Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  

Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Witam,potrzebuje Technologa który potrafi ustawic produkcje a takze ktory bedzie mogl podowiedziec co nowego mozna wprowadzic. Krótko mówiac Osoba ktora zna sie na rzeczy.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-03-06 23:01:23autor:
Witam, od kilku dni mam problem z dużymi dziurami w pieczywie pszenno-żytnim. I nie za bardzo wiem co może być przyczyną... Piekarze oczywiście, że oni wszystko robią dobrze. Gdzie może leżeć przyczyna?? Mąka do bani?? za dużo drożdży??
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-03-06 22:59:27autor: StefMajster
Witam kolegów, mam pytanie. Jak u Was w piekarni mieszacie chleb. Długo na wolnych i chwilkę na szybkich obrotach, czy może odwrotnie?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-03-06 22:35:52autor:
proszę o podpowiedż kto wykonuje powlekanie teflonem stożka linii do chleba
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-03-06 20:20:44autor: krzyżak
witam. Potrzebuję fachowca do palnika gazowego z Lubelskiego albo Podkarpackiego.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-03-05 23:10:46autor:
Witam wszystkich,ostatnio zainteresowal mnie odzysk ciepla i teraz pytanie czy ktos z uzytkownikow forum korzysta z odzysku ciepla MIWE Nova z firmy geth??Interesuja mnie konkretne ilosci energi odzyskanej przez ten system??Bo wiadomo ,ze sprzedawca zawsze swoje chwali, a mnie natomiast interesuja fakty uzytkownikow Dziekuje
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-03-05 15:55:39autor: simkin
Witam, czy ktoś z Was wie, gdzie można jeszcze kupić kpl. dzieże do XUM 3 (duże).Czasze muszą być z nieredzewki.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-03-05 12:31:37autor:
Witam. Chętnie kupię dzieze z nierdzewki do DK270. Pozdrawiam.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-03-05 12:29:33autor: piotrekkk
Szukam spiralnej misiarki na ok 200 kg ciasta. Co polecacie? Nową czy uzywaną?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-03-05 12:26:40autor: Simon6
witam wszystkich piekarzy. zastanawiam się czy ten portal gromadzi zwykłych piekarzy czy tez pracodawców.zwracam sie do tych pierwszych z pytaniem -dołączycie do mego pomysłu by wreście założyc związki zawodowe piekarzy i powiedzięc chlebodawcom-dość wykorzystywania nas jako tania siła robocza.pytam poważnie kto sie do mnie przyłączy.czekam na wszystkich chetnych chcących wstąpić do zawiązku.
komentarzy: 44
ostatni komentarz: 2015-03-05 07:28:21autor: gebelsiwy
witam jestem zarejestrowany jako paczkujacy ( bulka tarta) dziś otrzymałem zawiadomienie o zamiarze kontroli z obwodowego urzędu miar ... mam taka sytuacje ze nie paczkuje obecnie bulki ponieważ znalazłem klienta który bierze na luz do cateringu i po przeliczeniu kosztów opakowan i pakowania w paczki zaprzestałem paczkowania ... czy mam powiadomić oum ze mam przerwę czy czekac az przyjadą ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-03-04 20:01:31autor: acm11
Sprzedam Pawilon Handlowy w Wołominie w Kupieckim Centrum Handlowym przy ul. Armii Krajowej. Bardzo dobra lokalizacja gdyż jest to 2-gi pawilon od ulicy !!Przeznaczenie szerokie: sklep spożywczy, sklep cukierniczy, piekarniczy, odzieżowo - obuwniczy, warzywniak a może jakieś biuro rachunkowe ?? Zapraszam do zakupu!! Najlepsza lokalizacja na całym bazarze !! tel. Pawilon posiada małe zaplecze socjalne z bieżącą wodą. Jest również wyposażony w regały, lodówki i ciastkarkę cukierniczą - wyposażenie również na sprzedaż w bardzo atrakcyjnej cenie !! 43 000 zł do niewielkiej negocjacji 530 333 655
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-03-03 21:34:53autor: trepek
w jakich cenach kupujecie folie KRAM 450MM 170 LUB 180 MF ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-03-03 18:34:02autor: acm11
w jakich cenach kupujecie folie KRAM 450MM 170 LUB 180 MF ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-03-03 18:27:50autor: acm11
Jaką stawkę dzienną macie dla swoich pracownikow za osiem godzin pracy i z jakiego region jestescie ? Ja prowadze działalność na podkarpaci i płace 90 pomocnikowi a piecowy i ciastowy dostaje 110
komentarzy: 30
ostatni komentarz: 2015-03-03 16:23:06autor: Pieka_rz
poproszę o opinie na temat linii Koenig KGV I 5000 czy ktoś posiada taką linie i jak się sprawuje.dziękuję za odpowiedź
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-03-03 14:40:48autor: barni69
Serwis odzieży roboczej w firmie BERENDSEN. Czy ktoś korzysta z usług tej firmy i czy w piekarni jest potrzeba serwisowania odzieży roboczej?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-03-03 09:26:40autor: Simon6
Witam wszystkich jestem młodym piekarzem i chciałbym się dowiedzieć kilku faktów. Jak wy liczyycie ile kg mąki potrzeba na np 20 pres po np 2.80 kg presa ?
komentarzy: 20
ostatni komentarz: 2015-03-03 07:30:37autor:
KOLEDZY JAKA WAZNOSC MAJA POMIARY CZYNNIKOW SZKODLIWYCH NA STANOWISKACH PRACY GDY NIE MA PRZEKROCZEN I WSZYSTKO JEST OK ? POZDRAWIAM
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-03-02 17:07:39autor: acm11
Witam wszystkich i proszę o pomoc, mam problem
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-03-02 09:32:38autor: olus
Taśmy transportowe PVC zamiast bawełnianych do aparatów - używa ktoś czegoś takiego ? Jaka jest tego jakość, wytrzymałość w stosunku do płótna bawełnianego aparatu ? Aparaty są ręczne.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-03-01 11:35:17autor: Rayban
Witam !!! Kupię każde ilości pieczywa może być wszystko również słodkości !!! W razie pytań proszę dzwonić 797-121-999
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-02-28 19:40:27autor: Lechu350
czy ktoś korzystał z usług KONESER3000 sprzedaje receptury szukam opini
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-02-28 19:29:20autor: młodyq
szukam fajnych receptur na chleb bez polepszaczy mogę zapłacić jak będzie fajny (wielo ziarnisty ,żytni,graham i jakieś inne
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-02-28 19:22:21autor:
witam Panowie odlozylo mi się 300 kg tartej bulki czy firmy paszowe mogą być zainteresowane czy nie stosuja bulki tartej ? mam taka sytuacje jednorazowo i nie wiem co zrobić z bulka dobrej jakości....co robicie gdy macie podobny problem
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-02-28 18:44:43autor: acm11
Witam wszystkich. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Na chlebie żytnim 100%, który pasteryzujemy w temp. 120 stopni C przez ok. godzinę mimo wszystko po kilku dniach pojawia się pleśń. Opakowania nie są uszkodzone, a pleśń pojawia się na całych partiach pieczywa, ale nie na wszystkich. To się po prostu zdarza, ale często już niestety u klientów. Proszę Was bardzo o radę, na co zwrócić uwagę, aby wszystko było zgodnie ze sztuką. Z góry dziękuję. Janina
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-02-26 20:22:00autor:
Witam wszystkich i proszę o pomoc mam problem z chlebem żytnim 100% a mianowicie nieraz robią mi się budy czy wiecie co może być tego przyczyną. Pozdrawiam
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-02-26 17:26:51autor: Tomixu_25
Jest jakieś urządzenie do pomiaru kwasu?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-02-26 15:12:52autor: bksufo
Witam wszystkich. Jestem tu nowy i w ogóle nowy w temacie piekarnictwa. Mianowicie zajmuję się izolacją bakterii mlekowych ze spontanicznych zakwasów, tak aby później dobrać idealną mieszankę bakterii mlekowych do smacznego chleba. Współpracuję z jedną piekarnią, ale nie mam z nimi stałego kontaktu, więc może Wy mi trochę pomożecie? Po pierwsze, chciałem zapytać z czego wynika niechęć konsumentów do pieczywa z drożdżami? Przecież chleb bez drożdży słabo rośnie i może być zbity, zwłaszcza na mące pełnoziarnistej (zgadza się?) Po drugie. Jakie bakterie najlepiej się sprawdzą do wypieku chleba np. na mące żytniej z pełnego przemiału? Czy bakterie amylolityczne (rozkładające skrobie) będą dobre? Czy to, że rozłożą skrobie, nie sprawi, że miękisz chleba po wypieku będzie kleisty?
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2015-02-26 10:12:25autor:
Nawiedził mnie dzisiaj Sanepid(zapowiedzieli się wcześniej).Przyszli na kontrole rutynową ale głównie aby sprawdzić czy stosujemy się do nowej ustawy z grudnia dotyczącej wypisywania alergenów. Pani sprawdzała w jaki sposób informuję klientów sprzedając produkty niepakowane o składzie i o alergenach występujących w pieczywie i ciastach.Sprawdziłam moją konkurencję(Śląsk) i u nikogo nie znalazłam informacji w widocznym miejscu.Ja się naprodukowałam i wypisałam cenówki ze wszystkimi potrzebnymi informacjami bo mnie uprzedzili ,że przyjdą. A Wy macie już te wszystkie informacje w sklepach?W moim mieście jestem pierwsza.Muszę jeszcze wykonać badania wszystkich wyrobów fizyko-chemiczne i mikrobiologiczne bo dawno nie robiłam ale to niemało kosztuje.Wy jesteście tacy skrupulatni i robicie badania WSZYSTKICH wyrobów co 2,3 lata?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-02-26 09:55:26autor: piekarz71
co jest odpowiedzialne za suchość miekiszu w chlebie zwykłym? I jego szybsze starzenie sie?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-02-25 17:15:08autor: kordesik
witam, kto u Was sprząta zakład, macie sprzątaczke czy firme sprzątającą, ile płacicie dla sprzątaczki a ile dla firmy. U mnie ogólnie jest problem aby znaleźć kogoś sensownego do sprzątania, bo albo zamiatać nie potrafi, albo myślą że w piekarni to tylko biuro trzeba posprzątać. Jak jej powiem proszę posprzątać w lazience to umyje tylko wc a zlew dalej brudny. Ciągłe problemy z ludzmi więc dlatego zastanawiam się czy nie lepiej kupić usługę sprzątania i mieć to wszystko gdzieś, niech ktoś się martwi kadrą. Jakie macie doświadzcenia na ten temat ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-02-24 22:50:18autor: anetus84
witam, mam problem z pomadą na pączkach robią sie oczka i spływa, pomadę robie sam z cukru pudru, pączki dekorowane są pomadziarką od razu po wyjęciu z patelni ,smażone na fryturze, ktoś miał taki problem?
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2015-02-24 21:04:18autor: arielnowak@interia.e
Witam Plastikowe koszyki rozrostowe do chleba - gdzie kupić solidne, żeby nie łamały się tak jak krawpolu. Z góry dziękuję za pomoc
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-02-24 15:06:24autor: Rayban
W jaki sposób wynagradzacie przedstawiciela handlowego? Jak zmotywować go do stałego zwiększania sprzedaży ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-02-24 12:40:16autor: palmer
witam posiadam działkę 1,40 hektara ,myślę o budowie nowego zakładu. orientujecie się czy na działce "budowlanej z możliwością dopuszczenia nieuciążliwych usług komercyjnych " będę mógł postawić piekarnię?. od czego zacząć ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-02-24 09:39:23autor: amelka25
Witam kolegów i koleżanki! Mam do was pytanie , czy ktoś używa z was pasteryzatora i frezera firmy TELME ? Jeżeli tak , to jakie są wasze opinie na temat tej firmy. Pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-02-24 08:47:41autor: magick44
Witam zastanawiam sie nad sprzedażą piekarni w woj. Lubelskim z pełnym wyposażeniem Chłodnio Garownie piece i wogole czy ktoś szuka do kupienia piekarni?? Obroty średnie ok. 4 mln . W tamtym roku zainwestowałem prawie 1mln w maszyny także jest tego trochę . Pisze ponieważ chce zainwestować w co innego . Pozdrawiam informacje mogę przesłać na maila
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-02-23 16:55:33autor: kaeste85
Witam. Proszę o podzielenie się Waszymi doświadczeniami w zatrudnianiu pracowników z zakwaterowaniem.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-02-23 14:53:58autor: gabbai
Witam. Mam klienta na chleb 100% z mąki orkiszowej na zakwasie bez drożdży. Pytałem wcześniej na forum o pomoc technologiczną ale niestety nikt nie udzielił, ja to rozumiem. Metodą prób sam doszedłem i jest ok. chleb zaakceptowany,tylko mam dylemat klient daje niską cenę opłacalność przy cenie mąki 6.70 zł. kg. Jak sądzicie jaka powinna być cena za 1 kg.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-02-23 09:38:38autor: zajem
No to zaczynamy ten karnawał z pączkami po pracy zapraszam na forum i podzieleniu sie wrażeniami.Dobrego smażenia ja sie zbieram pozdrawiam
komentarzy: 33
ostatni komentarz: 2015-02-20 07:28:25autor: Dmx
koledzy przymierzam się do zakupu używanej lini do kajzerki po generalnym remoncie z firm Cream.czy ktoś z was ma doświadczenie jak wykonują takie remonty czy są solidni,bo urządzenia nowe jakie oferują znam i uważam że koenig jest ok.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-02-18 14:06:36autor: barni69
Cześć, poszukuję jakiegoś namiaru na fachowca od pobielania/cynowania dzieży z okolic Katowic. Pomoże ktoś? ;>
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-02-18 09:29:57autor:
Drodzy koledzy piekarze mam do was prośbę.Pracuje w piekarni której właścicielem jest mechanik samochodowy.Do tej pory piekliśmy bułki pszenne z mąki żytniej 720 według starej staropolskiej receptury No ale szefowi coś odbiło i każe nam robić bułki wrocławskie tylko nie możemy mu wytłumaczyć ,że bułki wrocławski należy piec z mąki pszennej wrocławskiej a nie pszennej 500 więc niech ktoś napisze ,że bułki wrocławskie piecze się z mąki wrocławskiej i kiedy on to przeczyta to wtedy kupi nam mąkę pszenną wrocławską.
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2015-02-17 17:41:44autor:
Witam moich młodszych i starszych piekarzy ! Bardzo bym prosił Was drodzy piekarze o podanie egzaminatorów arkuszy na egzamin końcowy zawodowy (ŻADEN CZELADNICZNY)-Czeladnika robi się jak się zda egzamin zawodowy taki jak kończą uczniowie ZSZ co dostaje się przez CKE czyt. Centralna Komisja Egzaminacyjna. To o takie arkusze bym bardzo, ale to bardzo prosił.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-02-16 19:28:01autor: patryk9423
Witam. Czy któryś z kolegów pracuje na piecach Vapor, włoskiej firmy Tagliavini. Proszę o opinie, w szczególności interesuje mnie jakośc wypieku, czy mocno odbiega od klasycznego ceramicznego pieca typu RRK. Z góry dziękuje
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-02-16 17:47:00autor: hajtung
Zauważyłem że mam coraz więcej zamówień od tgz. ekskluzywnej klienteli (elity), widać że Polacy się bogacą- na potęgę:) Czy u Was jest podobna tendencja (zjawisko)?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-02-16 15:37:11autor: rafal1a3
https://www.facebook.com/slodkosciuagi?pnref=story Nowa strona na facebooku przedstawiająca wypieki i torty :)
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-02-16 08:42:39autor:
witam.pracował ktoś z szanownej braci w firmie grados(obecnie braun) na stanowisku technologa?zależy mi na opinii na temat pracy,atmosfery.pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-02-14 11:17:12autor: kukij103
Witam. Panowie fachowcy chciałbym poznać Waszą opinię na temat chleba i bułek na podpiwku. Czy ktoś z Was ma w produkcji ten asortyment i jest skłonny podzielić się opinia? Za sensowne wypowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-02-14 11:03:17autor: rzatis
Ceny pączków na półce dużych i małych sklepów, oraz firmowych " Tłusty czwartek"
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-02-13 16:14:16autor: agriculture
Jeśli macie literaturę odnośnie wydajności ciast dla: ciast pszennych,mieszanych i żytnio-razowych.To proszę o podanie wydawnictwa lub w oparciu o literaturę napiszcie .
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-02-12 14:38:52autor: W&W
Witam Prosze o podanie sposobu (przepisu)na zaparzanie maki żytniej do produkcji chleba. Jaka ilośc na kg gotowego ciasta Jakie plusy i jakie minusy takiego dodatku. Pozdrawiam
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-02-11 21:28:55autor: ktxx
CUKIERNIE W POLSCE. SZUKAM NAJWIĘKSZYCH CUKIERNIE W POLSCE POMOŻE KTOŚ ?
komentarzy: 18
ostatni komentarz: 2015-02-11 20:17:13autor:
w miesiarce ibis przy podnoszeniu łapy coś brzeczy. Co to może byc?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-02-11 09:34:30autor: kordesik
Witam. Mam pytanie czy z samej mąki orkiszowej da się zrobić chleb na zakwasie bez drożdży. Dziękuję za podpowiedzi.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-02-10 17:24:27autor: zajem
Mam pytanie o firmę bakerlink czy ktoś ją zna i czy ma jakieś doświadczenie odnośnie pszenników, które produkują?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-02-10 12:38:21autor:
Witam, Panowie Piekarze chciałbym sprzedać piekarnię wszystko działa bdb, duża na Podkarpaciu czy ktoś ma może jakieś doświadczenia w takich kwestiach ?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-02-10 11:15:27autor: skarbieniec
Witam moich drogich prawdziwych piekarzy !! Jestem po skończonej szkole zawodowej praktyki miałem jako piekarz, lecz wiadomo podstawy tak mi się wydaję wyniosłem. Umiem ważyć pieczywo, wypiekać zaokrąglać kulać (werkować) jeszcze do tej pory się nie nauczyłem, ale nie w tym rzecz. Egzamin praktyczny zdałem, ale nie zaliczyłem pisemnego teorii i moje pytanko jakbyście moi drodzy piekarze i inni podać jakieś arkusze zawodowe z poprzednich lat i z tamtego 2014 roku, jeśli macie i nauczyciele. Byłbym bardzo wdzięczny a akurat w czerwcu będę miał poprawkę, jak i inni moi koledzy... Taki trudny był !! A ja na prawdę z całego serducha marzę, aby zostać prawdziwym piekarzem staram się jak mogę właśnie pracowałem w piekarni, ale kulać werkować się dalej nie nauczyłem no same podstawy umiem, ale ciasta i kwasu nie umiem zrobić. Wiadomo teraz to nie uczą dużo na piekarni tylko karzą zapierdzielać na szmatach itp Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi z arkuszami i odpowiedziami, jeśli da radę. Będę rozwiązywał
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2015-02-09 23:19:24autor: patryk9423
to kiedy jest tlusty czwartek??bo nie jestem w temacie w tym roku..hmm?
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2015-02-09 20:27:23autor: scunthorpe
Firma Lena Nowe Skalmierzyce. Istnieje jeszcze bo telefonu nie odbierają?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-02-09 19:52:38autor: bksufo
Jakie stawki dla cukierników ( zawijający ) w Warszawie na tłusty czwartek
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2015-02-09 15:03:14autor: agriculture
koledzy mam pytanie czy ktoś z was korzysta z maszyny Artisan z firmy koenig i czy można na niej wycinać ciasta francuskie i półfrancuskie .dzięki za podpowiedź.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-02-09 14:54:37autor: barni69
Dostałem propozycje usmażenia pączków na tłusty czwartek 45 tys szt po 0,15gr netto.Jak myślicie chyba warto na jednym mam 3gr przynajmniej nie wezmą od konkurencji drugie tyle sprzedam na własnych punktach po 0,45gr i bajka.
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2015-02-09 13:45:02autor:
Witam.... jestem na etapie przedłużenia umowy najmu stoiska w Kauflandzie, w związku z powyższym mam pytanie o wysokość procentu od obrotu............ z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi i pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-02-09 12:05:13autor: padalec_
Witam, potrzebuje opinij na temat płyt pcv na ściany w piekarni. Interesuje mnie czy problem z pleśnią i utrzymaniem czystości się zmniejsza a może znika?Dziękuje za konstruktywne komentarze. Dodam że malowanie niestety się nie sprawdza i szukam innej alternatywy.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-02-08 18:17:52autor: tiger775
Kto na śląsku zrobi remont krajalnicy do chleba ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-02-08 17:47:00autor: Asaf
witam proszę o info co robicie ze zwrotami,słyszałam że jest jakaś firma skupująca stare pieczywo, czy ktoś wie jak się nazywa , jakieś namiary ? słyszałam że u konkurencji był urząd skarbowy i dał im 80 tyś kary , w haccapie mieli że spalają stare pieczywo, a urząd wyliczył że jakoś nie powinno być zadnych strat, żadnych ubytków.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-02-08 15:54:45autor: anetus84
witam czym wypelnic ubytki w plytakch granitowych i plytkach z lastriko? cos trwałego beton czy klej wyciera się za szybko a na zmiane całej powierzchni nie mam funduszu
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-02-08 09:10:58autor: acm11
Witam Koledzy piekarze potrzebny mi jest dozownik do wody, obecnie mam deltamatica ale się sp.....lił i już nic nie da się z tym zrobić co byście polecili w rozsądnej cenie? Nowy deltamatic to koszty 12 tyś
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-02-06 08:56:14autor: piekarz1878
Zna ktos moze linka do tabeli kalorycznosci zakwasu piekarniczego?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-02-06 00:40:42autor: cb
Witam,mam pytanie odnosnie wyposazenia sklepu,znacie moze jakies firmy z dolnego ślaska ktore sprzedaja,robia regaly piekarnicze na wymiar. bede otwieral sklep z pieczywem i szukam jakis fajnych regałów.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-02-05 21:56:07autor: waw13
Proszę powiedzieć jaką krajalnicę kupić do chleba.Kroję 2 tys, 8h, różnego rodzaju, jedna osoba.Ile muszę wydać za nową.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-02-05 13:42:46autor:
Witam czy ktoś z kolegów zna kogoś do naprawy krajalnicy który przyjedzie na miejsce. Dokładnie chodzi o wymianę łożysk naostrzenie noży itp.????Okolice Kępna Wielunia
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-02-05 11:21:58autor: bulek666
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
piec obrotowy..
..
piec..
piec obrotowy..
2x koma..
koma sunriser..
linia hoba..
czyszczarka do..
zella..
krajalnica..
linia do..
dzielarka..
dzielarka..
piec obrotowy..
piec obrotowy..
miwe..
miesiarki..
piec sklepowy..
silosy..
duda backery..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama