Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  


Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Walka z muchami i meszkami. Jak sobie radzicie ? Witam jak sobie radzicie z tymi owadami ? Czy lepsze są lampy lepowe czy rażące ? Opryski zakładu są krótkotrwałe, okna są osiatkowane, ale drzwi wiecznie otwarte...
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-10-01 02:59:11autor: Rayban
Fajnie było (jest) na Polagrze?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-09-30 20:53:21autor: rafal1a3
Witam,mam pytnie do uzytkowników krajalnic tasmowych typu JAC full i podobnych. Chciałem kupic Jaca,ale niestety zajmuje za duzo miejsca i dla mnie bedzie nie wygodny, na targach oglądałem krajalnice z MASZ Gliwice typu Roxy, duzo mniejsza tylko ze posiada jedna tasme a z góry dociskana jest przez rolki( w Jacu jest tez górna tasma dociskowa) I pytanie czy przy twardszych chlebach zytnich nie bedzie problemu z krojeniem,ze nie bedzie miała siły podac dalej?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-09-30 10:52:40autor: polen
Witam, poszukuję do współpracy cukiernie z województwa pomorskiego - chodzi o ciasto
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-09-30 09:36:18autor: SamSeb
Targi Poznań , dodaj komentarz.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-09-29 11:03:32autor: W&W
witam... jestem w miare swierzym piekarzem i nie wyszedl nam ostatnio chleb. za co kierownik chce nam sciagnac z wyplaty po 150 zl.... slyszalem ze tak nie wolno. jak jest na prawde ???
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2016-09-29 07:58:17autor:
Witam,hurtownie piekarskie w malopolsce i na slasku Prosze o jakies sprawdzone punkty.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-09-28 22:26:27autor: jmazaj
Witam :) Drodzy Koledzy/Koleżanki Poszukuje używanych blach cukierniczych 60x40 i minimum 5 cm wyskokie typowe blachy do pieczenia ciast sernikowe 3 rantowe z zastawkami lub 4 rantowe zamkniete
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-09-28 20:37:39autor:
Czy ktoś może polecić bardzo dobrą szokówkę do mrożenia ciast/tortów?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-09-28 17:13:52autor: palmer
Witam doświadczonych cukierników. Mam pytanie czy ciasto parzone robi się na mleku czy na wodzie.mnie od samego początku uczono na wodzie a tu jeden pan mi napisał że pierwsze receptury były na mleku.
komentarzy: 50
ostatni komentarz: 2016-09-27 23:20:46autor: lukpilat21
RoHS ubijaczka planetarna,czy ktoś używał tego produktu?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-09-27 17:13:00autor: tim2012
Witam. Ciasto kruche- co zrobić żeby nie było suche, piaszczyste. Robię na naturalnych składnikach tj mąka 4 kg, margaryna 2 kg, cukier 0,5 kg, żółtko i 0,4l, śmietana 0,4l, sól 30 g. Mieszam mąkę z cukrem i margaryną, potem dodaję resztę składników i mieszam na wolnych obrotach- chowam do chłodni. Robimy rogaliki z marmoladą, Odpiekam 200st C przez 18-20 minut (cały wózek). Rogaliki są suche i piaszczyste- gdzie jest błąd??
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2016-09-25 21:46:16autor: sylwester1983
Witam czy ktoś z drogich forumowiczów pracuje na Wieczorku lub pokrewnych sprzętach , jak tak to bardzo proszę o opinie !
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2016-09-25 20:18:56autor: miczaj99
Jak zarabiac pieniadze bo o to przeciez tutaj wszystkim chodzi. Jeden taki oferuje uslugi marketingowe bez pojecia, jacys dostawcy proszkow, sprzetow itd. Jakies ciasto parzone robione na wodzie a ja czytam w swoich starych recepturach ze tylko na mleku. Nie wierze w te wode, ze smakuje wypiek lepiej bo to jest wynalazek ostatnich czasow. Ucza nawet w szkolach ze tylko na wodzie... Chce zaproponowac inny sposob zarabiania ktory nie wyklucza zarabiania z piekarstwa a wrecz przeciwnie- wspomaga je. Jest tu sporo fachowcow, niektorzy to sa w ogole prosto z Olimpu piekarstwa, np w&w czy sweeten, plus cala masa ktorych nie zapamietalem. Kazdy ma dostep do komputera. Wystarczy usiasc i napisac ksiazke oraz ja opublikowac przez np amazon. 20 euro od sztuki leci wowczas dzien i noc-365.1000 ksiazek to juz jest ... sa tam jakies oplaty, wiadomo. Nie jestem goloslowny-tu gosc napisal ksiazke https://www.amazon.de/Josey-Baker-Bread-54-Recipes/dp/1452113688/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1470679073&sr=8-1&keywords=josey+baker+bread Jest SAMOUKIEM, prowadzi piekarnie i nie martwi sie o SEKRETY. Tak, tak, jest to caly podrecznik PIEKARSTWA z mysla o nauczeniu amatora na otworzenie zakladu piekarskiego. Sam chetnie wasza ksiazke kupie. Jest co prawda po angielsku ale przetlumaczenie automatyczne nie jest problemem jak ktos ma pojecie jak sie to robi. Gora godzina pracy wraz z parzeniem herbaty, przygotowaniem kolacji i uczeniem sie jak sie to robi. Wiecej nie moge tu powiedziec bo byloby to nielegalne. Kumaci zorientuja sie o co biega. Powodzenia!
komentarzy: 32
ostatni komentarz: 2016-09-25 10:11:15autor: mike
Wymiana Rur w których są świlowniki w piecu piekarniczym. Czy wiecie jaki jest typ, oznaczenie rur występujących w piecach piekarniczych. W rurach są umieszczone świlowniki, podajemy wode i jest para. Będę chciał wymienić te rury w piecu typu matador. Czy ktoś orientuje się jaki to typ, jaka powinna być oryginalnie grubość ścianki ? Z góry dziękuję za pomoc.
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2016-09-23 11:51:32autor: Rayban
Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Z racji tragedii rodzinnej niedawno musiałem przejąć piekarnię swoich rodziców. Byłem poza domem od 15 roku życia i kompletnie nic nie wiem o tym interesie. W obecnej sytuacji nie mogę zamknąć tego interesu. Wraz z powrotem zrezygnowałem z pracy i w rodzinnym miejscu mam na utrzymaniu osiemnastoletnią siostrę oraz dom z dobudowaną piekarnią. Koledzy,jak obliczyć koszt wypieczonego chleba? Jakie wzory stosujecie? Będę wdzięczny za każdą radę.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-09-23 11:42:46autor:
Witam, Jestem zainteresowany zakupem zwrotów piekarniczych, ciasta, ciastek, towarów ze zbliżającą się datą przydatności do spożycia, jak również zwrotów ze sklepów. Ze swojej strony zapewniam profesjonalną obsługę, rynkowe ceny, terminowe płatności. Najchętniej mazowieckie, podlaskie, warmińsko-mazurskie, lubelskie. Wszystko legalnie, potwierdzone odpowiednimi dokumentami. Zainteresowanych proszę o kontakt 797 118 277, lub mailowo: gospodarstworolnedk@gmail.com
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-09-21 20:52:41autor:
Witam! Czy ma ktoś z was zrobioną w HACCP analizę zagrożeń jaj i owoców i chciałby mi pomóc . Pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-09-21 13:11:31autor: piekarzyk
Witam wszystkich forumowiczów ,jesteśmy na kupnie pieca piekarniczego co polecacie z używek . Mam na myśli piec 18 lub 22 m cyklotermik lub termoolejowy proszę o wasze opinie ewentualnie jakieś namiary na solidną firmę która sie tym zajmuje.Z góry dziękuje i pozdrawiam.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-09-21 10:41:02autor: miczaj99
Dostałem propozycję pracy ,wyjazdu do Anglii do polskiej piekarni.Pytam po dłuższej rozmowie.....zarobki jakie może Pan zaoferować? -Słyszę 1500 funtów w przeliczeniu na polskie około 8 tyś -Pytam a ile godzin pracy dziennie -odp 10 dziennie a w miesiącu jakieś 270 Pomyślałem od razu Polak na Polaka kreci bata Zastanawiam się skąd gdzie tacy pracodawcy szukają desperatów i czy jeszcze są tacy desperaci co Ojczyzny nie szanują i samego siebie 5f=5zł
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-09-20 16:59:10autor: piekar73
co sądzicie o wagodzielarce i zaokraglarce hermann (stary wieczorek)?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-09-20 12:13:08autor: miczaj99
Szukam odkurzacza z przeznaczeniem do odkurzania maszyn czy np. ściany nie do czyszczenia hertu .Jaki typ odkurzacza wy używacie w firmie i zdaje egzamin. Zwykły odkurzacz szybko się zapycha mąką .
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-09-19 16:37:42autor: wpiek
program Navireo czy ktoś używa??
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-09-19 16:22:47autor: Roman S
Czego używacie do zraszania pieczywa? Przerobiłem już pistolety ala do sprężarki - pękają, zraszacze plastikowe do oprysków, ciągłe problemy z gwintami. Co założyć w miarę solidnego ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-09-19 12:14:39autor: Rayban
Kupię ZGARNIACZ WAŁKOWNICY ROLLFIx, taśmy z ramionami lub całą na części pozdrawiam
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-09-19 12:09:16autor: bksufo
Panowie, jeżeli macie problemy technologiczne w piekarniach proszę o e-mail technologpiekarnictwa@wp.pl ( możecie zgłosić problem , dołączyć zdjęcie , jeśli chcecie podać nr tel ).Odezwie się . To jest apel w@w z mozliwoscia pomocy. w@w zna sie na technologii piekarniczej. Oczywiscie nie jest to bezplatna informacja ale na pewno warto z niej skorzystac jak sie jest przypartym do muru. Osobiscie uwazam, ze najpierw trzeba miec dobra recepture zeby moc ja schrzanic lub tez miec zle materialy do produkcji i nie miec pojecia jak sobie w danej sytuacji z nimi poradzic. Jedna metoda to w@w, druga to kontakt na tym forum -nie radze- a trzecia to probowac samemu, robic po drodze dobre notatki i zdjecia. Przypominam tez, ze zrodlem dobrych informacji sa normy sejmowe i receptury przemyslowe, tylko skad takie wziac to juz inna broszka. Ogolnie to czystosc, czystosc i jeszcze raz czystosc. Mierzyc, wazyc, sprawdzac, uwazac na temperatury i czasy. I chciec to wszystko robic za darmo lub prawie. Zycze wytrwalosci bo coz innego pozostaje. Jak mozna spieprzyc chleb pszenno-zytni majac dobra recepture i jej nie stosujac krok po kroku? Przeciez nie mowie o przepisach na 365 obiadow Cwierciakiewiczowej. PS Poniewaz odebralem sobie dostep do internetu, wiec musicie sobie sami na to pytanie odpowiedziec.
komentarzy: 26
ostatni komentarz: 2016-09-18 21:25:04autor: mike
Piec obrotowy Turbo 680 Jeremy. co sądzicie czy nadaje się do wypieku zarówno chleba i wyrobów ciastkarkich ? Lepiej gazowy czy elektryczny ?Prosze o opinie
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-09-17 19:35:28autor: mariope
witam. chciałbym w sklepie wypiekać świeże bułeczki. wieczorem narobić i rano piec w sklepie. muszę mieć mroźnię w piekarni czy sama chłodnia wystarczy ?
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2016-09-16 16:54:19autor: michaszek12321
czy ktos moze polecic sprawdzona myjke do jaj ew opinie
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-09-16 13:53:43autor: bogdan561
Witam, czy ktoś ma wiedzę na temat pracy w niemieckich piekarniach w Regensburgu oraz Dreźnie? Czy pracodawcy są uczciwi? płacą na czas?itd. Bardzo proszę o szczere info. Dziękuję
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-09-16 13:36:20autor:
Witam jaką polecacie firmę potrzebuję kupić pasteryzator 60l.do śmietany .Chodzi mi w miarę o rozsądną cenę no i najważniejsze SERWIS.Pozdrwaiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-09-15 09:59:41autor: jacek13
Witam.możecie polecić jakiś bezpłatny program to tworzenia tabel wartości odżywczych wyrobów piekarskich i cukierniczych.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-09-14 12:20:26autor: jacekp
Witam, poszukuję do współpracy piekarni z technologią Cool Rising w województwie Wielkopolskim oraz Dolnośląskim.516 010 882
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-09-14 12:13:47autor:
Chleb Turecki Pita Knysza Witam produkuje tak zwane bułki do kebabu ale ostatnio trafił mi się klient który zażyczył sobie Chleb Turecki do kebabu ale tak upieczony ze jeśli pokroi bułkę na tak zwane 4 części kieszonki to ciasto samo mu się rozejdzie bez przecinania tak zwanej kieszonki nożem Ma może ktoś z was technologie patent na takie bułki pozdrawiam
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2016-09-13 21:49:08autor: junior1981
Chleb mieszany pszenno żytni. Od jakiegoś czasu wychodzi bardzo twardy. Kiedyś był świeży przez 3-4 dni- teraz na drugi dzień twardy jakby 3 dniowy. Zauważyłem ostatnio że mąka 850 jest szara tak że ciasto wychodzi o kolorze kwasu. Co to oznacza?? Chleb nie ma rozrostu i się rozlewa. Szczegóły technologiczne: kwas wyprowadzamy codziennie z przedkwasu o wydajności 240. Fermentacja 7-8 godzin. Półkwas wydajność około 155 fermentacja 6 godzin, kwasy wydajność 170 fermentacja 3 godziny. Kwasy świeże. Receptura kwas 60 kg, 850 69, drożdże 2-2,5, sól 2,2, woda 45-46 l. Ciasta dość luźne, kręcenie na spiralach 4/5. Odrabiamy ręcznie na aparatach.Ktoś pomoże??
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2016-09-13 21:47:28autor: cienki_bolek
Witam,poszukuję pracy za granicą . Może gdzieś u sprawdzonego uczciwego pracodawcy brakuje jest wolne stanowisko.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-09-13 17:38:32autor:
A wiec w koncu zdarzylo sie. Druga faze schrzanilem, bo nie odwazylem prawidlowo pierwszej. Nie sprawdzilem, byla za rzadka. Jak zobaczylem to bylo za pozno. Zaczalem trzecia i widze ze cos nie rosnie, przedluzylem o dwie godziny. Guzik. Moze ktos wie czy to wyrzucic, czy tez cos z tym sie da teraz zrobic. Acha, ta uwaga, zeby samemu sie uczyc na sobie to wg chinskiego medrca jest najciezsza droga. Temperatury byly prawidlowe.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-09-09 15:35:19autor: mike
mam pytanie czy ktos ma dbbre i sprawdzone metody mycia i dezynfekji jaj oczywiscie bez uzywania naswietlaczy UV czy sa do tego specjalne pojemniki na cale wytlaczanki
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-09-09 15:32:00autor: bogdan561
Witam. Co sądzicie na temat palników na pellet do piekarni? Bardzo duże oszczędności w porównaniu do oleju opałowego oraz gazu i wygoda w porównaniu do używania węgla. Czy już ktoś z was zna temat?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-09-08 05:57:35autor: biokraft
witam. Zakupiłem używaną dzielarko zaoogrągalke ibis z 1996 https://www.youtube.com/watch?v=0FCrIN2HMHI. Mam parę pytań bo dzielarka nie do końca zaokrągla może to i wina ciasta może ale jeśli możecie podzielić się opiniami krok po kroku jak powinno to wyglądać będę wdzięczny..
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-09-07 23:37:38autor:
MIÓD-MALINA...!!!
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-09-07 15:14:40autor: rafal1a3
Kalkulator Kalorii by CTI(Wersja Demostracyjna) to aplikacja webowa obliczająca wartości kaloryczną i odżywczą dowolnego wyrobu, która jest liczona na podstawie receptury. W aplikacji znajduje się baza surowców, z których można tworzyć dowolny wyroby. Efektem działania programu jest wygenerowana karta produktu, na której automatycznie obliczana jest wartość odżywcza z podziałem na cukry, tłuszcze itp. W aplikacji istnieje również możliwość dodawania własnych surowców, które można później wykorzystać podczas tworzenia receptury. Program automatycznie zapisuje stworzone recepruty, dzięki czemu w każdej chwili można wygenerować nową etykietę wartości odżywczych na podstawie wcześniej stworzonych receptur. Wersja Demo: http://www.demo.policzkalorie.pl Kontakt z w sprawie aplikacji: Paweł Stetkiewicz: 664 195 808
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-09-07 12:16:48autor:
Dziwi mnie jedna rzecz , a mianowicie wymyślanie niestworzonych nazw dla pieczywa . Od nie pamiętnych czasów my Górnoślązacy tą niby bułkę nazywamy " Pleconka " Po jaką cholerę piekarze zmienili to na nazwę wziętą z kosmosu " chałka " macie po kolei w głowie ? i tak my będziemy ją nazywać czy się wam podoba czy nie " Pleconka " ....
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-09-06 20:15:01autor: fritzek
szukam opini o lini do bułek koenig gs2000 dzielarko-zaokrąglarki Mini Rex futura czy sie sprawdzi w małej piekarni,awaryjność,jakość,itp
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-09-06 18:25:53autor: pinomal
Witam brać piekarską. W ogłoszeniach o prace widze chetnych do pracy zagranicą bez jezyka i na mysl przychodzi jak takie osoby dadzą sobie rade po za zakładem pracy. I takie osoby psują naszą mentalnosc bo po za piekarnią istnieje także własne życie rodznne. Pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-09-06 13:19:42autor: frugolec
witam co może być przyczyna ,mianowicie chodzi o to że francuz(blaty na napoleonkę) rozwarstwiają się na pół?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-09-06 10:22:58autor: marecki
chleb na półce 1,45 zł witam waszym zdaniem przy tej cenie i pełnych zwrotach można jeszcze zarobić ? mój kierowca zrobił mi zdjęcie w jednym sklepie a na zdjęciu 1,45 zł za chleb 600 g właściciel sklepu mówił mojemu kierowcy że sprzedaje około 80 sztuk dziennie . cena z mojej oferty 2,20 netto .oczywiście nie udało mi się podjąć współpracy
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-09-06 08:14:24autor: amelka25
Zakaz handlu w niedzielę. Powód? By rodziny ten dzień spędziły razem, to dlaczego tylko handel? Co z nami piekarzami? Pracę w niedzielę zaczynam o 16 i pracuję w każdą niedzielę. Dlaczego piekarze nie mają mieć wolnej niedzieli? Odpowiedź rządzących na zakaz handlu jest taka że zakupy można sobie zrobić w sobotę. A i chleba też można napiec na sobotę, a produkcję zacząć w poniedziałek. Piekarze też ludzie.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2016-09-05 14:58:16autor: mały piekarz
kody kreskowe- witam powiedzcie mi jak po kolei wygląda sprawa z kodami kreskowymi. gdzie się to załatwia ile kosztuje (jednorazowo czy miesięcznie ). pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-09-04 17:13:22autor: amelka25
wegańskie bułki na hamburgery-może ktoś podpowie zalecenia technologiczne , chodzi o to żeby się nie marszczyły po upieczeniu . Oczywiście bez żadnych prochów
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-09-04 12:56:48autor: piki
Ciekawi mnie bardzo dlaczego takie piekarnie jak Kozielski w Wodzisławiu nie odpowiadają na maile wysłane do nich ? druga sprawa dlaczego w piekarni w Gorzycach ul. Stawowa 10 , od miesiąca milczy telefon ? może mi ktoś ma to odpowiedzieć ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-09-04 08:44:39autor:
Witam. Chcę wprowadzić 4 fazową fermentację kwasu tj.: żurek wyd 190-200- fermentacja 12 godzin( czy aby nie za długo??), półkwas wyd 150 fermentacja 6 godzin, kwas wydajność 170-180 fermentacja 3 godziny. Co o tym myślicie?? Pytanie drugie- czy jest możliwe aby przez zbyt mocne zakwaszenie faz poprzedzających kwas np.: żurku, chleb może być twardy??
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-09-03 14:34:25autor: cienki_bolek
witam. Systemy silosowe. Czy Italmarco czy silmach, czy może zupełnie jakaś inna firma? Proszę o podpowiedzi i opinie kolegów mających wiedzę i doświadczenie z silosami. Bardzo dziękuję i pozdrawiam
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2016-09-03 14:26:00autor: fred
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
lebema..
pomiary..
sklep..
2 x bongard..
półautomat do..
graam midi..
krumbein..
przemysłowa..
kupię linię ..
ringoplast..
kupię..
hein luxrotor..
winkler..
matador md 120..
hein luxrotor..
miwe roll in..
2x sancasiano..
miwe condo 4..
2x diosna..
bhp - obsługa..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama