Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  

Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Akredytacje na uroczystość wręczenia Krzyża Kawalerskiego Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej dyrektorowi operacyjnemu Grupy Jeronimo Martins w Polsce panu Pedro Pereira da Silvie, 29 lipca br.
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2015-08-04 15:53:06autor: bksufo
Rolnicy protestują tania porzeczka.
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2015-08-04 15:06:03autor: bksufo
Witam szukam specyficznej mieszałki diosny miksera ma mieszadła jak dwie ósemki moze ktos z kolegów ma coś takiego?ewentualnie w ostatecznosci spiralkę z kotłami nie drogo proszę o info bardziej mi zalezy na diosnie mikserze.dzięki
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-08-04 13:28:34autor: andrzej70
potrzebuje mikro włącznika do starej wałkownicy sterujący pedałami szukałem w internecie i niema. W starym xunie był podobny do ograniczenia opadania mieszadła.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-08-03 19:25:44autor: bksufo
Witam chciałem ostrzec was przed piekarnik blue bakery na południu anglii szef na początku obiecuje cuda niby mało godzin i sporo kasy ale to nie prawda nikturzy pracują po 2 lata za tą samą stawkę a niby po roku jest podwyżka to tez nie prawda podwyżka jest ale godzin pracy szef nie szanuje wogole pracowników i ich niedocenia na początku jest miły a później pokazuje prawdziwe swoje oblicze.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-07-29 19:03:58autor:
Witam, prosilbym o opinie na temat krajalnicy Hoba HSA5 i pakowaczki hpl20, czy warta swojej ceny, czy nie lepiej isc w polskie maszyny?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-07-29 09:53:51autor: sigdar
Witam , mam pytanie odnośnie tych tabelek kalorycznych , które muszą być na opakowaniach pieczywa . A mianowicie czy można wstawić jakieś gotowce czy trzeba robić badania , jak tak to gdzie i ile mogą kosztować? Z góry dziękuje za odpowiedzi , pozdrawiam.
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2015-07-28 18:57:21autor: grzegorz11
Używacie jakiegos programu do naliczania opłat srodowiskowych? Szukam jakiegos prostego ktory mogłbym zakupić
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-28 17:21:59autor: kordesik
nowe recepturki chleba na naturalnym zakwasie..zytni.i koszykowy o gwarancji swiezosci 4 dni...foto zasylam na maila..cena 150 zl za komplet 2 receptur...takiego chlebka w kraju nie ma nikt.polecam!!. zapytania zasylac na maila arturgrudzinski4088@gmail.com , lub dzwonic +44 07435324274. .pozdrawiam
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2015-07-27 22:32:44autor: scunthorpe
Witam, mam pytanie czy nie wiecie gdzie można kupić maszynkę do pączków serowych/ gniazdek
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2015-07-27 22:09:02autor: SamSeb
Arabskie słodycze Czy ktoś z Was zna może jakieś firmy specjalizujące się w wytwarzaniu arabskich słodyczy (baklawy itp) na terenie europy, z przeznaczeniem na sprzedaż hurtową? Z góry dziękuję za pomoc.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-26 13:17:29autor:
Zbliża się tłusty czwartek. Piekarze w Białymstoku, nie ośmieszajcie się- pączki na sklepie po 0,8 zł- to sprzedajecie po 0,60 np rozwadowski, zwroty jak leci. Po co tak robić?? Samemu nie zarobisz i innym robicie problemy. Bez sensu.
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2015-07-25 13:50:20autor:
Bułki kajzerki , jaka cena u was ? jak robicie , u mnie coś nie wychodzą po wypieku idą do góry deformuje się gwiazdka i wyglądają jak tulipany. Dodam że nie używam żadnych spulchniaczy i robione są ręcznie.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-07-24 15:38:39autor: Baker23
witam używam do ciasta francuskiego puff pastry ,ale francuz po wypieku rozwarstwia sie na pół co może być przyczyną?
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2015-07-24 13:18:07autor: marecki
cool rising wachtel - Mam pytanie czy ktoś z was wprowadził już ta technologię do swojej piekarni. Zauważyłem że na podkarpaciu kilka piekarniu już robi tak pieczywo. Kupują piece do garowania i wstawiają na sklepy. Piece są drogie i czy to się opłaca czy to tylko chwilowa moda. Ponoć w Warszawie jakaś duża piekarnia wprowadziła to i ma dużo zwrotów ze sklepów i małą sprzedaż
komentarzy: 32
ostatni komentarz: 2015-07-23 22:00:31autor:
PIEKARNIA-CUKIERNIA nowy biznes. Panowie mam prośbę do was o szczere rady co do założenia działalności jak wyżej. Wysłałem zapytanie odnośnie pieców i wyposażenia piekarni i cukierni. Chciałbym aby to była nie wielka działalność. Otrzymałem odpowiedź zwrotną i nie wiem jak mam się dostosować do wytycznych. Proszę nie śmiać się ale wy już to przeszliście i liczę na wasze sugestie, poniżej wklejam wytyczne : Bardzo proszę o bliższe informacje na temat planowanej wielkości produkcji i jej zakresu. Te dane pozwolą nam stworzyć listę urządzeń koniecznych, a co szczególnie ważne, zaproponować odpowiedni piec. Istotne jest tutaj również czym piec piekarniczy ma być opalany: gazem, olejem, pelletem czy też ma być elektryczny. Po ustaleniu podstaw będziemy mogli określić jakiego rzędu byłaby to inwestycja. W naszej ofercie posiadamy kompleksowe wyposażenie piekarni i cukierni, więc nie byłoby problemu z zaproponowaniem urządzeń pod każdy proces produkcyjny. można na priv mariope@wp.pl
komentarzy: 20
ostatni komentarz: 2015-07-22 19:40:57autor: mariope
dzis zobaczylem ze piekarnia w Wantage..MARCOPOLO .na stronie londynek.pl.poszukuje tym razem .pary.malzenstwa.piekarza i pani do wypiekow..ostrzegam wszystkich zainteresowanych..jak najdalej od zlodzieja i oszusta..i bron boze nie dawac im zadnych dokumentow ..pozdrawiam..i prosze admina o nie usuwanie tego postu..ku przestrodze innym o nieuczciwym pracodawcy w anglii.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-07-22 18:07:23autor: scunthorpe
Witam , czy ktoś z Państwa użytkuje nadziewarkę Handtmana lub Vemaga przy produkcji chlebów żytnich ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-21 23:37:41autor: michał s
Mam problem z chlebkiem, niekrojony jest bardzo dobry, a z krojonym jest problem, robi się gumowaty albo się strasznie kruszy. Co może być przyczyną?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-07-20 17:20:40autor: Baker23
Witam Serdecznie. Od jakiegoś czasu obserwuje forum i widzę że od czasu do czasu przewija się temat chłodnictwa. Co myślicie o preparacie umożliwiającym odroczny rozrost lub głębokie mnożenie produktów 100% z żyta. Oczywiście chodzi chodzi o surowe kesy do wagi 1 kg. Preparat istnieje od 6 miesięcy ale dopiero dopiero w fazie testów w jednej piekarni.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-07-20 14:05:31autor: luco1985
Pieczywo mrożone. Witam, czy kupujecie koledzy pieczywo do odpieku? Korzystacie z gotowych produktów? Jeśli to możliwe proszę o odp lub opinie. Temat outsourcingu jest jeszcze obcy w piekarniach w Polsce. Czy może znacie jakieś piekarnie które wzbogacają swoje oferty pieczywem z zewnątrz?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-07-20 10:20:39autor: podprodukcja
Zalecenia -PIP -Potrzebuje instrukcji w zakreśie bezpiecznej obdsługi Wałkownicy do ciasta--firmy SerwerRondo lub podobnej na email Mieczysl.n@wp.pl Za ew pomoc z góry dziekuje
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-19 16:55:49autor: bogdan561
Witam i proszę o informacje czy ktoś użytkuje system załadowczy do pieca Mive Athlet L lub też inny i na jakich piecach ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-19 10:42:23autor: michał s
Witam. Czy potraficie powiedzieć co może się dziać z naszym chlebem? Pierwszego dnia jest super, a na drugi dzień staje się trocinowaty, ciężko go pokroić, kruszy się. Dajemy 40 kg kwasu naturalnego, półkwas stoi około 4 h, a kwas 3 h. Do tego 3,5kg drożdży, 2kg soli, 75 kg mąki 750.Piecze się w piecu ceramicznym, węglowym około 45 min w temp 230 stopni. Próbowaliśmy najróżniejszych rzeczy i nie możemy dojść z nim do ładu. Może ktoś pomoże? Pozdrawiam, Katarzyna
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-07-19 10:39:13autor:
Witam , czy mieliście taki przypadek , że w komorze spalania w piecu na olej opałowy powstał wybuch?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-07-18 04:21:06autor: grzegorz11
a ja z innej beczki, otóż jestem gdzieś na wczasach na polskim wybrzeżu i oczywiście postanowiłem że będzie eco i tylko polskie. Poszukałem piekarni no i walę rano po bułeczki a tu słyszę : moment tylko odpiekę - patrzę wór na którym pisze made in / nie istotne/ i jeszcze for Macro, on więc walę do następnych i to samo i to już od 7 dni. Co jest grane?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-07-17 10:29:08autor: zygfryd
Witam serdecznie Poszukuję opini na temat pieca Miwe Condo. Czy ktoś na nich pracował? Chodzi mi o trwałość, dostępność części i czy ten piec w miarę równo piecze. Chce odpiekać na nim lekkie pieczywo i wyroby cukiernicze.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-07-17 10:13:15autor:
Witam. Uruchamiam piekarnię i mam problem ze zbitym chlebem. Kwas jest dobry, drożdży dodaję ok. 1,5%, mąka niestandaryzowana; w smaku jest dobry. Kilowe chleby mają długość do 30cm, ogólnie mało jest dziur w chlebie, jedynie niewielkie pory. Czego to może być wina? Ciasto robię dwufazową metodą, tzn. oddzielnie pszenne i żytnie. Pozdrawiam
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-07-16 22:21:28autor: piotrekkk
"Kruszwica świeżość" czy ktoś z tego korzysta? na reklamie wygląda to imponująco :)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-16 14:48:17autor: tomaszb
Witam. Mam pytanie, czy ktoś z Państwa składał(napisał) wniosek do ZUS z programu dofinansowania przedsiębiorstw(reklama w tv emitowana), zarówno doradczych jak i inwestycyjnych projektów. Chodzi mi czy znacie jakąś firmę(osobę), która pisaniem takich wniosków zajmuje się. Za informację z góry dziękuję.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-15 19:44:42autor: tomciu7
orientujecie się jak znaleźć pracownika z ukrainy. czy są jakieś pośrednictwa ?
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2015-07-14 21:53:14autor: amelka25
witam czy używa ktoś programu "navireo" firmy insert?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-07-14 00:05:19autor: amelka25
Serdecznie witam brać piekarską i cukierniczą aktualnie zmieniłem zawód na inny ale o piekarstwie i cukiernictwie wiem dużo zwłaszcza od strony technologicznej . Z miłą chęcią mogę podzielić się swoją wiedzą na temat problemów z jakością pieczywa, choćby po to żeby moje doświadczenie nie przepadła itp. Proszę o kontakt na emajl lub telefon w emajlu Waldemar
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-13 12:33:13autor:
Witam szukam specyficznej mieszałki diosny miksera ma mieszadła jak dwie ósemki moze ktos z kolegów ma coś takiego?ewentualnie w ostatecznosci spiralkę z kotłami nie drogo proszę o info bardziej mi zalezy na diosnie mikserze.dzięki
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-10 10:18:31autor: andrzej70
Krajalnice Witam, potrzebuję wymienić styraną krajalnicę do pieczywa. Będę wdzięczny za opinie dot. producentów. Jakie są za i przeciw różnych systemów (np lozamet gdzie pieczywo się nie przemieszcza) w sensie zawodności. Dzięki
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-07-10 07:48:59autor: tomaszb
Co myślicie o komorach do odroczonego rozrostu firmy DEBAG?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2015-07-09 22:22:05autor: wnusio
Witam. Mam pytanie, ile kosztuje zrobienie księgi HACCP dla piekarni? Pozdrawiam.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-07-08 22:20:19autor: agatus90
brak ludzi do pracy ogłoszenie wsi już ponad miesiąc w pośredniaku.. 8 zł godzina . u konkurencji mniej zarabiają bo pytałem. kiedyś jak przysyłali z pośredniaka to jeden powiedział że jemu dobrze na zasiłku i tylko pieczatke chce i podpis. 2 gdzieś na czarno, 3 za granice. A jak tam u was z ludźmi do pracy ??
komentarzy: 30
ostatni komentarz: 2015-07-08 14:18:14autor: Januszek_11
Witam. Pytanie odnośnie bagieciarko-rogalikarki. Robię około 200 rogali i 300 bagietek dziennie. Czy warto zainwestować w maszynę? Jeżeli tak to czy ktoś poleci sprawdzoną markę. Pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-07-07 23:11:28autor: Simon6
Kupię komorę chłodniczą może ktoś ma na zbyciu ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-07-07 19:27:33autor: bksufo
Witam serdecznie, Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tego elementu. Jest to jeden z elementów jakiejś instalacji piekarniczej u klienta. Niestety osoba zajmująca się zakupami nie jest w stanie podpowiedzieć do czego to służy. Element zawiera w sobie siłownik i po wpływem ciśnienia przesuwa on wstecz widoczny od czoła "tłok" i powstaje szczelina przez którą wydostaje się medium. Jak taki element może się nazywać? Zdjęcie elementu pod linkiem: http://www34.speedyshare.com/RkEVH/ee22161e/download/20150703-155348.jpg
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-06 14:44:08autor:
Witam szukam specyficznej mieszałki diosny miksera ma mieszadła jak dwie ósemki moze ktos z kolegów ma coś takiego?ewentualnie w ostatecznosci spiralkę z kotłami nie drogo proszę o info bardziej mi zalezy na diosnie mikserze.dzięki
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-05 09:20:42autor: andrzej70
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
piecowych,..
piekarzy..
linia glimek..
zatrudnię..
zatrudnię..
potrzebny..
miesiarka..
audi q 7..
masz smr 260..
przystawka do..
fortuna 4..
miwe 12qm..
kemper st30..
ubijaczka..
ibis..
matador md 190..
baer..
kemper spl 150..
rękawice..
eberardt n80..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama