Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  


Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Od nowego roku 2tyś brutto chura chura.....minimalne wynagrodzenie za cały etat... a więc pracuję 6 dni w tygodniu po 8 godzin same nocki to moje wynagrodzenie powinno minimum wynosić na umowie o pracę hm hm......3tyś bruto. Ręka do góry kto tyle ma/bedzie miał na umowie...Podejrzewam że większość dostanie aneks 150zł podwyżki hahah
komentarzy: 46
ostatni komentarz: 2016-12-06 02:02:40autor: piekar73
Składniki pieczywa Czy na etykiecie na pieczywie zapakowanym trzeba pisać wykaz składników złożonych?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-12-05 17:32:29autor: Martaa
Cześć!!! Jestem Rafał:)
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2016-12-05 13:28:34autor: rafal1a3
Od 13 grudnia wchodzi znowelizowana ustawa o informacji wartości odżywczej w etykietowaniu produktów spożywczych w tym opakowania produktów piekarniczych. Na etykiecie chleba krojonego będzie musiała zawierać informację wartościach odżywczych takich jak energia (wartość kaloryczną) niezależnie od tego czy środek spożywczy jej dostarcza i w jakiej ilości oraz o składnikach odżywczych niezależnie od tego, czy środek spożywczy je zawiera czy nie. Nie dotyczy to pieczywa nieopakowanego. Czy wiecie w jaki sposób można to obliczyć lub jakiej instytucji to zlecić aby prawidłowe dane znalazły się na opakowaniu chleba krojonego bądź jego etykiecie. Za wszelką pomoc dziękuję.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-12-05 12:12:55autor:
Szukam wózków do pieców obrotowych na blachy 80x60.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-12-05 11:41:08autor:
"Od 1 stycznia 2017 r. małe i średnie firmy będą musiały ewidencjonować VAT w postaci Jednolitego Pliku Kontrolnego" czy to my będziemy musieli sami wysyłać ,czy nasze biuro rachunkowe?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-12-04 07:48:49autor: amelka25
witam czy ktoś z was używa programu navireo z firmy insert. jeśli tak to jak ten program można zakupić ?(CZY JEST NA PŁYCIE CD) znalazłam go na youtube i widzę że jest chyba idealnym rozwiązaniem dla mojej firmy.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-12-04 07:35:05autor: amelka25
Witam. Prosze o pomoc. Wychodzi mi różny zapach kwasu z dwóch różnych mąk zytnich (typ 720). Każda z innego młyna. jeden zapach jest przyjemny a drugi nie. Ten mniej przyjemny jest z maki z małego młyna.Jaka może być przyczyna????
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2016-12-03 22:48:18autor:
Witam! Mam problem odnośnie chleba baltonowskiego, mamy małą piekarnie ale funkcjonuje ona od lat i nigdy nie było takiego problemu dlatego właśnie szukam porady, problem polega na tym że chleb baltonowski który pieczemy od jakiegoś czasu jest gliniasty w środku i po dniu śmierdzi jednak największym problemem jest to że nie są to całe partie chleba który jest zepsuty tylko pojedyncze przypadki co któryś chleb jest taki! Wiele rzeczy już próbowaliśmy ale nic to nie dało... Może ktoś z was miał taki przypadek i wie jak temu zaradzić ??? Będę wdzięczny za pomoc!!!!
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2016-12-02 01:53:55autor:
PIS dobrze im życzę ,ale 4 lata stracą na rozliczaniu korupcji i tupolewa .Trybunał Konstytucyjny to przesada,niczym krzyżacy podpierając się krzyżem.Za 500+ dostaną podatnicy,nauczyciele i małe firmy,rekinów nie ruszą.Ciekawe,czy za post wiadą mi na chatę.Internet ,też inwigilacja .To przykre,ale taka jest rzeczywistość.Odnoszę wrażenie,kto nie jest z NAMI ,jest PRZECIWKO.Przeraża mnie to.
komentarzy: 27
ostatni komentarz: 2016-12-01 21:35:07autor:
Projekt strony internetowej z możliwością sprzedaży przez internet - Ktoś już próbował , jakie są to koszty ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-12-01 19:15:57autor: mario2
Witam, pracowałem przez kilka lat w piekarni we Włoszech. Zarabiałem ok. 2600-2800 euro za 210 godzin miesięcznie. Szef odprowadzał składki w wysokości 950euro. Koszty surowców porównywalne jak w Polsce, ubezpieczenia OC, podatki od nieruchomości, prąd, gaz kilkakrotnie wyzsze niż u nas. Daną produkcję wykonywało 5 osób, wyroby gotowe w cenach bardzo zbliżonych jak u nas, niektóre tańsze. Wróciłem do Polski, pracuję w piekarni, zarabiam 2500zł za 210 godzin miesięcznie, szef odprowadza składki za mnie ok 1200zł, produkcję zbliżoną do "włoskiej" wykonuje 3 piekarzy. Włoski szef tylko ręce zacierał i liczył euro. Polski szef wiecznie nie zadowolony, twierdzi że zysków brak, ciągle po kosztach. Teraz pytanie, gdzie są pieniądze, skoro koszty surowców podobne, media we Włoszech droższe, wypłaty wyższe, obrót podobny, a wypłaty u nas 4x niższe? Dodam że tamtejszy system fiskalny nie cacka się z podatnikami, bierze równo jak w Polsce.
komentarzy: 34
ostatni komentarz: 2016-11-30 20:03:56autor: ja piekarz
witam. co myślicie o mieszałce bizon firmy--jeremy- do100 kg ciasta?kupić nowa czy lepiej używana?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2016-11-30 12:55:51autor: baker1984
Wartości odżywcze.... Witam kogo możecie polecić i jak to wygląda cenowo?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-11-29 20:37:35autor: pawel123
Chciałem serdecznie podziękować piekarniom, które wprowadziły do swojej oferty moje specjalistyczne chleby bezglutenowe z certyfikacją w celu uzupełnienia swojej oferty. Dziękuję. BioPiekarz
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2016-11-29 19:50:24autor: Asaf
Witam,mam zamiar zmienić piec wsadowy czy może ktoś podzielić się wiedzą na temat opalania pelletem pieca rurowego i termoolejowego czy dobrze funkcjonuje i jakie są oszczędności z góry dziękuję.
komentarzy: 20
ostatni komentarz: 2016-11-28 22:09:49autor: piekarz.abc
Jak obliczyc wydajnosc chleba z 270szt waga 0,55 prosze o pomoc
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2016-11-28 21:01:10autor:
witam potrzebuje kupic drukarke do metek moze ktoś coś poleci pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-11-27 15:40:11autor: marios222
Piec termoolejowy wózkowy. Jakie zalety i wady, koszty eksploatacji, dobre firmy. A może ktoś chce niedrogo sprzedać:) pozdrawiam i czekam na odp.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-11-25 07:58:29autor: bksufo
Etykiety. Co macie zawarte na etykietach na chlebie?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-11-24 11:54:04autor: Martaa
Firma bmsg
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-11-22 14:00:55autor:
Kocham Cię ŻYCIE!!! :-)
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-11-22 09:26:03autor: rafal1a3
Dzień dobry. Jestem studentem finansów i piszę pracę na temat rachunku kosztów i kalkulacji wytworzenia. Uważam, że kalkulacja kosztu wytworzenia na przykład chleba to dobry pomysł. Problem w tym, że nie mam danych z jakiegokolwiek zakładu produkcyjnego, czyli piekarni na temat występujących kosztów. Tutaj pojawia się pytanie - czy jest ktoś w stanie przesłać mi dane dotyczące kosztów i ewentualnie kalkulacje kosztu wytworzenia jakiegokolwiek wyrobu piekarniczego? Nie muszą być to dane z bieżących lat i właściwie nie muszą być ściśle prawdziwe, przynajmniej mniej więcej. Ze swojej strony gwarantuje anonimowość, wdzięczność, ewentualnie zapłacę. Jestem nieco w kropce, dlatego każda informacja, która przyda mi się do stworzenia takiej kalkulacji na potrzeby pracy dyplomowej jest dla mnie na wagę złota. Z góry dziękuję, załączam email: gervith@gmail.com. Pozdrawiam serdecznie, mam nadzieję, że ktokolwiek jest w stanie mi pomóc chociażby w małym stopniu. Zapraszam również do dyskusji.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2016-11-22 03:53:07autor:
Witam. Potrzebuję kupić maszynkę do małych pączusi na wagę.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2016-11-19 18:30:45autor: amelka25
Słodki kwas. Pomocy
komentarzy: 22
ostatni komentarz: 2016-11-19 01:05:52autor: piekarz_007
witam mam temat stary jak piekarnia - WILGOĆ. Proszę o podpowieź czy gdy nad piecem pojawia się wilgoć to muszę to skuć, izolować i malować czy też macie jakieś inne pomysły. Bo mnie to przestaje bawić.
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2016-11-18 10:31:11autor: zygfryd
Chciałbym odswieżyc blachy piekarnicze. Kiedys Magorex sie tym zajmował(napisałem do nich czy nadal wykonuja-czekam na odpowiedź) . Czy znacie Panstwo kogos go zajmuje sie tym tematem?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-11-18 09:40:35autor: kordesik
Nurtuje mnie pewne pytanie, mianowicie, kiedy wypiek można nazwać chlebem? Konkretnie mam na myśli chleb z kaszy gryczanej. Czy faktycznie można ten wypiek nazwać chlebem czy raczej ciastem?
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2016-11-17 21:37:01autor:
Prochy tzw. czysta etykieta. Co panowie o tym sadzicie.Czy naprawde to jest czyste. W przyrodzie nic nie ginie.
komentarzy: 62
ostatni komentarz: 2016-11-17 21:20:29autor: benek1
witam ile u Was stygnie chleb przed krojeniem aby był w najlepszym momencie gotow do krojenia i pakowania ?
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2016-11-17 06:52:58autor: acm11
Witam Państwa, przymierzam się do kupienia drugiej miesiarki, obecnie mamy kilkuletniego spiralnego Ibisa i jesteśmy z niego zadowoleni. Może być to prosta używana miesiarka, najbardziej zależy nam na obsłudze manualnej, dostępnym serwisie, spiralu i kotle na ok 250L. Co Państwo byście polecili bazując na Waszym doświadczeniu? Kujawsko-Pomorskie
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2016-11-17 00:27:23autor:
Serwis maszyn pilnie poszukiwany! Witajcie, szukam dobrego, rzetelnego serwisu maszyn w Warszawie- dzielarki, zaokrąglarki, miesiarki, możecie kogoś polecić? Będę bardzo wdzięczna!
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-11-16 09:01:32autor: najlepsza pizza!
Pizza. Witam potrzebuje pomocy związanej z ciastem kto by mógł mi pomoc oczywiście odpłatnie?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2016-11-12 19:53:59autor: mart88
Witajcie. Chciałbym się dowiedzieć jak u Was ze zwrotami? ile % dziennie chleba do Was wraca i co z tym robicie? U mnie to się waha od ~10-15% a są dni że nawet 30%. Tragedia jakaś z tym jest... czy tylko u mnie to tak wygląda ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-11-12 11:34:32autor:
Uwaga, znowu szukają frajera do Norwegii za 10000 NOK. To bieda i głód w tamtych warunkach.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-11-11 15:42:44autor: sylwek z mińska
Witam wszystkim, Pisze w sprawie porady na temat chleba pszenno-zytniego (15% mąki zytniej dodawanej w kwasie ) A mianowicie rece opadaja wlosy siwieja przy owym chlebie. A mianowicie mam duzy problem z skórką chleba poniewaz po wypieku jest ładna jednolita i blyszczaca a po okolo 1 - 2h skóra zaczyna pękać a nawet czasami łuszczyć sie i odadac. Dodam ze chleb jest bez polepszaczy itp. Wypiekany okolo 35/40 minut w temp. 210 spadkowa na 200stopni. Zaparowany przez okolo 15 minut potem pieczony bez pary. Rozrost w temp 34stopni i wilgotności 75%. Pryskany woda przzed wejsciem do pieca. W czym moze tkwic problem takiego problemu ze skórką? Proszę o pilną pomóc.
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2016-11-10 22:01:18autor: radzik744
Witam,proszę o opinię jak się współpracuje z siecią PRIM SPH Ostrołęka.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-11-09 08:15:49autor: piekarz.abc
koledzy podpowiedzcie mi czy sama wagodzielarka usprawni pracę piekarzy czy jeszcze stożek będzie potrzebny.Zakupiliśmy wagodzielarkę i bunt nie chcą pracować bo twierdzą że im nic nie pomaga doradzcie jak rozwiązać problem pozdrawiam
komentarzy: 18
ostatni komentarz: 2016-11-08 08:30:32autor: zuber
Pokrowce na koszyki do chleba ? Gdzie się zaopatrujecie ? Mam cenę 3zł netto za sztukę. Grubość umiarkowana. Czy możecie polecić jakiś producentów ? Kiedyś pokrowce szyli grubsze. Teraz nie są takie solidne. Zastanawiam się czy nie zlecić komuś uszycie z powierzonego materiału, solidnego. Czy ktoś robił tak może ?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-11-06 22:30:54autor: Rayban
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
kasty do..
koszyki do..
formy do..
sprzedam tace..
pokrowce na..
zamiatacze pod..
łopaty..
rękawice..
blacha..
blacha..
foremki babki..
ostrzenie noży..
nadziewarki do..
ostrza-noże..
foremki do..
foremki..
zapraszam..
blacha..
strychówki z..
akcesoria i..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama