Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  


Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Witam, mam problem chyba już nie raz poruszany na tym forum, ale gdy nie dotyczył mnie jakoś przechodziłem obojętnie obok tego problemu. A więc tak, produkuje chleb baltonowski bez żadnych polepszaczy na piecu RRK, problem polega na tym że jak wychodzi z pieca jest ładny, na wózkach zaczyna kostkować po czym z godziny na godzinę robi się z niego "szmata" miękki, kapciowaty, co możne być tego przyczyną, pozdrawiam
komentarzy: 25
ostatni komentarz: 2016-07-24 22:53:21autor: brunerkgb
Po 20 latach ze mną, moja Pani ciastowa przeszła na emeryturę. 3 miesiące temu przyjęliśmy z radością chłopaka (piekarz) który się uczył żeby przejąć jej obowiązki. W między czasie parę razy zawalił ale czas był zbyt krótki żeby go zmieniać. Wierzyłem że zwycięży odpowiedzialność. Inwestowaliśmy w niego 100 dni. Na tydzień przed przejęciem obowiązków zniknął bez słowa a pani odchodzi za dwa dni. Bardzo potrzebny nam piekarz prawdziwy do współpracy. Jeśli ktoś z was powie że mam sobie robić sam , to nie martwcie się , robię sam również. Zapraszam kogoś fajnego do współpracy. woj.opolskie BioPiekarz 602788186
komentarzy: 53
ostatni komentarz: 2016-07-24 21:26:07autor: Asaf
Witam potrzebuje mieszałke z kotłami spiralną w dobrym stanie najchętniej Masza lub inną ma ktos moze ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-07-23 16:54:26autor: andrzej70
Coś mi się zdaje że trzeba zwijać interes.Nie z powodu braku dochodu czy zbyt małej produkcji (chociaż z tą też mogło by być lepiej) ale nie ma rąk do pracy.Szukam już 2 lata pracownika i przychodzą albo pijaki albo lesery.Tak sobie myślę że nisko upadliśmy skoro trzeba się prosić żeby ktoś przyszedł chociaż chleby kroić.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2016-07-23 14:02:17autor: tim2012
Panowie co się dzieje w naszej branży w moim mieście już trzecia nawet duża Piekarnia zbankrutowała jak u was ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-07-23 11:56:35autor: Bester23
Witam, robimy ok.400 drożdżówek latem dochodzi jeszcze ok 500-600 jagodzianek z uwagi na brak ludzi do pracy chciałbym usprawnić produkcje, jakie maszyny można by do tej ilosci zastosować? Myślałem o wałkowarce, tylko jaką? Chciałbym maszyne jak najbardziej uniwersalną.
komentarzy: 27
ostatni komentarz: 2016-07-22 11:33:15autor: Leszek26
Witam. mam pytanie odnosnie stożka do zaokrąglania. Pare lat używam dzielarki, chcem troche odciązyc prace piekarzy i wstawic stozek i mam pytanie na co zwracac uwage przy zakupie, sa różne opcje do wyboru, nawiew ciepłego-zimnego powietrza,natrysk olejem. Czym sie kierowac podczas zakupu?
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2016-07-22 11:30:14autor: polen
Witam wszystich forumowiczów ,mam zamiar kupić wagodzielarkę i stożek do chleba produkcaj dzienna to 1000 chleba jasnego i 300 ciemnego ,proszę o opinie i poradę jakiej firmy kupić maszyny
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-07-22 11:25:48autor: miczaj99
Witam nadal nie wiem jaka jest przyczyna ze chleb robi sie watowaty myslalem ze to przez magazyn ze jest za cieplo i niema gdzie odparowac. Wystawilem kilka chlebow na zewnatrz piekarni ale nie ma poprawy nadal robi sie watowaty dalem mniej drozdzy ciasto bylo troche mocniejsze i temperatura ciasta troche wieksza niz zawsze poniewaz ostatnio robilem chlodniejsze ciasto wiec juz sam nie wiem czym to jest spowodowane na piecu mamy temperature 225 stopni czas wypieku okolo 40-45 minut z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-07-22 09:13:01autor: mateusz111
Witam potrzebuje etykiety samoprzylepne na chleb krojony. Jaką drukarnie możecie polecić. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-07-22 01:14:56autor: bulek666
Panowie, powiem krótko: Jest cudnie.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-07-21 16:19:50autor: rafal1a3
Witam mam problem ze skorka chleba robi sie zbyt szybko miekka po wypieczeniu jaka moze byc przyczyna jest chleb watowaty
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-07-21 09:51:26autor:
Witam.Mam prośbę może ktoś czyścił zapieczone wózki do obrotówki i poradzi jak skutecznie je wyczyścić. Próbowałem pianownicą kwasem do przypaleń potem myjką bardzo mocną zedrzeć i słaby efekt. Z góry dziękuję za porady.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-07-20 17:46:10autor: piekarz.abc
Witam potrzebuje mieszałke z kotłami spiralną w dobrym stanie najchętniej Masza lub inną ma ktos moze ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-07-20 17:25:46autor: andrzej70
Witam. Chciałbym odciazyc troche prace przy krojeniu chleba. Zastanawiam sie nad zakupem krajalnicy tasmowej JAC full. Dziennie jest krojone ok 2 tys chleba(2 osoby na zwykłej krajalnicy). Czy przy tasmowej 2 osoby dadzą rade? Czy raczej nie przyspieszy to roboty?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2016-07-20 14:32:27autor: waw13
Myślę o produkcji fajerczaka, prosty placek na bazie mąki i siadłego mleka, charakterystyczny dla Podkarpacia. Co o tym pomyśle sądzicie?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2016-07-20 13:28:08autor: rafal1a3
Ile zapłacić fachowcowi ? Zatrudniłem piekarza -mistrza, od podstaw uruchomił mi piekarnię. Sam dobrał dostawców surowców , własne receptury.Płace 3,500zł na rękę ale bez umowy .Domaga się podwyżki i umowy. Co robić? PRACUJE SAM JEST KOMPLETNY 6-7 GODZ DZIENNIE .Piecze również ciasta , Co robić?
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2016-07-19 15:14:28autor: piekar73
witam Mam zamiar przejąć piekarnie po GS i zająć sie pieczywem tradycyjnym żytnim w 100% - tak jak to kiedys domowe gospodynie chleb na sabacie piekly. Czy podpowie mi ktos czy to wypali. Prowadze wlasny mlyn wiec z maka nie bede mial problemu
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2016-07-18 19:17:11autor:
Witam zebranych! Staram się wykonać chleb mieszany pszenno-żytni-foremkowy z bardzo dużą porowatością miękiszu (plaster miodu) jednak za bardzo to nie wychodzi czy znajdzie się tu Osoba chcąca pomóc w tej sprawie?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-07-18 13:34:44autor:
Witam kolegów.Potrzebuje instrukcje stanowisk pracy (przesiewacz,piece i.t.p. może ktoś pomoc?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-07-18 11:18:35autor: rolandmikitiuk
Pod Opinie Piekarzy. Zrobilem liste jakie urzadzenia beda potrzebne w nowej piekarni. Prosze o uwagi, moze cos za duzo, inna pojemnosc?? 1. Piec obrotowy na jeden wozek, 32 tace 460x720 mm, temperatura 5-300C, gazowy z nawiewem pary 2. Piec konwentionalny wsadowy, 3 deck- na 9 tac 460x720 mm, temperatura 5-300C, gazowy z nawiewem pary 3. Garownia na dwa wozki, 64 tace 46x72 cm 4. rozwalkownica ciasta 52 cm szerokosci 5. mikser spiralny, podwojna szybkosc, pojemnosc 200 litrow (na 75 kg maki suchej) 6. mikser spiralny, podwojna szybkosc, pojemnosc 80 litrow (na 25 kg maki suchej) 7. Bagieciarka, do dlugoscia ciasta 75 cm 8. Polautomat do wyciskania/zaokraglania bulek 30 sztuk/kazdy, 30-100 grams ( pelny automat jest za drogi) 9. Ubijaczka ( mixer planetarny- wymienna dzieza) 3 rozne narzedzia, pojemnosc 60 litrow 10. Ubijaczka ( mixer planetarny- wymienna dzieza) 3 rozne narzedzia, pojemnosc 40 litrow 11. Ubijaczka ( mixer planetarny- wymienna dzieza) 3 rozne narzedzia, pojemnosc 20 litrow 12. Ubijaczka jaj ( mixer planetarny- wymienna dzieza) 3 rozne narzedzia, pojemnosc 5 litrow 13. Krajalnica Chleba 14. Duza chlodziarka-pokoj (wiec nie bedzie potrzebny schladzarkac wody) 15. Fermentownia kwasu 16. Szereg wozkow na chleb, kilka stolow z blatem nierdzewnym i drewnianym, nierdzewne tacki do chleba i ciast, wagi, noze, duzy nierdzewny zmywak, male narzedzia wg potrzeb Co jeszcze???
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2016-07-17 20:19:45autor: bialychinczyk
Witam wszystkich. Pracuje na bardzo starym subiekcie. Chciałbym zmienić program do prowadzenia piekarni. Na starym muszę wpisywać na każdej w-z ceny i ilości jakie daje mimo że zamówienia idą praktycznie te same i ceny bez zmian. Znacie jakiś program w którym można zaprogramować ilości i ceny do danego sklepu żeby oszczędzić sobie czasu i pomyłek i ewentualnie zmieniać pojedyńcze pozycje a nie wpisywać wszystkie po kolei. Pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-07-16 18:13:34autor:
Jakie macie ceny mąki ? zyto 720 - 0,80 pszenica 850 - 0,80
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-07-15 16:26:58autor: Rayban
Czytam i oczom nie wierzę.. w rubryce "praca" na tutejszym forum przestrzega ktoś przed Bayer Riedl..a jeszcze poniżej znowu ich ogłoszenie do Dingolfing i jeszcze gdzie indziej.. szukają polskich idiotów, desperatów. 9 euro na /h zostało zabronione prawnie przez Landesrat i Bundestag. Jak znam życie znajdą się frajerzy, którzy tam pojadą. A przestrzegałem przed nimi jakiś czas temu pisząc, że z nimi jest coś nie w porządku. Wraca konkluzja- piekarzu: ucz się gamoniu języków a nie będziesz euroidiotą..
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-07-15 01:43:24autor: sylwek z mińska
Witam. Mam zamiar wprowadzić chleb na zakwasie z rodzynkami (turecki) jaka powinna być stawka Vat?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-07-15 00:22:47autor: 10dar
Sito do młynka bułki tartej. Witam, poszukuję sita do młyna do bułki tartej. Sito ma strukturę tarki do warzyw. Nigdzie czegoś takiego nie mogę znaleźć. Blachy z takimi otworami również. Czy ktoś z Was wie gdzie można coś takiego dostać lub wykonać pod zamówienie ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-07-14 16:39:22autor: Rayban
Planuje kupic piec obrotowy. Czy oprocz wyrobow na blachach mozna wypiec w nim chleb foremkowy? Czy mozna podłaczyc komin takiego pieca pod jeden wspolny wymiennik ciepla razem z piecem cyklotermicznym? Zapas kw wymiennika jak rowniez fi komina jest wystarczajacy
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-07-14 10:17:51autor: candy81
Witam Tak teoretycznie na 10 litrów wody ile można dać płatków ziemniaczanych by chleb był wilgotny ale też by nie wyszło z tego dziwne "błoto"?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-07-14 09:33:56autor: psik
Czy jest jakiś portal piekarniczy z dobrym forum dyskusyjnym ? Inny. Chodzi mi szcz. o wymianę doświadczeń związanych z organizowaniem piekarni i technologią .
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-07-14 09:02:27autor:
Widziałem na stronie Spc filmik czy torzemiosło do nich wraca ludzie to chyba nie od nich
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-07-11 07:59:42autor: zajem
Witam, jak rozliczacie u siebie zwroty z cukierni i piekarni? Jak je liczycie jako stratę? Jako cenę surowca, czy dodajecie koszty pracy, prądu...? Czy może uznajcie cenę cennikową ze sklepu? Np wraca ciasto z własnego punktu = cena w sklepie 30 zł /kg wraca ponad 3 kg, czyli za 100zł żeby procentowo wyliczyć zwroty z punktu to przyjmujecie te 100zł , czy inną wartość, np 40 zł bo taki jest koszt (surowiec+ praca)? Dzięki za pomoc :)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-07-06 21:01:06autor:
Witam Posiadam piekarnię zautomatyzowaną i wolne moce przerobowe zastanawiam się nad produkcją pieczywa drobnego na dopiek tzn.z odroczonym odpiekiem może ktoś z Was ma taką linię lub zna firmę która się tym zajmuje chodzi mi o projekt techniczny montaż i rozruch Ważne jest też dla mnie opinia osób które już takie pieczywo produkują Rozważam też temat pieczywa mrożonego Pozdrawiam
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-07-06 13:34:05autor: RAFII44
Witam czy może znacie młyn który jest zakładem pracy chronionej ponieważ co miesiąc muszę oddawać 2500- 3000zł na PEFRON a tak chociaż coś odliczę.Proszę tylko nie piszcie mi zatrudni kogoś z grupą .Pozdrawiam.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-07-05 13:10:19autor: jacek13
Już za dwa lata... Polska będzie Mistrzem Świata!!!:)
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-07-01 19:41:46autor: rafal1a3
Witam. Chciałbym się dowiedzieć coś więcej o mini rex 4000. Jak z awaryjnoscia maszyny czy w ogole warto kupic takowa maszyne czy od razu linie? Czy od razu wychodzi gotowa bulka?Dodaz ze robie ok 5000 bulek.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-07-01 00:09:20autor: Simon6
Prosty temat - tzn pomiary natężenia oświetlenia na halach, kazano mi to zrobić bo Unia - kupiłem za podszeptem pani z PIP miernik światłości za60 zł na allegro, komisja z pracowników-protokół i mam spokój , jak Wy to robicie, mam się bać czy nie. Niedawno była firma śpiewająca 300 zł/1punkt i straszyli że tylko oni mogą to zrobić i przyjdzie PIP z Warszawy to będą karać.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-06-30 07:48:05autor: zygfryd
witam . ja troche z innej beczki mam mała piekarnie i nie ma mozliwosci znalezienia nowych klijetów na pieczywo i nie ma tez kim tego zrobic. chcial bym spróbować pierogi kluski parowce robic . latwiej z kucharką niz z piekarzem . moze ktos z was cos takiego robi i podzieli sie informacjami jak i co z czym prosze o kontakt 881209436
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-06-28 12:56:14autor: michal-pot@o2.pl
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
piekarz...
piekarz..
gaz - kontrola..
haccp-..
pomiary..
wózek do pieca..
porady techn..
poszukuję..
poszukuję..
wyposażenie..
szerokie..
zurownik..
plyty..
remont piecow..
krajalnica do..
specyfikacje,..
specyfkacje,..
..
..
aparaty..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama