Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  



Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
ŻNIWA ..... a jak kształtują sie ceny mąki ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-30 00:07:00autor: NN
http://www.fakt.pl/polityka/polowa-naszego-chleba-jest-zle-przygotowana-,artykuly,477832.html
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-07-29 22:26:19autor: acm11
A gdyby tak pieczywo rozsypać na drogę..
komentarzy: 27
ostatni komentarz: 2014-07-29 21:50:58autor: bksufo
Gdzie koledzy wyjeżdżają na urlopy?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-07-29 20:00:26autor: olus
witam;pracując w niemczech używaliśmy polepszacza voltex,czy ktoś wie gdzie i za ile mozna go kupić w polsce.dzjękuje.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-07-29 18:24:00autor:
Jaki polepszacz do kajzerki (Grobelnik) używacie?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-29 16:19:37autor: fred
Witam Szukam kontaktu telefonu do PSS Tarnów Piekarnia Ul.Towarowa 12 z telefonów z wyszukiwarek żaden nie odpowiada czy po upadłości i podzieleniu się na dwie sp.czy piecze pieczywo piekarnia .Z góry za każdą informacje dziękuję tel 502 595 720
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-29 16:11:19autor: bodexal
a teraz pytanie do znawców!! Jak kwas pachnie z lekka kiszoną kapustą cóż to oznacza??
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-07-28 22:02:33autor: gosc_niedzielny
Witam kolegów , mam problem z jakością pieczywa w okresie letnim . Chleb po wypieku dostaje kostki, ale w momencie wystygnięcia robi się gumowy. Analogiczna sytuacja jest z bułkami. Macie jakieś propozycje jak zaradzić temu problemowi?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-07-28 18:55:22autor:
FANUC Robotics: robot w piekarni, zwiększa wydajność pieca o 80% i oszczędza 50% energii-co sądzicie o takiej modernizacji?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-28 09:30:42autor: rafal1a3
Szukam pracy jako piekarz stolowy z zakwaterowaniem.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-26 18:11:59autor: macias3311@wp.pl
robicie chlebek na kebab ? interesuje mnie jak zrobić ten chleb bo mam zbyt robiliśmy próbę ale za bardzo rośnie i nie jest płaski
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-26 15:20:22autor: amelka25
Witam. Mam problem z jednym z moich stałych dostawców mąki (jakość) i chciałbym go wymienić na inny młyn. Nie bardzo wiem jaki wybrać bo od kilkunastu lat bazuję na stałych dostawcach. Prosiłbym o podpowiedź w powyższej kwestii. Kto jakościowo przoduje w Polsce południowej? Ilość tego dostawcy nie była duża (ok. 60 T miesięcznie) ale mimo to chciałbym spróbować. Z góry dziękuję za podpowiedzi
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2014-07-26 08:58:29autor: fred
Witam potrzebuję diosnę mikser z dwoma ósemkami lub maszynę spiralną z kotłami w dobrej cenie proszę o info pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-25 12:10:47autor: andrzej70
Gdzie dostanę dobre noże do krajalnicy JAC oraz Lozamet w miarę przystępnej cenie
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-07-24 23:01:55autor: piekarnia2012
Obwarzanki..Witam ,czy ktos z Was produkuje obwarzanki? Firma chce mi zlecic pieczenie wlasnie tego produktu tzn. przywozi swoje ciasto a jak mam to upiec.CZy ktos wie jakie sa stawki za taki wypiek gdyz nigdy nie pieklem uslugowo pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-07-24 21:41:24autor: Alfl
Co zamiast margaryny płynnej ? Czy wystarczy margaryna 50% różnica w cenie to aż 2zł na kilogramie Pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-24 11:46:44autor: piekarnia2012
witam, jakie teraz się kupuje piece ??? w tym roku zamierzam kupić piec ale co wybrać?? Tylko nowe pozdrawiam
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-07-24 10:47:16autor: kaeste85
witam możecie wyrazić opinie na temat krajalnicy JAC eco +. Potrzebuje krajalnice do sklepu gdzie dużo kroimy pieczywa na innych sklepach mam DURO i Pico ale tu nie da rady?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-24 10:30:46autor: adziu6
Witam. Gdzie można kupić mąkę orkiszową w Łodzi lub okolicach?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-07-23 10:57:31autor: Akzept
Witam szukam mieszałki spiralnej z kotłami lub diosny miksera z kotłami z mieszadłami jak dwie ósemki może ktos ma taką maszynę na zbyciu?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-22 09:35:33autor: andrzej70
witam, chcialbym zakupic aparaty zaladowcze do pieca, jaka Panowie firme polecicie ktora robi dobrej jakosci aparaty
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-22 08:17:20autor: cb
witam, muszę zrobić bułki zapiekane do późniejszego odpieku na sklepie, proszę o info jak takie bułki piec, jaka receptura cokolwiek
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-21 19:10:46autor: jarekfm
JAC DURO wolno kroi chleb. Kupilem nową, ale jestem niezadowolony, bo bardzo wolno kroi chleb (1000g kroi kilkanaście sekund). Stara krajalnica Kalmaijer kroi duży chleb 2 x szybciej... W czym tkwi problem? Czy "ten typ tak ma"?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-20 17:54:21autor: kris_x
Witam,mam pytanie czy do chleba zwykłego pszenno-żytni chce dodać serwatke w proszku orientujecie się ile trzeba tego dać,a może ktoś zna sprawdzoną recepturkę,z góry dziękuję i pozdrawiam :-)
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-20 08:07:31autor: zbyszek33
jaką rolę spełnia smietana w cieście kruchym dawac czy nie proszę o odpowiedz
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-07-18 11:14:35autor: megan19@neostrada.pl
Szanowni Piekarze. Czy ktoś z Was robi prawdziwe żytnie bułki, tj.: z max 10% dodatkiem mąki pszennej?? Próbowałem robić takowe ale niestety albo placki albo zbyt mały rozrost. Zwiększenie ilości mąki pszennej nie wchodzi w grę. Czy znacie sposoby na zwiększenie objętości bułek żytnich?? Może dodam, że w recepturze na 8 kg żytniej 720 i 1 kg 850 jest 1 kg mąki ukwaszonej tj. ok 1,8 kg kwasu oraz drożdże, polepszacz.
komentarzy: 38
ostatni komentarz: 2014-07-18 07:22:38autor: sylwester1983
Gdzie tanio można kupić woreczki z nadrukiem?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-17 16:40:49autor: Simon6
Witam Panowie, mam pytanie czy ktoś z Was używa pojemników do pakowania babek piaskowych 350g. Interesują mnie namiary na producenta, może jakiś symbol. Za odpowiedż z góry dziękuję.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-17 11:43:10autor: rzatis
Panowie, w co byście zainwestowali mając wolne 200tys. zł Jaka inwestycja?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-07-17 09:15:33autor: Leszek26
podpowie ktos szukam pracy jako cukiernik w warszawie lub bliskich okolicach tylko powazne firmy bez wyzyskiwaczy z gory dziekuje
komentarzy: 24
ostatni komentarz: 2014-07-16 15:55:55autor: beata_344
Witam, Tak teoretycznie zastanawiam się nad sprzedażą piekarni koło Lublina. Czy szuka ktoś do kupna naprawdę dobrze działającej firmy z nowymi technologiami. Więcej szczegółów podam na maila. Chce pozostać anonimowy, gdyż nie chcę żeby każdy wiedział i mówił. Trafiło mi się coś bardzo ciekawego i chciałbym zainwestować kasę w innym kierunku. pozdrawiam
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2014-07-14 21:09:53autor:
chciałbym wywozic kilka razy dziennie ciepłe drożdzówki do pobliskich sklepów( własnych). Szukam kuwet które miałyby izolacje tak aby zminimalizowac utrate ciepła. Najlepiej żeby każda była oddzielna, no i w miare odporna bo przy codziennym uzytkowaniu szybko by się zniszczyła. wiecie gdzie takie cos mozna kupić??
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-14 15:23:30autor: kordesik
Witam,czy macie może jakąś b.dobrą recepturę na jagodzianki,bogatsze ciasto,co dodajecie jako nadzienie?
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2014-07-12 16:51:50autor: backer1
witam ostatnio marszczą się pączki nie wiem co robie żle pączki robię na paście sonwelda stosowałem różne mąki i żadnych zmian proszę o pomoc Dziękuje Pozdrawiam
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-07-12 08:27:40autor: longina
Szukam fachowca lub firmę która zajmuje się serwisem dzielarek do bułek (fortuna 4) proszę o namiary. Z góry dzięki Pozdrawiam tel.663 926 625
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-07-11 11:42:08autor: piekarz1878
witam, mam pytanie ponieważ kupiłem uzywaną taśmową krajalnice jeremy akra i mam problem bo niby taśma obraca się ale nie kroi chleba - noże założyłem nowe taśma ślizga się pod chlebami. Czy to kwestia regulacji ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-07-11 09:03:29autor: piekarz2610
Witam, mam propozycję biznesową polegającą na wskazaniu pomysłu na produkt biorący udział w akcji charytatywnej związanej ze Świętami Bożego Narodzenia do odsprzedaży w sieciach,oczywiście piekarniczy lub cukierniczy.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-07-10 17:21:56autor: backer1
Piec Matador. Witam serdecznie, chciałbym kupić używany piec matador, jednak na rurach od parownika widoczne są ślady spawania. Czy uzywa ktoś tych pieców i czy spotkaliście się kiedyś z takimi pęknięciami. Czym one mogą być spowodowane?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-07-10 15:47:57autor:
Witam, mamy pytanie o firmi VIGRID Strachota Gorzycki Sp. j. Czy mają Państwo o nich jakieś informacje, opinie? Pozdawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-10 09:42:31autor:
Zna ktoś może firmę perfekt baker? Namawiają mnie na zakup płynu do zmywarki, a ja myję przede wszystkim kosze i nie wiem jak będzie zachowywał się ich płyn. Cena to nie wszystko, jest nie drogi ale ważniejsza jest skuteczność. Używa ktoś może ich środków?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-07-10 08:29:26autor: Radula
Korzystacie z jakichś karta paliwowych z rabatem? - ile macie rabatu, coś polecacie?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-07-09 13:59:43autor: Piotr.Szczesniak
Witam wszystkich. Proszę o opinie na temat pieca wsadowego. Interesuje mnie takie urządzenie na którym można bez problemu odpiekać bułki na hercie wsad za wsadem bez zalewania go. W tej chwili muszę robić na przemian dwa razy chleb i raz bułki żeby nie stracić zaparowania.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-07-09 11:05:37autor: michałm
Witam.Panowie fachowcy, czy któryś z Was używa do produkcji chleba maślanki w proszku? Jaką ilością maślanki w proszku skompensować np. 1L maślanki w płynie?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-07-08 11:20:44autor: rzatis
Witam, panowie jakie macie warunki dostaw mąki ja w polskich młynach mam 8zł od palety tzn. jak sobie sam zdejmę. Czy w innych młynach macie podobnie?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-07-07 15:59:15autor: Leszek26
zmywarka kapturowa... jaką zmywarkę polecicie do mycia blaszek 60x40 oraz drobnego sprzętu? byłoby świetnie gdyby zmieścił się kosz na pieczywo tzw. H30. myśle o używanej jeros 8115. jakieś sugestie?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-07-07 14:45:08autor: mosciak
Witam! Jestem zainteresowany opinią o firmie Hi-Tech Bakery. Chodzi o ich wiarygodnośc.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-07-07 14:39:17autor:
Witam szukam mieszałki spiralnej z kotłami lub diosny miksera z kotłami z mieszadłami jak dwie ósemki może ktos ma taką maszynę na zbyciu?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-07 14:04:41autor: andrzej70
Mam pytanie do kolegow piekarzy.Chcialbym podjac prace w Warszawie.Moze ktos by polecil jakas dobra piekarnie,gdzie mozna zarobic
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-07-07 06:55:19autor: macias3311@wp.pl
witam.mam pytanie do piekarzy z w-wy.chcialbym sie dowiedziec co nieco o piekarni Fronc,chcialbym tam podjac prace
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-07-06 18:36:45autor:
"Jacek szuka pracy..."od kilku miesięcy czytam to ogłoszenie.Coś jest z Nim nie tak ,że chłopak nie może znalezć zajęcia?A może Jacku zmień kryteria poszukiwania?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-07-06 14:50:43autor: sylwek z mińska
Witam Posiadam małą piekarnie na wsi i chciałbym otworzyć swój punkt w mieście niedaleko i zastanawiam się czy będzie się to opłacać. Myślę że lepiej otworzyć swój punkt sprzedaży niż rozwozić po sklepach. Możecie się podzielić swoimi opiniami na ten temat ?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-07-05 22:25:42autor: peperoni89
Panowie wspołpracował ktoś z Małpką express ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-05 22:08:52autor: Bester23
witam, mam klipsownicę z datownikiem z tuszem, jesli ktoś ma proszę o info gdzie taki tusz się kupuje
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-07-04 20:50:35autor: jarekfm
Aktualne ceny mąk.Czy są jakieś ruchy w dół?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-07-04 13:57:16autor: kiero
Mam pytanie. Czy my piekarze moglibysmy sie przestac obrazac tu na forum? Jak to wyglada? Ktos porusza jakis temat to nie ma odp tylko cwaniakowanie i ublizanie WSTYD> Kiedys zadalem konkretne pytanie na temat chleba i odpowiedzi tylko 3 byly bo do konkretnych pytan sa potrzebni fachowcy a do ublizania sobie to juz zwykly cham wystarczy Pozdrawiam prawdziwych fachowcow.
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-07-03 21:53:38autor: peret3
Witam wszystkich Miał ktoś może do czynienia z gnijącym chlebem , miękisz w środku chleba gnije i śmierdzi tak jak by fermentował czym to może być spowodowane proszę o odpowiedzi dziękuje
komentarzy: 24
ostatni komentarz: 2014-07-03 20:50:07autor:
Dzień dobry, Proszę o poradę. Gdzie nabyć formy silikonowe bądź blaszki do bagietek rozmiar 40 cm długości oraz 8-10 cm szerokości. Najlepiej jeszcze gdyby były płaskie spody oraz końcówki. Nie jak ma to miejsce w popularnej bagietce okrągłe. Dzięki Janek
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-07-03 10:00:39autor:
Witam! ! Skopiowałem maila jakiego dostałem od niby młodego piekarza tutaj jest orginał jego wypowiedzi "IDIOTA ! SAM JESTEŚ W CZARNEJ DUPIE DUPKU ! MIAŁEM EGZAMIN TEORETYCZNY PISEMNY CZYT. TEORIA CIULU A W ŚRODĘ MAM PRAKTYCZNY IDIOTKO !!! CIELAKU TY JEDEN !!! NAUCZ SIĘ BARANIE !!!" To jest wypowiedź forumowicza patryk9423. Chętnie bym gówniarzowi popsuł życiorys lecz podejrzewam że gówniarz ma faktycznie jeszcze nie obrośnięte jajka i jest pod wpływem emocji ! Najgorsze jest to że poziom gówniarza jest tak mierny że przy narodzinach powinni go uśpić. Dlatego podpisuję się dwoma rękami za aborcją.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2014-07-01 22:36:13autor: zee81@interia.pl
Moim zadaniem jutro na egzaminie prawdopodobnie będzie zrobienie ciasta - +49;8_ #!:! 4+3_+ - i do garownika wsadzić. Jeśli by pan wiedział o takiej naważce jak to zrobić taka naważkę ? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź jak najszybszą Będę wdzięczny za jak najszybsze odpowiedzi
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-07-01 14:56:05autor: patryk9423
Szukam fajnej receptury na chleb graham lub razowy i żytni
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-07-01 00:44:57autor: PIMPEK2
Witam ! Takie pytanko: Jakie składniki dajecie do bułek poznańskich, chałek czy to kajzerek, codziennych i jak zrobić ciasto jak po kolei punkt po punkcie dodać składniki co do czego z czym punkt po punkcie. Proszę o to Was moi drodzy !! Wiem że, do bułek poznańskich mąka pszenną ale, nie wiem jaki typ I tak jeśli byście mogli po kolei co jak z czym wymieszać itd ? Bardzo proszę, ponieważ zależy mi na tym. Pozdrawiam i proszę o jak najszybszą odpowiedź.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-06-30 22:27:35autor: patryk9423
Witam,piekę chleb 7x3 7żyta 3 pszennej po wertkowaniu pojawiają się dziury czy to jest normalny proces maki żytnie czy robię coś nie tak
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2014-06-30 10:55:46autor: starowiejski10
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
poszukuję..
poszukuję..
jacek..
miesiarka..
wago-dzielarka..
młynek maczek ..
ubijaczki rego..
miesiarka..
zaopatrzenie..
..
owijarki do..
maszyny..
zgrzewarka do..
klipsownica..
flow-pack..
zatrudnię..
automatyczny..
ubijaczka..
piece i..
remonty kotłów..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama