Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  



Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Karty produktu Witajcie forumowicze, Niedlugo otwieram serwis w ltorym bedzie mozna generowac w prosty sposob karty produktów. Sam system serwisu juz jest gotowy i tu moje pytanie. Czy jest ktos chetny do przetestowania owego serwisu (stworze chetnej osobie kilka kart produktow zupelnie za darmo!!) Zapraszam do kontaktu droga e-mail wach738@gmail.com
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-02-19 15:58:38autor:
koledzy napiszcie czy u was też spadek sprzedaży chleba analogicznie do poprzedniego roku czy tylko u mnie bo jest jakaś masakra produkcja chleba spada co tydzień
komentarzy: 33
ostatni komentarz: 2017-02-19 14:53:33autor: zuber
Takze panowie!!Anglia sie konczy ,od marca zeby wjechac do pracy do Uk musisz miec wstepny kontrakt oraz poswiadczenie z miejsca zamieszkania,osrodki imigracyjne pelne,lapia polakow.litwinow,chinczykow,ciapatych I jesli nie masz pracy przez 3 miesiace moga cie deportowac wg prawa,I dostaniesz bana na rok lub 10 lat,,zastanawiam sie tylko kto bedzie na nich zapierdalal jak eksmituja polowe ludzi,,a po drugie,daje to szerokie pole do popisu dla kanciarzy I kretaczy,,juz slyszalem ze niektore polaczki zwalniaja I sami zglaszaja delikwentow do deport,istna masakra,,zabezpieczcie sie zanim wjedziecie do UK..pozdrawiam
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-02-18 21:19:37autor: scunthorpe
Witam serdecznie. Mam zamiar otworzyć mały sklep z pieczywem. Znalazłem wieś w której położonych jest 11 bloków, zamieszkuje je około 2000 mieszkańców. Możecie mi podpowiedzieć jakimi ilościami pieczywa powinienem się zabezpieczyć. Po prostu nie chcę ,aby bardzo dużo zostało pieczywa, wiem że systematycznie powinno się zwiększać jak będzie schodził, ale tak na sam początek jakie ilości ?? Pozdrawiam serdecznie.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-02-18 20:23:35autor:
w zwiazku z ustawa o wart odżywczych czy ktoś zna program z internetu w którym mozna wykonac własne obliczenia bez ograniczen prosze o szerszą dyskusje na ten temat
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-02-18 15:37:23autor: bogdan561
koledzy mam pytanie o lody włoskie z automatu czy warto na sezon powiększyć ofertę sklepów firmowych o taki produkt ,ma ktoś doświadczenie?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-02-18 09:42:47autor: barni69
LODY NA SEZON TO DODATKOWY PIENIĄDZ WPROWADZAJ AUTOMAT MOŻESZ WYPOŻYCZYĆ ALE MUSISZ OD NICH PROCH BRAĆ KUPIĆ TO JEST OGROMNY KOSZT DOBRY AUTOMAT KOSZTUJE NIE SŁUCHAJ SWENA O LODACH WŁOSKICH OWSZEM SĄ DOBRE ALE NASZE NIE SĄ GORSZE
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-02-18 01:01:37autor: sara08
Witam poszukuję oprogramowania do panelu sterowania pieca winkler compact 1.8. Panel firmy albert reiss. Czy ktoś zna firmę, która dysponuje takim oprogramowaniem ? Uszkodzeniu uległa kość pamięci panelu sterowania. Piec z początku lat 2000.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-02-17 20:26:20autor: Rayban
Cześć, Jestem "niedzielnym" piekarzem. Lubię upiec to i owo w domu. Chciałem upiec chleb ze słodem diastatycznym pszenicznym. Problem jest taki, że jedyny jaki mogę dostać to ten że sklepów piwowarskich. Czy będzie on dobry do pieczenia?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-02-17 17:20:23autor:
Witam serdecznie wszystkich Użytkowników forum. Potrzebuję maszyny, która poradzi sobie z wyrabianiem ciasta o konsystencji ciasta kruchego i ciasta razowego chlebowego. Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/mikser-spiralny-mieszarka-do-ciasta-ciezkiego-30l-i6372875401.html Czy taki mikser poradzi sobie? Zainteresowałem się nim z powodu zdejmowalnej dzieży i wymiennych końcówek. Czy może lepsze będzie takie urządzenie: http://allegro.pl/mikser-spiralny-mieszarka-do-ciasta-ciezkiego-30l-i6372875401.html Pozdrwiam.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-02-16 14:20:09autor:
Witam wszystkich z branży. Ja z troche innej, ale mam nadzieję, że ktoś związany z pieczeniem mi pomoże. Nie wiem czy ktoś słyszał o pojęciu chlebka lub pieczywa fluo, używanego przez wędkarzy. Dodaje link, żeby zobaczyc jak to wygląda. http://www.tyczka.fora.pl/artykuly,66/pieczywo-fluo,263.html jest mi ktoś w stanie powiedzieć jak coś takiego się produkuję i czy ktoś kto ma piekarnie byłby w stanie co takiego produkować? Moglibyscie mi powiedziec co to za ciasto itp, bo to wygląda jak grubo pokruszony/pomielony suchar zabarwiony na jakiś kolor. Za wszelkie ifnormacje bede wdzieczny. Pozdrawiam
komentarzy: 24
ostatni komentarz: 2017-02-15 00:33:59autor:
Targi expo sweet dlaczego te targi wiecznie są w dni pracujące? Zamiast zrobić piątek, sobota to zawsze: niedziela, poniedziałek..
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-02-14 18:56:35autor: bksufo
witam mam do sprzedania lub do wydzierżawienia piekarnię w pełni prosperującą z dużym rynkiem zbytu woj dolnośląskie koło jeleniej góry
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2017-02-14 15:35:23autor: piek1982
Mam pytanie oczywiście temat bardzo na czasie ,a dokładnie chodzi o pączki,czy jajka podbijacie z cukrem czy po prostu jajka i cukier oddajecie bezpośrednio do ciasta . Pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-02-14 13:49:40autor: mz3545
Jakie stawki płacicie piekarzą w Waszych firmach ,pytanie również do pracowników
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-02-14 10:38:15autor: pinomal
witam ,jak wytłumaczyć szefowi że praca 12 godz dziennie,jest wyczerpująca i nieefektywna.?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-02-14 09:28:45autor: marecki
Jak wykazujecie dzień 2 maj w kartach płac i obecności. Chodzi mi o to że jak 2 maja niepieczemy chlebka na 3maja bo jest wolne. To jak rozliczacie ten 2 maj. Czy mogę wypisać urlop pracownikom?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-02-13 17:36:31autor: amelka25
Dobrej jakości łopaty do chleba ? Gdzie kupujecie łopaty ? W hurtowniach mają dziadostwo, a obwoźnego handlarza u nas dawno nie było. Zapasy się wyczerpały. Czy macie jakieś godne polecania źródło ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-02-13 15:06:49autor: Rayban
Witam, mam problem chleb 100% żytni i z dodatkiem 10 % mąki pszennej, miękisz wilgotny i lepki jak z tego samego półkwasu robię 40 % 720 i 60% 850 wychodzi dobry. Robię metodą żurek półkwas ciasto. Dziękuję.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-02-13 11:16:13autor: zajem
Cześć, jaki polecacie mikser do pizzy, ale nie większy niż 20 L. Czy konieczny jest dwubiegowy czy wystarczy jedno? Zastanawiam się nad niedrogim rozwiązaniem z allegro: http://allegro.pl/miesiarka-mieszalka-spiralna-mikser-mieszalnik-20l-i5564659993.html Niestety jest jednobiegowy i bez termometra. Co myślicie? z góry dziękuję, Kuba
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-02-13 10:14:46autor:
Perfekta czerwona w jakich cenach kupujecie
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-02-13 01:30:03autor: pinomal
Branżowe czasopisma. Jest bodajże 5 tytułów na rynku. Jakie jest wasze zdanie na temat tych czasopism. Czego waszym zdaniem brakuje w tematyce tych wydawnictw ? Czy korzystacie z prenumeraty ? a jeśli nie to dlaczego ? Nigdy nie rozmawialiśmy o tym. Napiszcie coś.
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-02-12 20:41:05autor: Asaf
Prostowanie blach aluminiowych perforowanych trzyrantowych 80x60 Mam około 100 blach zdeformowanych w rogach. Chciałbym je w dosyć łatwy i dobry sposób wyprostować. Ręczne tłuczenie młotkiem to półśrodek. Czy macie może jakiś pomysł na to lub maszynkę ? Myślałem o matrycy i podnośniku hydraulicznym, który zgniatałby w środku taką blachę nadając jej od nowa kształt.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-02-12 20:40:06autor: Rayban
Witam, mam pytanie, w temacie pieczywa jestem totalnie zielony, mam nadzieje że ktoś będzie mógł mi pomóc, mianowicie potrzebuje wykonać w domowych warunkach twarde po upieczeniu ciasto/pieczywo, do którego chce dodać barwnik, najlepiej pozbawione porów, czy jest możliwe wykonanie takiego "pieczywa" ? Ma to byc coś w rodzaju "pieczywa fluo" wykorzystywanego w wedkarstwie. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi/ odpowiedzi.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-02-11 23:19:47autor:
Kwas żytni i jego wyrabianie.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-02-11 16:01:30autor: bksufo
Czy ktoś z Was będzie w sobotę w Ustroniu na spotkaniu Branżowym ?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-02-11 15:42:21autor: Asaf
Szkolenia dla cukierni z zakresu dekorowania tortów.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-02-10 12:13:17autor:
Czy wiecie coś o piekarni w Anglii w mieście Schevild?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-02-10 03:37:50autor:
Witam. Szukam firmy z którą mógłbym wejść we współpracę jeżeli chodzi o dostawę farszów piekarniczych. Cena się za bardzo nie liczy mają być porządne.
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-02-08 20:23:46autor:
kupię używane sprzęty dla małej piekarni. Najlepiej okolice Poznania. Na teraz szukam mieszarki i pieca elektrycznego w dobrej cenie
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-02-05 22:11:34autor: Jacek Polewski
Witam.Chciałbym zacząć robić bułki z odroczonym odpiekiem. Czy ktoś może podzielić się informacjami.Jak to się robi i co potrzebne do tego.Z góry dziękuje i pozdrawiam.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-02-05 19:24:07autor: tusiu-adas
Witam, temat INSPEKCJA PRACY koledzy mam pytanie : jak macie rozwiązaną KARTE PRZEGLADU MASZYN w zakładzie ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-02-05 19:23:34autor: Kuba1986
Witam Szanownych Kolegów !!! Tłusty czwartek już blisko . Okazja do zarobienia czyt. oddania pączków za darmo. Jak to jes że zamiast podnieść ceny większości obniża. Bo wielki hurt np. 200 szt przecież to tyko w moim przypadku raptem 400 zł Buty kosztują 200 . I co też obniżają ? Już parę długich lat Robię i nic . Ale w sumie co mnie to :) Pozdrawiam :)
komentarzy: 25
ostatni komentarz: 2017-02-05 15:34:17autor: and
Masa serowa ginie w bułkach zawijanych z serem i robią się dziury, ciasto odstaje- zmieniałem już nadzienia, dalej to samo. Robiłem również na nadzieniu złożonego z : sera białego, jaj, budyniu, cukru waniliowym i nic to samo. Czy może za dużą garę dajemy czy dwa razy zwijać kęs ciasta??
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-02-05 13:15:40autor: gosc_niedzielny
Witam. Potrzebuję kupić maszynkę do małych pączusi na wagę.
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2017-02-04 18:46:53autor: amelka25
Ciasto na ciastka kruche. Czy zrobię to na wałkownicy ? Czy nie porwie ciasta?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-02-03 20:10:42autor: amelka25
Witam. Mam pomysl na oyworzenie piekarni wraz z cukiernia.sam jestem ccukiernikiem. Mam pracownikow chetnych do pracy oraz rynek zbytu. Miejsces jest to poludniowa anglia.potrzebne wsparcie finansowe...najlepiej osoby zamilowane w pieczeniu :)
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-02-03 18:49:51autor: Czaszka7
Część z Państwa zapewne korzysta z innych for dyskusyjnych. Zauważyliście jak sądzę że ich poziom, struktura, tematyczność i budowa znacznie różni się od tego forum. Może właściciel tego portalu zrobił by prawdziwe forum ? z logowaniem, podziałem tematycznym, zdjęciami ? Niebawem ruszy już inne piekarskie forum i mam nadzieję będzie to już normalne miejsce bez miód malina i przekleństw popartych wulgaryzmami. Każdy oszołom będzie zbanowany i tu dobie będzie mógł rozpisywać swoją radosną twórczość nie mającą nic wspólnego z tematem piekarstwa i cukiernictwa.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-02-01 13:12:38autor: Asaf
Chleb zwykły. Jak zrobić go naturalnie aby skórka była nie chrupiąca i był długo świeży. Używam kwasu sztywnego żytniego na Ż T720, a pszenna mąka T850. Myślałem o dosypywaniu P500 lub robieniu na żurkach, próbuje dodać płatków ziemniaczanych. Sprawa wygląda tak, że jest parcie na chleb taki jak w markecie który tydzień leży i jest miękki.
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2017-01-31 08:31:47autor: bksufo
Witam UWAGA znowu gosciu z Wantage sie oglasza szukajac piekarzy a oto forum http://forum.oxfordshire.pl/viewtopic.php?f=53&t=1575
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-01-30 02:02:13autor: frugolec
koledzy szukam dobrej mąki podpowiedzcie gdzie się zaopatrujecie i który młyn w miarę trzyma jakość pozdrawiam
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2017-01-29 15:16:29autor: zuber
Witam poszukuję miesiarki spiralnej kemper Spl 250 moze byc bez kotłów pracuję na tej maszynie dzieże posiadam proszę o info dziękuję
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-27 12:08:59autor: andrzej70
Witam.Mam pytanie czy ktoś pracuje na rexie koenig i czy trzeba dostosować się z ciastem pod maszynę chodzi mi o zwykłe okrągłe bułki?Szukam też rogalikarki z możliwością obsługi z jednej strony co myślicie o tych wszystkich z MaszuGliwice, Mech Maszu, Bagmaszu?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-01-27 04:19:26autor: pawel12
KOLEDZY PILNIE POSZUKUJE KOŁYSEK STEMPLUJĄCYCH DO W&P SUPER B PONIEWAŻ MASZYNA POŁAMAŁA WSZYSTKIE JAK LECI... UDAŁO MI SIĘ ZDOBYĆ 19 A 5 JESZCZE MI BRAKUJE JEŚLI KTOŚ COŚ WIE NA TEN TEMAT GDZIE MOŻNA ZDOBYĆ BARDZO PROSIŁ BYM O INFO POZDRAWIAM Michał
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-26 18:20:13autor:
Witam wszystkich. Proszę o pomoc wszystkie osoby,które pracują za granicą. Jeśli macie namiary na firmy szukające pracownika do cukierni,to proszę o namiary. Tylko nie agencje i nie polskie firmy. Angielski komunikatywny. W zawodzie pracuje kilkanaście lat. Tylko stała współpraca,bo będe chciał szybko rodzinę ściągać. Francja Niemcy oraz Brytania odpadają. Dziękuje.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-01-25 23:05:02autor: darekb
witam,potrzebuję kupić ślimacznicę napędu dzieży do XUN, możne ktoś ma coś takiego na sprzedaż??
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2017-01-25 20:50:23autor: brunerkgb
jpk kogo dotyczy ? jest limit obrotu lub ilości zatrudnionych?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-25 19:34:42autor: acm11
Witam,na londynku oglasza sie znow piekarnia w Wantage.Czlowiek ktory mnie okradl z paszportu i nadgodzin,przestrzegam wszystkich zainteresowanych,czlowiek ten nie szanuje nikogo i twego czasu,wydzwania o kazdej porze i wiecznie niezadowolony jest,najmadrzejszy na swiecie :)praca po 12/15 h dziennie(w moim przypadku)ja sie przejechalem na gosciu a wy jak chcecie wasza sprawa.Pozdrawiam piekarzy PS wiecej info w mailu ,zainteresowanym
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-01-25 17:18:21autor: scunthorpe
Kocham Cię życie!!!:)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-24 10:59:22autor: rafal1a3
witam, drodzy forumowicze potrzebuje szczegolowych informacji na temat procesow pasteryzacji pieczywa... krotko rzecz ujmujac po co sie to robi jak sie to robi jakie sa tego pozytywne i negatywne strony oraz jakie staje sie pieczywo po pasteryzacji... prosze o Wasze wartosciowe uwagi i przemyslenia, z gory dziekuje i pozdrawiam... Niech brać piekarska bedzie silna:))
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-01-24 00:00:15autor: baker cisiu
Witam. Od stycznia trzeba będzie przekazywać dane elektronicznie do Ministerstwa Finansów. Jakiego programu do tego używacie jeśli ten program na którym pracujecie nie ma takiej opcji ?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-01-23 14:04:12autor: michałm
Gdzie moge nabyc tkanine do.aparatow zaladowczych?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-01-22 18:20:13autor: acm11
Kurczy mi się paluch pszenna bułka w piecu , za krótki spoczynek czy co ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-01-22 08:58:56autor: mario2
DZIEŻA IBIS MS 250 jeśli ktoś posiada na sprzedaż proszę o informacje na forum
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-01-21 09:46:59autor:
Żytni 100% odchodzi skórka.
komentarzy: 25
ostatni komentarz: 2017-01-20 20:23:06autor: piekarz_007
Witam. Produkujemy hurtowe ilości pączków oraz drożdżowe Nasz zakład wyposażony jest w zautomatyzowane linie produkcyjne o wysokich wydajnością,dlatego nasze wyroby cechuje jakość i powtarzalność oraz niska cena ustalana indywidualnie .Chętnie podejmiemy współpracę z piekarniami z woj.małopolskie, śląskie,podkarpackie,świętokrzyskie. Tel.500 224 982
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-20 10:09:27autor:
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
piekarz..
gaz - kontrola..
..
..
poszukuje..
..
haccp -..
bhp - obsługa..
pomiary..
praca..
piekarz..
taśmy do..
wyposażenie..
teflonowe..
taśmy do..
krajalnica do..
autoryzowany..
bułka tarta..
kupie bułke..
serwis..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama