Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  

Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Witajcie co sądzicie o ustawie ws zakazu śmieciowego jedzenia w szkołach ?? Dla mnie to absurd uderza bardzo w piekarnie i cukiernie dzieci nawet drożdżówki nie kupią w sklepiku a obok do biedronki poleca i kupią co zechcą . Mam dzieci w podstawówce i owszem tam sprzedają masakrycznie chemię ale w liceum gdzie większość uczniów jest juz pełnoletnich to jest pomyłka kolejna naszego rzadu przypierdolic w zwykłego polskiego przedsiębiorcę to robią najlepiej pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-08-31 10:02:43autor: kaeste85
Sprzedam kosze 800szt niemieckie mocne, cena 6zl szt kolor brazowy dowioze na terenie warszawy i okolic,faktura ,tel 660270411
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-08-31 08:04:25autor:
od 1 września podnosimy ceny na swoje wyroby. piekarnia woj. lubuskie. przez 3 lata nasza cena się nie zmieniała, ale już czas najwyższy na podwyżkę. butelka wody kosztuje więcej niż bochenek chleba!!!
komentarzy: 22
ostatni komentarz: 2015-08-31 07:12:45autor: amelka25
Jaka wg. Was jest najlepsza pomada na pączka ? Tak aby się błyszczała, a nie łamała. Pozdrawiam.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-08-30 11:40:36autor: palmer
Witam piekarzy. Kto z Państwa posiada linię do bułek Werner & pfleiderer? Dzielarka multimat MJS z 2001 r oraz linię formującą Formeister typ RORM z 2001 r. Pytam w celu nawiązania współpracy i wymiany doświadczeń odnośnie tej maszyny. Po co płacić serwisowi grube tysiące. Niech nasi mechanicy wymienią się wiedzą. Każdy na pewno skorzysta. Pozdrawiam.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-08-29 19:44:10autor: gosc_niedzielny
Młyny zapowiadają że znowu będzie źle, że susza, że pszenica niby jest ale innych zbóż nie ma i dlatego będzie drogo...
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-08-29 19:43:06autor: d.d.
Witam szukam specyficznej mieszałki diosny miksera ma mieszadła jak dwie ósemki moze ktos z kolegów ma coś takiego?ewentualnie w ostatecznosci spiralkę z kotłami nie drogo proszę o info bardziej mi zalezy na diosnie mikserze.dzięki
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-08-29 10:46:56autor: andrzej70
szanowni właśnie wróciłem z wakacji w Szwecji i mieszkałem u ludzi którzy prowadzą piekarnię i dom wczasowy. Oni specjalizują się w dostarczaniu do sklepików szkolnych zdrowych śniadań. Polega to na tym ze pieką chleb do którego dodają tran / lekko czuć rybą ale ponoć zachowuje omega 3/ o masie 300g - cena 4,2 euro, dalej z tym chlebem robią zestawy dodając różne oleje wycikane/ np len, orzech włoski no masa/ poj.100 ml. Tym skrapia się ten chleb i nawet jest to do zjedzenia. Co wy na to bo ponoć i w Polsce śmieci w sklepikach nie będzie wolno sprzedawać.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-08-29 06:15:09autor: zygfryd
Witam szukam specyficznej mieszałki diosny miksera ma mieszadła jak dwie ósemki moze ktos z kolegów ma coś takiego?ewentualnie w ostatecznosci spiralkę z kotłami nie drogo proszę o info bardziej mi zalezy na diosnie mikserze.dzięki
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-08-28 23:31:03autor: andrzej70
Witam, prosilbym o opinie na temat krajalnicy Hoba HSA5 i pakowaczki hpl20, czy warta swojej ceny, czy nie lepiej isc w polskie maszyny?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-08-28 23:28:34autor: sigdar
Lista hurtowni zaopatrujących całą Polskę w półprodukty.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-08-28 21:06:32autor: bksufo
Witam Kolegów Piekarzy.. Mam takie pytanie... Poszukuje producenta lub hurtowni woreczków PP, mocniejszych i bardziej przezroczystych jak HDPE w możliwej cenie... Prosiłbym o namiary. Z góry dziękuje... Pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-08-28 12:15:57autor: jojek_lol
Potrzebuje namiar na producenta foremek blaszanych do babeczek koło 200 sztuk
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2015-08-28 11:06:50autor: bksufo
Witam, nawiąże współpracę z piekarnia. Planuje otworzyć sklep z pieczywem na terenie Warszawy. Najlepiej pod szyldem piekarni, czyli sklep firmowy. Zainteresowane piekarnie proszę o kontakt mailowy: piotrmarceli@gmail.com
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-08-25 08:20:18autor:
Cukiernia- nakropka. Jak nasączacie biszkopty? Tradycyjnie pędzlem czy może zna ktoś jakieś ciekawsze rozwiązanie?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-08-24 21:21:17autor: palmer
Witam koledzy po fachu mam pytanie odnośnie komory chłodniczo garowniczej a mianowicie jestem posiadaczem takiej komory z firmy wachtel i jestem zadowolony zamierzam kupić kolejna i stad pytanie moze pojawiły sie na rynku jakieś odpowiedniki które sa cenowo konkurencyjne ale bezwarunkowo dają porządany efekt . Czekam na opinie posiadaczy pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-08-23 17:11:54autor: kaeste85
Witam. Wynajmę mini piekarnię 65 m 2 z wyposażeniem na małą produkcję lub zapraszam technologów do robienia próbnych wypieków i opracowywania nowych receptur. Okolice Warszawy
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-08-23 17:04:11autor:
Witam forumowiczow. Jestem zainteresowany poprowadzeniem zakladu piekarnio cukierni. Jesli jestes juz zmeczony tym moge zrobic to za Ciebie. Przejme firme w zamian za comiesieczna kwote odstepnego. Oferuje swoja ciezka prace w zamian za Twoj spokoj. Zainteresowanych prosze o kontakt droga mail. Lokalizacja nie ma znaczenia
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-08-22 12:49:37autor: cukierpiekarz26
Cewka elktrozaworu średnica otworu 15mm 230V 50 hz 14W. Posiada ktoś?? lub gdzie kupić.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-08-21 23:38:03autor: bksufo
Witam , mam pytanie odnośnie tych tabelek kalorycznych , które muszą być na opakowaniach pieczywa . A mianowicie czy można wstawić jakieś gotowce czy trzeba robić badania , jak tak to gdzie i ile mogą kosztować? Z góry dziękuje za odpowiedzi , pozdrawiam.
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2015-08-21 11:51:55autor: grzegorz11
witam mam takie pytanie na czym polega przekształcenie s.c. na z.o.o . Jedna z piekarni robi teraz taki myk aby nie płacić długów. Rzekomo można później ogłosić bankructwo i państwo umorzy. Prawda to ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-08-21 10:05:01autor: piekarz_007
Wszyscy lub większość piekarzy pisze na etykietach klejonych na chleb "BALTONOWSKI"lub"ZWYKŁY" z czego wynika różnica? Czy jak napisze "TRADYCYJNY" to będzie źle?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-08-20 17:25:29autor: tim2012
Koledzy mam kłopot z zakupem mąki krupczatki w workach 25 lub 50 kg.Proszę o info gdzie się zaopatrujecie.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-08-20 11:36:56autor: jacekw72
Szukam agregatu do małej piekarni jaki byście polecili potrzebuje 16 kw (producent )cena ile tali może kosztować
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-08-18 22:00:16autor: pinomal
Mam pytanie odnośnie drobinek i płatek złota i srebra jadalnego- do dekoracji tortów. Chodzi mi o technikę aplikacji na polewę.
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2015-08-18 21:30:55autor: rafal1a3
Pytanie na weekend: -ilu na tym forum jest właścicieli zakładów produkcyjnych? Macie pomysł jak to policzyć? Pytam,bo zastanawia mnie,czy gdybyście zbili się do kupy,to czy nie wpłynęłoby to znacząco na zmniejszenie cen? Chodzi mi o wspólny zakup surowców. Pozdrawiam.
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2015-08-18 21:26:12autor: Maciej25
Witam. Czy potraficie powiedzieć co może się dziać z naszym chlebem? Pierwszego dnia jest super, a na drugi dzień staje się trocinowaty, ciężko go pokroić, kruszy się. Dajemy 40 kg kwasu naturalnego, półkwas stoi około 4 h, a kwas 3 h. Do tego 3,5kg drożdży, 2kg soli, 75 kg mąki 750.Piecze się w piecu ceramicznym, węglowym około 45 min w temp 230 stopni. Próbowaliśmy najróżniejszych rzeczy i nie możemy dojść z nim do ładu. Może ktoś pomoże? Pozdrawiam, Katarzyna
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2015-08-18 07:31:46autor:
Witam potrzebuję wylac zywicę na posadzkę zniszczoną w piekarni czy robili koledzy może to własnymi siłami?proszę o porady nadmieniam że musi to byc wytrzymałe bo mam duże dzieże od miesiarek dzięki za info i podpowiedzi
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-08-15 13:30:52autor: andrzej70
witam ma ktos z was recepture na chleb arabski?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-08-15 08:21:39autor:
witam. chciałbym zbudować chłodnie i dowozić do 12 świeżo odpiekane wpiekarni pieczywko co z jakością smak i świeżość po 12 lub 20 h bedzie taka sama i jaki koszt budowy na 4-5 wóżków do obrotówki
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-08-13 22:42:17autor: wiesiek_23
Witam koledzy mam problem z chlebem a mianowicie strasznie gniecie się przy krojeniu chleb stygnie na dworze nie wiem czy to wina że jest wilgotno i robi się szmata czy co , wiem natomiast że po wyjściu z pieca po godzinie ładnie popęka w kostkę natomiast jak stoi dłużej robi się szmato waty i strasznie się gniecie podczas krojenia , macie na to jakąś radę z góry dziękuje i pozdrawiam.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-08-13 20:25:51autor: Tomixu_25
PIEKARNIA-CUKIERNIA nowy biznes. Panowie mam prośbę do was o szczere rady co do założenia działalności jak wyżej. Wysłałem zapytanie odnośnie pieców i wyposażenia piekarni i cukierni. Chciałbym aby to była nie wielka działalność. Otrzymałem odpowiedź zwrotną i nie wiem jak mam się dostosować do wytycznych. Proszę nie śmiać się ale wy już to przeszliście i liczę na wasze sugestie, poniżej wklejam wytyczne : Bardzo proszę o bliższe informacje na temat planowanej wielkości produkcji i jej zakresu. Te dane pozwolą nam stworzyć listę urządzeń koniecznych, a co szczególnie ważne, zaproponować odpowiedni piec. Istotne jest tutaj również czym piec piekarniczy ma być opalany: gazem, olejem, pelletem czy też ma być elektryczny. Po ustaleniu podstaw będziemy mogli określić jakiego rzędu byłaby to inwestycja. W naszej ofercie posiadamy kompleksowe wyposażenie piekarni i cukierni, więc nie byłoby problemu z zaproponowaniem urządzeń pod każdy proces produkcyjny. można na priv mariope@wp.pl
komentarzy: 26
ostatni komentarz: 2015-08-12 20:15:02autor: mariope
Naprawa pieca. Kogo polecacie do naprawy pieca węglowego ?
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2015-08-12 19:10:24autor:
Witam potrzebuję wylac zywicę na posadzkę zniszczoną w piekarni czy robili koledzy może to własnymi siłami?proszę o porady nadmieniam że musi to byc wytrzymałe bo mam duże dzieże od miesiarek dzięki za info i podpowiedzi
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-08-12 13:04:38autor: andrzej70
Miwe Roll in. Gdy wsadzę wózek z bułkami nie chcę się kręcić, zaś na pusto się obraca. Proszę o poradę.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-08-11 20:55:41autor: Simon6
Witam , a jak drodzy Piekarze radzicie sobie ze studzeniem chleba do krojenia w te upały?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-08-10 00:56:39autor: grzegorz11
Witam potrzebuje wzoru do obliczenia ile mąki poszło na wykonanie ciasta chlebowego jak i też bułkowego. Wiem że takowe wzory "standardowe" istnieją jeno ich nie pamiętam może ktoś z Państwa je zna? Wyglądał jakoś tak: waga chleba * ilość* lub : przez jakąś konkretną cyfrę (chyba)
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2015-08-09 21:45:37autor: psik
Akredytacje na uroczystość wręczenia Krzyża Kawalerskiego Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej dyrektorowi operacyjnemu Grupy Jeronimo Martins w Polsce panu Pedro Pereira da Silvie, 29 lipca br.
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2015-08-09 11:10:47autor: bksufo
witam szukam kogos kto ma piekarnie w norwegi. proszeo kontakt . nie szukam prac. tel 662066471
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-08-09 10:30:02autor: michal-pot@o2.pl
Chciałbym zamrozić sobie większa ilość owoców które wykorzystam potem na placki drożdżowe.Czy ktoś orientuje się jak do tego podchodzi sanepid podczas kontroli?Czy musze to popakować w jakieś jednostkowe opakowania opisać wagę nazwę i termin przydatności warunki magazynowania itd.Nigdy tego nie robiłem a chciałbym aby wszystko było zgodne z ich ewentualnymi wymaganiami.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-08-08 16:47:20autor: jacekp
Wiem że już nie raz był taki temat,ale mam pytanie odnośnie kompetentnej drukarni etykiet na pieczywo.Czy ktoś poda namiary na sprawdzoną firmę.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-08-08 13:23:29autor: tim2012
Mam problem z chlebkiem, niekrojony jest bardzo dobry, a z krojonym jest problem, robi się gumowaty albo się strasznie kruszy. Co może być przyczyną?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-08-07 09:00:37autor: Baker23
Chleb żytni 100 % z mąki żytniej 2000 na naturalnym zakwasie, 0 maki pszennej. Wychodzi twarda skóra ? Jakieś rady co można z tym zrobić ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-08-07 08:51:51autor: Rayban
CZYM czyścicie blachy stalowe chodzi mi o środek do mycia
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-08-06 13:27:19autor: pimpek
Witam szukam specyficznej mieszałki diosny miksera ma mieszadła jak dwie ósemki moze ktos z kolegów ma coś takiego?ewentualnie w ostatecznosci spiralkę z kotłami nie drogo proszę o info bardziej mi zalezy na diosnie mikserze.dzięki
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2015-08-06 11:40:26autor: andrzej70
Nowe zasady żywienia w szkołach i sklepikach szkolnych od 1 września 2015 r. Jak sie do tego przygotowujecie? Macie jakies pomysly? Drożdzówki raczej nie przejdą?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-08-05 16:38:42autor:
Rolnicy protestują tania porzeczka.
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2015-08-04 15:06:03autor: bksufo
potrzebuje mikro włącznika do starej wałkownicy sterujący pedałami szukałem w internecie i niema. W starym xunie był podobny do ograniczenia opadania mieszadła.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-08-03 19:25:44autor: bksufo
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
teflonowe maty..
taśmy do..
łopaty..
piec..
piekarz..
oświetlenie..
oświetlenie..
ledproject..
oświetlenie..
rękawice..
blacha..
blacha..
foremki babki..
ostrzenie noży..
piec..
ubijaczki rego..
piec..
nadziewarki do..
miesiarka..
smazalnik do..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama