Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  


Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Ile zapłacić fachowcowi ? Zatrudniłem piekarza -mistrza, od podstaw uruchomił mi piekarnię. Sam dobrał dostawców surowców , własne receptury.Płace 3,500zł na rękę ale bez umowy .Domaga się podwyżki i umowy. Co robić? PRACUJE SAM JEST KOMPLETNY 6-7 GODZ DZIENNIE .Piecze również ciasta , Co robić?
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2016-06-26 11:48:38autor: piekar73
Witam, robimy ok.400 drożdżówek latem dochodzi jeszcze ok 500-600 jagodzianek z uwagi na brak ludzi do pracy chciałbym usprawnić produkcje, jakie maszyny można by do tej ilosci zastosować? Myślałem o wałkowarce, tylko jaką? Chciałbym maszyne jak najbardziej uniwersalną.
komentarzy: 26
ostatni komentarz: 2016-06-25 06:45:43autor: Leszek26
Potrzebuje mieszałkę spiralną Masz z 3 lub 4 dzieżami wyjezdnymi ewentualnie cos innego ale nie starą mocno proszę o info
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-06-24 20:44:01autor: andrzej70
Witam Posiadam piekarnię zautomatyzowaną i wolne moce przerobowe zastanawiam się nad produkcją pieczywa drobnego na dopiek tzn.z odroczonym odpiekiem może ktoś z Was ma taką linię lub zna firmę która się tym zajmuje chodzi mi o projekt techniczny montaż i rozruch Ważne jest też dla mnie opinia osób które już takie pieczywo produkują Rozważam też temat pieczywa mrożonego Pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-06-23 14:21:03autor: RAFII44
Witam. mam pytanie odnosnie stożka do zaokrąglania. Pare lat używam dzielarki, chcem troche odciązyc prace piekarzy i wstawic stozek i mam pytanie na co zwracac uwage przy zakupie, sa różne opcje do wyboru, nawiew ciepłego-zimnego powietrza,natrysk olejem. Czym sie kierowac podczas zakupu?
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2016-06-23 08:33:00autor: polen
Prosty temat - tzn pomiary natężenia oświetlenia na halach, kazano mi to zrobić bo Unia - kupiłem za podszeptem pani z PIP miernik światłości za60 zł na allegro, komisja z pracowników-protokół i mam spokój , jak Wy to robicie, mam się bać czy nie. Niedawno była firma śpiewająca 300 zł/1punkt i straszyli że tylko oni mogą to zrobić i przyjdzie PIP z Warszawy to będą karać.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-06-23 07:38:50autor: zygfryd
Czym czyścicie stalowe dzieże? mam diosnę s120. będę wdzięczna za podpowiedzi Kasia
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-06-22 19:27:07autor:
Dzien dobry, mam problem z bułkami zwyklami oraz kajzerka z odroczonego wypieku proszę o pomoc. Otoz na początku bulki wychodzily, ale mielismy problem z komora pojawila się woda po jej naprawieniu jest już sucho wilgotność jest ustawiona w niej 70-80% ciasta są chłodne probowalem już roznych od 20 do 23stopni woda jest dozowana z lodem na 10kg mąki 5l wody a i tak po wyciagnieciu z komory i probie odpieczeniu w piecyku na sklepie pojawiają się pęcherze, bable. Czy ktoś wie co może być skutkiem tego ?.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-06-22 19:18:11autor:
witam . ja troche z innej beczki mam mała piekarnie i nie ma mozliwosci znalezienia nowych klijetów na pieczywo i nie ma tez kim tego zrobic. chcial bym spróbować pierogi kluski parowce robic . latwiej z kucharką niz z piekarzem . moze ktos z was cos takiego robi i podzieli sie informacjami jak i co z czym prosze o kontakt 881209436
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-06-22 09:56:23autor: michal-pot@o2.pl
Witam. Ile zarabiają u was piekarze. piecowy, ciastowy i pracownik przy stole. od kilku lat mam straszny problem z ludźmi. dodam jeszcze że mam maszyny bez problemu załatwiam zbyt a ludzi jak na lekarstwo. miła atmosfera ciężko nie jest.
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2016-06-20 13:14:56autor:
Witam. Szukam osoby która zamontuje i ustawi palnik w piecu Winkler oraz naprawi ewentualne usterki. Łódź, woj. łódzkie
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-06-17 23:45:00autor: Akzept
Witam . Mam pytanie w jaki sposób rozliczacie produkcje ?? czy używacie jakiegoś programu?? jeśli tak to, jakiego, który najlepszy??
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-06-17 12:31:22autor: marcypek
Witam! Planuję kupić 3 krajalnice JAC Duro do sklepów. Gdzie najtaniej kupujecie i jakie są wasze doświadczenia z tymi firmami. W tej chwili jest tylu sprzedawców JAC, że nie wiadomo komu zaufać. Z góry dzięki!
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-06-17 12:24:30autor: funfel
Witam, zatrudniacie pracowników z ukrainy, możecie się wymienić doświadczeniami
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2016-06-15 22:40:47autor: jarekfm
Dziury w chlebie-miękiszu,podaj przyczynę .
komentarzy: 18
ostatni komentarz: 2016-06-13 07:51:46autor: W&W
Witam!pytanie do wlascicieli piekarni. abonament tv wliczony w rachunek za prad? co jesli mam np.30 sklepow ,30 razy 20 zl miesiecznie robi si niezla suma!
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-06-13 07:50:02autor: jmazaj
Gluten. Porozmawiajmy trochę o tym temacie tak "bezstronnie". Wszędzie słyszę o stekach diet i chorób które wywołują gluten. Co lepsze ludzie zajadają się aby go uniknąć chlebem orkiszowym który jak Nam wiadomo owy gluten zawiera.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-06-12 20:59:33autor: bksufo
Witam, Jestem zainteresowany zakupem maszyny (typu mulidroop)do produkcji ciastek kruchych. Proszę o Państwa opinie na temat maszyn z linii MiniMax firmy Jeremy. Jeśli macie Państwo jakieś inne marki godne polecenia proszę również o informację. Z góry dziękuję i pozdrawiam Łukasz
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-06-10 13:45:49autor:
Witam.Mam wałkownicę sewer rondo cutomat tzn. ze stacją wycinającą stan bardzo dobry zakupioną w Cream i chcę zamienić na używaną linię do bułek lub chleba w rozliczeniu.Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę pisać lub dzwonić na nr 602440048
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-06-10 09:34:04autor:
Witam zebranych i o radę proszę. Pracuje może Ktoś na starym piecu metador genesis (4 komory na 10 blach każda, drzwiczki metalowe) opalonym gazem? Interesuje mnie sprawdzone temperatury wypieku i przybliżony czas podstawowego pieczywa jak chleb zwykły 0,63kg, bułki na blachach 0,10 oraz formy i słodkie. Wiadomo że każdy piec ma różne temperatury i stąd moje pytanie o konkretny piec. Dziękuję za pomoc.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-06-10 09:27:19autor: Łuki
Porównanie Mąki Witam, czy wiecie może gdzie zrobić w Polsce badanie mąki? Chodzi o porównanie, zamierzam zakupić kilka rodzai mąk we Francji i Hiszpanii i porównac je do maki Polskiej tak aby wartości były maksymalnie zbliżone. Powiem że chodzi o wypiek chleba. Pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-06-09 14:29:49autor: mariope
Witam poszukuje polepszacza do bagietki klijent skarży sie że po włożeniu do mikrofali potem robi się twarda może macie jakieś sposoby na to dodaje teraz AKO OPTIMA,próbowałem też z UNIFERM TOPBACK
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-06-08 22:02:37autor:
Witam. Znacie może cukiernię,która jest gotowa rzucić w cholerę: stabilizatory,pasty smakowe,barwniki,aromaty,margarynę,masy cukrowe-ogólnie,śmietnik,a zastąpić ten syf powrotem do źródła,czyli pod prąd: receptury Glogera i Ćwierczakiewicz plus stałe doskonalenie i surowce najlepszej jakości? Znam dwie firmy działające w sposób zgodny z rzemiosłem. Jeśli znacie jakieś lub sami reprezentujecie podobne wartości,proszę o namiary.
komentarzy: 42
ostatni komentarz: 2016-06-08 21:57:03autor: sweetn
Jestem w szoku .Weszłam dziś na allegro i jak zobaczyłam ile zakładów się sprzedaje to doznałam szoku.niektóre z nich są prawie za darmo. nie wiem co o tym myśleć ,czy ci ludzie pobankrutowali i sprzedają swoje zakłady. czy nas wszystkich to niedługo czeka ?
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2016-06-08 20:20:03autor: amelka25
Posiadam piekarnię do wynajęcia w woj. warmińsko-mazurskim. Piekarnia funkcjonująca, wyposażona w park maszynowy. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem 507 779 215.
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2016-06-07 22:21:35autor: w-m
witam. Problem z chlebem z linii. wago dzielarka objetosciowa bez komory meczenia ciasta. zaokraglarka tasmowa i wydłużarka najprostrzy model. chleb płaski i brzydki. wydłużamy ręcznie chlebek piękny w czym tkwi problem ?? taśmy na wydłużarce, ale objętości nie ma.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-06-07 15:50:45autor: pawel.
Chleb Bezglutenowy, świeży z certyfikacją przekreślonego kłosa ze składników organicznych. Długo zwlekałem czy zadać tu to pytanie, ale co tam. Albo będę pozytywnie zaskoczony albo będzie jak zwykle. Ci z Was, którzy mnie znają wiedzą co i jak robię. Pomysł jest taki. Zaczynam współpracę z innymi.........piekarniami. Wypiekam dla nich specjalistyczne bezglutenowe pieczywo z pełną certyfikacją i badaniami. Piekarnie raz w tygodniu kupują wysyłkowo chleb i wprowadzają go do swoich sklepów jako uzupełnienie swojej oferty. Nie jestem dla nikogo żadną konkurencją tylko pomocnikiem w zaspokojeniu oczekiwań waszego klienta. Wszelkie nie tolerancje pokarmowe, Celiakia, Hashimoto i temu podobne wykluczają gluten. Klienci potrzebują bezpiecznego chleba. Zresztą będzie o tym mój artykuł w kolejnym "Mistrzu Branży" Oferta jest aktualna przez krótki czas, bo robię to sam w pojedynkę i dużo nie zrobię a chleb, który już teraz wypiekam cieszy się powodzeniem i jest smaczny ( o ile taki może być chleb bezglutenowy :) ) Zainteresowanych proszę o kontakt. tych zaś mniej przychylnych proszę o powściągliwość w opiniach. Z wyrazami szacunku dla piekarzy. BioPiekarz Bogdan Smolorz
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2016-06-06 16:51:30autor: Asaf
witam. przymierzam sie do remontu pikarni. jedna z pierwszych rzeczy która chciałbym sie zając to ściany i sufity. obecnie sa na nich kafelki, ale trzeba bedzie je zdjac i sciagnac gruba warstwe cementu. teraz co Panowie polecacie. nakładac klej i przyklejac nowe płytki czy moze prościej, estetyczniej i taniej oraz ze wzgledów higienicznych bedzie lepiej wybrac inne rozwiazania. jak tak, to co polecacie? i co z sufitami. teraz sa tłuste i zadymione, trzeba prawdopodobnie tez bedzie je jakoś ogarnąc.
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2016-06-06 12:35:11autor: hajtung
Szukam opii o Mini rex multi czy ktoś na na zakładzie jak się sprawdza
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-05-28 22:14:02autor: pimpek
Forum umiera jak TVP 1.:)
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-05-28 20:48:37autor: jacek13
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
gaz - kontrola..
szukam pracy..
pomiary..
praca dla pary..
piece blaszane..
budowa piecy..
wyposażenie..
szerokie..
zurownik..
plyty..
remont piecow..
krajalnica do..
aparaty..
myjka do..
tasmy do..
autoryzowany..
reklama pieca..
wytwornice..
aparaty..
drzwi szerokie..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama