Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  

Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
7 DAYS-następca drożdżówki. Kopniak w tyłek dla piekarzy.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-05-28 04:09:10autor: tim2012
Witam , mam piec pokładowy rurowy Bongard i ostatnio troche problemów otóż ,z tyłu pieca są rury które prowadzą parę do każdej z komór , niestety uległy uszkodzeniu i przepuszczają parę na zewnątrz (ze starości przegniły ) , może spotkał ktoś się z taką awarią i wie kto albo jak to naprawić ? rury są z kwasówki to nie problem załatwić i pospawać ale są w niej wspawane takie części elastyczne rury i tu już jest trudniej , nie wiem gdzie takie mozna kupić , tym bardziej ze muszą być wytrzymałe na parę wodną wprowadzoną pod ciśnieniem , może ktoś pomoże .?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-05-28 00:13:09autor: grzegorz11
Co Wy na to? https://www.youtube.com/watch?v=Ug7gsCbDuOs
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-05-27 22:23:28autor: grzegorz11
Zastanawiam sie nad zakupem zmywarki do sprzetu cukierniczego, blach itp. Mam bardzo wysokie rachunki za wode. Ciekawe jaka byłaby oszczednośc wody (ale energi byłby wzrost), w domach mycie zmywarka wychodzi ponoc taniej niz recznie, to w piekarni oszczedność powinna być jeszcze wieksza, Teraz kwestia ceny, nowe sa dosyć drogie, moze jakąś uzywke? Doradxcie coś, kto juz zakupił, jakies wnioski. z Góry dzieki
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-27 21:22:08autor: kordesik
witam, ostatnio mialem pokaz urzadzenia o nazwie Receptor firmy AI Solution. Przelicza receptury na okreslona ilosc gotowego produktu, wazy i kontoluje zwazona ilosc surowca. Ktos korzysta? Opinie? Cena kosmiczna jak dla mnie, ale moze ktos kupil i uwaza, ze zakup jest zasadny z powodu oszczednosci na surowcach?
komentarzy: 18
ostatni komentarz: 2015-05-27 20:36:10autor: jabin1
Witam! Mam takie małe pytanko odnośnie ciastek maślanych z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Chodzi mi oto czy mąka ziemniaczana da efekt mniej łamliwego ciastka ? Z góry dziękuję.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-27 20:25:31autor: zee81@interia.pl
Rozglądam się co rynek oferuje jeśli chodzi o oprogramowanie wspomagające pracę piekarni. Co polecacie, z czego korzystacie?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-05-27 15:00:58autor: piekarnia-el
Witam i proszę o pomoc.Chciałbym wprowadzić do asortymentu mini pączki pakowane w pudełka.Chciałbym robić kulki o średnicy 1,5-2cm.Możecie mi podpowiedzieć czym to najsprawniej robić lub czym wy to robicie?Za każde podpowiedzi będę wdzięczny.z góry dziękuje za pomoc.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-05-27 13:11:52autor: gonzo276
Znakowanie pieczywa. Jak obliczacie udział procentowy mąk przy podawaniu na etykiecie ? Czy podaje się np. % mąki pszennej do całości użytych mąk, czy do całości surowców ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-05-27 12:19:32autor: razowy
Witam serdecznie. Z jakich programów do fakturowania korzystacie? co polecacie ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-05-27 12:08:44autor: Piekarnia_Jazon
Witam, muszę opracować instrukcję stosowania substancji dodatkowych. Czy ktoś, coś mógłby podpowiedzieć?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-05-27 11:55:28autor:
Krajalnice Witam, potrzebuję wymienić styraną krajalnicę do pieczywa. Będę wdzięczny za opinie dot. producentów. Jakie są za i przeciw różnych systemów (np lozamet gdzie pieczywo się nie przemieszcza) w sensie zawodności. Dzięki
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-27 09:55:59autor: tomaszb
chciałem wstepnie zorientowac się jakie są ceny w Polsce dzielarek do ciast lużnych.Ktoś wie i się orientuję?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-26 16:29:07autor:
Może któryś z kolegów korzysta z urządzenia do filtrowania frytury w patelni ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-05-25 22:28:09autor: arielnowak@interia.e
witam mam pytanie pewnie dla doświadczonych piekarzy banalne . Mianowicie jeżeli w recepturze na chleb mieszany mam przykładowo 48 kg maki pszennej 750 i dajmy na to 22 kg maki żytniej 720 . to kwasu powinienem dać ilość równej mące żytniej czy to się jakoś inaczej przelicza
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-25 19:58:44autor: maniche999
jakas firma produkujaca woreczki oprocz hadepolu?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-05-25 08:54:34autor: sigdar
Chleb, zakwas domowy Witam, znacie ciekawy prosty przepis na chleb żytni w domowych warunkach z kuchenką gazową ? Dostałem zakwas od znajomego jest on konsystencji maźistej, mogę cos z tego zrobić?. Napiszcie jak to zrobić w ramach waszego relaxu.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-05-24 08:28:07autor: mariope
Duda w piekarni Smoleń. Jest jakieś nagranie z tego?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-05-23 10:33:55autor: bksufo
Maszyna do pakowania chleba w półrękaw termokurczliwy. Używam obecnie dwóch dibipacków, ale chciałbym coś wydajniejszego. Co koledzy polecacie? Dziękuję za podpowiedzi i serdecznie pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-22 21:43:11autor: fred
Szukam dobrej maszyny do karmelizowania orzechów.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-05-22 13:58:24autor: rafal1a3
Czy zbyt duza gara w chlebie zytnim (100%) moze powodowac ze skorka odstaje i przy krojeniu sie rozwala? A moze poprostu za mlode? Miekisz jest mocno wilgotny, moze za krotko w piecu- ale wtedy skora jest mega twarda
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-05-22 01:59:58autor: kordesik
Gdzie mozna kupic nowa wage szalkowa?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-05-21 17:09:39autor: kordesik
Witam :) Koledzy Piekarze , jakie macie metody rozliczania kierowców z towaru wywiezionego do odbiorców . Czy macie jakieś specjalne programy , czy jest jedna osoba która wszystko to składa rano liczy i po ich powrocie rozlicza . Prosił bym was o pomoc i szybką odpowiedź , będę wam bardzo wdzięczny , mam ostatnimi czasy z tym straszny kłopot
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-21 12:38:07autor: Boczus
Witam planuje zakupic automat do lodow . Macie jakieś dobre sprawdzone firmy ?? Chce kupić nowa maszynę a w temacie jestem zupełnie zielony . Z góry dzięki za pomoc
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-05-21 10:37:53autor: kaeste85
Witam. Był u mnie handlowiec i proponował drożdże do ciasta słodkiego. Mieliście do czynienia z takimi?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-05-20 21:50:11autor: maateusz1
może ktoś zna jakieś dobre kawały branżowe ?
komentarzy: 27
ostatni komentarz: 2015-05-20 09:09:11autor: michalc
Jestem z okolic Warszawy. Orientujecie się kto teraz handluje IRCA, kiedyś kupowałem z Arlekino ale już nie mają.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-19 21:26:30autor: lolek.wa
Witam szanownych kolegów,mam dylemat prze zakupie miesiarki spiralnej ,czy wybrać MIXER POLINA czy IMMBISA .Może ktoś pracował no obydwu i zna różnicę
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2015-05-19 12:21:52autor:
Poszukuję dobrego Serwisanta - Myjki Hobart, możecie kogoś polecić?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-18 22:10:51autor: ADRIANN1
Witam. jakiś czas temu pojechałem z ofertą do jednego z większych marketów i dowiedziałem się, że trzeba im płacić półkowe :O !! w internecie znalazłem informacje że ok 20% ze sprzedaży. wozi ktoś do sieciówek tego typu ? ile rzeczywiście trzeba zapłacić ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-18 18:45:39autor: michalc
Pomadziarka/lukrownica. Z czym zmieszać pomadę aby była płynna i dobrze zastygała na pączku ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-05-18 16:31:46autor: palmer
CHCE KUPIĆ maszynę dzielarko zaokrąglarke do bułek tylko taką zeby dobrze kręciła zeby nie trzeba było poprawiać bułek zakres wagowy presa 1,8-4kg co polecacie
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-18 13:42:01autor: PIMPEK2
witam czy ktoś ma opracowane składy surowcowe wg najnowszych przepisów i rozporzadzen w cukierni i w piekarni i moglby mi udostepnic odplatnie lub nie ?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-05-18 12:06:27autor: acm11
krajalnica dino polski producent ,ma ktoś takie cudeńko w piekarni szukam opini bo chce kupić
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-05-16 12:20:58autor: pinomal
Witam , co może być przyczyną jak po wyjechaniu z garowni chleb jest porwany . Chleb mieszany na zakwasie . mąka pszenna 650 , żytnia jasna
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-05-16 07:53:19autor: grzegorz11
Witam , wie ktoś gdzie mogę kupić części do mieszałki spiralnej VMI BERTO ITALIA
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-05-14 21:55:44autor: grzegorz11
Witam! Czy ktoś z Was posiada piec POLIN? Macie opinie na temat tego pieca ( firma vissail)
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-05-14 20:44:29autor: piekarz34
Witam, dodaję do ciasta drożdżowego ekstrakt waniliowy na alkoholu (35%). Czy możliwe jest aby ten alkohol przetrwał wypiek?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-05-14 18:25:49autor: tomaszb
Witam, potrzebuję przeliczyć wartość odżywcze (z rozbiciem na tłuszcz, kwasy tłuszcz. nasycone, węglowodany, cukry, błonnik, białko, sól), a także wskazać alergeny w produktach:rogal maślany, trojak maślany, warkocz słodki,bułka słodka marmolada,francska jabłko/wiśnia,pączek bita śmietana, bułka jogurtowa, pizzerka, zapiekanka. PROSZĘ O POMOC :)
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-13 13:33:34autor: PiekarniaObora
Witam. Koledzy mam pytanie jeżeli w swojej ofercie macie chleby żytnie, mieszane na zakwasie jak wam sie sprzedają ile to jest % całej sprzedaży czy warto o tak czasochłonny asortyment poszerzać ofertę
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-13 11:11:55autor: zajem
myślę o wymianie pieca . obecnie posiadam rrk32 . czy istnieje opcja żeby na czas wyburzenia pieca postawić jakiś piec zastępczy. chodzi mi o przygotowanie posadzki pod nowy piec po rozebraniu starego pieca. czy orientujecie się czy jakiś producent pieców oferuje taką usługę
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-05-12 22:01:56autor: amelka25
Wybory prezydenckie 2015. Który z kandydatów najlepszy Dla Piekarza?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2015-05-12 18:55:54autor: bksufo
Panowie ktoś użytkuje może piece ceramiczno rurkowe ja mam z Bag maszu i mam pytanie do jakich temperatur nagrzewa wam się obudowa pieca czyli ściany boczne? U mnie na drugim i trzecim panelu od końca nie można się dotknąć ręką bo parzą , czy to norma?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-05-12 09:06:15autor: Leszek26
Zamierzam zainstalować piec piekarniczy ok. 10 m2. Zastanawiam się jakim palnikiem go ogrzewać: na pellet czy gaz propan butan (nie mam gazu z sieci). Który palnik byście mi doradzili?
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-05-11 14:40:21autor: ROMANK
Mam duzy problem z chlebem baltonowskim. Od jakiegos czasu przy zaladunku pieca i zaparowaniu strasznie go "szarpie" Po "zerwaniu" luftu kiedy otwieramy drzwiczki ciagle to samo. Jedna zmiana ma problem ze srodkowa komora druga zmiana z dolna. Piec rrk26 Chleb produkowany na zakwasie Zaladunek lopata. Moze ma ktos jakies pomysly??
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-05-11 10:46:34autor: candy81
chce wymienić piec piekarniczy wsadowy winkler na nowszy kogo polecacie jakie firmy zeby nie było z nimi problemu,bo takowe są
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-05-11 00:26:30autor: pinomal
Witam. zastanawiam się nad zbudowaniem chłodni/mroźni w małej piekarni celem uruchomienia dziennej dostawy ciepłego drobnego pieczywa. mam 3 piekarzy na zmianie którzy by produkowali towar i ładowali do chłodni. co o tym myślicie ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-05-10 17:40:51autor: michalc
Szukam w Warszawie ślusarza ( zlecenie specyficznych foremek ) Malarza ( Odświeżenie cukierni ) zna ktoś takowych godnych polecenia
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-09 16:46:24autor: marcel
Otwieranie swoich sklepów. Witam kolegow. Niestety moj produkt zostaje coraz mniej doceniany przez klientow hurtowych. Coraz czesciej mysle o otwarciu swoich punktow handlowych. Jestesmy maly zakladem piekarniczym. Czy mamy szanse cos zwojowac na dzisiejszym rynku?? Mam troche oszczednosci ale boje sie zaryzykowac. Pieniadze, ktore zarobilem, niestety bardzo ciezko przyszly.. Moze ktos z kolegow poradzi i podzieli sie wiedza na w/w temat. Z gory dziekuje i pozdrawiam
komentarzy: 33
ostatni komentarz: 2015-05-07 12:32:26autor: candy81
witam Szanownych Kolegów. Szukam dobrej i niedrogiej wałkownicy, długość ramion 120cm lub więcej. Nie interesuje mnie sprzęt zdezelowany lub na wykończeniu.Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Piekarzy Forumowiczów.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-05-07 12:23:11autor: mprzepiorski
Miesiarka kątowa, a miesiarka spiralna. Która wybrać?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-05-07 12:21:23autor: Simon6
prosze o porade jak rozwiazac w piekarni system wentylacyjny - bez nadmiernej utraty ciepła wiadomo chodzi o okres zimowy co roku po zimie mam wykwity na scianach pytanie czy ktos ma DOswiadczenie w tym temacie ew porady
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-05-07 10:58:52autor: bogdan561
Z jakich agregatów prądotwórczych koledzy korzystają? Ja muszę coś wymyśleć, bo mam do tej pory dwa wojskowe PADy jeden 16kW drugi 30 kW. To trochę mało i kłopot z dwoma. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia i mógłby się z nimi podzielić?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2015-05-06 21:31:43autor: fred
Koszyczki do garowania odrobionych kęsów, czy macie jakiś sprawdzonych dostawców. Dzięki za podpowiedzi
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-05-06 11:16:04autor: fred
Witam, jaką polecacie wago-dzielarkę, sprawdzoną, mało awaryjną, do chleba(jasne pszenno-żytnie) masa 600g. Dzienna produkcja 2000szt. Może być coś z używek.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-05-04 12:06:20autor: StefMajster
Witam kolegów po fachu, potrzebuje kolczugi (nie wiem czy to się tak fachowo nazywa jeśli ktoś wie niech mnie poprawi) do ROLL-FIXA może ktoś ma na zbyciu może ktoś wie gdzie to można nabyć Pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-05-04 09:22:51autor: piekarz1878
Szukam Cukierni do współpracy posiadam własny rynek zbytu dolnośląskie
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-02 21:31:55autor: Bester23
Witam ! może ktoś zna dokładną recepturę wytworzenia zaczątku z dodatkiem cebuli lub spirytusu.Chcę sam zrobić zakwas.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-05-02 19:10:28autor: wojtek131sg
Biedronka Ciasta!!! Czy ktoś zna jakies szczegóły ? Skąd te ciasta? Lokalnie czy z centrów logistycznych ? http://www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/biedronka-wprowadza-do-sklepow-stoiska-z-ciastami,113926.html
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-05-01 18:47:36autor: palmer
Witam kolegów, może ktoś pomoże mi z recepturą na chleb radomski. Zakupiłem sobie niedawno przypadkowo ten z pozoru zwykły bochen i posmakował mi bardzo. Receptura na oko wydawała się łatwiutka do odtworzenia, a męczę się już z tydzień i ciągle brakuje tego czegoś. Będę wdzięczny za podpowiedzi.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-04-29 19:14:29autor: polo
Witam Mam klientkę , która ma alergie na żytnią mąkę i drożdże , i teraz pytanie czy robił ktoś pieczywo bez drożdży i żytniej mąki , ale nie zaden wieloziarnisty czy kukurydziany poprostu z samej mąki pszennej Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedż.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-04-29 11:49:08autor: grzegorz11
witam słyszał ktoś z was o chlebie bez mąki i drożdzy ?? dzwonił dzisiaj do mnie przedstawiciel jednej z firm i nie wiem co o tym myśleć
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2015-04-29 09:00:30autor: piekarz19
Koledzy może macie dobrą recepturę na chleb z dodatkiem mąki orkiszowej(25%),produkowany na zakwasie,najlepiej naturalnie.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-04-28 23:10:20autor: backer1
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/handel/gmina-co-dyskontow-nie-chciala/tcbl6e
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-28 13:37:58autor: krzyżak
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
pieca matador..
wózki używane..
piece obrotowe..
blachy..
matador md125..
znakowanie..
firma tech..
zatrudnię..
rękawice..
przesiewacz..
eberhardt..
sprzedam bułkę..
regał do..
wagę pomostową..
formy do..
stół z basenem..
stół ze zlewem..
nadziewarkę/..
szafę..
zgrzewarkę..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama