Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  



Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL


Dając czas - dajesz jakość. Kasta do technologii odroczonego wypieku.


tematy  dodaj nowy temat
MĄKA DROŻEJE , MĄKA DROŻEJE , MĄKA DROŻEJE !!!!! KIEDY PIECZYWO , KIEDY PIECZYWO , KIEDY PIECZYWO ? WSZYSTKO DROŻEJE , WSZYSTKO DROŻEJE , ...... !!!!
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-05-23 21:47:12autor: goran
Witam Zastanawiam się na kupnem żurownika. Stad moje pytania, Co daje żur w produkcji chleba czy wydłuża jego swieżość? i czy jest lepszy od zakwasu tradycyjnego.???
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-23 20:39:18autor: mario5
Mam zamiar kupić piec cukierniczy elektryczny modułowy i zastanawiam się który wybrać zagraniczny czy polski jeżeli ktoś może polecić jakiś piec chętnie skorzystam pozdrawiam
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2017-05-23 12:48:42autor:
Co robicie z kwasem w takie przestoje jak weekend majowy?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-05-21 16:23:53autor: bksufo
Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda metoda robienia chleba na zurku jakie są jej wady i zalety.
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2017-05-21 16:13:50autor: maniche999
... uparcie i skrycie ...
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-05-21 13:22:18autor: rafal1a3
Panowie! produkujemy na potrzeby własnych sklepów 10kg ciastek dziennie. Robimy to ręcznie.Prosze o podanie producenta niewielkich maszyn do takiej produkcji. Dziękuje Andrzej
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-05-21 10:01:46autor: aspiek
chciałbym kupic zmywarke do piekarni. Na drobny sprzet, rozgi kociołki blachu i moze kosze. Chyba jednak skłaniałbym sie za uzywana.. Podzielcie sie doswiadczeniami. dzieki
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-20 21:11:34autor: kordesik
Poszukuję pracy 15 lat doświadczenia. Głównie deserownia i torty. Możliwość relokacji. Tylko Polska. Samodzielny. Wysyłam video-CV. Dodatkowe pytania można zamieszczać pod postem.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2017-05-19 20:29:48autor:
UWAGA!!! Uwazajcie na ogloszenia z okolic Stuttgartu. Facet ma na imie Krzysztof to oszust i kombinator. Unikajcie go jak ognia zaden z niego pracodawca. Do dzisiaj nie wyplacil mi pieniedzy.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-19 10:13:01autor: katowitz
Karty specyfikacji produktu Witam serdecznie, Otwieram serwis dla piekarzy i cukierników do generowania kart produktów (skład, alergeny, tabelka wartości odżywczych i wiele innych) Obecnie serwis jest w wersji BETA w związku z tym poszukuję "testerów" serwisu. W zamian oferuję konto premium za darmo. Chętnych do skorzystania z generatora zapraszam do kontaktu drogą e-mailową: kontakt@kartaproduktu.eu Pozdrawiam !
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-05-17 19:46:32autor: Wach
Chleb z ziemniakami! Czy ktoś produkuje chleb z ziemniakami i mógłby się podzielić przepisem :-)!
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-05-17 15:16:03autor: zosia12
Często przepalające się żarówki w piecu średnio raz na miesiąc 4szt. jak radzicie sobie z tym problemem ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-05-17 09:09:40autor: Januszek_11
Cześć! potrzebuję porady. wyrabiam grube paluchy po formowaniu mają grubość 12mm,wszystko robione jest ręcznie, zależy mi na tym abyt zautomatyzować produkcję, znacię kogoś/jakąś firmę, która w miarę przyziemnych pieniążkach byłaby w stanie zbudować mi takie coś ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-17 08:54:52autor:
Posiada ktoś osłonę do Xuna na całą dzieże? Są z Ibisa ale cena 800zł to tak nie mało. Może ktoś zna jakiegoś rzemieślnika co zrobi takie cudo?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-05-17 08:09:11autor: bksufo
Witam kolegów i koleżanki, używany piec Bongard, rurowy 10m2 - czy warto kupić ? Obecnie mam używam wysłużonego Matadora. Na co zwrócić uwagę - czy prawdą jest niższy koszt energii przy piecu rurowym? Jak z ilością pary w takich piecach ? Będę wdzięczny za każdą opinię w temacie.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-05-16 14:30:37autor: zombiq
Witam. Jaką krajalnice polecicie do krojenia 700 zwykłego i 250 ziarnistego oczywiście używaną i kogo polecicie że sprzedających.dziękuje i pozdrawiam.504 131 426
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-16 13:43:29autor: tusiu-adas
Witam, jestem studentką Zarządzania i zwracam się do Państwa z prośbą o udostępnienie/wysłanie cennik hurtowego pieczywa. Taki cennik potraktowany będzie jako przykładowy (nigdzie nie udostępniany) w celu wykonania projektu z Zarządzania zapasami.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-14 20:45:42autor:
Witam poszukuje schematu do pieca rurkowego Bongard Piec 10m2 typ pieca : cervap 10.16 10. Z góry dziękuje za wszelka pomoc
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-14 17:27:42autor: ksaize
Dzien dobry, przymierzam sie do wymiany pieca na piekarni aktualnie mam zwyklego ceremika 18 chcialbym spytac was z jakiej firmy w macie piece I jak je oceniacie ? Ja patrze na takie firmy jak Hein - rurowy lub bongard- rurowy lub Heuft - olej lub konrfei - olej co wedlug was jest lepsze? w co isc ? w rurowy czy kociol z olejem ? Pozdrawiam i mam nadzieje ze jezeli juz zacznie ktos komentowac to rozpisze sie o swoim piecu co mu w nim pasuje a co nie itd :) .
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-13 12:02:32autor: Harakirii
Witam mam problem z chlebem w miękkiszu występują dziury nie końiecznie pod skórką ale w całym chlebie. Nie mam już pomysłu jak to zliwidować może ktoś coś doradzić?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-05-12 16:21:52autor: basiadajka@interia.p
Witam, mam pytanie, jak u Was z dostawcą energii elektrycznej? Czy często macie przerwy w dostawch? Jak sobie radzicie?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-05-12 16:15:59autor:
Witam! Czy używają Państwo mąki standaryzowane (kwasem L-askorbinowym) jeżeli tak czy podajecie w wykazie składników kwas l-askorbinowy??? bo ostatnio kontrolerzy się tego doczepili i kazali podawać taką informację .
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-12 15:51:08autor:
Dzień dobry, Mam piec RTS35 duży i przerobiony na taśmy. Pali węgla za 6 tysięcy zł na 1 miesiąc przy 8 godzinach pracy. Jakość wypieczonego pieczywa jest różna. Planuję go zburzyć i postawić piec rurowy lub termoolejowy. Czy warto? Czy będzie różnica w jakości i oszczędności? Piekarnia z wielkopolski
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-05-12 15:17:54autor:
Dzień dobry, Czeka mnie wymiana płomiennicy w moim piecu matadorze. Czy orientuje się ktoś z Was z jakiego rodzaju blachy, typu jest ona wykonana ? Jakiej grubości blachy ma być wykonana rura płomiennicy ? Czy pamięta ktoś szacunkowy koszt takiej rury ? Dziękuję za waszą pomoc - Ania.
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2017-05-11 23:29:28autor:
Szanowni Państwo, jaki polecacie program komputerowy do obsługi piekarni (faktury, dokumenty wz, zwroty itd). Chciałbym wkroczyć w XXI wiek, gdyż obecnie jestem w mrokach średniowiecza ze swoim Subiektem 4MEGA. Na tą chwilę rozważam program ProfiPiek lub InfoPiek. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z w/w programami? Może ktoś podpowie jakieś inne rozwiązanie?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-05-11 12:19:23autor:
Poszukuje do obrotowki miwe duzej zebatki do napedu wozka oraz lancucha I bagnetu(plaskownik zespawany ze szpikulcem) gdzie szuksc?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-05-10 20:51:56autor: acm11
Szukam kocioł warzelny dwuścienny z mieszadłem najlepiej o małej pojemności 10-20 l Kocioł wewnętrzny najlepiej miedziany. Ogrzewany elektrycznie lub na gaz.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2017-05-10 17:47:58autor: Asaf
Witam , może ktoś wie gdzie kupić części do miesiarek spiralnych VMI BERTO ITALIA?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-05-09 15:25:37autor: grzegorz11
Przymierzam się do modernizacja pieca ceramicznego RRK ma ofertę eko czy podajnik proszę kolegów z branży o pomoc!!
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-05-07 16:30:48autor:
Potrzebuję mieszałkę Masz 350 z kotłami lub inną proszę o info dziękuję
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-07 12:52:46autor: andrzej70
Malmon zna ktoś taką firmę.Czy warto handlować z nimi.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-05-06 13:59:01autor:
Czym smarujecie dzielarki Fortuna A3 automaty ? Polecono mi smar zgodny z normą NSF H1. Z tego co wyczytałem nie może on mieć bezpośredniego kontaktu z żywnością. Chciałbym kupić coś w sprayu do smarowania noży dzielarki. Obecnie używamy jadalnego. Kiepsko wpływa jednak na noże i lepi wszystko do siebie. Mam gdzieś jeszcze olej parafinowy, czy będzie lepszy ?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-05-05 09:38:45autor: Rayban
Witam, Mam pytanie odnośnie grzałki do pieca Salwa. Czy ktoś, coś wie gdzie można zakupić bądź wykonać na zamówienie.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-03 15:41:45autor:
Witam. Mam problem z młynem, otóż mam do Was pytanie z jakich młynów bierzecie mąkę ? I jak jest z jej jakością?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-03 15:28:53autor: marcypek
Gdzie najtaniej kupic pellet stelmet lava u producenta czy macie jakis dobry kanal na zakup 6 palet co miesiac
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-05-02 22:45:52autor: acm11
Szanowni Państwo. Jeśli ma ktoś na zbyciu: Młynoznawstwo Małyszczycki Stanisław,to proszę o informację.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-04-29 21:59:52autor: sweetn
Daty na etykietach papierowych ? Czy ktoś z Was korzysta z jakiegoś urządzenia umożliwiającego nadruk daty, wybicie na etykiecie papierowej ? Obecnie robimy to ręcznie. Chciałbym wdrożyć jakieś urządzenie do tego celu. Z góry dziękuję za pomoc
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-04-29 15:33:36autor: Rayban
Nowa reklama w tv.Chleb na zakwasie z pieca opalanego drewnem!Co na to rzemieślnicy?
komentarzy: 22
ostatni komentarz: 2017-04-28 13:00:22autor: tim2012
Chcę zakupić dzielarkę automat do mojej piekarni. Włoska Vitella 35 000 a niemieckie do 150 000. Raczej wybiorę włoska bo najtańsza na rynku i wiele firm nią handluje.Czy ktoś to ma ? Warto kupić?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-04-28 08:46:01autor: piekarz71
Witam potrzebuję namiary na jakąś solidną wagę elektroniczną. Chodzi mi o wagę stołową do ważenia kęsów ciasta. Z góry wielkie dzięki.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-04-28 07:55:49autor: loizik
Witam.Kogo polecicie jeśli chodzi o noże do krajalnicy oraz szukam myjki do koszy co polecicie i jaką dużą.Myślałem taką na 2-3 kosze 60-40-40 Pozdrawiam.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-04-27 19:29:59autor: tusiu-adas
Witam kolegów, prosze o pomoc i opienie. Pączki są lepsze z frytury czy ze smalcu? jak lukrować pączki żeby wyszła delikatna glazurka ( a nie lukrowa skorupa). Z góry dziekuje za pomoc
komentarzy: 27
ostatni komentarz: 2017-04-27 09:27:58autor: lug
Polepszacze dynamil lesaffre cala gama kolorow ktory wg Was najlepszy do pszenno-zytniego a ktory do pszennego
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-04-25 22:40:19autor: acm11
może ktoś posiada obrotówkę WP podobną jak w ogłoszeniu i wypowie się czy warto kupić takiego 15 letniego dziadka ? http://allegro.pl/piec-wozkowy-obrotowy-wp-unitherm-5-szt-130-wozkow-i6794342941.html
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-04-25 08:51:54autor: bksufo
Witam, jestem studentem politechniki w trakcie pisania pracy inż, pracę piszę min. o rodzajach, możliwościach zastosowania innych źródeł w piecu RRK. Forum wydaję mi się bardzo przyjazne i liczę na pomoc. Usprawnienie odbywało by się na zmianie źródła, które generuje płomień podgrzewający rury perkinsa które przekazują ciepło. Proponowane zasilania to: gaz, prąd, pellet, biomasa, jak odbywa się modernizacja w przypadku stosowania takich rozwiązań? Słyszałem że w przypadku gazu dokładane są jakieś przystawki generujące płomień z gazu. Jaka jest różnica w opłatach środowiskowych da się to samemu wyliczyć? Prosił bym o każde namiary, telefony, link do fimr specjalizujących się w tym.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-04-24 07:26:59autor:
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
bułka tarta..
kupie bułke..
gaz - kontrola..
bhp - obsługa..
pomiary..
zatrudnię..
piekarz..
cukiernik..
miesiarka masz..
miesiarka wp..
kemper spl 125..
miesiarka masz..
miesiarka masz..
dzieże do..
miesiarka masz..
miesiarka masz..
miesiarka ibis..
diosna +2..
miesiarka ibis..
miesiarka ibis..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama