Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  

Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
tłusty czwartek niebawem ,jakie ceny zamierzacie wprowadzić na ten dzień
komentarzy: 141
ostatni komentarz: 2016-02-06 06:09:01autor: krzyżak
Jestem w sklepie i widzę pączki od konkurencji po 0.75 netto. Jest ich 1000. Przyjeżdżam w piątek rano i pytam szefowej sklepu co z pączkami, ile sprzedała.mówi że 800 sztuk, ale kierowca odpisze jej zwrot tych 200 w chlebie :). Pytam gdzie jest sens robienia paczka 0.10 dkg za 0.75 zł i zabranie zwrotu 200 sztuk :) a swoją drogą to zwróćcie uwagę co odpisują wasi kierowcy. Pozdrawiam brać :)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-02-06 04:28:29autor: amelka25
Ile zarabia piekarz bo chce sie uczyc do tego zawodu?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-02-05 12:12:37autor:
Panowie, interesuje mnie pieczywo bezglutenowe a dokładnie parametry wypieku , gary itp. Wszelkie wskazówki miesienia itd mile widziane.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2016-02-05 04:59:02autor: W&W
Dzień dobry, Czy ktoś z fachowców może mi wyjaśnić co to jest oktagonalna woda przestrzenna? Tak jak na etykiecie chleba: http://pixbox.pl/image/RY
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-02-04 15:29:24autor: znawcatematu
Co to za krajalnica przemyslowa tasmowa BROVER kto jest producentem
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-02-03 12:25:14autor: wpiek
Witam. mam pytanie do tych ,którzy uzywaja pomadziarek przelotowych do nakładania pomady na pączki.czy pomade rozrabiac z woda czy tylko podgrzewac w maszynie?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-02-02 18:01:46autor: waw13
Spirytus do pączków zamiast octu to lepszy efekt? Dodawać go na koniec mieszania i w jakiej ilości?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-02-02 17:21:23autor: Tomaszczuk
Muszę zrobić badania właścicielskie.-przechowalnicze oraz fizykochemiczne.Pomóżcie gdzie to zrobić najtaniej.Do badania mam chleb,bułkę tartą oraz babkę.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-02-02 12:04:08autor: kwiotm
Witam może którys z kolegów ma mieszałkę mikser z kotłami do sprzedania diosnę?lub inną spiralkę? potrzebuję też linię koniga mini rexa z szafą oraz linię do krojenia chleba najlepiej hartmana dzięki jak ktos napisze
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-02-02 08:43:39autor: andrzej70
Dzień dobry kolegom po fachu. Gdzie mge szybko i w realnej cenie zakupić ażurowe pojemniki na pieczywo w kolorze białym i w różnych wysokościach? Szerkośc i długoć to standard - 400/600mm. Dzięki za podpowiedź.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-02-01 22:21:27autor: Brach
Dlaczego w Polsce nie ma pracy za pieniądze jak na zachodzie ?
komentarzy: 27
ostatni komentarz: 2016-02-01 19:14:48autor: mario2
Jakie sa wasze doswiadczenia mam na mysli produkcja chleba na kwasie czy na zurkach. Ja obecnie ale i zawsze od 30 lat produkuje chleb na kwasie poprostu przyzwyczajenie , ale zastanawiam sie czy moze powinienem przejsc na zurki poprosze o opinnie.
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2016-02-01 18:18:18autor: mz3545
Witam. Panowie czy ktoś może mi doradzić a mianowicie mam piec WP Matador i od jakiegoś czasu jest wszystko na odwrót wcześniej piąta komora była najsłabsza teraz pali jak głupia, wcześniej tył pieca był słabszy a teraz przód blady tył ciemny a niekiedy za ciemny (spalony) czy ktoś to już przerabiał. Na początku myślałem ze to wymiennik go tak tłumi ale nic wyczyściliśmy wymiennik i to samo. Jeśli ktoś wie co z tym zrobić proszę o poradę. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-02-01 18:00:38autor: piekarz1878
wie ktoś ile może kosztować dzielarka Beniera o dużych wydajnościach.Nowa , używana.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-02-01 09:31:44autor:
Witam koleżanki i kolegów. Mam pytanie i prożbe.Potrzebowałbym receptóre na rogale mleczne.Tzn ja robie mleczne daje jajka,margarynę,cukier ale klijęci woleli by zwykłe rogale może któraś lub któryś z was podzieliłby sie recepturą.Z góry dziękuje i pozdrawiam.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-01-31 12:21:07autor: tusiu-adas
Chcemy z mężem założyć małą piekarnię, szukamy wyposażenia. Ktoś nam polecił ten sklep: http://www.sklep.guztech.com.pl/index.php Czy znacie tę firmę, jaka jest jakość sprzętów?
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2016-01-30 23:08:18autor:
KRAJALNICA: Zamierzam kupic wydajną krajalnice do chleba. Która lepsza... Daub BRS 208/52 czy JAC full. Prosze o opinie.
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2016-01-29 16:07:16autor:
witam interesuje mnie cena pieca oczywiście nowego pieca z wsadem na 200 sztuk chleba 0,6 kg. pytam was koledzy ,bo nie interesują mnie ceny katalogowe.pozdrawiam i co byście polecili.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-01-29 10:59:30autor: amelka25
witam potrzebuję kupić płótno do przykrywania pączków na deskach. orientujecie się gdzie będzie dobra cena? .pozdrawiam
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2016-01-28 19:47:30autor: amelka25
Witam serdecznie, pisze pracę licencjacką na temat wykorzystania sezamu i jego produktów w żywieniu człowieka. Wiem, że istnieje dużo ciekawych publikacji odnośnie tego surowca a badzo dużo z nich znajduje się w czasopiśmie "Przegląd piekarski i cukierniczy". Niestety dostęp internetowy jest ograniczony i trzeba zamówić całą prenumeratę. Stąd moje pytanie, może któraś z Pań/Panów ma dostęp do tego czasopisma i coś znalazłoby się na temat sezamu w nich, chętnie bym odkupiła poszczególne numery a nie całą prenumeratę. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Anna Kaleta
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-01-28 13:28:44autor:
Witam mam takie pytanie czy pracował ktoś z was w Niemczech w piekarni, jeżeli tak to mógł by tak szczerze powiedzieć jakie tam są zarobki.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-01-28 07:48:10autor: zee81@interia.pl
Kto z Państwa ma w sprzedaży kwas do odkamieniania płyt parowych ? albo co Państwo stosujecie. Dziękuję za podpowiedzi.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2016-01-27 19:45:28autor: Asaf
Witajcie, posiadacie może przedwojenne receptury do pieczywa i wyrobów ciastkarskich ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-01-26 14:48:47autor: mariope
witam potrzebuje kupić nową ubijaczkę jakie firmy polecacie ? dzięki
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-01-25 12:43:55autor: adziu6
witam. Na jakich programach mobilnych (darmowych) pracujecie ? Ewentualnie jaki płatny polecacie do małej piekarenki 3 trasy do rozliczenia.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-01-25 11:05:45autor: pawel.
Piec konwekcyjny do wypieku pieczywa. Witam, szukamy do niwielkiej kawiarni pieca do pieczenia chleba (małe ilości, 30-40 bochenkow dziennie). Głównie chleb żytni na zakwasie. Testowe wypieki wyszły obiecująco (piekarnik) i szukamy wiekszego pieca. Czy piec konwekcyjny nada sie do tego? Czy trzeba szukać pieca wsadowego? Co sądzicie o pieczeniu w piecu do pizzy? Będę wdzięczny za opinie ekspertów :) Dzieki Pertywuj
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2016-01-25 08:39:00autor:
WITAM chcę poznać wasze opinie o piecach termoolejowych ,które polecacie DAUB ,MIWE ,HEUFT i od kogo kupić taki piec używany ,z góry dziękuję za pomoc bo mam mętlik w głowie bo każdy chwali swoje a najlepszym doradcą będzie zadowolony piekarz, tak więc jeszcze raz wielkie dzięki.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-01-24 20:03:33autor: miczaj99
witam mam takie pytanie ile procent mąki żytniej powinien mieć chleb żebym mógł w nazwie napisać chleb żytni? dziekuje
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2016-01-24 07:28:17autor: adziu6
Witam.Planuję zakup pieca używanego obecnie mam starego winklera ,proszę powiedzieć jaki piec wsadowy polecacie.Pozdrawiam
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2016-01-22 18:45:34autor: piekarz.abc
Mam pytanie odnośnie krajalnicy taśmowej jestem przed zakupem. W planie mam zakup krajalnicy o nazwie SUPRIMA sprzedaje ja firma Bakeres lub krajalnica o nazwie HERCULES sprzedaje firma Bagmasz. Obie sa podobnej budowy i ceny , moze polecacie inna bede wdzieczny za opinnie. Jeszcze jest Jac sprzedawany przez Hert ale to juz 15000 zl drożej
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2016-01-22 18:24:42autor: wpiek
witam mam problem od jakiegos czasu pekaja mi chleby nie mozemy sobie z tym poradzic z regóły pierwszy wsad peka drugi mniej ostatni wcale
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-01-22 18:17:25autor: marios222
Witam może którys z kolegów ma mieszałkę mikser z kotłami do sprzedania diosnę?lub inną spiralkę?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-01-22 18:09:32autor: andrzej70
Pytanie do starszyzny - zakwas. Prowadzę dwa kwasy (na dwóch różnych makach) i robie to metoda krótka - z kwasu na kwas. W pełni wyrośniety kwas z mąki x podczas próby powachania natychmiast odrzuca, drugi natomiast można śmiało wachac. O czym świadczy intensywność zapachu? I jak zrobić by kwas z mąki y rowniez był taki 'mocny'? ;)
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2016-01-22 16:43:17autor: piotrekkk
Mam pytanie odnośnie dzielarko-zaokrąglarek.Jaką polecacie?Chodzi mi o półautomat.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-01-22 15:47:49autor: tim2012
Witam, mam problem z chlebem zwykłym, przeszedłem z koszyczków na aparaty i chleb dostaje blazę. Nie pomaga starszy kwas i rozczyna ,mniejsza temperatura pieca, cieplejsze ciasto czy większa ilość kwasu. Piec jest ceramicz-norurowy , myślałem o drożdżach ale na aparatach i tak dłużej rośnie niż w koszyku.Gdzie może być problem?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2016-01-22 15:10:28autor: Leszek26
witam,jaka ilość zaparzki w stosunku do mąki?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-01-22 11:21:45autor: marecki
Witam. Czy można pracować na infopiek mobile bez opłaty miesięcznej ? czy zablokują mi jakoś program jak nie będę płacił ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-01-20 19:42:53autor: pawel.
szukam Panowie Piekarze starej zwykłej ręcznej dzielarki - presy do ciasta. Może Ktoś ma na zbyciu 0048 607380412
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-01-20 12:15:05autor: piektech
Ruszy ktoś temat oprogramowania... co polecacie ? Infopiek AXEL Czy może ktoś pracuje na Navireo ?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-01-19 19:38:50autor: jedp
proszę o opinie na temat serwisu mech masz znin?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-01-18 09:49:17autor: acm11
Poradźcie, która mieszanka do lodów włoskich jest najlepsza, zależy mi na smacznych lodach, nie chodzi o cene. pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-01-17 21:48:56autor: polin80
Panowie Piekarze i Cukierniki z pomocnym pytaniem się do Was zwracam. Pytanie za 1000 punktów jak sprawić by drożdżówka wykonywana naturalnie bez "polepszaczy" była długo świeża i co ważniejsze miękka po wypieku? Za dobre rady dziękuję :)
komentarzy: 44
ostatni komentarz: 2016-01-16 23:35:12autor: NibyPiekarz
Witam, piszę prace licencjacką na temat cukiernictwa. Potrzebuje informacji dotyczącej roli cukiernictwa w gastronomii. Może ktoś, coś?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-01-16 11:14:02autor:
Witam.Chciałbym przejść w produkcji cukierniczej na jaja w proszku ,czy może ktoś mi doradzić jeśli używa takich jaj jak to wychodzi cenowo i jakościowo.Nie chciałbym pogorszyć jakości produktów nie chodzi mi też o oszczędności tylko o wygodę.Warto używać jajek w proszku czy lepiej pozostać przy zwykłych jajkach.
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2016-01-15 20:08:16autor: jacekp
Czy ktoś z Was znalazł jakiś darmowy program do obliczania wartości odżywczych?Jak sobie radzicie z tym tematem.Na razie udało mi się znaleźć same programy od 2000 zł w górę.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-01-15 13:21:25autor: piekarz71
witam koledzy potrzebuję schemat elektryki do mieszałki ms340 ibis. padła mi elektryka tzn. maszyna nie opuszcza mieszadła tylko słychać cały czas tą pompę
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2016-01-14 17:48:51autor: amelka25
Witam. Jeżeli Państwo mają jaką dobrą sprawdzoną recepturę na drożdżówki i paczki na kwasie pszennym to bardzo proszę o informację.
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2016-01-13 21:15:54autor:
Witam, chcę zacząć chodzić po bułki. Czy lepiej do biedronki czy do lidla? Pozdrawiam.
komentarzy: 22
ostatni komentarz: 2016-01-12 20:58:38autor:
Witam potrzebuje schemat guk 2 może ktoś posiada.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2016-01-12 20:18:34autor: bksufo
Szanowni koledzy czy ktos z was robi takie tradycyjne bagietki.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-01-12 13:54:27autor: mz3545
Witam wszystkich forumowiczów w nowym roku ,potrzebuję naprawić ubijaczkę guk ,jestem z okolic śląska ,proszę o jakieś namiary na uczciwego fachowca
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-01-11 20:48:13autor: miczaj99
Witam. Mam pracę na temat chleba regionalnego w tym muszę opisać wszystkie składniki, maszyny oraz zapotrzebowanie na surowce. Właśnie w tym ostatnim mam problem. Nie mam zielonego pojęcia ile potrzeba zakwasu, drożdży, cukru na 150kg mąki. A nawet jak powinno przechowywać się zakwas oraz drożdże. Proszę o pomoc, od razu mówię, że praca została mi narzucona.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2016-01-11 13:27:23autor:
Witam. Chciałbym nabyć sprzęt do krojenia wafli. Jeśli macie koledzy jakąś wiedzę gdzie nabyć sprawdzony i stosowany sprzęt będę wdzięczny
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-01-10 20:02:07autor: fred
Witam ,jakie przygotowujecie ceny pączka ,faworków ,przed zbliżającym śię tłustym czwartkiem.
komentarzy: 52
ostatni komentarz: 2016-01-10 08:47:16autor: zz1112
PORADY DLA PIEKARZY zapraszamy na stronę z poradami odnośnie znakowania wartością odżywczą Poniższy artykuł odnosi się do branży piekarniczej http://www.kalkulator-wartosci.pl/wartosci-odzywcze-na-etykiety-dla-piekarzy-do-piekarni-i-cukierni/
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2016-01-09 13:56:26autor: FOODCAL
Czy zna ktoś drukarnie która robi opakowania tekturowe dla Cukierni Lukullus?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2016-01-08 09:17:27autor: palmer
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
kupię..
mieszałka..
miesiarka ibis..
miesiarka..
miesiarka ibis..
mieszałka xun..
miesiarka masz..
linia do..
miesiarka masz..
piec mondial..
piec miwe ri..
piekarz..
piekarz..
linia do bułek..
piec..
piekarz..
krajalnica do..
teflonowe..
taśmy do..
zamiatacze pod..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama