Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  



Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
witam, ja mam pytanie z branży cukierniczej, czy opłaca się kupować,czy warto do robienia bitej śmietany ubijaczka hobart g5r czy ktoś ma takie coś i podzieli się opinia na ten temat czy moze coś innego w dobrych pieniądzach można kupić
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-10-01 13:46:40autor: brunerkgb
Witam. wybuchl mi dzisiaj piec.prawdopodobnie wlaczyla sie awaria palnika a nie odcielo paliwa(olej opalowy) byl dosyc duzy wybuch,dolna komore mi wybrzuszylo. mial ktos podoba awarie? co moglo jeszcze uszkodzic w piecu? piec cyklotermiczny winkler
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-10-01 11:45:20autor: polen
dzisiaj dostawa mąki w górę 500-1,00 zł netto 750-0,93 zł netto jak to jest że zboże : żyto 370 zł tona pszenica 550 zł tona a mąki do góry podajcie swoje ceny. pozdrawiam
komentarzy: 18
ostatni komentarz: 2014-10-01 11:25:49autor: amelka25
Witam. Temat osuszaczy w piekarni i magazynach wyrobów gotowych. Czy ktoś stosuje i na jakim poziomie utrzymujecie wilgotność powietrza tak aby chleb po wystudzenie miał optymalne właściwości? Dziękuję za wypowiedzi
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-01 09:58:11autor: fred
Szukam firmy co czyści piec rurki z kamienia ,kogo polecacie
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-10-01 09:05:28autor: PIMPEK2
Witam W protokole z kontroli sanepidu mam wpis cyt " w opracowanej dokumentacji brak planu pobierania próbek do badań, zapewniającego wytwarzanie produktów bezpiecznych". Czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć lub podpowiedzieć jak to miałoby wyglądać,żeby sanepid był usatysfakcjonowany. Pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-30 10:45:02autor: iwonasg
B. proszę o doradę w kwestii linii do chleba. Ręcznie nie wyrabiam, a boję się stracić jakości na linii, bo ci co poprzechodzili zauważalnie mają gorszą jakość. Czy jest jakaś opcja zmechanizowania pracy przy zachowaniu konsystencji ciasta. Czy można wprowadzić np. tylko wagodzielarkę i stożek by nie stracić jakości. Byłbym wdzięczny za kompetentna i fachową doradę
komentarzy: 22
ostatni komentarz: 2014-09-29 21:04:16autor: gawelda1
proszę o doświadczenie w sprawie raportów zmianowych, czy dalej stosujecie w dużych piekarniach, jak wygląda przekazywanie surowców i gotowego pieczywa
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-29 11:40:47autor: piekarnia 2
Witam, czy pomógł by mi ktoś w zadaniu? Jakich zasad należy przestrzegać przy sporządzaniu ciasta waflowego i jaki wpływ mają zastosowane surowce na jakość gotowego wyrobu. bardzo prosze o pomoc :)
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-29 08:07:44autor:
Witam wszystkich dostałem dotację na piec i teraz pytanie jaki byście polecili piec mogę kupić nowy albo używany - to pierwsza kwestia druga jaki?? - termoolejowy, rurkowy czy inny Będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam
komentarzy: 54
ostatni komentarz: 2014-09-29 06:26:16autor: kaeste85
Witam. Koledzy mam pytanie. Chcę zakupić do cukierni piec trzy komorowy na cztery lub sześć blach 40x60. Jakiej firmy polecacie piec, oczywiście ważna cena pieca, ale również koszty utrzymania. Piec nie może być na gaz, cukiernia poniżej terenu. Pozdrawiam
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2014-09-28 23:19:26autor:
MAM ZAMIAR ZAKUPIĆ PIEC PIEKARNICZY - RUROWY. PROSZĘ O OPINIE DLA MODELI FIRMY POLIN I MODELI SPRZEDAWANYCH PRZEZ FIRMĘ IRPOL. WIEM JEDYNIE, ŻE MAJĄ PODOBNĄ CENĘ.
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2014-09-28 22:52:44autor: ARTUR
Chce kupić piec ale najbardziej jestem za ceramikiem co wy na to,jakie macie doświadczenie ,opinie sugestie ,prośba zeby nie nadepnąć na minę .Za komentarz dziękuje sprzedawcą ,handlowcą i akwizytora chce poznać opinie ludzi którzy użytkują te piece Pinomal
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-28 22:38:44autor: pinomal
witam poszukuje pracy w piekarni lub cukierni jako cukiernik w warszawie lub bliskich okolicach podpowie ktos gdzie mozna dobrze i uczciwie zarobic z gory dziekuje
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-09-27 12:51:13autor:
WITAM POSZUKUJA INSTRUKCJI OBSLUGI DO ZMYWARKI HOBART UW 135 ( ZMYWARKA KAPTUROWA)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-27 08:55:11autor: acm11
jak dlugo pieczecie szynki z koscia oraz dziki w calosci oraz jaka stawka za upieczenie? dostalem takie zlecenie
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-09-27 07:37:03autor: acm11
Tanie woreczki z nadrukiem. Gdzie kupujecie?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-26 11:47:36autor: Simon6
czy ktoś z forumowiczów posiada miesiarkę immbis, jakie opinie ?z góry dziękuje za opinie
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-09-26 10:48:39autor: arielnowak@interia.e
Potrzebna Dobra receptura na Ciasto francuskie!!!dużą ilość ile razy walkowac itp.
komentarzy: 20
ostatni komentarz: 2014-09-25 19:36:59autor: czeladnik2007
Panowie, doskonały sposób na reklamę swojej marki , zrobił to Pellowski a teraz wpadł na to właściciel browaru ciechan. Wystarczy zostać homofobem i napisać parę słów o gejach najlepiej do jakiejś znanej osoby typu Michalczewski. Zawrzało w internecie nawet w telewizji, wszyscy dzięki temu już znają markę ciechan tania i dobra reklama. Bo wiadomo że Polska jest homofobiczna i większość jest za ciechanem więc chyba warto było.
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2014-09-25 19:01:51autor: Leszek26
http://biznes.onet.pl/spadek-spozycia-pieczywa-moze-przyspieszyc-w-2014,18488,5658529,1,news-detal
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-25 14:42:40autor: rafal1a3
Witam! Szukam kółek do wózków do studzenia chleba na raszkach są tam dwa boczne i po jednym z przodu i z tyłu. Czy ma ktoś namiary kto jeszcze sprzedaje takie kółka? Pozdrawiam
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-09-24 19:30:23autor: piekarz34
Witam. czy ktos uzywa nozy do krajalnicy chromoniklowych? chodzi mi o wyglad wizualny takich nozy,czy roznia sie wygladem od nozy np JAC? czy stal jest uzyta jakas inna? bo zamowilem ostatnio takie noze i dzisiaj je otrzymalem,ale na pierwszy rzut to wykonanie nie za bardzo mi sie podoba a cena 3 razy wieksza.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-24 19:25:51autor: saw
Witam wszystkich. Potrzebuje recepturkę na dobre ciasto pod pizzerinki. Oczywiście nie za darmo ":)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-24 13:07:55autor: bulek666
ja takze poszukuje pracy ale albo malo placa i wyzyskuja albo zarobisz tylko zero zycia prywatnego
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-09-23 22:44:10autor:
bardzo chetnie pomoge piekarnią wprowadzić nowy asortyment do swych zakładów pracy oczywiście za symboliczną opłatą.posiadam bardzo wiele sprawdzonych receptur
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-09-23 13:36:42autor: dragonpita
Odnośnie pieca ceramicznego a właśnie jestem w trakcie jego stawiania , nurtuje mnie jeden szczegół , mianowicie do izolacji tegoż pieca użyta zostanie wełna dachowa i nie jestem przekonany co do tego rozwiązania. Oczywiście firma która ten piec stawia twierdzi że to sprawdzone rozwiązanie i nawet po upływie kilkunastu lat ta wełna doskonale się sprawdza. Może ktoś ma wiedze na ten temat?
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2014-09-21 11:48:32autor: Leszek26
Etykiety na chleb..... Jaką drukarnie polecacie
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-09-20 16:40:53autor: bulek666
Witam. Mam problem z jednym z moich stałych dostawców mąki (jakość) i chciałbym go wymienić na inny młyn. Nie bardzo wiem jaki wybrać bo od kilkunastu lat bazuję na stałych dostawcach. Prosiłbym o podpowiedź w powyższej kwestii. Kto jakościowo przoduje w Polsce południowej? Ilość tego dostawcy nie była duża (ok. 60 T miesięcznie) ale mimo to chciałbym spróbować. Z góry dziękuję za podpowiedzi
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2014-09-18 17:39:25autor: fred
Musicie to obejrzeć http://www.sadistic.pl/pracownik-miesiaca-vt316863.htm
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-18 13:16:27autor: bksufo
Witam Jakie taryfy energetyczne macie w swoich zakładach ? Przy założeniu, że posiadacie wypiek dzienny i nocny.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-18 12:44:01autor: Rayban
Przedstawiciel handlowy mąka pszenna, żytnia Dolnośląskie Młyny S.A. Tel : 695 258 735 Zapraszam do współpracy Maciej
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-18 12:43:18autor: przedstawiciel.mlyn
Jest CUDNIE!!!:)
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-09-18 12:42:43autor: rafal1a3
witam w jakich cenach sprzedajecie ciastka ręcznie robione, interesuje mnie cena za 1 kg ciastek. moja cena to 13 netto za kg jak leci każdy rodzaj pozdrawiam
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-09-18 12:40:09autor: amelka25
witam mam pytania jak najłatwiej i najszybciej ściągnąć długi od kontrahenta co nie płaci za pieczywo
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-09-18 12:38:22autor: marios222
Jak bardzo można skrzywdzić kogoś opina na forum. Pracuje od niedawna w piekarni W Roztoce i polecam tutaj prace. Może i jest nerwowo ale jest dużo pracy i trzeba wykonać wszystko na czas bo wiadomo kierowcy maja dlugie trasy. Zarobki hmmmm jak jesteś dobry to zarobisz
komentarzy: 50
ostatni komentarz: 2014-09-17 14:27:22autor: Malwina
Pasteryzacja chleba bezglutenowego i pordukty bezglutenowe. Witam nie bawem otwieramy piekarnie i cukiernie w której nie uzywany cukru, glutenu, i mleka. Problem jest w tym że chleb bezglutenowy dość szybko czerstwieje max 2 do 3 dni, chcę aby ten termin wydłóżyć nawet do 6 dni. Wiem że procesem pasteryzacji, ale co jest do tego potrzebne chodzi mi o urządenia, materiały itp. Poszukuje także dostawców daktyli, amarantusa ziarno i ekspandowanego, mąki bezglutenowej, opakowań do chleba i wyrobów cukierniczych takich jak cisatka kruche, muffinki. Proszę jeśli macie sprawdzonych dostawców podzielcie sie kontaktem. Pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-16 20:12:30autor:
Poszukuję firmy / osób zajmujacych się przeliczaniem wartości odżywczej i energetycznej produktów - chleba i ciast....pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-16 20:05:02autor: padalec_
Witam.Potrzebuję recepturę,sugestie , propozycje na tradycyjną bułkę żytnią z przewagą żyta. Tak, aby w klasyfikacji pieczywa była deklaracja jako (pieczywo żytnie).Za wszelkie podpowiedzi , dziękuje.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-16 10:23:55autor: W&W
IBIS witam czy ta firma istnieje czy nie , bo z tego co wiem to ogłosili upadłość , ale na necie znalazłem ich stronkę . potrzebuję kupić maszynę ms
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-09-15 19:21:16autor: amelka25
Jaki mieszacz wody kupić i z jakiej firmy?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-15 09:42:46autor: gpmorgan
http://pytamy.pl/kat,6,title,co-sie-robi-z-pieczywem,pytanie.html
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-15 08:51:06autor: acm11
interesuje mnie maszyna do produkcji bułek na hot dogi francuskie . czy orientujecie się gdzie można kupić taką drylownicę do bułek ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-12 10:11:42autor: amelka25
Witam Szukam kotła do XUN może wie ktoś gdzie można kupić ?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-09-10 11:15:12autor: kacper2663
LOZAMET KRAJALNICE jakie opinie kroje dziennie 700szt
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-09-06 16:38:44autor: PIMPEK2
Kupie wagę szalkową 5-10 kg tel 502595720
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-05 22:08:23autor: bodexal
Witam kolegów, potrzebuje mechanika do krajalnicy który dojedzie do mnie do firmy. Województwo łódzkie okolice Wielunia, z góry dziękuje.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-05 11:28:38autor: bulek666
Witam Mam problem z chorobą ziemniaczaną jak z tego wybrnąć proszę o pomoc kwasy stawiam naturalne (zaczątek półkwas kwas i ciasto) żadnych prochów Pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-09-03 08:18:38autor: RAFII44
tak tak skoro nie ma sie srodkow na utrzymanie piekarni to poco ludz przyjmuja sami robic zobacza co to jest za praca 350zeta to na puszkach sie wiecej zarobi jeden koles z sosnowca tygodniuwki placi 550ale daje ino ta koncuwke tzn 50zeta a reszta w nie pamiec az kiedys dostanie w ryj od kogos i pip itd coraz gozej jest pozdrawiam
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2014-09-02 19:12:28autor: piekarzyk74
Pytanie do pracodawców z podlasia: jakie stawki oferujecie piekarzom: ciastowym, stołowym, piecowym a jakie osobom przychodzącym do pracy do przyuczenia na piekarza?? Serdecznie dziękuję za normalne odpowiedzi.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-02 15:42:09autor: gosc_niedzielny
Pilnie kupie używane kosze piekarnicze! Wołomin tel. 503 177 606
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-02 09:32:56autor: trepek
Nie jest źle- jak Unia ŚLE!:)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-01 16:30:43autor: rafal1a3
Co sądzicie o piecach agiv forni?? Jaka jakość wypieku oszczędność awaryjnosc serwis będę bardzo wdzięczny
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-01 13:02:18autor: skater
witam czy ktos z was pracowal w piekarni kolo wroclawia caly czas sie oglaszaja na tej stronce poczatek numeru 504 bo do mnie dzwonil i mam tam jechac do pracy dosc mi sie to dziwne wydaje cos tam musi byc nie tak skoro ludzi nie maja caly czas pozdrawiam napiszcie cos na ten temat
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2014-09-01 00:50:43autor: piekarzyk74
Witam,nikomu nie proponuje podjęcia pracy w miejscowosći Roztoka choc ogłoszenie jest cały czas aktualne jeden wielki burdel ciagłe awantury ze strony włascicielki piekarni do tego głodowe zarobki zapierdol po 15 godzin za 350zł tygodniowo to jest normalnie wyzysk i niewolnictwo,dlatego nie radze wyjazdu na tą pipiduwe.
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2014-09-01 00:45:57autor:
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
firma tech..
serwis skup..
piekarz ..
linia koenig ..
sprzedam tunel..
maszyna do..
..
fritsch 7-650..
maszyny..
miesiarka xun..
miwe ideal r..
dzielarka..
diosna sp 120..
budynek po..
bułka tarta..
sprzedam..
budynek po..
stół roboczy..
stół..
ubijaczka boku..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama