Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  



Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Czy ktoś korzystał z usług MMBartkowiak opinie bo chce tam kupić sprzęt
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-20 00:49:30autor: pinomal
ŻNIWA ..... a jak kształtują sie ceny mąki ?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-08-19 23:04:15autor: NN
Witam mamy linie produkcyjna do chlebka z lejem jakiej temperatury ciasto powinno byc bo chlebbstrasznie wolno garuje ciasta musze robic oolo 20 stopni zeby linia plynjie szla a culeb byl w miare ale i tak jest zbity kurczy sie w piecu. Mysle se sa zimne ciasto i dlatego proch uzywam suppore z puratosa kwas naturalny . Ja srobie cieplejsze ciasto okolo 24 to chleb rwie .a to samo ciasto recznie narobione chlebek piekny . Prosze o pomoc i z goryvdziekuje
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-08-19 12:38:04autor: orgazmorajder
Witam szukam mieszałki spiralnej z kotłami lub diosny miksera z kotłami z mieszadłami jak dwie ósemki może ktos ma taką maszynę na zbyciu?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-19 09:25:17autor: andrzej70
Witam, podpowiedzcie koledzy jak rozwiązać problem z koszami. Mam tak, że kierowcy wywożą pieczywo i nie wszystkie kosze do mnie wracają. Są punkty gdzie kosze zbierane są od razu a są takie, gdzie trzeba je zostawić. Potem kierowca nie wie ile wziął i po czasie widzę moje kosze ukradzione przez konkurencję. Jak macie to rozwiązane u siebie? Macie jakąś wydawkę koszy? Potrzebuję jakiegoś mądrego systemu rozliczania kierowców i sklepów z koszami. Każda podpowiedź będzie pomocna. Z góry dziękuję za pomoc
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2014-08-18 20:48:07autor: Redek
Jest za...ebiście. Nowa Zelandia jest SUPER!!!
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-08-17 07:09:54autor: rafal1a3
witam :)poszukuje namiary na dobrego wykonawce woreczkow na pieczywo i naklejek :)pozdrawiam z holandi :P
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-08-14 15:57:26autor: scunthorpe
Witam. Prowadzę piekarnię od ponad 20 lat i słynąłem z chleba który nadawał się do spożycia nawet po dwóch tygodniach. ostatnio jednak już po 3 dniach pojawiają się zalążki pleśni, takie małe kropeczki które z czasem się powiększają. Nie mogę znaleźć przyczyny, bo i kwas ok, temp podmłody też, mąki cały czas te same. problem mam już tak od kwietnia, więc to nie młoda maka. Czy macie jakieś spostrzeżenia? z góry dziękuję
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2014-08-13 17:43:22autor: fred
Witam wszystkich, chciałbym zapytać jaką możecie polecić literaturę ze sprawdzonymi proporcjami na wypiekanie chleba ?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-08-13 17:09:19autor:
http://biznes.onet.pl/gdzie-przeplacimy-za-chleb-mieso-mleko-mapa-cen-w-,18494,5651969,1,news-detal
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-13 07:09:52autor: acm11
Najlepszychleb.zumi.pl Jak Wam idzie walka o podium?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-08-12 19:46:16autor: gpmorgan
Witam wszystkich1 Proszę podpowiedzcie jak robicie niewielkie ilości ciastek domowych za pomocą maszynki z wykrojnikiem czy może wiecie gdzie można kupić maszynkę tylko do ciastek domowych. Z góry dziękuje za wszelkie informacje.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-12 10:04:35autor: gumis36
Ja jednak z uporem wracam do dyskusji o młynach i jakości ich produktów, bo to dla nas kluczowy problem. Jeśli ktoś nie mysli, że zdradza poufną wiedzę firmy, to proponuję podzielić się tym na forum. Nie mówmy może o kiepskich młynach, by im nie robić krzywdy, ale po prostu o tych co mają dobry towar
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-08-11 10:38:56autor: fred
koledzy jaki plyn/plyny zastosowac do zmywarki hobart (szafa) ? pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-08-11 09:53:28autor: acm11
Witam szukam maszyny do szprycowania korpusów na eklery ale nie chcę multiidropa.Słyszałem że jest takie urządzenie w wersji stołowej mało gabarytowe chcę odciążyć cukierników ,średnio dziennie jest to 600-700szt.Proszę o radę a może ktoś posiada takie urządzenie.podrawiam
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-08-09 18:23:38autor: jacek13
Mam poważny problem, mam 500 000 zł wolnych środków w walucie i nie wiem w co zainwestować?:(
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-08-08 13:22:33autor: rafal1a3
Czy ktoś z Państwa pamięta może ile czasu trwa rozwój larwy mklika mącznego od jaja do stanu dorosłego motyla. Okres życia dorosłego motyla to 2-tygodnie a larwy...? Dostałem chleb od klienta w którym była(w opakowaniu) żywa larwa mklika mącznego. Opakowanie było otwarte a chleb dość miękki ...4-5dni...może? Próbuje ustalić kiedy i gdzie mogło dojść do zakażenia. Chleby są krojone w sklepach. W piekarni nigdzie nie ma śladów oprzędów ani motyli.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-08-07 15:44:32autor: nowmarek3@wp.pl
witam, chcialbym zakupic aparaty zaladowcze do pieca, jaka Panowie firme polecicie ktora robi dobrej jakosci aparaty
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-08-07 10:16:03autor: cb
Witam.Panowie fachowcy, czy któryś z Was używa do produkcji chleba maślanki w proszku? Jaką ilością maślanki w proszku skompensować np. 1L maślanki w płynie?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-08-07 09:05:32autor: rzatis
Witam. Mam problem z jednym z moich stałych dostawców mąki (jakość) i chciałbym go wymienić na inny młyn. Nie bardzo wiem jaki wybrać bo od kilkunastu lat bazuję na stałych dostawcach. Prosiłbym o podpowiedź w powyższej kwestii. Kto jakościowo przoduje w Polsce południowej? Ilość tego dostawcy nie była duża (ok. 60 T miesięcznie) ale mimo to chciałbym spróbować. Z góry dziękuję za podpowiedzi
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2014-08-06 16:17:11autor: fred
Gdzie koledzy wyjeżdżają na urlopy?
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2014-08-06 16:16:18autor: olus
Witam szukam mieszałki spiralnej z kotłami lub diosny miksera z kotłami z mieszadłami jak dwie ósemki może ktos ma taką maszynę na zbyciu?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-06 11:11:48autor: andrzej70
Panowie wspołpracował ktoś z Małpką express ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-08-06 07:38:36autor: Bester23
Witam Koledzy po fachu czy ktoś z was zna objaśnienia wszystkich kontrolek na piecu W&P Matador Z góry dzięki Pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-08-06 07:33:51autor: piekarz1878
uzdatniacz do wody- odkamieniacz sprawdzonej firmy zero kłopotów z gwarancją naprawą poszukuje- porady prosze mam obecnie z firmy Ecowater selectronik problem z naprawą
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-08-06 07:24:51autor: bogdan561
Panowie, zastanawiam się nad kupnem pieca agiv forni ceramiczno rurowego o pow.12m .piec ma pięć lat ,cena połowy nowego. Warto?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-08-06 01:21:42autor: Leszek26
Witam szukam mieszałki spiralnej z kotłami lub diosny miksera z kotłami z mieszadłami jak dwie ósemki może ktos ma taką maszynę na zbyciu?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-08-05 22:29:19autor: andrzej70
Witam mam pytanie dotyczące pieca RRK-26 opalany węglem dolna i środkowa komora po 210C góra ponad 180C i teraz czy pieczemy chleb na dole i środku i w momencie uzyskania pożądanego koloru chleba przekładamy na jaskułe czyli komorę dopiekową aby dopiek się środek czy odwrotnie czyli z dołu i środka wyciągamy chleb blady i po przesadzeniu na górę czekamy aż uzyska kolor Pozdrawiam i dziękuje za treściwe odpowiedzi
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-08-05 11:46:54autor: junior1981
witam wszystkich ostatnio żona wywaliła sanepid z piekarni bo przyszli na kontrole poza godzinami pracy czyli w dzień bo przecież przedsiębiorca musi zapierdalać 24 na dobę kontrola nie zapowiedziana nie ma u mnie zagrożenia życia lub zdrowia ale panie z sanepidu nie zapowiadają na 7 dni przed kontrolą tylko piszą zagrożenie i wpierdalają się na zakład tylko jedno pytanie mnie nie ma na zakładzie nie ma nikogo przez przypadek zostały otwarte drzwi i co panie weszły do środka jak złodzieje i mimo braku kogokolwiek przeprowadzają kontrolę więc żona wyjebała ich za drzwi no i co sprawa w sądzie będę informował was o przebiegu sprawy nie dawać łapówek
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2014-08-04 17:19:59autor: jsvict2
Jaki polepszacz do chleba?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-08-04 17:03:38autor: Simon6
Mam pytanie do kolegow piekarzy.Czy ktorys z was ma numer telefonu do piekarni Fronc,bo ten co jest na internecie jest nieaktualny
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-04 14:30:32autor: macias3311@wp.pl
Z przyczyn osobistych wydzierżawię bardzo dobrze prosperującą piekarnię w okolicach Warszawy ( do W-wy 15 km) z dużym rynkiem zbytu, centrum miasta – bardzo dobra lokalizacja. Produkcja na sklepy firmowe oraz liczne sklepy detaliczne gł. W Warszawie. Hala produkcyjna ma 450 m2 w pełni wyposażona. Więcej informacji udzielam w rozmowie telefonicznej lub na miejscu po uprzednim umówieniu terminu. ROZPOCZĘCIE DZIERŻAWY Z DNIA NA DZIEŃ NIE WYMAGAJĄCA ŻADNEGO WKŁADU FINANSOWEGO. Kontakt: 500 795 156
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-08-04 11:31:49autor: trepek
wymienial ktos pompę na kotle termolejowym daub, jak pompa łączy się z silnikiem czy da rade wymienic lozyska na silniku bez wyciagania pompy
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-08-04 08:32:53autor: jarekfm
Witam,7kg żytnie 3kg pszennej jest chlebem żytnim czy mieszanym
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-08-01 21:11:39autor: starowiejski10
Witam, panowie jak ktoś handluje na targowiskach to trzeba podać na paragonie w nagłówku nr miejsca przypisany przez targowisko. Ostatnio znajomy od papierosów zapłacił 200zł za takie przestępstwo. Tak się zastawiam co by było jakby takiemu kontrolerowi nakopać do dupy. Bo to co wyczyniają np. przy kontrolowaniu jak ekspedientka daje paragon to zwykłe chamstwo, przykładowo wpycha się do kolejki i mówi że ma tylko jedną rzecz i równe pieniądze, sprzedawca bierze pieniądze a nie wybije bo ma innego klienta i 150 gotowe.Albo taka sytuacja że paragon leży na ladzie kontroler go nie bierze tylko jeszcze kręci się po sklepie za chwile sprzedawczyni wyrzuca paragon a potem mandacik że go nie dała.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-01 20:12:39autor: Leszek26
a teraz pytanie do znawców!! Jak kwas pachnie z lekka kiszoną kapustą cóż to oznacza??
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2014-07-31 19:33:00autor: gosc_niedzielny
A gdyby tak pieczywo rozsypać na drogę..
komentarzy: 28
ostatni komentarz: 2014-07-31 13:04:03autor: bksufo
Jaki polepszacz do kajzerki (Grobelnik) używacie?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-07-31 09:29:01autor: fred
Witam,mam problem z zakwasem niema mocy i zapachu czy robię coś nie tak utrzymuje w stałej temp 26st używam mąki żytniej typ 580
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-31 05:43:51autor: starowiejski10
witam;pracując w niemczech używaliśmy polepszacza voltex,czy ktoś wie gdzie i za ile mozna go kupić w polsce.dzjękuje.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-07-30 19:43:46autor:
http://www.fakt.pl/polityka/polowa-naszego-chleba-jest-zle-przygotowana-,artykuly,477832.html
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-07-30 19:12:39autor: acm11
Witam Szukam kontaktu telefonu do PSS Tarnów Piekarnia Ul.Towarowa 12 z telefonów z wyszukiwarek żaden nie odpowiada czy po upadłości i podzieleniu się na dwie sp.czy piecze pieczywo piekarnia .Z góry za każdą informacje dziękuję tel 502 595 720
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-29 16:11:19autor: bodexal
Witam kolegów , mam problem z jakością pieczywa w okresie letnim . Chleb po wypieku dostaje kostki, ale w momencie wystygnięcia robi się gumowy. Analogiczna sytuacja jest z bułkami. Macie jakieś propozycje jak zaradzić temu problemowi?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-07-28 18:55:22autor:
FANUC Robotics: robot w piekarni, zwiększa wydajność pieca o 80% i oszczędza 50% energii-co sądzicie o takiej modernizacji?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-28 09:30:42autor: rafal1a3
Szukam pracy jako piekarz stolowy z zakwaterowaniem.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-26 18:11:59autor: macias3311@wp.pl
robicie chlebek na kebab ? interesuje mnie jak zrobić ten chleb bo mam zbyt robiliśmy próbę ale za bardzo rośnie i nie jest płaski
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-26 15:20:22autor: amelka25
Witam potrzebuję diosnę mikser z dwoma ósemkami lub maszynę spiralną z kotłami w dobrej cenie proszę o info pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-25 12:10:47autor: andrzej70
Gdzie dostanę dobre noże do krajalnicy JAC oraz Lozamet w miarę przystępnej cenie
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-07-24 23:01:55autor: piekarnia2012
Obwarzanki..Witam ,czy ktos z Was produkuje obwarzanki? Firma chce mi zlecic pieczenie wlasnie tego produktu tzn. przywozi swoje ciasto a jak mam to upiec.CZy ktos wie jakie sa stawki za taki wypiek gdyz nigdy nie pieklem uslugowo pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-07-24 21:41:24autor: Alfl
Co zamiast margaryny płynnej ? Czy wystarczy margaryna 50% różnica w cenie to aż 2zł na kilogramie Pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-24 11:46:44autor: piekarnia2012
witam, jakie teraz się kupuje piece ??? w tym roku zamierzam kupić piec ale co wybrać?? Tylko nowe pozdrawiam
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-07-24 10:47:16autor: kaeste85
witam możecie wyrazić opinie na temat krajalnicy JAC eco +. Potrzebuje krajalnice do sklepu gdzie dużo kroimy pieczywa na innych sklepach mam DURO i Pico ale tu nie da rady?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-24 10:30:46autor: adziu6
Witam. Gdzie można kupić mąkę orkiszową w Łodzi lub okolicach?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-07-23 10:57:31autor: Akzept
witam, muszę zrobić bułki zapiekane do późniejszego odpieku na sklepie, proszę o info jak takie bułki piec, jaka receptura cokolwiek
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-21 19:10:46autor: jarekfm
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
miesiarka masz..
miesiarka..
fortuna..
miesiarka..
silosy 4..
silosy 4..
kupię..
krajalnica abo..
przesiewacz..
kupie..
silosy do mąki..
krajalnica..
nowe piecyki..
nowe mieszałki..
mieszałka..
serwis maszyn..
ubijaczka..
remonty kotłów..
piece i..
piece..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama