Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  

Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Witam, zakupiłem piec miwe gusto cs z 2000 roku i nie mam pojęcia jak zaprogramować lub ustawić temperatury pieczenia, ktoś ma podobny piec i mógłby mi pomóc? Byłbym bardzo wdzięczny
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-05-06 09:37:54autor: arek0021
silosy w piekarni Szanowni koledzy i koleżanki, zapewne korzystacie z silosów w swoich zakładach, napiszcie o swoich doświadczeniach, ile silosów macie, czy opłaca się instalować silosy?Może jeden na początek wystarczy?Jak silosy usprawniają Wam pracę?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-05-06 09:28:07autor: najlepsza pizza!
Co to za nowy dyrektor w Ibis
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2016-05-05 17:26:47autor:
witam czy istnieje firma produkująca piece piekarnicze ,która na czas wyburzenia rrk wypożyczy lub postawi piec w innym miejscu w piekarni, a następnie ulokuje go we właściwym miejscu.pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-05-03 15:43:52autor: amelka25
Witam Panowie gdzie wystawiacie ogloszenia o przyjeciu pracowników ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-05-02 16:07:31autor: Bester23
Kupię nową krajalnicę do chleba.Automat.Wydajność min 300chleba na godzinę.Co polecacie i za jakie pieniądze?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-04-25 17:35:09autor: kwiotm
Witam mam pytanie gdzie na terenie Warszawy mozna zdać egzamin mistrzowski na cukiernika bo kilka lat się tym nie interesowałem. I drugie pytanie czy egzamin zdany po szkole zawodowej OKE jest równoważny z tytułem czeladnika ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-04-25 17:33:54autor:
Witam wszystkich. Chciałbym zrobic w domu swój własny chleb, niemam formy, poprostu zeby był prosty i przede wszystkim mój,proszę o jakieś pomysły. Dziękuje i pozdrawiam! Dawid
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-04-25 15:35:04autor: dawideqqq1987
Witam potrzebuję mieszałkę spiralną z kotłami moze ktos z kolegów ma na zbyciu?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-04-25 10:02:21autor: andrzej70
Specjalizacja...drożdżowe ;) http://www.gazeta.tv/Wideo/10,130251,19873185,pracuje-po-14-godzin-dziennie-od-57-lat-ma-najnizsze-ceny.html#BoxVidImg
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-04-23 04:15:13autor: jacekw72
Witam. Znacie może cukiernię,która jest gotowa rzucić w cholerę: stabilizatory,pasty smakowe,barwniki,aromaty,margarynę,masy cukrowe-ogólnie,śmietnik,a zastąpić ten syf powrotem do źródła,czyli pod prąd: receptury Glogera i Ćwierczakiewicz plus stałe doskonalenie i surowce najlepszej jakości? Znam dwie firmy działające w sposób zgodny z rzemiosłem. Jeśli znacie jakieś lub sami reprezentujecie podobne wartości,proszę o namiary.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-04-22 21:16:29autor: sweetn
koledzy czy kotoś z was używa receptora z firm ai-solution ?jakie są wasze opinie.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-04-22 18:59:49autor: barni69
Witam.Od 13 grudnia 2016 r. znakowanie wartością odżywczą to nie będzie wyłącznie dobra wola jego obowiązek. Jak sobie radzicie z tym problem?. Kto i gdzie wykonuje takie obliczenia?
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2016-04-22 15:44:07autor: 10dar
Zastanawiam sie gdyz musze zmienic piec chlebowy mam Miwe 17 mysle o termoolejowym ciekawy jestem opinni piekarzy ktorzy na takim piecu pracuja i maja porownanie . Nie ukrywam ze chce 15 lub 12 m mniejszy jak mialem
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-04-22 11:55:19autor: wpiek
Jesli chodzi o cyklotermiczne to Wachtel czy Miwe jakie sa wasze opinnie
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-04-22 11:53:42autor: wpiek
Przedsiębiorco, masz kilka godzin! Grozi ci kara za brak sprawozdania o odpadach 10000tysięcy zł!! szczegóły- http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,9253565,Przedsiebiorco__masz_kilka_godzin__Grozi_ci_kara_za.html i co o tym myślicie??
komentarzy: 25
ostatni komentarz: 2016-04-22 06:48:38autor: jan500
Witam Powoli rozglądam się za programem do prowadzenia piekarni. Aktualnie fakturuję na programie napisanym przez lokalnego programistę ale jest on już bardzo stary. Co fajnego polecacie do naszych zakładów na 60 70 punktów??.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-04-22 06:24:01autor: mario5
czy używacie może melasy buraczanej
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-04-21 21:39:29autor: jarekfm
Miód malina...:)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-04-20 18:44:00autor: rafal1a3
Witam. od pewnego czasu mamy problem z chlebkiem mieszanym. po odrobieniu maszynowym chlebek rozlewa się po całym koszyczku i rośnie płasko zamiast kształtnie się wybrzuszać. ciasto robimy sztywne temp. ok. 24 - 27 po mieszaniu 10 min. odpoczywa
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2016-04-20 14:22:57autor:
WITAM! czy ktos pracowal w Bayer? Oferta pracy dla 60 piekarzy. Ktos cos slyszal na ich temat?
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2016-04-18 19:22:15autor:
Dwa tygodnie temu wystawiłem ogłoszenie,gdzie informuję o chęci zatrudnienia czterech pracowników w Londynie. Otrzymałem informację zwrotną od 34 potencjalnie zainteresowanych. Ilu zaprosiłem do współpracy? Zero! Nie wymagam zbyt wiele,ale moi mili: poziom waszych wypocin jest odpychający. Liczyłem dla zabawy: 4 osoby,słowo "mój" napisało przez "u",najlepsze jest jednak to,że 23 osoby pracują, więc jestem pewien,że mają gdzieś swojego pracodawcę-6 osób opisało złą sytuację w pracy-plując na pracodawcę. Oglądałem też ich profile na portalach społecznościowych. Zdjęcia z piwem i fajeczką,to chyba nowa tradycja. Nikt nie wykazuje pasji. Zero zainteresowań. Sprawdzam,bo dobrzę płacę za dobrą robotę. Nie chce kogoś śmierdzącego szlugami na produkcji. Jedyna osoba-cukiernik-która CV nie wysłała,a chciałbym taką osobę zatrudnić, nie chce wyjeżdżać z Polski. Chętnych wiele ale byle kto,co byle co zrobi. Jedna rada:Wy się w końcu ogarnijcie.
komentarzy: 52
ostatni komentarz: 2016-04-18 19:07:58autor: bakerygb
Witam, planujemy wymianę krajalnicy. Zastanawiamy się nad wolnostojącą krajalnica Lozamet. Co o niej sądzicie jaka jest różnica w stosunku do zwykłego lozametu i czy może macie coś godnego polecenia do 10 tys.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-04-18 08:32:25autor:
komentarzy: 7509
ostatni komentarz: 2016-04-18 08:02:56autor:
Zee.. fan klubu twojego nie zakładam ale nawet cię lubię:) piszesz zazwyczaj nie głupio a czasem nawet z sensem:) Pozdrawiam serdecznie.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-04-17 02:13:43autor: sylwek z mińska
Witam szanowne grono. Czy ktoś z kolegów może mi polecić biuro projektowe, albo architekta doświadczonego przy projektowaniu większych piekarni? Nie mam ochoty, ani siły ryzykować nowej inwestycji za pieniadze całego życia z projektantem który będzie sie na mnie uczył za moje własne pieniadze. Z gory dziekuje
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2016-04-16 10:47:57autor:
Witam piekarzy. Mam pytanie odnośnie kwasów. Po pierwsze ile prawidłowo powinno być gruntu w kwasie aby kwas ukwasił się prawidłowo w ciągu 3 godzin przy założeniu że kwas stawiamy na 25-26 st C? Słyszę różne opinie. Niektórzy podają że najlepiej dać 1 część gruntu i 2 części mąki a niektórzy że 1 do 1. Po drugie. Mówi się że kwasu nie wolno mieszać na szybkich obrotach. Czy to że kwas mieszamy załóżmy 4 minuty na wolnych i 1-2 minuty na szybkich może mieć jakikolwiek wpływ na jego jakość. Mieszamy kwas na spiralkach. Tylko proszę o konkretne odpowiedzi.
komentarzy: 27
ostatni komentarz: 2016-04-16 09:42:53autor: gosc_niedzielny
Koledzy czy ktoryś z was wymieniał olej w daubie termoolejowym .Interesuje mnie czy jest jakis sposób na przeczyszczenie całego układu olejowego.Jakby ktoś chciał co mi coś doradzić będę wdzieczny.SZCZEBER
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-04-14 19:35:16autor: rogalik56
Witam szanownych kolegów z branży. Czy korzysta może ktoś z "Znacznikarki bułek SIGNA" firmy Jeremmy? Jeżeli tak, to jaki daje ona efekt końcowy? Mam wrażenie że bułki znakowane zaraz po zaokrągleniu są tak faktycznie nacinane a nie znakowane i nie wyglądają tak jak powinny. Za każdą podpowiedź będę wdzięczny.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-04-13 20:45:35autor: Brach
Witam , jak rozwiązujecie u siebie taką sytuację , bo ja już nie wiem co o tym wszystkim myśleć , niedawno zapłaciłem opłatę środowiskową , a teraz jeszcze to. Niedługo to k....wa bąka puszcze i będę musiał wnieść opłatę za zanieczyszczanie środowiska . Przedsiębiorca wprowadzający produkty w opakowaniach ma obowiązek prowadzenia publicznych kampanii edukacyjnych. Obowiązek ten może być realizowany samodzielnie lub za pośrednictwem organizacji odzysku. W przypadku samodzielnej realizacji obowiązku, przedsiębiorca przeznacza na publiczne kampanie edukacyjne lub przekazuje na rachunek NFOŚiGW łącznie co najmniej 2% wartości netto opakowań wprowadzonych do obrotu w poprzednim roku kalendarzowym. Ponadto przedsiębiorca ma obowiązek przedłożyć w ramach rocznego sprawozdania informację o wysokości środków przeznaczonych na publiczne kampanie edukacyjne (art. 19 ustawy o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi).
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-04-13 20:28:55autor: grzegorz11
Co daje dodatek slodu do bulek zwyklych? Czy ktos to stosuje?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2016-04-13 20:20:55autor: kordesik
Jaką firmę polecacie na wykonanie badań wartości odżywczych?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-04-12 19:56:10autor: anetus84
Witam. Jak kształtują się ceny mąk w mazowieckim?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-04-12 16:14:54autor:
Problem z pracownikami. Witam jak jakoś poradziłam sobie ze zbytem to teraz mam problem z pracownikami. Konkurencja podkradla mi piekarza (400 zł więcej), dałam ogłoszenie. Piszą :jakie zarobki N nato ja nato ja jakie umiejętności. Jeden pisze że chce 3000 tyś i jest kucharzem. Nie wiem co będzie czy my pobankrutujemy. Mam 8 osób na produkcji i zastanawiam się czy nie zwolnie jeszcze 2 i dwóch kierowców i porostu zmniejsze produkcję. Myślę że będę miała ten sam zysk a mniej na głowie. Pozdrawiam i czekam na wasze opinie Amelia
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2016-04-12 15:55:01autor: amelka25
WITAM JESTEM Z POLUDNIA POLSKI jakie zarobki w stolicy ???
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-04-12 10:46:52autor: QQQQQ
Witam jaka będzie różnica miedzy chlebem z żyta 580 a 720?
komentarzy: 30
ostatni komentarz: 2016-04-10 09:34:35autor: mario5
informacja dla wszystkich ,którzy mają podpisaną umowę na gaz W-4 z pgnig można mieć niezły rabat w skali roku , informacja na www.oferta.pgnig.pl - nie jestem cholernym akwizytorem ,prowadzę piekarnię,wypełniłem formularz i dzielę się wiedzą :))
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-04-08 09:43:10autor: rysiu
Witam. Czy ktoś z Was może wyjaśnić proces mrożenia ciast? Chodzi o ciasta na bitej śmietanie... Czy możemy je mrozić w całych blachach, czy bardziej małe kostki? Dekoracje z wierzchu też się mrozi? Czy Ciasto wykańcza się/dekoruje po wyciągnięciu z szokówki? Może znajdzie się uprzejmy kolega który praktykuje proces mrożenia ciast tortowych .... Bardzo chętnie bym się spotkał. Planuje inwestycję w mroźnie do stałej produkcji blach.. lecz musze to z kimś przedyskutować.
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2016-04-08 06:15:04autor: palmer
jak tam sprzedaż świąteczna ,zmów spadek , co roku to mniej sprzedaje się na święta czy potwierdzacie moje spostrzeżenia, kiedy osiągniemy to dno. Ja myślałem że poniżej 10ton ciasta nie zejdę, a niestety w tym roku było mniej
komentarzy: 18
ostatni komentarz: 2016-04-07 16:07:39autor: krzyżak
Witam jakie macie doświadczenia z siecią MILA proszę o rzetelne odpowiedzi,czy to coś takiego jak DINO ? płatność zwroty i chore promocje.;).
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-04-06 21:57:51autor: jacek13
Witam Piece paliwa i moce. Jestem studentem i pisze prace odnośnie piecy piekarniczych i ich sprawności w zależności od paliwa i mam prośbę. Proszę o podanie jeśli to nie kłopot marki pieca ile mam kilowatów czym jest zasilany jak powierzchnia wypieku i jakie jest zużycie paliwa na godzinę dobę lub miesiąc to w zależności co łatwiej podać ja sobie to przeliczę z góry dziękuję za odpowiedz można odpowiedzieć na forum lub na mejla ja obiecuje ze podzielę się swoimi wynikami na forum co ułatwi wybór najtańszego pieca pod względem zakupu i paliwa
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2016-04-06 12:12:52autor: bop
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
wywrotnica do..
..
zatrudnię..
piekarz szuka..
wymienniki..
remonty kotłów..
piece..
piece i..
kupię..
zatrudnię..
pokrowce na..
taśmy do..
teflonowe..
serwisant..
tasmy do..
myjka do..
aparaty..
remont piecow..
plyty..
żurownik..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama