Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  


Serdecznie witamy na Forum,

Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL


tematy  dodaj nowy temat
załadunek pieców - koma ? Czy ktoś z Was korzysta z takiego systemu ? Mam dwa piece matadory 9m2 oraz jeden 18m2. Myślałem o spróbowaniu czegoś takiego. Interesuje mnie kwestia eksploatacji i ewentualnej naprawy. Aparaty się wymienia na nowe, a tutaj jak to wygląda ?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-09-25 11:38:13autor: Rayban
Czy zawieracie z warsztatami jakieś specjalne umowy na naprawę aut, np. że bez kolejki naprawią?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2018-09-25 09:29:33autor: Leszek26
Skorupki jaj co z nimi robicie oddajecie jako odpad komunalny czy odbiera firma utylizacyjna.Mam zawartą umowę z taką firmą od paru lat lecz nigdy nie odbierali ode mnie tego.Kiedyś zawarłem taką umowę dla formalności gdyż sanepid tego wymagał by chwile później stwierdzić ,że już tego nie wymagają i nigdy pod tym kątem mnie nie sprawdzali.Jak to wygląda faktycznie na dzień dzisiejszy bo my to wrzucamy jako odpady mieszane albo zabieraja sobie okoliczni mieszkańcy na działki dodają do kompostowników czy cos tam.Czy jest to nadal odpad kat3 zwierzecy i trzeba utylizować i mieć na to papier czy nie?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-09-25 04:56:29autor: jacekp
Na poczatku tego forum mowilem, ze chleb zytni 5 fazowy to przyszlosc. Teraz kazdy kto taki chleb pieklby to ceny maki nie gralyby roli. Gdyby toby… Poprawka: niektorzy na tym forum rozumieja o jaka make I o jaki chleb mi chodzi, nie bede sie powtarzal. Nasi sasiedzi za miedza jak I cala reszta tej zgrai sa w totalnym bledzie sadzac, ze pieka ten wlasciwy chleb, ale zaczynam sie powtarzac. Teraz, powiem wam gdzie jest przyszlosc: w wyrobach bezglutenowych. Uwaga: zyto I to, ehem, pszencudo tez odpadaja,bo wiadomo. A wiec z czego piec? Trafilem na wyrob ktory ma nastepujacy sklad:woda, skrobia tapioki, maka z brazowego ryzu,skrobia ziemniaczana, podfermentowana maka ryzowa,cukier trzcinowy,olej paskudztwo hydrogenizowane,pelna maka sorgowa,bialka,proszek do pieczenia, jednak drozdze, sol z d. pawiana czyli morska. Po co sie tak meczyc z tym? Ano dlatego, ze czlowiek po tym wyrobie nie ma reakcji jak po obecnych. I nie pisze tu o jakichs celiakach. Standardowe pieczywo ma problem gluten, chociaz z tym ostatnio sobie sprytnie poradzono oplacajac jakiegos glupa ktory stwiedzil, ze to nie gluten w pszenicy a jakas forma cukru jest ta niedobra… Pod rozwage. Wg mnie to ten product jest rewelacyjny. Tak, cena wysoka 2x, ilosc polowa ale organoleptyka I trawienie sa duzio powyzej tradycyjnych. Tak,powiecie ale cena... Odpowiem na to tak: bedziemy tylko tak bogaci jak nasi klienci.Pod tym jak i wieloma innymi wzgledami nie roznimy sie od lekarzy...
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-09-24 18:23:52autor: mike
witam musze kupic nowego busa furgon l3h2 kupowal ktos ostatnio cos i ma dobry kontakt , prosze o pomoc
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2018-09-23 23:55:08autor: acm11
Panowie szukam młyna żeby mąka choć trochę glutenu miała ,mazowieckie?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-09-21 09:17:18autor: Leszek26
donos na dymiący komin w piekarni. witam mam problem z sąsiadem który pisze donosy na to że leci czarny dym z komina. piec rrk . co zrobić w takiej sytuacji .czy mogę mieć problemy i czy ktoś może mi nakazać wymianę pieca na gazowy ?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2018-09-20 22:49:10autor: amelka25
witam! jakie najlepsze obuwie do piekarni ? co polecacie ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-09-19 17:04:20autor: Slawko36
Chciałem produkować u siebie chleb paczkowany pasteryzowany jak Oskroba shulstad itp. Od czego zacząc? I dlaczego mi to nie wyjdzie?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-09-19 13:49:18autor: Leszek26
Proszę o informacje na temat pieca obrotowego HEUFT , chce zakupić używany z roku 2006 nic nie wiem jak one się sprawują . Dziękuje z góry za informacje , podaje numer tel.692425960
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-09-17 14:23:37autor:
Witam! Podpowie ktoś jak wystawia się korekty faktur w infopieku? Z góry dziękuję.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-09-14 10:53:41autor: magick44
Witam, potrzebuję kupić używany piec elektryczny ok 4 m2 wypieku, i 100 szt. forem 0,5 kg.Jeżeli ktoś chce się pozbyć zapraszam do kontaktu
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-09-13 09:16:55autor: zajem
witam . pojawil sie umnie problem z chlebem zytnim foremkowym . w srodku powstaja dziury i skorka odstaje . wczesniej niebylo z tym problemu w srodku czasem jest mokry i pozostawia slad na krajalnicy. w piecu czasem piecze sie 1 h a nawazka to 0,570 . chleb to maka zytnia mieszanka ziaren pomielona kwas naturalny drozdze . jak niewstawie do garowki gore owieje i brzydko wyglada, a garowka bez pary . z gory dziekuje za pomoc
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-09-13 03:24:41autor: michal7730
lubuskie żyto 720 1,14 dzieje się
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2018-09-12 18:28:20autor: PIEKARZFMI
Witam.Chcę kupić myjkę do koszy.Kogo polecicie.Koszy mam ok 350-400.Pozdrawiam.504131426
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-09-12 18:26:40autor: tusiu-adas
Witam, niedługo idę do szkoły branżowej ul.Gintrowskiego 38 w Warszawie. Wybrałem zawód piekarza. Jak się ma kwestia zarobkowa piekarzy?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-09-11 08:25:54autor:
Witamm co myślicie o zestawie krajalnica do chleba JEREMY AKRA 45/1+Pakowarka do chleba ATOR
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2018-09-10 20:35:33autor: john
Witam, prowadzimy malutką knajpkę z pizzą i chcieliśmy dodać do oferty zapiekanki z naszym własnym pieczywem. Czy piec do pizzy nadaje się do wypieku bagietek? Jaki jest proces przygotowania ciasta do takiego pieczywa? Czy rzeczywiście tak jak piszą na niektórych stronach, że ciasto musi rosnąć po wyrobieniu dwie godziny, czy może jest jakiś szybszy sposób? Czy ciasto do pizzy będzie się nadawało do takiego pieczywa, bo mi się wydaję, że praktycznie niczym się nie różni, tylko sam proces wyrobu jest trochę inny. Bardzo proszę o pomoc w tym temacie, pozdrawiam.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2018-09-08 12:17:23autor: misiek_mati
Potrzebuję mąkę luzem 4*5 ton do 100km od Wrocławia 500, 650, 750, żyto 720 Zna ktoś młyn Polskie Młyny oraz Młynpol odpada
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-09-07 14:40:53autor: piekarnia2012
Proszę o porady tylko poważne osoby, potrzebna rada odnośnie pieczywa mieszanego, jak na to co odważamy 800g chleb nie jest tak objętościowy jak sobie tego życzymy,mógłby być trochę większy, poza tym jest problem z kostkowaniem, kostki brak a jak wystygnie po niedługim czasie flaczeje. Opiszę proces Podmłoda 2-3h przed 17kg pszenna , 17l woda zimna,1.3kg drożdże,4kg o Tentic-Durum Ciasto 52.8kg pszenna,, 17l woda zimna, kwas 50kg, drożdże 1.3kg, cukier 1kg, sól 2,5kg, oliwa 1kg Kwas z żytniej 720, 30kg mąki 20kg wody Odpoczynek jakieś 25-30min, w koszykach ok 40min, pieczenie 240st ok 40min
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-09-07 05:19:34autor: Vengeance
Bagietki do zapiekanek wypiekane w pizzerii. Witam, prowadzimy małą rodzinną pizzerie i chcemy zacząć wypiekać własne bagietki do zapiekanek. Czy z typowego ciasta na pizzę idzie zrobić takie pieczywo? Jeżeli tak to jak można by było to zrobić? Czy jest jakiś sposób ugniatania ciasta?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-09-06 19:19:16autor:
Jaka firme / linia do chleba polecacie ? Do ciast luźniejszych tak aby zakres wagowy był od 350g do 2.5kg ciasta typu chleb baltonowski 70-30 chleb wiejski 60/40 ciasta bardziej pszenne 80% itd Odrabiamy narazie wszystko ręcznie do koszyczków wiklinowych chciałbym aby przez linie przeszło nawet ciasto typu chleb pasterski . Linia kompaktowa wydajna do obslugia max 2 ludzi co polecacie jakąś firmie ? Ew jak skompletować. odrabiamy ręcznie
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-09-04 13:28:20autor: Harakirii
Witam jaki program dla piekarni polecacie??? Myślałem o programie PROFI PIEK ktoś z was posiada ten program i używa na codzień? Może się wypowiedzieć coś o tym programie?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-09-03 20:26:34autor: Bodzet
Witam chciałbym upiec chleb okolicznościowy na wesele (winogron liść te sprawy) czy wiecie może gdzie mogę kupić taką formę?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2018-09-03 00:31:12autor: Bodzet
Koledzy ma ktos doswiadcznie z PIEKARNIA W LEEDS
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2018-08-31 19:49:22autor:
Kupię miesiarkę spiralna z kotłami oraz krajalnicę Hoba Lub Selectra dzięki za info
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-08-31 17:25:05autor: andrzej70
Poszukujemy niewielkiego pieca konwekcyjno parowego do wypieku jednorazowo 3-5 bochenkow (baltonowski,wiejski) lub foremek z chlebem (800-900gmax). Możecie polecić producenta lub konkretny produkt??
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2018-08-31 16:57:45autor: Vengeance
Witam! Bulki hamburgerowe plesnieja po 5 dniach sa we worku foliowym jaka przyczyna? prosze o pomoc dzieki
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2018-08-27 16:32:22autor: Slawko36
Szanowna Braci - pytanie - robot myjacy kafelki i podłogi - brać czy nie ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2018-08-26 07:43:57autor: Aldona2018
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
remont piecow..
plotna do..
taśmy do..
taśmy do..
teflonowe..
szukam pracy..
środek do..
sprzęgła do..
automaty..
pompy paliwa -..
transformatory..
..
pompy olejowe..
dysze olejowe..
palniki olej,..
palniki,..
części..
nowe żelazka..
maszynka do..
cukiernik..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt