Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  



Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Wiem jakim problemem jest utrzymanie w czystości koszyczków garowniczych(wiklinowych, z korzenia, itp), taśm aparatów wsadowych i tych przy różnego rodzaju liniach i urządzeniach, wózków piekarskich, blach perforowanych czy form wypiekowych. To tylko część szerokiego spektrum usług którymi chciałbym się zająć z użyciem parowego urządzenia do czyszczenia u Klienta w dogodnym dla niego terminie. Jak sądzicie - czy ułatwiłoby to Wam pracę? Czy widzielibyście u siebie sens takiej usługi?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2017-03-30 10:38:59autor: JANUSZ2
Witam,mam okazję kupić mini rexa 2-rzędowego. Pytanie czy usprawni mi to produkcję robimy 1500 bułek i ok 800-1000 pączków na ręcznej dzielarko-zaokrąglarce. Dziękuje za komentarze
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-03-29 21:04:06autor: tomek piekarz
Bakepol 9-12.09.2017 - Targi piekarskie i cukiernicze w Lublinie Dzień dobry, reprezentuję Międzynarodowe Targi Poznańskie, które są organizatorem targów Bakepol w Lublinie. Serdecznie zapraszam na nasze targi. Więcej informacji www.bakepol.pl. Jeśli jesteście Państwo zainteresowani biletami wstępu, zapraszam do kontaktu - maria.kowalska@mtp.pl
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-03-29 11:40:59autor: MKZORZA
Witam jestem praktykantem w piekarni, mam pytanie czy mi ktos pomoze w rozwiazaniu problemu? z goru dziekuje, chodzi mi oto dlaczego na chlebie po wypieku powstaja wybrzuszenia ( banki) skad to sie to birze?, od czego to zalezy?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-03-28 22:03:10autor:
Potrzebuję mieszałkę Masz 350 z kotłami lub inną proszę o info dziękuję
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-03-28 08:53:24autor: andrzej70
Multidrop nie podnosi stołu do końca - miał ktoś może taki problem w Polinie - zatrzymuje stół Ok. 4-5cm wcześniej. Może ktoś z podobną usterką mial już do czynienia?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-03-26 16:15:51autor: ADRIANN1
Kocham Cię życie!!!:)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-03-24 18:52:20autor: rafal1a3
Wymiana Rur w których są świlowniki w piecu piekarniczym. Czy wiecie jaki jest typ, oznaczenie rur występujących w piecach piekarniczych. W rurach są umieszczone świlowniki, podajemy wode i jest para. Będę chciał wymienić te rury w piecu typu matador. Czy ktoś orientuje się jaki to typ, jaka powinna być oryginalnie grubość ścianki ? Z góry dziękuję za pomoc.
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2017-03-24 10:42:47autor: Rayban
Witam, mam problem chleb 100% żytni i z dodatkiem 10 % mąki pszennej, miękisz wilgotny i lepki jak z tego samego półkwasu robię 40 % 720 i 60% 850 wychodzi dobry. Robię metodą żurek półkwas ciasto. Dziękuję.
komentarzy: 20
ostatni komentarz: 2017-03-23 17:59:04autor: zajem
Czy ktoś z was miał taki problem;dwa sklepy do których dostarczam dzieli 100 metrów.Właściciel pierwszego(współpraca od 8 lat)oświadczył że zaprzestanie współpracy jeżeli będę dostarczał pieczywo do sklepu obok,który sprzedaję 2 razy więcej.Umowy na wyłączność nie podpisywałem,zresztą oprócz mnie jest tam jeszcze 3 piekarzy.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-03-23 09:50:14autor: tim2012
Kocham Cię moja piekarnio !!! Kocham Cię
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-03-23 04:10:23autor: piki
Kogo polecacie do czyszczenia płyt świrowniczych?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-03-22 21:14:10autor: Martaa
Ponownie widzę ogłoszenie o poszukiwaniu cukiernika do Norwegii. Chciałbym tym, którzy marzą o zarabianiu tam pieniędzy powiedzieć, że to co oferent proponuje to głód. Może coś się zmieniło ale kiedyś oferowali 10000 NOK miesięcznie. To głód i bieda w tak drogim kraju. Nawet jeśli dają mieszkanie..
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-03-22 14:26:57autor: sylwek z mińska
Witam. Proszę o pomoc. Gdzie mogę dokupić główny pasek napędowy do ubijaczki WARMA 60l. Na hurtowniach nic takiego nie mają. Dzięki za pomoc
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-03-21 16:40:08autor: fred
Witam kolejne pytanie gdzie kupić czasówki do mieszałek spiralnych?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-03-19 12:27:48autor: bksufo
naprawiam ubijaczki 'warma'grudziadz lub 'agrenco'tel.784232853.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-03-19 07:49:41autor:
Potrzebuję Kempera Spl 250 samą maszynę moze ma ktos na zbyciu?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-03-18 22:27:29autor: andrzej70
Witam wszystkich Mam zamiar zacząć sprowadzać francuską mąke najwyzszej jakosci na sprzedaz. Myslicie ze mógłby to byc dobry pomysł? Prosze o rady i propozycje Z góry dziękuje
komentarzy: 26
ostatni komentarz: 2017-03-18 16:20:15autor:
Potrzebuję mieszałkę Masz 350 z kotłami lub inną proszę o info dziękuję
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-03-18 12:26:46autor: andrzej70
Gdzie kupić gumowe osłony przycisków do XUN?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-03-17 17:12:34autor: bksufo
Witam mam pytanie czy ktoś jest zainteresowany przejęciem krajalnicy do chleba przejmując jednocześnie koncówkę spłaty rat leasingowych Zostało ich jeszcze 15 plus wykup bez odstępnego.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-03-16 16:43:38autor:
Witam. Mam pytanie odnośnie krojenia,na czym najlepiej kroić? pod względem ekploatacji, kosztów noży, ostrzenia ich, częstotliwości ich wymiany, wydajności. Na swoim zakładzie kroje ok 3000szt chleba, w tym 1000szt. ciemnego. mam problem z oklejaniem miekiszu na nożach, nożę zmieniam co 3tyg. Maszyny do krojenia. Daub 208( z podawaniem na taśmę,automat)i Daub 202(ten mniejszy, ręczny, półautomat). Z góry dzieki za podzielenie się swoimi doświadczeniami,pozdrawiam
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-03-15 09:37:42autor: paszasz
mąka standaryzowana, lepsza czy gorsza, robić ciasto jakoś inaczej?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-03-15 01:41:52autor: arielnowak@interia.e
Witam , jak rozwiązujecie u Siebie sprawy związane z opłatą środowiskową i produktową , czy sami robicie sprawozdania do urzędu marszałkowskiego, czy firma zewnętrzna ? I do kiedy trzeba to zrobić?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-03-13 06:41:42autor: grzegorz11
https://multigastro.pl/krajalnica-do-pieczywa-chleba-wolnostojaca-ed10-wkp-c45-09-0.html Czy warto to kupic do sklepu kroiøa by z 200-300szt dziennie
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-03-11 11:30:59autor:
Od pięciu lat w moich piekarskich marzeniach i nieśmiałych planach było urządzenie, które od pierwszego wejrzenia wzbudziło moje ogromne zainteresowanie, zachwyt i wreszcie pozytywne pożądanie :) To......Receptor. Jego branżowe możliwości absolutnie zmieniają naszą pracę, dają przeogromne możliwości tworzenia, kontrolowania, kalkulowania, prowadzenia gospodarki magazynowej. Systematyzuje wszystkie nasze receptury, pozwala unikać błędów, każdego dnia wieczorem oszczędza nam godzinę na wstępne wyliczenia produkcji. Przygotowuje dokumentację dla służb kontrolujących, ale też przede wszystkim tworzy etykiety produktów, i co teraz najważniejsze i nieuniknione w branży spożywczej, Urządzenie w czasie rzeczywistym do każdej konkretnej receptury wydrukuje nam tabele wartości odżywczej do każdego naszego produktu. W prosty sposób stworzymy wymagane współczesnymi przepisami prawa kompletne etykiety. Produkcję i jej planowanie możemy dzielić na czynności, etapy w prosty intuicyjny sposób, tak prosty że nawet ja sobie z tym poradzę :) Mam już wspomnianego receptora w pracowni. Stałem się jego szczęśliwym użytkownikiem i to cudownie zmienia moją pracę. A wszystko o czym tu napisałem to tylko część możliwości Receptora. Dlaczego piszę w tym miejscu ? a no dlatego że wiem że wielu piekarzy często tu zagląda i to ukłon dla nich i zachęta, Zainteresujcie się receptorem bo urządzenie jest niesamowite i Tomek, który za nim stoi to wspaniały duet, kto dostrzeże drzemiący w tym potencjał , któregoś dnia będzie chciał go mieć. To taki wiecie "must have 2017" :) Już nie marudzę, chciałem się tylko pochwalić swoim szczęściem. Na razie codziennie uczymy siebie i dobrze nam idzie. Polecam Tomka i Receptora Chętnie też na priv odpowiem piekarzom o moich doświadczeniach z receptorem. Jak mawiał klasyk : "dla mnie bomba"
komentarzy: 43
ostatni komentarz: 2017-03-06 22:35:42autor: Asaf
czy ma ktoś kawalek blachy żaroodpornej 4mm , interesuje mnie ok 10 na 20 cm ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-03-06 21:14:15autor: acm11
Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda metoda robienia chleba na zurku jakie są jej wady i zalety.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-03-06 20:20:18autor: maniche999
poszukuję numeru do firmy Neo tech palniki do rrk .Wszystkie numery dostępne na internecie są niedostępne albo nikt nie odbiera ,czy może nie ma już tej firmy pomóżcie pozdrawiam
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-03-06 13:14:28autor: zuber
czy znacie kogos kto mi dorobi rózge do ubijaczki?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-03-05 17:48:38autor: kordesik
Jakiś czas temu widziałam w internecie filmik, na którym brązowe praliny wrzucane były na chwilę do brązowego matowego proszku, co powodowało, że zmieniały one kolor na metalicznie złoty. Niestety nie mogę już znaleźć tego filmiku, ale ta technika bardzo mnie zaintrygowała. Może ktoś z Państwa słyszał o czymś takim i potrafi wyjaśnić jak to działa? Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-03-05 13:18:24autor:
Mam pytanie oczywiście temat bardzo na czasie ,a dokładnie chodzi o pączki,czy jajka podbijacie z cukrem czy po prostu jajka i cukier oddajecie bezpośrednio do ciasta . Pozdrawiam
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2017-03-05 12:35:48autor: mz3545
Produkcja i sprzedaż w 100% tradycyjnych pączków na niewielką skalę. Taki interes mam zamiar otworzy, 500-1500szt. dziennie. Co sądzicie o smażeniu na smalcu? Wady, zalety? Nadzienia podstawowe kupowane od dostawców a nadzienia 'dnia' własnej roboty, co o tym myślicie? Jakieś sugestie doświadczonych kolegów? Pozdrawiam Tomek
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-03-05 10:10:19autor:
witam,mam pytanie tego typu :pączki typowo tradycyjne bez udziwnień i chemii, co zrobić aby nie wchłaniały tłuszczu pozdrawiam
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2017-03-05 09:48:04autor: brunerkgb
Kocham Cię życie!!!:)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-03-04 09:26:23autor: rafal1a3
Hey :), Mam do was takie pytanie ile doliczacie do krojonego chleba na sklepy jesli wgl. cos doliczacie ? z moich obliczen wychodzi ze powinien taki chleb byc drozszy nawet o 25- 30gr. Biorac pod uwage woreczek 0.10gr zatrudnienie nowej Pani lub wygosporadowienie czasu piekarza tasma zaklejajaca 3gr zuzycie maszyny oraz wymiana nozy do krajalnicy ... Jak wyglada to u was bo u w mojej okolicy piekarze doliczaja 15gr co wgl nie ma sie pokrycia z rzeczywistoscia ..
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-03-03 07:40:01autor: Harakirii
Witam koledzy i koleżanki. Mam pytanie odnośnie krojenia pieczywa. Obecnie produkuje około 700szt chleba dziennie i do jego skrojenia zatrudniam dwie Panie które później sprzątają zakład. Na sobotni wypiek (ok 1200szt) muszę "zapraszać" dwie dodatkowe Panie które muszą pomóc tym etatowym, bo inaczej nie zdążymy rozwieść pieczywa o czasie. Mam dwie krajalnice półautomatyczne. W tygodniu chodzi jedna, na sobotę dwie. Jak najwydajniej podejść do tego tematu? W jaki sprzęt zainwestować żeby ułatwić, skrócić ten proces? Krajalnica automatyczna z aparatem pakującym to sensowne wyjście przy takich ilościach pieczywa? Będę wdzięczny za poradę.
komentarzy: 33
ostatni komentarz: 2017-03-02 21:07:11autor: kermit
w zwiazku z ustawa o wart odżywczych czy ktoś zna program z internetu w którym mozna wykonac własne obliczenia bez ograniczen prosze o szerszą dyskusje na ten temat
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2017-03-02 04:38:29autor: bogdan561
Polecam wgląd. Gratuluje udanych pączkowych żniw. http://static1.freebitco.in/banners/468x60-3.png
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-03-01 19:05:20autor: Promotor
badania "właścicielskie " czy sa obowiązkowe?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-03-01 18:41:56autor: acm11
Karty produktu Witajcie forumowicze, Niedlugo otwieram serwis w ltorym bedzie mozna generowac w prosty sposob karty produktów. Sam system serwisu juz jest gotowy i tu moje pytanie. Czy jest ktos chetny do przetestowania owego serwisu (stworze chetnej osobie kilka kart produktow zupelnie za darmo!!) Zapraszam do kontaktu droga e-mail wach738@gmail.com
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-03-01 14:52:26autor:
Witam panowie,no to teraz chwalic sie ile paczkow to sie sprzedalo tego roku :) tylko bez sciemy prosze:) hihi Pozdrowionka
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2017-03-01 11:03:45autor: scunthorpe
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
cukiernik..
gaz - kontrola..
pomiary..
haccp -..
wózek do pieca..
margaryna..
teflonowe..
kasty do..
koszyki do..
formy do..
sprzedam tace..
pokrowce na..
taśmy do..
taśmy do..
zamiatacze pod..
łopaty..
fagor, hobart,..
rękawice..
palniki ..
blacha..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama