Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  



Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
generalny remont fortuny a3 automat jakie mogą być koszta
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-11-27 22:38:06autor: arielnowak@interia.e
Od miesiąca próbuję zatrudnić piekarza, który a) nie pije b) nie piecze na prochach c) jest odrobinę ogarnięty Chcemy otworzyć malutką piekarnię ok 100 chlebów dziennie kilkanaście pączków i drożdżowek + produkcja cukiernicza, którą ja się zajmę. Szykujemy w piekarni miejsce do warsztatów dla dzieciaków. I wiecie co? i nic. Miasto 400 tyś mieszkańców a piekarza, który jest w stanie udźwignąć temat brak :(
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-11-27 22:14:32autor: kamaj
Witam, czy ktoś jest chętny otrzymać ofertę na skrzynki piekarnicze??
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-11-27 20:58:18autor: milenka
Witam koledzy piekarze, czy macie jakiś skuteczny i wiadomo tańszy zamiennik dla jajek?
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2014-11-27 14:09:29autor:
Podaję ceny zakupu mąki,aktualne, śląsk, netto. 2000 - 0,90; 1850 - 0,90; 750 - 0,90; 720 - 0,84; 500 - 0,95; Postaram się raz w tygodniu aktualizować, podawajcie koledzy swoje. Młyny czy pośrednicy nie bardzo chcą się chwalić swoimi cenami przez telefon.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-11-27 08:40:59autor:
Witam piekarzy. produkuję bardzo dobry chleb żytni bez drożdży 6 asortymentów,metoda pięciofazowa, nawiążę współpracę i mogę być twoim podwykonawcą.
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2014-11-27 03:58:52autor:
Czy zatrudniacie cudzoziemców na piekarza ? jak się z nimi pracuje ?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-11-27 01:31:58autor: anetus84
Witam Czy ktoś z Państwa korzystał lub korzysta z WF-MAGA w piekarni???
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-26 21:06:49autor:
Witam czy ktoś z was współpracuje z Młynem Dalachów? Jakie ceny i jak mąka? Dzięki i Pozdrawiam.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-11-26 15:56:57autor: bulkowski666
witam szukam termoregulator do pieca z dobrej firmy prosze o namiary 509418822
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-26 12:55:35autor: marios222
Witam.Koledzy myślę,że możemy zaobserwować zmowę cenową .Wszyscy producenci drożdży podnoszą ceny,nie wiecie przypadkiem czym tłumaczą swą decyzję.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-11-25 18:52:08autor: miecka67
Witam. Mam takie zapytanie. Jak u Was wygląda znakowanie pieczywa. Chodzi mi o wagę. Czy umieszczacie jakąś granicę tolerancji?? Sami dobrze wiecie, że ciężko utrzymać jednakową wagę. Proszę o pomoc, bo już sam nie wiem jak określić wagę, chleb waży raz ok. 650g, raz ok. 670g
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-25 17:50:19autor: jojek_lol
Witam, Piszę pracę inżynierską dotyczącą wspomagania zarządzania zapotrzebowaniem materiałowym w piekarni. Chciałbym się dowiedzieć jak wprowadzenie programu ERP/MRP mogło by poprawić funkcjonowanie przedsiębiorstwa. Chodzi mi tutaj głównie o liczby i zadania, w których nastąpiła poprawa np. czas tworzenia zamówień skrócił się o 50% w ciągu tygodnia co daje np. 1 godzinę tygodniowo albo miejsce na magazynie powiększyło się o 20% ze względu na poprawiony przez system plan produkcyjny przez co nie potrzeba tyle składować składników. Jeżeli nie znacie takich informacji to również dla mnie cenne będzie to jak uważacie co i w jaki sposób mogło się zmienić. Bardzo bym prosił o pomoc i wasze uwagi.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-11-25 15:32:49autor:
panowie piekarze powiem wam że jesteście śmieszni pozwalając na wykorzystywanie waszych umiejętnosci za nędzne pieniadze.za 10 góra 15 lat nie będzie już fachowców wśród piekarzy bo młodzież niezna tradycyjnego piekarstwa.dalej pracujcie za 1200zł i dawajcie zyski swoim chlebodawcą.a może się zjednoczymy i wypowiemy wojnę tym darmozjadą
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2014-11-25 15:08:43autor: gebelsiwy
Witam gdzie polecacie zakupić komin spalinowy do pieca ceramicznego dzięki i pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-25 14:04:26autor: kaeste85
Witam. Potrzebuje porozmawiac z kims na temat ustawienia malej piekarni tradycyjnej. Poprosze o kontakt kogos z doswiadczeniem.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-24 22:56:12autor: artui
swiete slowa panowie gebelsiwy to pewnie jakis partacz ktory niema pojecia o pracy a chce zarabiac bog wie ile wez sie bracie za robote to ci przejda glupoty.fachowiec od pchania owiec hehe
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-24 21:08:44autor: gebelssiwy
Czy na reginie da rade zrobić dobra kajzerke, jeśli pracujecie na tej maszynie możecie mi napisać schemat produkcji
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2014-11-24 09:00:43autor: jarekfm
Witam szanownych piekarzy jak rozwiązać problem z pieczywem które jest jak gąpka z racji tego że mamy juz jesen i jest wilgoć po wyjechaniu na chłodnie cały asortyment do D......CO robić dzieki pozdrawiam .
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-11-23 16:21:14autor: mirosław100
witam i o pomoc pytam od 2 tygodni mam piec ceramik piecowy pracuje na nim 20l i mam problem typu wsadzam chleb do pieca z pełną garą a wychodzi mniejszy kulki tylko co tłumacze piecowemu że za krótko trzyma na siwili bo zrywa po około 15 sekundach bo twierdzi że porwie lub wyjdą placki to jest piekarz z gsu proszę o pomoc
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2014-11-23 12:15:34autor: jsvict2
Kupie używane aparaty załadunkowe z taśmami do pieca wsadowego Daub, rozmiar 200x58 taśma.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-23 10:43:45autor: anetus84
Linia do bułek jaka?? Nowa czy uzywka jakiej firmy. Co mozecie na ten temat powiedzieć
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-11-22 21:05:09autor: jarekfm
Jak rozwiązujecie u siebie problem usuwania śmieci w zakładzie ?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-11-22 11:44:35autor: anetus84
mam pytanie jest ktoś chetny z piekarzy do stworzena związków piekarzy??
komentarzy: 29
ostatni komentarz: 2014-11-22 06:08:08autor: gebelsiwy
Miejscowość 12-15 tys mieszkańców lokal uzytkowy 50m w centrum miasta z działką 87m. Cena 155tys.Woda prąd gaz warto?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-21 21:16:35autor: Leszek26
Drodzy piekarze cena oleju napędowego spada a cena oleju opałowego się nie zmienia. U mnie 2,84 ( woj śląskie )piszcie jak u was pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-11-21 18:58:07autor: lukis
Nowe zasady znakowania żywności, certyfikowane laboratoria żywnościowe - temat na rok 2015, czy ktoś już do tego podchodzi ?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-11-21 15:20:21autor: artu2r
Teflonowe zgarniacze do wałkowarki, Czy ktoś z Was dorabiał takie elementy, bo ja szukam jakiegoś wykonawcy. Dzięki za wskazówki
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-20 14:30:34autor: fred
Witam. Kolego gebelsiwy napisałem to co napisałem, ponieważ jestem zdegustowany postawą niekórych poniżej i nie tylko w tym temacie. Uważam, że ten portal jest po to by ludzie którzy chcą coś omówić, ustalić bądz śię czegoś dowiedzieć mieli taką możliwość. Zbyt dużo komentarzy, (często złośliwych), nic nie wnoszących do sprawy wypowiedzi i to mi przeszkadza. Pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-11-20 10:28:06autor: michałm
Noże-lozamet. Gdzie i w jakiej cenie kupię?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-20 09:56:21autor: Simon6
witam koleżanki i kolegów piekarzy ,mam do was pytanie odnośnie pieca obrotowego, jakiej firmy polecilibyście i dla czego ?,i jak obrotówka przekłada się na produkcję co najlepiej odpiekać na tym rodzaju pieca .z góry dziękuję za opinie i serdecznie pozdrawiam .
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-11-20 09:39:52autor:
Witam koledzy piekarze mam pytanie czy kęs ciasta na chleb 50/50 uformowany przez stożek maże garowac na aparatach załadowczych czy będzie trzymał formę.Pozdrawiam i proszę o opinię.Szczeber
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-11-19 19:48:04autor: rogalik56
Witam wszystkich! Poszukuję technologa, który ciasta drożdżowe, maślane, półfrancuskie wprowadzi na wyższy poziom technologiczny łącznie z pokazem próbnych wypieków.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-11-18 20:36:45autor: gumis36
Potrzebuje odnowić uprawnienia na obsługę urządzen i instalacji grupy 2 piece przemysłowe-piece piekarnicze do 180 kw opalane paliwem stałym.Czy ktoś wie gdzie można zdobyć w internecie jakieś informacje co trzeba wiedzieć w tym temacie ,robią egzamin a żadnego szkolenia to z czym tam jechac .
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-18 16:17:32autor:
Czy pracował ktoś w tej piekarni? Mogę liczyć na opinie ? http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/cukiernik-deserant-ogl9088609.html
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-17 18:57:33autor:
witam mam problem poniewaz w chlebie mieszanym 7:3 pojwiaja sie roznorakie dziury , wydaje mi sie ze maka zytnia słabo ukwasza (kwas nie ma takiego mocnego aromatu ) make 720 mam z Wągrowca czy ktos ma ten sam problem w tym czasie czy gdzie indziej szukac przyczyny? pzdr
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2014-11-17 18:52:16autor: acm11
Witam Poszukuję smaru do kółek wózków obrotówki. Próbowałem używać miedzianego, ale nie zdaje egzaminu. Czego używacie ? W oryginalnie zakupionych nowych kółkach był biało-żółty smar. Nie mogę nic znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-11-17 12:11:03autor: Rayban
Szukam rozwiązania do produkcji i wz. Jakiego używacie programu do robienia list?Aktualnie pracuje na exelu następnie wz wprowadzam ręcznie do wf- maga. Jest możliwość uproszczenia tego ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-17 11:25:33autor: bksufo
jezuuu jakie nudy :-(
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-11-16 15:37:45autor: scunthorpe
MATADOR,WINKLER,MIVE chodzi o piec wsadowy 15-19 metrów opinie co byście polecili
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-16 14:19:53autor: pinomal
Witam,problem polega na tym ze bede otwieral mala piekarnie ale nie ma jak wniesc pieca jakiegokolwiek bo jedyne wejscie do lokalu to sa drzwi,no i jaki mozna wniesc piec ,jaki piec mozna rozebrac i pozniej na miejscu zlozyc,dodam ze hala produkcyja tez jest mala ok 30 m2.dzieki za podpowiedzi
komentarzy: 23
ostatni komentarz: 2014-11-16 12:36:51autor:
Witam, muszę dokonać przeglądu palników gazowych. Czy ktoś może mi polecić w miarę tanią, ale solidną firmę? zawsze korzystałam z TERMICA z Mosiny. Są jednak drodzy. Jestem z Zachodniopomorksiego.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-16 12:15:39autor: anetus84
witam przymierzam się do zakupu dzielarki do bułek czy możecie coś polecić na pewno półautomat ale nie wiem jakiej firmy jeremy masz ??pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-16 12:07:59autor: marios222
oprysk na insekty- witam jakimi preparatami pryskacie u siebie w zakładach na insekty.potrzebuję jakiś sprawdzony środek obecnie stosujemy alfasep super kill ,ale może jest coś lepszego pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-16 11:58:25autor: amelka25
WYPIEK ODROCZONY!Przedstawiciele firm ,które sprzedają tzw. inteligentne garownie pieją zachwyty nad tymi urządzeniami .Moje pytanie gdzie zarabia piekarz gdy wprowadza wypiek odroczony.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-11-16 11:29:36autor: miecka67
witam.Mam pytanie i prosbę o opinie dotyczące oblewarek do czekolady.Szukam czegoś małego do oblewania ciastek całych i tylko spodów lub tylko górę ciastek.Pozdrawiam
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-11-16 11:26:00autor: Daniec
Pytanie; Czy opłacalne jest otwieranie swoich sklepów firmowych??
komentarzy: 26
ostatni komentarz: 2014-11-16 09:42:52autor: mario5
Może ktoś ma patent na zasilenie garowni spalinowo Potrzebna jakaś konstrukcja umożliwiająca ogrzanie garowni i zasilenie jej w parę, spalając niepotrzebne kartony czy ,palety. Dotychczas zasilałem z dwóch cyklotermików ale wygasiłem jednego na rzecz ceramicznorurowego i chyba zrobiłem błąd, że nie zdecydowałem się na opcje aby z ceramika zasilić garownie. Trzeba było dopłacić pare tys euro i pożałowałem , teraz szukam jakiejś tanszej alternatywy . Bo z jednego cyklotermika tak dużej garowni nie zasilę . Może ktoś pomoże?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-15 23:14:44autor: Leszek26
witam kolegów, właśnie zakupiłem kilka samochodów i ruszam z handlem obwoźnym ze swoimi wypiekami po okolicznych wsiach. powiedzcie mi koledzy jak wygląda u was kwestia wynagrodzenia dla kierowców (dajecie podstawe + procent czy sam procent od sprzedanego towaru)
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-11-15 17:07:04autor:
Witam ! Bardzo bym prosila o przepis na pate morte. Nie jestem z wyksztalcenia piekarzem,ale pieke chleb 3x w tygodniu dla 300 osob. chcialabym upiec chlebek z dekoracja na przyjecie swiateczne Z gory bardzo dziekuje
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-11-15 07:47:19autor:
Witam jakie macie techniki wymyślone do rozkładania asortymentu słodkiego oraz jarskiego. Może ktoś podzieli się sposobem jak sprawnie rozkładać towar.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-11-14 21:51:27autor: bksufo
W lublinie wystawiala sie firma ze znina (techklips maszyny bartkowiak) ktora produkuje miesiarki kompatybilne z ibisem. Czy macie jakies doswiadczenia z ów firma gdyz pilnie musze kupic druga miesiarke a chcialbym wykorzystac przy nowej kociolki od starej.
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2014-11-14 21:41:52autor: gabbai
Witam Jakie macie sposoby na dobre wyczyszczenie hertów w piecu typu matador ? Czy ktoś z Was wyjmował sam herty do czyszczenia ? Czy płyta może pęknąć przy wyjmowaniu ? Herty mają 14 lat.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-13 16:45:42autor: Rayban
witam mam problem z ceramikiem dolna komora ma 210a środek 160 jaskółka jeszcze mniej co zrobić by wyrównać temperatury
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-11-12 21:02:31autor: jsvict2
witam wszystkich,mam pytanie czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat mieszałki spiralnej WIZMEX,dzięki z góry<><><><><
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-11-12 18:51:14autor: wojtek131sg
witam potrzebuje namiary na firmę która zajmuje się przerabianiem ceramika na sadzenie chleba matami i czy ktoś wie jaki to koszt
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-11 14:44:36autor: jsvict2
Gdzie mozna kupic noże do dzielarki (Ręcznej)?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-11-11 14:42:25autor: kordesik
Witam. poszukuję dużych producentów farszu pieczarkowego.pilne!!!proszę o pomoc....
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-11-11 13:55:40autor:
Witam proszę o podanie firmy zajmującej sie nadrukiem na kartonach okolice jeleniej góry dolnyśląsk dzięki i pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-09 18:01:51autor: jara11
kupię wózki do pieca 58-78 piec winkler
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-11-09 11:43:44autor: arielnowak@interia.e
witam.mam pytanie odnośnie pieców czy termoolejowy firmy HEUFT czy miwe cyklotermiczny.jeśli ktoś używa takiego pieca to proszę o jakieś porady
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-11-08 13:08:45autor:
Witam, mam mały dylemat. Muszę zrobić tort na 100-110 osób, czy cztery blachy o średnicach 31cm, 25cm, 25cm i 23cm wystarczą? Ewentualnie cztery blachy o średnicy 28 cm? Proszę o odpowiedź
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-11-08 13:06:20autor:
Witam. Potrzebuję firmy albo fachowca która zajmuje sie rozbieraniem i składaniem piecy ale za rozsadne pieniądze. Jak dzisiaj uslyszałem przez telefon kwote 2000 tys. zl za jeden dzien pracy to się przewróciłem. Jeśli ktoś byłby w stanie coś podpowiedzieć byłbym wdzięczny. Najlepiej rejon pomorski ale jesli ktoś jest w stanie dojechać to nie ma problemu.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-11-08 00:31:38autor: kari1
Witam! Proszę o polecenie jakiegoś dobrego polepsza za do bułek. Zależy mi żeby bulki nie były takie ciągnące się tak po 6 godz od wypieku. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich.
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2014-11-07 15:18:30autor: peret3
witam, ja mam pytanie z branży cukierniczej, czy opłaca się kupować,czy warto do robienia bitej śmietany ubijaczka hobart g5r czy ktoś ma takie coś i podzieli się opinia na ten temat czy moze coś innego w dobrych pieniądzach można kupić
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-11-07 12:37:43autor: brunerkgb
panowie pytanko małe potrzebuje sosu do bułki pizzerki takieo który by w większości nie znikał w piecu, ten co mam kładę dużo wyjmuje prawie że nic a w bułkę nie wsiąka moze ktoś podzieli sie z jakich firm sosy uzywacie
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-11-06 18:26:29autor: arielnowak@interia.e
Witam,problem jest taki otwieram piekarnie ale jeszcze z kims,ten ktos ma o polowe mniejszy wklad finansowy od mojego,wiec jak waszym zdaniem powinno to wygladac,czy ja powinienem miec wiekszy udzial w zyskach a jak tak to jakby to powinno wygladac procentowo,teraz tez niewiem czy moja zone zatrudnic jako pracownika czy tez wziasc ja do firmy jako wspoludzialowca i wtedy kazy z nas daje 1/3 wkladu i jak sie pozniej dzielic zyskami a moze macie jakies inne sugestie,dzieki za konkretne odpowiedzi
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2014-11-05 14:54:40autor: ksaize
witam,poszukuje mieszałki spiralnej, nowej jak i używanej w dobrych pieniądzach koniecznie z dzieżą wyjedna, przerabiam około 15 ton mąki miesięcznie, jaka polecacie, aby była bezawaryjna ewentualnie tania w naprawie,pozdrawiam
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-11-04 22:39:22autor: brunerkgb
Mam Pytanie po wymianie noży w lozamet nie można kroić chleba bo szarpie nim i noże nie wrzynają się w bochenek.Jaka przyczyna dodam że noże już trochę stępiłem i dalej szarpie
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-11-04 15:18:14autor: mario5
Jakie panowie u was spalanie na piecach? U mnie cyklotermik matador 8m średnio 8-10kg/h pelletu . Cyklotermik Winkler 15m średnio 10-12kg/h pelletu . Ceramicznorurowy 12m AgivForni ok 10kg/h wszystkie na jedną zmianę.Interesuje mnie jakie spalanie jest na bongardach i termoolejakach.Jak szybko naciągają?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-04 12:46:20autor: Leszek26
Witam kolegów po fachu szukam dobrego polepszacza do chleba który by się nadawał przy zastosowaniu wago dzielarki teraz używam polepszacza madera i czuję że to on mi psuje robotę jeżeli ktoś może doradzić to bardzo proszę
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-04 11:26:36autor: pitre141
Silosy na mąkę. Czy warto ? Jeżeli tak to jakie? Czy trzeba je jakoś czyścić? konserwować? Proszę o jakieś opinie użytkowników. Możecie też napisać coś o oszczędnościach j
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-11-04 02:18:48autor:
Witam serdecznie. W najbliżsym czasie planuje zakupić piec wsadowy. Interesują mnie tylko piece rurkowe o powierzchni powyżej 22m2. Chce kupic uzywanego bongarda ale cięzko kupic w Polsce w dobrym stanie i z dobrym podwojnym parowaniem. Czy polecacie jakies inne piece?? Jak najbardziej mogą być nowe ale za rozsądna cene?? do 150 tys??
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-11-03 21:08:46autor: kari1
Witam, koledzy muszę wprowadzić kody kreskowe na pieczywo! Gdzie trzeba się udać i jaki to koszt na 15 pozycji?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-11-03 19:19:36autor: bulek666
Dostaliśmy pismo z Sanepidu o planie kontroli odnośnie wymagań w zakresie warunków zdrowotnych srodowiska pracy oraz substancji chemicznych i ich mieszaninach. Czego moge się spodziewać podczas tej kontroli? Dziękuję za wszelkie info i pozdrawiam.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-11-03 16:24:33autor: iwonasg
MAM ZAMIAR ZAKUPIĆ PIEC PIEKARNICZY - RUROWY. PROSZĘ O OPINIE DLA MODELI FIRMY POLIN I MODELI SPRZEDAWANYCH PRZEZ FIRMĘ IRPOL. WIEM JEDYNIE, ŻE MAJĄ PODOBNĄ CENĘ.
komentarzy: 24
ostatni komentarz: 2014-11-03 13:39:12autor: ARTUR
Skrzynki piekarnicze- czy ktoś jest zainteresowany ofertą???
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-11-03 11:37:20autor: milenka
Spada mi zaparowanie w piecu ceramicznym, ktoś może mi pomóc - nie mam doświadczenia w tej kwestii, trzeba coś wyczyścić, zrobić czy może wołać jakiegoś specjalistę, jeśli tak to kogo. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek informację.
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-11-02 20:10:29autor: Hidek
witam. Do paru dni pracuję na wago-dzielarce, miękisz jest ok ale skóra jak na byku. w recepturze nic nie zmieniałem. ciasto luźne, 26-28 stopni. chleb garuje ok 25 min.(wcześniej garował ok 35-40), w piecu siedzi 45 min. polepszacz brotstabill.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-11-01 21:38:28autor: pawel.
Witam. Mam intrygujący problem dotyczący roboczych blatów drewnianych używanych tradycyjnie w piekarniach i cukierniach. Dlaczego używane są drewniane? Czy są jakoś specjalnie zabezpieczane, impregnowane, czy może jest to drewno surowe? A może odpowiednio czyszczone i odkażane? W drewnie niezabezpieczonym odkłada się woda i olej który przy tak intensywnym użytkowaniu musi w końcu się zacząć psuć. Zbierając te kwestie do jednego pytania: Dlaczego w piekarniach używane są drewniane blaty?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-11-01 18:49:38autor:
Witam, poszukuję młyna produkującego dobrą i stabilną mąkę. Czy ktoś może polecić jakiś młyn? Region północna Polska.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-31 18:00:47autor: piekarz88
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,16895128,Drozdzowki_z_makiem_i_ narkotykami__Policja_je_konfiskuje.html#BoxSlotI3img ktoś coś wie na ten temat !!!! to znaczy co to za mak i gdzie można go kupić ??
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-31 14:45:39autor: rysiu
Witam szanowne grono piekarzy. Jeżeli ktoś mógłby opisać- jakie są przyczyny powstawania dziur i pęknięć na skórce chleba. Chodzi o to że ostatnio dość często chleb jest popękany i pęknięcia są różne- najczęściej są one wszerz chleba (poprzeczne) ale zdarzają się też wzdłuż. Nie są to duże pęknięcia- około 2-4 cm. Kiedyś z kimś rozmawiałem na ten temat ale długo problem nie występował i obecnie ciężko stwierdzić w czym rzecz.
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2014-10-30 22:47:36autor: gosc_niedzielny
Witam. Czy macie jakiś skuteczny sposób czy też system pakowania towaru. Pracownicy popełniają dość sporo błędów podczas pakowania towaru, a niestety "magistrami" to oni nie są. Nie wiem, może jest jakiś sposób motywacji czy nagany który w takiej sytuacji jest skuteczny??
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-10-30 20:22:20autor: kari1
WYPIEKI ODROCZONE KAJZERKA Witam mam problem z kajzerką na odroczonej fermentacji,dolnia część kajzerki często jest dziurawa, zdarza się też dziura od góry. Prowadzenie ciast, ustawienie komory (koma) ok. proszę o podpowiedzi w którym kierunku muszę działać. 1. mogę pomieszać 2 rodzaje mąk pzz kraków i polskie młyny? 2 większa gara? 3. zwiększyć dodatek wody o ok 1-2% 4.dodatek mąki żytniej do 2% takie mam pomysły, proszę o dalsze sugestie.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-10-30 17:21:40autor: hary78r
Mam Pytanie po wymianie noży w lozamet nie można kroić chleba bo szarpie nim i noże nie wrzynają się w bochenek.Jaka przyczyna??? dodam że noże już trochę stępiłem ni dalej szarpie
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-30 10:43:52autor: mario5
Mam Pytanie po wymianie noży w lozamet nie można kroić chleba bo szarpie nim i noże nie wrzynają się w bochenek.Jaka przyczyna??? dodam że noże już trochę stępiłem ni dalej szarpie
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-30 10:43:52autor: mario5
Witam ! Czy ktoś ma doświadczenia związane z rozbiórką starego pieca typu anglik. Jaki przybliżony mógłby być koszt , ewentualnie jakie materiały może sobie zabrać z tej rozbiórki wykonawca - cegły szamotowe, złom. Proszę o informację.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-10-29 10:17:08autor:
Ponawiam temat pieca ceramicznorurowego, pracuje na nim od tygodnia, moje spostrzeżenia dla zainteresowanych najpierw zalety: 1.Przedewszystkim zwykły chleb dostaje kostki ,ma skórę i miękisz jest bardziej wilgotny. (smaczniejszy chleb) 2.Silna para i ładnie wyniesiony towar. 3.Równy wypiek 4.Prosta budowa pieca nie ma co się popsuć 5.Trzyma temperaturę co jeśli w przypadku braku zasilania można jeszcze piec. Wady : 1.Piec najlepiej wykorzystany byłby na dwie zmiany , co u mnie na razie nie jest możliwe. Piec długo się nagrzewa ok 30 stopni na godzinę , od końca zmiany do początku następnej traci ok 60stopni czyli ok 4 na godzinę. Co w konsekwencji zawyża średnie spalanie i wychodzi mi tyle samo pelletu co na 15m cyklotermiku , a ten ma tylko 12m. 2.Droga dodatkowa opcja, aby zasilać w parę garownie. Albo dopłata albo dodatkowe koszty związane z zakupem oddzielnego agregatu parotwórczego na prąd. Na razie piec pracuje tylko tydzień serwis powiedział że po dwóch tygodniach piec dopiero dojdzie do pełnej sprawności , faktycznie na początku trochę pary brakowało na górnych komorach teraz jest ok, i może to spalanie się jeszcze unormuje bo po załadowaniu wsadu temp. spadała o ponad 40 stopni teraz ok 25.
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-10-29 07:37:00autor: Leszek26
Witam. Mam problem z kajzerkami. Bułki wychodzą płaskie. Jaka może być przyczyna?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-29 03:21:06autor: kari1
gdzie mogę kupić pokrowiec na wózki?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-10-28 18:19:45autor: kordesik
pora na jakis czas,skonczyc z zawodem i przejsc na budowlanke:)odpoczac od piekarnictwa
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2014-10-28 08:53:29autor: scunthorpe
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
..
serwis,..
foremki..
xun 2500 zł ..
sprzedam..
kupię kosze..
kupię..
silosy silmach..
silosy silmach..
tesla markowe..
redukcja..
piekarz ..
garownia -..
meble sklepowe..
linia do bułek..
piec winkler..
pasteryzator..
krajalnice do..
piec sklepowy..
linie do..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama