Ziembicka). Z racji trudnych warunków na miejscu nie może to być sprzęt delikatny. Raczej typu "gniosta nie łamiotsa". Ja niestety jestem laikiem i co gorsza ci, którzy będą przy nich pracować też, więc dobrze byłoby zasięgnąć rady fachowców, jak to zrobić, żeby i oni mieli dostęp do świeżego pieczywa. Orientacyjnie powiem, że na terenie zbliżonym do 1/9 naszego Kraju przybyło ok 2 mln ludzi, którzy żyją w namiotach, halach, szkołach itp. Potrzebują wszystkiego (od ubrań po chemię i żywność). Z góry dziękuję za wsparcie Katarzyna
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-12-11 12:15:43autor:
Kercher w piekarni do okurzania komór - b. proszę o opinie. Czy to kolejny ładny gadżet który wypada mieć w piekarnii na czasie, czy rzecz istotna, przydatna, warta zakupu? Pozdrawiam i życzę dyskutowania w lepszych (tańszych) czasach
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-12-11 06:38:01autor: gajo
Witam koledzy piekarze, czy macie jakiś skuteczny i wiadomo tańszy zamiennik dla jajek?
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2014-12-10 21:00:37autor:
witam koledzy jakie robicie ceny na makowca za kg ?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-12-10 20:10:12autor: piekarz19
Witam wszystkich forumowiczów ,potrzebuję pomocy w naprawie mieszałki dk 180 ,jestem z jury krakowsko-częstochowskiej może znacie jakiegoś fachowca ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-12-10 14:16:06autor: miczaj99
Nowe zasady znakowania żywności, certyfikowane laboratoria żywnościowe - temat na rok 2015, czy ktoś już do tego podchodzi ?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-12-10 08:27:14autor: artu2r
Witam wszystkich. Jaki polecacie program do fakturowania itd. Z góry dzięki
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-09 18:17:22autor: wojtek131sg
Uszczelka do drzwi w obrotówce jakieś namiary ?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-12-09 17:48:40autor: bksufo
witam jakie ceny oleju opałowego w Rybniku i okolicach??
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-09 12:59:47autor: marios222
Witam może ktos z kolegów ma do sprzedania diosnę mikser z kotłami?lub inną spiralkę z dzieżą wyjezdną chętnie Masza Gliwice lub innej firmy/PROSZĘ O INFO DZIĘKUJĘ
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-09 08:33:06autor: andrzej70
jak najlepiej przygotowac nowe koszyki plastikowe do garowania,chodzi o to zeby nie zeby sie kesy nie przykleily w czsie wyrzucenia z koszyka,i to same tytanie odnosnie nowych blach,chodzi i pierwsze wypalenie
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-08 23:11:42autor: ksaize
Witam moze ktos wie czym nasmarowac kółka przy wózku od obrotówki z góry dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-12-08 22:20:17autor: grzegorz11
Witam , koledzy macie może jakiś kontakt gdzie można kupić używane ubijaczki BEAR ???pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-08 20:12:31autor: Kuba1986
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć komu można zlecić kto zajmuje się wykonaniem remontu kapitalnego dzielarki do chleba HATON i ewentualnie jaki może to być koszt
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2014-12-08 12:47:14autor: krzyżak
czyszczenie pieca matador - jakiś czas temu pisał ktoś na forum ze się zajmuje czyszczeniem pieca z nagaru , był bym zainteresowany taka usługą proszę się odezwać bo nie mogę znaleźć tamtego tematu
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-12-08 09:05:01autor: piekarz19
palenie papierosów. witam jak u was wygląda palenie papierosów przez pracowników. zastanawiam się czy mogę im całkowicie zakazać palenia w godzinach pracy.i czy macie jakiś punkt w prawach pracownika odnośnie palenia ?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-12-08 08:00:19autor: amelka25
Czy zatrudniacie cudzoziemców na piekarza ? jak się z nimi pracuje ?
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2014-12-07 14:56:33autor: anetus84
panowie piekarze powiem wam że jesteście śmieszni pozwalając na wykorzystywanie waszych umiejętnosci za nędzne pieniadze.za 10 góra 15 lat nie będzie już fachowców wśród piekarzy bo młodzież niezna tradycyjnego piekarstwa.dalej pracujcie za 1200zł i dawajcie zyski swoim chlebodawcą.a może się zjednoczymy i wypowiemy wojnę tym darmozjadą
komentarzy: 25
ostatni komentarz: 2014-12-06 09:15:04autor: gebelsiwy
Miejscowość 12-15 tys mieszkańców lokal uzytkowy 50m w centrum miasta z działką 87m. Cena 155tys.Woda prąd gaz warto?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-12-06 09:05:03autor: Leszek26
Witam może ktos z kolegów ma do sprzedania diosnę mikser z kotłami?lub inną spiralkę z dzieżą wyjezdną chętnie Masza Gliwice lub innej firmy/PROSZĘ O INFO DZIĘKUJĘ
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-05 12:32:43autor: andrzej70
KUPIĘ DUŻE ILOŚCI ZWROTÓW PIECZYWA (KAŻDĄ ILOŚĆ)!!! W razie pytań proszę o kontakt 797-121-999
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-12-04 21:12:47autor:
Witam, chciałbym kupić kosze piekarnicze, płytkie lub wysokie. Gdzie kupić najtaniej? mogą być używane.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-12-04 09:29:32autor: Baker23
Witam. Mam pytanie. Co piekarnie robią z pieczywem które się nie sprzeda? Mam na myśli stare bułki, chleb, wiem, że częściowo przerabia się to na bułkę tartą, le czy wszystko? Czy jest możliwość kupienia takiego pieczywa?
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2014-12-03 20:29:04autor: bartlomiej_s
Witam może ktos z kolegów ma do sprzedania diosnę mikser z kotłami?lub inną spiralkę z dzieżą wyjezdną chętnie Masza Gliwice lub innej firmy/PROSZĘ O INFO DZIĘKUJĘ
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-03 19:23:14autor: andrzej70
Jaki dobry płyn do zmywarki do koszy hobart
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-12-03 10:09:54autor: bksufo
Potrzebuję kosze duże na chleb czeskie lub inne wysokie kots zna dobre żródło?mogą byc uzywane ale w dobrym stanie pilnie dzięki za info
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-12-02 22:15:01autor: andrzej70
UWAGA,,,nabor na piekarzy ma Andrzej gera-limerick,,irlandia,,ostrzegam!!
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-12-02 10:39:04autor: scunthorpe
Kupie używane aparaty załadunkowe z taśmami do pieca wsadowego Daub, rozmiar 200x58 taśma.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-12-01 20:29:12autor: anetus84
Witam może ktos z kolegów ma do sprzedania diosnę mikser z kotłami?lub inną spiralkę z dzieżą wyjezdną chętnie Masza Gliwice lub innej firmy/PROSZĘ O INFO DZIĘKUJĘ
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-01 14:29:50autor: andrzej70
Witam, w jaki sposób myjecie kosze, ręcznie czy macie jakieś zmywarki? jaka jest opłacalność ?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-12-01 13:46:54autor: anetus84
Witam. Mam takie zapytanie. Jak u Was wygląda znakowanie pieczywa. Chodzi mi o wagę. Czy umieszczacie jakąś granicę tolerancji?? Sami dobrze wiecie, że ciężko utrzymać jednakową wagę. Proszę o pomoc, bo już sam nie wiem jak określić wagę, chleb waży raz ok. 650g, raz ok. 670g
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-12-01 09:04:13autor: jojek_lol
Czy na reginie da rade zrobić dobra kajzerke, jeśli pracujecie na tej maszynie możecie mi napisać schemat produkcji
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2014-11-30 21:15:38autor: jarekfm
Profesjonalne szkolenie dekoracji tortów https://www.facebook.com/pages/Akademia-Dekoracji-Tort%C3%B3w-S%C5%82odka-Kreacja/872777656106135?ref=hl
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-11-30 21:12:54autor: jaroszski
Potrzebuję kosze duże na chleb czeskie lub inne wysokie kots zna dobre żródło?mogą byc uzywane ale w dobrym stanie pilnie
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-11-30 21:06:35autor: andrzej70
Witam.Koledzy myślę,że możemy zaobserwować zmowę cenową .Wszyscy producenci drożdży podnoszą ceny,nie wiecie przypadkiem czym tłumaczą swą decyzję.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-11-30 20:58:50autor: miecka67
Witam czy ktoś z was współpracuje z Młynem Dalachów? Jakie ceny i jak mąka? Dzięki i Pozdrawiam.
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-11-30 16:57:57autor: bulkowski666
Podaję ceny zakupu mąki,aktualne, śląsk, netto. 2000 - 0,90; 1850 - 0,90; 750 - 0,90; 720 - 0,84; 500 - 0,95; Postaram się raz w tygodniu aktualizować, podawajcie koledzy swoje. Młyny czy pośrednicy nie bardzo chcą się chwalić swoimi cenami przez telefon.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-11-29 19:12:20autor:
Witam .A co powiecie o firmie backszysz z Kielc ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-29 18:47:35autor: miczaj99
Witam może ktos z kolegów ma do sprzedania diosnę mikser z kotłami?lub inną spiralkę z dzieżą wyjezdną chętnie Masza Gliwice lub innej firmy/PROSZĘ O INFO DZIĘKUJĘ
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-11-29 11:26:53autor: andrzej70
Witam piekarzy. produkuję bardzo dobry chleb żytni bez drożdży 6 asortymentów,metoda pięciofazowa, nawiążę współpracę i mogę być twoim podwykonawcą.
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2014-11-29 11:17:18autor:
generalny remont fortuny a3 automat jakie mogą być koszta
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-29 00:34:12autor: arielnowak@interia.e
witam szukam termoregulator do pieca z dobrej firmy prosze o namiary 509418822
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-28 20:43:50autor: marios222
Od miesiąca próbuję zatrudnić piekarza, który a) nie pije b) nie piecze na prochach c) jest odrobinę ogarnięty Chcemy otworzyć malutką piekarnię ok 100 chlebów dziennie kilkanaście pączków i drożdżowek + produkcja cukiernicza, którą ja się zajmę. Szykujemy w piekarni miejsce do warsztatów dla dzieciaków. I wiecie co? i nic. Miasto 400 tyś mieszkańców a piekarza, który jest w stanie udźwignąć temat brak :(
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-11-28 20:28:04autor: kamaj
Dla zainteresowanych pięknymi tortami zapraszam na stronę https://www.facebook.com/pages/Akademia-Dekoracji-Tort%C3%B3w-S%C5%82odka-Kreacja/872777656106135?ref=hl
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-11-28 08:29:46autor: jaroszski
Witam Czy ktoś z Państwa korzystał lub korzysta z WF-MAGA w piekarni???
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-26 21:06:49autor:
Witam, Piszę pracę inżynierską dotyczącą wspomagania zarządzania zapotrzebowaniem materiałowym w piekarni. Chciałbym się dowiedzieć jak wprowadzenie programu ERP/MRP mogło by poprawić funkcjonowanie przedsiębiorstwa. Chodzi mi tutaj głównie o liczby i zadania, w których nastąpiła poprawa np. czas tworzenia zamówień skrócił się o 50% w ciągu tygodnia co daje np. 1 godzinę tygodniowo albo miejsce na magazynie powiększyło się o 20% ze względu na poprawiony przez system plan produkcyjny przez co nie potrzeba tyle składować składników. Jeżeli nie znacie takich informacji to również dla mnie cenne będzie to jak uważacie co i w jaki sposób mogło się zmienić. Bardzo bym prosił o pomoc i wasze uwagi.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-11-25 15:32:49autor:
Witam gdzie polecacie zakupić komin spalinowy do pieca ceramicznego dzięki i pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-25 14:04:26autor: kaeste85
Witam. Potrzebuje porozmawiac z kims na temat ustawienia malej piekarni tradycyjnej. Poprosze o kontakt kogos z doswiadczeniem.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-24 22:56:12autor: artui
swiete slowa panowie gebelsiwy to pewnie jakis partacz ktory niema pojecia o pracy a chce zarabiac bog wie ile wez sie bracie za robote to ci przejda glupoty.fachowiec od pchania owiec hehe
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-24 21:08:44autor: gebelssiwy
Witam szanownych piekarzy jak rozwiązać problem z pieczywem które jest jak gąpka z racji tego że mamy juz jesen i jest wilgoć po wyjechaniu na chłodnie cały asortyment do D......CO robić dzieki pozdrawiam .
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-11-23 16:21:14autor: mirosław100
witam i o pomoc pytam od 2 tygodni mam piec ceramik piecowy pracuje na nim 20l i mam problem typu wsadzam chleb do pieca z pełną garą a wychodzi mniejszy kulki tylko co tłumacze piecowemu że za krótko trzyma na siwili bo zrywa po około 15 sekundach bo twierdzi że porwie lub wyjdą placki to jest piekarz z gsu proszę o pomoc
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2014-11-23 12:15:34autor: jsvict2
Linia do bułek jaka?? Nowa czy uzywka jakiej firmy. Co mozecie na ten temat powiedzieć
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-11-22 21:05:09autor: jarekfm
Jak rozwiązujecie u siebie problem usuwania śmieci w zakładzie ?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-11-22 11:44:35autor: anetus84
mam pytanie jest ktoś chetny z piekarzy do stworzena związków piekarzy??
komentarzy: 29
ostatni komentarz: 2014-11-22 06:08:08autor: gebelsiwy
Drodzy piekarze cena oleju napędowego spada a cena oleju opałowego się nie zmienia. U mnie 2,84 ( woj śląskie )piszcie jak u was pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-11-21 18:58:07autor: lukis
Teflonowe zgarniacze do wałkowarki, Czy ktoś z Was dorabiał takie elementy, bo ja szukam jakiegoś wykonawcy. Dzięki za wskazówki
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-20 14:30:34autor: fred
Witam. Kolego gebelsiwy napisałem to co napisałem, ponieważ jestem zdegustowany postawą niekórych poniżej i nie tylko w tym temacie. Uważam, że ten portal jest po to by ludzie którzy chcą coś omówić, ustalić bądz śię czegoś dowiedzieć mieli taką możliwość. Zbyt dużo komentarzy, (często złośliwych), nic nie wnoszących do sprawy wypowiedzi i to mi przeszkadza. Pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-11-20 10:28:06autor: michałm
Noże-lozamet. Gdzie i w jakiej cenie kupię?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-20 09:56:21autor: Simon6
Witam koledzy piekarze mam pytanie czy kęs ciasta na chleb 50/50 uformowany przez stożek maże garowac na aparatach załadowczych czy będzie trzymał formę.Pozdrawiam i proszę o opinię.Szczeber
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-11-19 19:48:04autor: rogalik56
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
aparaty..
mieszałka..
wagodzielarka ..
silosy 4..
kupię..
kupię kosze..
silosy silmach..
miesiarka..
miesiarka..
miesiarka masz..
miesiarka..
mieszałka dk+5..
wynajmę..
sprzedam..
komora..
komora koma..
aparaty..
osprzęt do..
osprzęt do..
[022] piec..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama