Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  


Serdecznie witamy na Forum,

Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL


tematy  dodaj nowy temat
Witam. Szukam zewnętrznych silosów na mąke. Z jakiej firmy są najlepsze i mało wadliwe
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2020-05-25 14:36:57autor:
Chleb po trzech, czterech dniach robi się wytrawny w smaku , niektórzy klienci mówią że słony, problem tkwi w kwasie czy może gdzieś indziej?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2020-05-25 14:09:15autor: Leszek26
Witam czym zmyć przypalone i zatluszczone płytki na ceramiku. Jaki płyn jest godny polecenia
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2020-05-22 23:02:05autor: amelka25
Witam, czy ktoś wie gdzie można w Warszawie kupić formę Pullman bread z pokrywką?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2020-05-21 13:23:37autor:
Witam. Potrzebuje namiary na firmę odbierającą zużyty olej. Okolice dolnego Śląska. Wroclaw
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2020-05-20 12:44:54autor: waw13
Witam zatrudniam 16 osób czy waszym zdaniem będę miała ulgę 50% w składce zus. Czy wiadomo wam coś o dodatkowych warunkach jakie trzeba spełnić . Moja księgowa mówi że jeżeli nikogo nie zwolniłam i obroty mam na tym samym poziomie co przed epidemiom to się nie kwalifikuję.
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2020-05-19 06:58:52autor: amelka25
Jestem piekarzem-amatorem uczącym się wypieku pieczywa. Proszę o odpowiedź na pytanie: Dlaczego mąki o większej zawartości popiołu mają wyższą liczbę glutenową (przegladalem wyniki analiz) skoro to białka tworzą gluten? Dlaczego mąka tortowa nie nadaje się do wypieku chleba ? Czy chodzi o niską zawartość związków mineralnych ? Pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2020-05-17 12:47:36autor:
Witam Jestem zainteresowany zakupem nowego pieca do swojej piekarni. Moją uwagę przykuł piec z firmy ItalMarco, a konkretnie model Mondial Logic - ceramiczno rurowy. Czy ktoś posiada w/w piec i mógłby się na jego temat wypowiedzieć ? Interesuje mnie czy wypiek jest w miarę równomierny, jak również ogólne opinie na temat użytkowania Pozdrawiam Wojtek
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2020-05-16 09:46:48autor:
Szanowni ponieważ widzę same płaczki a prawda jest o tym co jest taka jak w Psalmie 23 to ogłaszam konkurs zestwu ANTY KORONA - ja od dziś sprzedaję : ciach( drożdżyk) z owocami cytrusowymi oraz mały tonik ( hinina) i idzie za 18 zł !. A Wy co ? No to ale , ale i do roboty Siostry i Bracia . Nio !
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2020-05-15 06:47:27autor: rolmops-kromeczka
Drodzy koledzy z branży gastronomicznej planuję uruchomić produkcję cukierniczą i mam do was kilka pytań,mianowicie mam możliwość wynajęcia lokalu po piekarni z piecem matador na olej opałowy. Czy piec na olej opałowy jest opłacalny? Czy piec na olej opałowy nadaje się do wypieków cukierniczych a przynajmniej czy da radę ma nim elastycznie zmieniać temperatury i czy chociaż przejściowo warto go używać do produkcji cukierniczej (ok 3/4 miesiące)zanim nie kupię nowego. Chciałbym odpiekać w nim kruche, biszkoptowe, serniki, szarlotk. Będę bardzo wdzięczny za pomoc
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2020-05-13 14:59:29autor:
Proszę o pomoc piekarzy którzy używają dzielarki Daub DR3M 03 00.Z jaką wagą presy do dzielenia i jaką wagą do kształtowania da sobie radę?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2020-05-08 16:05:20autor: tim2012
Przymierzam się do zakupu łuskarki do lodu. Czy macie jakieś godne polecenia urządzenia, na co zwrócić uwagę, czego się wystrzegać ?? Wszelka pomoc i uwagi mile widziane.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2020-05-06 19:50:07autor: pjanowski
Witam, Poszukuje firmy bądź osoby do sprawdzenia, naprawy oraz uruchomienia pieca termo olejowego. Sprawa pilna Dzięki za info
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2020-05-05 21:08:04autor:
Termoolejowe piece to specjalność Anbox znam tę firmę i wiem że konkretnie to robią i znają się na tym temacie.Na pewno profesjonalnie a nie na macaka.Dogadaj się cenowo i masz pewne.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2020-05-04 17:47:11autor: andrzej70
mam pytanko krajalnica lozamet - od jakiegoś czasy ,,szczeka ' jak kroi ale to nawet ok bo można szpaki straszyć a drzewa już zakwitły . Ale dalej zrobiło się tak że nóż ,,ślizga po chlebie' i krojenie staje się filozofią. Ja się nie boję no ale pomocy ! czy jeszcze coś gorszego może być ?
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2020-05-03 19:45:32autor: rolmops-kromeczka
Jakie ceny mąk aktualnie i prognozy na przyszłość.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2020-05-02 13:10:21autor: kreo
cześć dajcie namiary na jakiś dobry wiatrak do studzenia pieczywa.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2020-04-27 09:42:51autor: loizik
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
bułka tarta..
kupię bułkę..
bułka tarta..
kupie bułke..
sprzedam mąkę..
samodzielny..
zmywarka uf l..
zmywarka..
jac duro..
piece obrotowe..
temperówka ..
rondo compas ..
dzielarka do..
maseczki..
foremki do..
diosna sp 120..
miesiarka..
diosna 120 e..
nadziewarka..
pietroberto..
Strona główna | Regulamin portalu | E-mail | Reklama | Kontakt