Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  



Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Witam. Od stycznia trzeba będzie przekazywać dane elektronicznie do Ministerstwa Finansów. Jakiego programu do tego używacie jeśli ten program na którym pracujecie nie ma takiej opcji ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-01-23 13:39:08autor: michałm
koledzy szukam dobrej mąki podpowiedzcie gdzie się zaopatrujecie i który młyn w miarę trzyma jakość pozdrawiam
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-01-23 13:06:36autor: zuber
witam,potrzebuję kupić ślimacznicę napędu dzieży do XUN, możne ktoś ma coś takiego na sprzedaż??
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-01-23 11:11:39autor: brunerkgb
Gdzie moge nabyc tkanine do.aparatow zaladowczych?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-01-22 18:20:13autor: acm11
Kurczy mi się paluch pszenna bułka w piecu , za krótki spoczynek czy co ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-01-22 08:58:56autor: mario2
Witam wszystkich. Proszę o pomoc wszystkie osoby,które pracują za granicą. Jeśli macie namiary na firmy szukające pracownika do cukierni,to proszę o namiary. Tylko nie agencje i nie polskie firmy. Angielski komunikatywny. W zawodzie pracuje kilkanaście lat. Tylko stała współpraca,bo będe chciał szybko rodzinę ściągać. Francja Niemcy oraz Brytania odpadają. Dziękuje.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-01-21 10:57:22autor: darekb
DZIEŻA IBIS MS 250 jeśli ktoś posiada na sprzedaż proszę o informacje na forum
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-01-21 09:46:59autor:
Żytni 100% odchodzi skórka.
komentarzy: 25
ostatni komentarz: 2017-01-20 20:23:06autor: piekarz_007
Witam. Produkujemy hurtowe ilości pączków oraz drożdżowe Nasz zakład wyposażony jest w zautomatyzowane linie produkcyjne o wysokich wydajnością,dlatego nasze wyroby cechuje jakość i powtarzalność oraz niska cena ustalana indywidualnie .Chętnie podejmiemy współpracę z piekarniami z woj.małopolskie, śląskie,podkarpackie,świętokrzyskie. Tel.500 224 982
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-20 10:09:27autor:
Witam piekarzy,mam pytanie czym zastąpić jaja świeże w drożdżówkach.Teraz używam jajek pasteryzowanych dodaje w tej samej proporcji co jaja świeże lecz drożdżówki wychodzą mniejsze i bardziej płaskie (ciasto się leje), znam różne proszki jajeczne ale nie chcę iść w tą stronę. Dodam że na świeżych wychodzi ok. Dziękuje za porady. Tomek
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-01-18 23:59:36autor: tomek piekarz
witam mam do sprzedania lub do wydzierżawienia piekarnię w pełni prosperującą z dużym rynkiem zbytu woj dolnośląskie koło jeleniej góry
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-01-18 20:28:59autor: piek1982
Witam poszukuję miesiarki spiralnej kemper Spl 250 moze byc bez kotłów pracuję na tej maszynie dzieże posiadam proszę o info dziękuję
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-18 14:31:30autor: andrzej70
Włoska sieć sklepów wycofuje Nutelle. Jest rakotwórcza. Ten wspaniały olej palmowy:)
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-01-18 03:51:43autor: sweetn
Podzieli się może ktoś receptura na kruche ciastka - taka typowo przemysłowa tzn. Mogą być bez jajek, z syropem gluko-fruk, z dodatkiem proszku do pieczenia jakich aromatów użyć. W internecie są setki receptur, ale te przemysłówki smakują trochę inaczej.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-01-17 22:39:22autor: ADRIANN1
Czy macie jakieś pozycje literaturowe, które byście mogli polecić, w których obecne będą obliczenia technologiczne w piekarnictwie (obliczenia wydajności ciasta, pieczywa, procentowe zawartości składników w gotowym wyrobie, obliczenia wydajności i sporządzenia kwasów, dolewki wody etc.). Interesuje mnie nie teoria, tylko głównie obliczenia, które pokazują, ile składników potrzeba, żeby otrzymać konkretną ilość sztuk chleba itd.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-01-17 14:37:01autor:
Witam mam pytanie ile może mnie kosztować remont kapitalny pieca (miwe ideał)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-17 12:03:03autor: stefan30
Hej. Potrzebuję nadziewarkę do pączków. Co możecie mi doradzić?? Dodam że produkuję ich nie wiele bo około 150-200 dziennie. Do tej pory miałem nadziewarkę podwójną ręczną w której nie odbijają mi kulki i trzeba po nabiciu kilku pączków wciskać kulki do środka. Ktoś wie może jaka jest przyczyna??
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-01-17 11:38:06autor: jarek111
Witam poszukuję miesiarki spiralnej kemper Spl 250 moze byc bez kotłów pracuję na tej maszynie dzieże posiadam proszę o info dziękuję
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-15 21:29:04autor: andrzej70
Panowie czy możecie mi przypomnieć,jak obliczamy - uzyskujemy z 1kg bułki zwykłej na bułkę tartą.Ile straty?Przykład wyliczenia.Z góry dzięki.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-01-14 08:04:35autor: W&W
- Kalkulator Wartości Odżywczych i Generator Etykiet Vitme - W związku z dyrektywą UE 1169/2011, która weszła w życie 13 grudnia 2016 zapraszam wszystkich do wypróbowania nowego programu do wyliczania wartości odżywczych za darmo przez okres 5 dni. Kalkulator działa pod adresem https://kalkulator.vitme.pl/ Kalkulator Vitme działa w 100% online. Nie wymaga instalacji i podpisywania skomplikowanej umowy, co było do tej pory niespotykane. Zachęcam wszystkich do obejrzenia filmu promocyjnego na stronie głównej lub pod adresem: https://www.youtube.com/watch?v=tgDBV2SOPpg Pozdrawiam, Tomasz
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-12 17:19:03autor:
KTO CHLEB PSZENNY,FIRMOWY O,5 KG SPRZEDAJE W SWOICH FIRMOWYCH SKLEPACH PONIŻEJ 2,30 ZŁ OBOK POWINIEN MIEĆ PLAKAT LUB INFORMACJĘ OKRADAM PIEKARZY...PRACOWNIKÓW...I PAŃSTWO ALBO PO PROSTU ZWYCZAJNIE JESTEM ZŁODZIEJEM
komentarzy: 154
ostatni komentarz: 2017-01-12 15:58:52autor: piekar73
Witam, może ktoś podpowie,szukam ładnych mebli do sklepu piekarniczego, ewentualnie może jakiś komis z używanymi.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-01-12 09:42:21autor: Leszek26
Witam.Mam pytanie czy ktoś wie co warte są krajalnice taśmowe sprzedawane przez Bagmasz czy Mech masz bo to chyba to samo tylko inna nazwa, czy to przypadkiem nie chińszczyzna? Czy warto jednak dołożyć więcej i kupić jac-a?
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2017-01-12 04:32:57autor:
Witam. Jestem zainteresowany kupnem pieczywa slodkiego z zwrotów, wezme karzdą ilość 691-765-425 (Slodkie bulki,pączki,rogale,chałki,ciasta na biszkopcie)
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-01-11 21:00:21autor:
Witam koledzy, poszukuje drukarni do drukowania karteczek/etykiet na chleby, najlepiej żeby wysyłkowo się dało zamawiać. Macie jakąś sprawdzoną?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-11 10:14:57autor: Redek
Od pięciu lat w moich piekarskich marzeniach i nieśmiałych planach było urządzenie, które od pierwszego wejrzenia wzbudziło moje ogromne zainteresowanie, zachwyt i wreszcie pozytywne pożądanie :) To......Receptor. Jego branżowe możliwości absolutnie zmieniają naszą pracę, dają przeogromne możliwości tworzenia, kontrolowania, kalkulowania, prowadzenia gospodarki magazynowej. Systematyzuje wszystkie nasze receptury, pozwala unikać błędów, każdego dnia wieczorem oszczędza nam godzinę na wstępne wyliczenia produkcji. Przygotowuje dokumentację dla służb kontrolujących, ale też przede wszystkim tworzy etykiety produktów, i co teraz najważniejsze i nieuniknione w branży spożywczej, Urządzenie w czasie rzeczywistym do każdej konkretnej receptury wydrukuje nam tabele wartości odżywczej do każdego naszego produktu. W prosty sposób stworzymy wymagane współczesnymi przepisami prawa kompletne etykiety. Produkcję i jej planowanie możemy dzielić na czynności, etapy w prosty intuicyjny sposób, tak prosty że nawet ja sobie z tym poradzę :) Mam już wspomnianego receptora w pracowni. Stałem się jego szczęśliwym użytkownikiem i to cudownie zmienia moją pracę. A wszystko o czym tu napisałem to tylko część możliwości Receptora. Dlaczego piszę w tym miejscu ? a no dlatego że wiem że wielu piekarzy często tu zagląda i to ukłon dla nich i zachęta, Zainteresujcie się receptorem bo urządzenie jest niesamowite i Tomek, który za nim stoi to wspaniały duet, kto dostrzeże drzemiący w tym potencjał , któregoś dnia będzie chciał go mieć. To taki wiecie "must have 2017" :) Już nie marudzę, chciałem się tylko pochwalić swoim szczęściem. Na razie codziennie uczymy siebie i dobrze nam idzie. Polecam Tomka i Receptora Chętnie też na priv odpowiem piekarzom o moich doświadczeniach z receptorem. Jak mawiał klasyk : "dla mnie bomba"
komentarzy: 42
ostatni komentarz: 2017-01-10 14:02:51autor: Asaf
do kolegi scuthorpe masz racje czulem zapach kwasu,chleba,buleczek mialem dobrych nauczycielii dalej chcialbym to robic lecz na temat podwyzkaszef ucieka nie mam gdzie zwinac zagli bo tam gdzie jest dobra piekarnia trzymaja sie robotay a pijane piekarnie padly za dlugo siedzialem w jednym miejscu 23-lata teraz musze zmienic fach morze piekarze z ukrainy beda lepsi.JEDNEGO PIEKARZA JUZ OKRADLI
komentarzy: 24
ostatni komentarz: 2017-01-09 22:46:19autor: 123ciema
Praca Zakopane. Odradzam!!
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-01-09 22:42:46autor:
Mam co raz większy problem z mąką z PZZ Białystok. Żyto 720 jest zbrylowane, trzeba przepychać przez przesiewacz. Pszenna 500 też jakaś dziwna słaby rozrost lub się rozlewa. Dawać jakiś polepszacz, więcej drożdży ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-01-09 16:50:49autor: piekarz_007
ile wynosi skladka do cechu za 1 ucznia w roku ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-09 14:40:46autor: acm11
Wiem, że temat dzielarki był tu wałkowany ostatnio lecz chcę się zapytać tej garstki piekarni "rzemieślniczych" Chcę kupić takie urządzenie do ważenia max 500 chlebków w podobnej gramaturze naważki 0,60 oraz pszennych ciast w różnych gramaturach: od 1,75 do 4,80 około 150 pras . Potrzebuję urządzenia raczej używanego takiego aby było proste w obsłudze i nie zakłamywało gramatur. Możecie coś polecić?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-01-09 08:12:30autor: bksufo
Panowie i Panie może ktoś mi podpowie.Jestem początkującym cukiernikiem.W naszej cukierni robią torty i polewają je polewą czekoladową.Podczas krojenia klienci narzekają że ta polewa pęka.Co można dać na wierzch tortu zamiast tej czekolady?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-01-09 00:40:21autor: ccc
Panowie i Panie tak wlaśnie wygląda to forum,dużo chwalenia kto ile płaci,ile to pracują piekarze w waszych firmach,a gdy przychodzi do weryfiakcji to cisza!! Czego się boicie? Przecież mając firme która dba o pracownika mielibyście zapas na przyszłość!! Każdy piekarz by walczył by u was pracować,a wiec skąd ta anonimowość??chyba naprawde trzeba "walic" nazwiskami by do kogos cos dotarlo,ja naprawde mam w .. Ale nie potrafie zrozumiec waszej mentalnosci!!!
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-07 01:12:36autor: walus35
Witam poszukuję miesiarki spiralnej kemper Spl 250 moze byc bez kotłów pracuję na tej maszynie dzieże posiadam proszę o info dziękuję
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-06 21:49:01autor: andrzej70
Proszę o opinie na temat wałkowarki stołowej Flamic.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-01-05 14:50:03autor: sweetn
witam w ciągu dwóch miesięcy odpadło mi 4 kontrahentów. powód - zamknięcie sklepów. jak to wygląda u was ,bo ja to czarno widzę . boję się że za parę lat nie będziemy mieli gdzie wozić naszych wyrobów :( po prostu nie będzie małych sklepów
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2017-01-03 18:48:33autor: amelka25
Sprężyny naciągowe do noży krajalnicy heristal Jak w temacie - czy wiecie gdzie dostanę takie nowe najlepiej oryginalne sprężyny, których nie trzeba docinać ani dorabiać ? Kupiłem komplet jednych, ale są do niczego. Nie da się założyć noży, sprzedawca kazał docinać. Dotnę i nie będzie naciągu. Czy ktoś ma jakieś źródło sprawdzone takich sprężyn ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-01-03 17:16:46autor: Rayban
Można powiedziec rewelacja ale jak płaci się kasę za urządzenie to nie potrzeby 1000 razy je poprawiac chyba ze dostajemy urządzenie testowe gratis i ok mozemy je poprawiać
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-01-03 17:01:13autor: rutek1976
Cześć.ma na imię Marcin. Chciałbym zrobić jakieś w miarę normalne bułki na piecu obrotowym.czy jest jakiś sposób na wykonanie normalnych bułek.teraz wychodzą bardzo duże i na dmuchane.dzieki wielkie.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-01-03 14:52:58autor:
Witam Mam takie pytanie może i dziwne....- ile dajecie soli do chleba zwykłego na np 10 litrów wody?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-01-03 12:25:24autor: miksus
Cześć. Wszystkim życzę szczęśliwego nowego 2017 roku. Bardzo fajne to forum. Mam dwa pytania. Szukam jakiegoś fachowego i bdb przedstawiciela który sprowadził by mi wyposażenie do piekarni.chodzi głównie o piec używany wsadowy 4 komorowy, miesiarki z dzieża mi wyjezdnymi itd. Szczegóły już na e-maila.nikogo nie mogę znaleźć.drugie natomiast pytanie jest takie.podiadam piec obrotowy, czy komus na tym piecu udało się zrobić dobry chleb.? Jeśli tak proszę podajcie przepis i rady.pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-01-01 20:27:39autor: markuch77
Wszystkim piekącym- cukiernikom, piekarzom.. w Nowym Roku dobrego garowania, mało zwrotów, stabilnego prawa a przede wszystkim dużo zdrowia:) a także łask bożych dla całej braci:)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-12-31 17:28:05autor: sylwek z mińska
Na zbliżający się Nowy Rok 2017, życzę Wam: dużo zdrowia, szczęścia, pogody ducha i wiary w lepsze jutro:)
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-12-31 13:04:49autor: rafal1a3
Witam. Potrzebuję kupić maszynkę do małych pączusi na wagę.
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2016-12-30 18:03:52autor: amelka25
http://innpoland.pl/131795,nazywaja-go-chlebowym-swirem-chlebodawca-pokazuje-polakom-ze-nie-sa-skazani-na-mrozone-pieczywo-z-lidla
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2016-12-29 19:10:54autor: bksufo
po 30-stu latach pracy z powodu dalszych perspektyw pracy za 2400-miesiecznie kazdemu rzadowi i pracodawca od 2017 uprzejmie dziekujekto morze niech wyjedzie szkoda naszego zdrowia pozdro z lodzi.ja nie wyjade zjebany kregoslup.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2016-12-29 15:12:49autor:
Gotowi na "Radziwiłówki" od nowego roku? http://mistrzbranzy.pl/artykuly/pokaz/Radziwillowki-klepniete-Od-2017-r-do-szkol-wejda-zdrowsze-wersje-drozdzowek-3639.html
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-12-28 14:00:45autor: mix
Taki smutny artykuł znalazłem: http://www.konkol.w8w.pl/artykuly/2008_znikajace_cukiernie.pdf
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-12-28 12:35:22autor: bksufo
Witam i Wesołych Świąt! Jestem tu nowa i niedoświadczona, ale proszę Was bardzo o pomoc. Piszę pracę inżynierską na temat pieczywa funkcjonalnego. Do jednego z podrozdziałów potrzebuję cen pieczywa z małych piekarni. Niestety podczas moich praktyk nie otrzymałam żadnych konkretnych informacji, w innych źródłach też nie mogę tego znaleźć. Chodzi mi o ceny za 1kg chleba (niezależnie od rodzaju) od roku 2010 do 2016. Może ktoś z Was ma jakieś notatki lub zapiski. Bardzo byłabym wdzięczna za wszelkie informacje.Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję!
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-12-28 11:55:39autor:
http://www.olgasmile.com/chleb-na-zakwasie-czy-chleb-na-drozdzach.html
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-12-27 19:59:56autor: W&W
Witam, czyszczarka do blach czy morze myjka do koszy która będzie też myła blachy i foremki
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-12-27 00:43:54autor: marcelin
Życzę wszystkim zdrowych rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia pełnych miłości bogatego gwiazdora oraz szczęśliwego Nowego Roku 2017. żeby następny nie był gorszy od mijającego.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-12-24 13:08:48autor: jacek13
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
piekarz..
praca dla..
praca dla..
praca dla..
haccp -..
bhp - obsługa..
właścicielu..
pomiary..
aparaty..
dozownik..
naprawa pieca..
praca dla..
myjnia..
cukiernik od..
[032] używ...
potestowa koma..
potestowa koma..
potestowa koma..
potestowa koma..
[039]piec..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama