Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  

Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Kupię komorę chłodniczą może ktoś ma na zbyciu ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-06 08:24:48autor: bksufo
PIEKARNIA-CUKIERNIA nowy biznes. Panowie mam prośbę do was o szczere rady co do założenia działalności jak wyżej. Wysłałem zapytanie odnośnie pieców i wyposażenia piekarni i cukierni. Chciałbym aby to była nie wielka działalność. Otrzymałem odpowiedź zwrotną i nie wiem jak mam się dostosować do wytycznych. Proszę nie śmiać się ale wy już to przeszliście i liczę na wasze sugestie, poniżej wklejam wytyczne : Bardzo proszę o bliższe informacje na temat planowanej wielkości produkcji i jej zakresu. Te dane pozwolą nam stworzyć listę urządzeń koniecznych, a co szczególnie ważne, zaproponować odpowiedni piec. Istotne jest tutaj również czym piec piekarniczy ma być opalany: gazem, olejem, pelletem czy też ma być elektryczny. Po ustaleniu podstaw będziemy mogli określić jakiego rzędu byłaby to inwestycja. W naszej ofercie posiadamy kompleksowe wyposażenie piekarni i cukierni, więc nie byłoby problemu z zaproponowaniem urządzeń pod każdy proces produkcyjny. można na priv mariope@wp.pl
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2015-07-06 00:54:07autor: mariope
Witam szukam specyficznej mieszałki diosny miksera ma mieszadła jak dwie ósemki moze ktos z kolegów ma coś takiego?ewentualnie w ostatecznosci spiralkę z kotłami nie drogo proszę o info bardziej mi zalezy na diosnie mikserze.dzięki
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-05 09:20:42autor: andrzej70
brak ludzi do pracy ogłoszenie wsi już ponad miesiąc w pośredniaku.. 8 zł godzina . u konkurencji mniej zarabiają bo pytałem. kiedyś jak przysyłali z pośredniaka to jeden powiedział że jemu dobrze na zasiłku i tylko pieczatke chce i podpis. 2 gdzieś na czarno, 3 za granice. A jak tam u was z ludźmi do pracy ??
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2015-07-05 07:51:06autor: Januszek_11
Prawo żywieniowe,w związku ze zmianą prawa żywieniowego i wycofaniem jedzenia śmieciowego ze szkół macie pomysły co w zamian? Ustawa do końca nie określa tylko tyle że nie można używać środków słodzących
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-07-03 13:26:36autor: marcel
przestrzegam kolegow piekarzy przed piekarnia Marcopolo w Wantage w Anglii kolo Oxfordu!! facet ma tak naj..bane w bani ze masakra.oszukuje na placy.godzinach.podczas wolnego czasu.notorycznie wydzwania.wysyla sms.przeszkadza w wypoczynku!! jest najmadrzejszy na swiecie.a innego ma za smiecia. zlodziej paszportow I dokumentow! zakladam mu sprawe w anglii.. niepolecam. zycze mu zeby zdechl.!! wiecej pod nr tel. +44 07435324274 pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-07-03 00:24:37autor: scunthorpe
Witam. Pytanie odnośnie bagieciarko-rogalikarki. Robię około 200 rogali i 300 bagietek dziennie. Czy warto zainwestować w maszynę? Jeżeli tak to czy ktoś poleci sprawdzoną markę. Pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-07-02 23:29:05autor: Simon6
przestrzegam kolegow piekarzy przed piekarnia Marcopolo w Wantage w Anglii kolo Oxfordu!! facet ma tak naj..bane w bani ze masakra.oszukuje na placy.godzinach.podczas wolnego czasu.notorycznie wydzwania.wysyla sms.przeszkadza w wypoczynku!! jest najmadrzejszy na swiecie.a innego ma za smiecia. zlodziej paszportow I dokumentow! zakladam mu sprawe w anglii.. niepolecam. zycze mu zeby zdechl.!! wiecej pod nr tel. +44 07435324274 pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-02 16:41:08autor: scunthorpe
przestrzegam kolegow piekarzy przed piekarnia Marcopolo w Wantage w Anglii kolo Oxfordu!! facet ma tak naj..bane w bani ze masakra.oszukuje na placy.godzinach.podczas wolnego czasu.notorycznie wydzwania.wysyla sms.przeszkadza w wypoczynku!! jest najmadrzejszy na swiecie.a innego ma za smiecia. zlodziej paszportow I dokumentow! zakladam mu sprawe w anglii.. niepolecam. zycze mu zeby zdechl.!! wiecej pod nr tel. +44 07435324274 pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-02 16:39:55autor: scunthorpe
Bułki kajzerki , jaka cena u was ? jak robicie , u mnie coś nie wychodzą po wypieku idą do góry deformuje się gwiazdka i wyglądają jak tulipany. Dodam że nie używam żadnych spulchniaczy i robione są ręcznie.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-02 11:57:20autor: Baker23
Witam. Mam pytanie, ile kosztuje zrobienie księgi HACCP dla piekarni? Pozdrawiam.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-07-02 07:20:26autor: agatus90
Panowie doradzcie prosze, kroje okolo 3-4tys dziennie, jaka klipsownice automat polecacie, a z jakich jestescie niezadowoleni. dziekuje z gory
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-07-01 23:25:53autor: cb
Kontrola PIP Ządają -pomiaru stezenia pyłu na stanowiskach pr piekarni -Zgodnosc oswietlenia na st pracy i pomieszczen Wedłu mnie jest to działanie na wyrost w sytuacji kiedy nie przybywa maszyn produkja na niezmiennym poziomie Mikorklmat bez zmian Wiadomo w inych kwestiach nie dyskutuje ale tu uwazam ze to jest naciaganie na kolejne wydatki czy ktos ma na ten temat doswiadczenia z nimi poniewaz zamierzam od tej dacyzji odwołac
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-07-01 07:25:57autor: bogdan561
Krajalnice Witam, potrzebuję wymienić styraną krajalnicę do pieczywa. Będę wdzięczny za opinie dot. producentów. Jakie są za i przeciw różnych systemów (np lozamet gdzie pieczywo się nie przemieszcza) w sensie zawodności. Dzięki
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-06-30 13:57:31autor: tomaszb
Co myślicie o komorach do odroczonego rozrostu firmy DEBAG?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-06-29 21:17:51autor: wnusio
witam Szanownych Kolegów. dziękuję za pomoc odnośnie wyboru i zakupu wałkowarki i ubijaczki. Poproszę was raz jeszcze tym razem o doradzenie / oferty na wydłużarkę.Obecnie używam sprzętu marki ibis ale jest na wykończeniu. Dobrze, tanio, bez egzotyki (dostęp do części) i na raczej mocne ciasta.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-06-29 19:56:52autor: mprzepiorski
jak to jest z tym Ibisem -splajtował, a teraz znowu produkuje jako IMBIS czy to jakieś podróbki ?
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2015-06-27 19:15:36autor: COC
Witam. Uruchamiam piekarnię i mam problem ze zbitym chlebem. Kwas jest dobry, drożdży dodaję ok. 1,5%, mąka niestandaryzowana; w smaku jest dobry. Kilowe chleby mają długość do 30cm, ogólnie mało jest dziur w chlebie, jedynie niewielkie pory. Czego to może być wina? Ciasto robię dwufazową metodą, tzn. oddzielnie pszenne i żytnie. Pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-06-26 21:31:36autor: piotrekkk
Witajcie Koleżanki i Koledzy ,planuję zakup pieca obrotowego ,którą firmę handlującą używanymi piecami polecacie i dlaczego ?Z góry dziękuję za cenne porady.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-06-26 19:38:36autor: miczaj99
Witam szukam specyficznej mieszałki diosny miksera ma mieszadła jak dwie ósemki moze ktos z kolegów ma coś takiego?ewentualnie w ostatecznosci spiralkę z kotłami nie drogo proszę o info bardziej mi zalezy na diosnie mikserze.dzięki
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-06-26 18:49:57autor: andrzej70
Witam Państwa. Dlaczego chleb razowy zytnio pszenny jest w srodku kleisty. Chcialbym aby dobrze sie kroil i aby kromki swobodnie odchodzily. Czy macie na to jakis dobry sposob?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2015-06-26 14:04:49autor: gosc_niedzielny
a co najważniejsze to to że nie chcieli od nas ani złotówki na zaliczkę(popłyneliśmy u poprzedniego ibisa) . u innych wystowców było to nie realne myślę że to już świadczy o sile ibisa
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-06-25 15:42:45autor: amelka25
Drożdże Tureckie PakaMaya http://www.pakmaya.com.tr/ Czy ktoś używał ich w produkcji ? Mówią ze jakość Perfekty
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-06-24 13:49:56autor: piekarnia2012
Witam Czy macie problemy z GUSem ? Czy uzupełniacie i wysyłacie do nich formularze ? Zaczęli straszyć nas grzywną za odmowę wypełnienia wniosków.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-06-24 13:03:32autor: Rayban
Jakiś czas temu był temat pracy na statkach wycieczkowych. Proszę bardzo- odbywa się rekrutacja do pracy dla cukierników od jesieni. www.connectjobs.de statki śródlądowe i oceaniczne. Podesłał mi to kumpel, ale bez języka to ciemno widzę.. ale życzę sukcesów.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-06-23 13:26:48autor: sylwek z mińska
Witam. Czy potraficie powiedzieć co może się dziać z naszym chlebem? Pierwszego dnia jest super, a na drugi dzień staje się trocinowaty, ciężko go pokroić, kruszy się. Dajemy 40 kg kwasu naturalnego, półkwas stoi około 4 h, a kwas 3 h. Do tego 3,5kg drożdży, 2kg soli, 75 kg mąki 750.Piecze się w piecu ceramicznym, węglowym około 45 min w temp 230 stopni. Próbowaliśmy najróżniejszych rzeczy i nie możemy dojść z nim do ładu. Może ktoś pomoże? Pozdrawiam, Katarzyna
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-06-22 21:21:13autor:
Proszę bardzo ujawniła się jedna z osób które trzepią kasę piekąc chleb na lewo!Znajomym itd...Szanowna Pani proszę się udac do odpowiednich urzędów i się dowiedziec a nie najpierw piec i radzę się spieszyc bo wiem że dobierają się do tych krzakowych piekarni.My piekarze płacimy podatki a wy krzakomani zarabiacie czyste pieniądze.Tak byc nie może proszę otworzyc piekarnię w lokalu a nie w piwnicy albo w pokoju goscinnym!Nauczyła się Pani piec to proszę odnalezc odpowiednie urzędy i otworzyc piekarnię bo krzakomania zniknie szybko.To to jest jeden problem a drugi to że obsmarowujecie nam piekarzom tyłki gadając do ludzi że my to byle co produkujemy!!!
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2015-06-22 17:09:24autor: andrzej70
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3906789,zabrze-najwieksza-piekarnia-na-slasku-otwarta-zdjecia,id,t.html
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-06-21 15:31:29autor: Bester23
mam problem z drożdżówką często góra odstaje mi od nadzienia i robią się takie dziury .Jaka może być tego przyczyna waszym zdaniem ? http://tufotki.pl/bEe4L
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-06-21 13:45:41autor: amelka25
koledzy czy ktoś z was współpracuje z firmą DUON dostawca gazu.wyliczyli mi że mogę rocznie zaoszczędzić nawet 8 tyś.prosiłbym o jakieś opinie .pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-06-20 15:36:47autor: barni69
Badanie gotowego wyrobu. Witam, mając plan badań właścicielskich w jakim kierunku badacie wyroby piekarnicze? Obecność Salmonella w 25g, metale szkodliwe: ołów, kadm, rtęć, mikotoksyny, GMO, 3-MCPD?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-06-20 11:25:27autor: agatus90
Naciąg noży w krajalnicy heristal ? Witam Czy ktoś wie jak można podregulować naciąg noży w tej krajalnicy ? Krajalnica ma pieski oraz sprężynki. Brakuje z góry śruby imbusowej do regulacji napięcia tak jak w lozamecie. Jak to można poprawić ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-06-19 19:18:29autor: Rayban
Przedstawiciel z Polskich Młynów pracuje w piekarni jako przedstawiciel to normalne?? nie powinna go obowiązywać lojalka ? Teraz będę mieć nauczkę aby te wszystkie bladzie gonić i z nimi nie rozmawiać.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-06-19 11:14:07autor: piekarz_007
Mini Piekarnia Witam. Jestem amatorką w piekarnictwie. Wypiekam w domu, znajomym i znajomym znajomych chleby bezglutenowe na zakwasie. Potrzebuję zalegalizować działalność. Mam mały lokal i ogólnie, jak wszyscy, chcę wydać jak najmniej. Jaki piec to minimum? Czy takie konwekcyjno-parowe z allegro, np. HENDI, takie do 4 tys zł są odpowiednie? Widziałam, ze można kupić, mały, nowy piec już za 1500 zł. Czy taki też jest ok? Czy koniecznie potrzebuję garownię, okap itp? To ma być maleńka działalnosć...przeniesiona z domu do zakładu. Proszę o pomoc
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2015-06-19 07:33:38autor:
potrzebuję kontakt do firmy produkującej płótna do aparatów załadowczych.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-06-17 09:35:25autor: amelka25
Witam Koleżanki i Kolegów czy miał ktoś z was doświadczenie handlowe z firmą BRAP z Tarnobrzega ,jeśli tak to proszę o opinie.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-06-16 08:32:21autor: miczaj99
Witam,czy ktorys z piekarzy muglby mi pomuc i podac recepture na 2 kg ciasta chlebowego pieczonego wdomowym piekarniku.Z gory dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.Pozdrawiam
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2015-06-16 00:27:42autor: STEVEN2685
Witam serdecznie. Z jakich programów do fakturowania korzystacie? co polecacie ?
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-06-15 09:35:19autor: Piekarnia_Jazon
koledzy mam pytanie czy ktoś używa łuskarki lub kostkarki do lodu do produkcji piekarskiej,wady i zalety proszę o podpowiedź.jaka wydajność?Czy 60-80 kg na dobę wystarczy,chcę używać przede wszystkim do ciast na kajzerkę ok 16 tyś/szt na dobę.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-06-15 08:48:23autor: barni69
7 DAYS-następca drożdżówki. Kopniak w tyłek dla piekarzy.
komentarzy: 37
ostatni komentarz: 2015-06-15 08:34:41autor: tim2012
Chciałbym wiedzieć, czy osoba, która pracuje na wszystkich stanowiskach w piekarni może zarabiać mniej niż krajalniczy chleba? Różnica zarobków to około 100zł. Mowa tu o piekarzach piecowych, ciastowych.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-06-14 10:05:18autor: wieliczkotom
Witam , co może być przyczyną jak po wyjechaniu z garowni chleb jest porwany . Chleb mieszany na zakwasie . mąka pszenna 650 , żytnia jasna
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-06-13 23:22:12autor: grzegorz11
Pytanie o HACCP. Mam pytanie odnośnie opisu produktów w księdze haccp? Macie każdy produkt opisany osobno? czy grupami produktów? Np. bułki różnej wielkości, chleby itp.? I jak z ciastami (jeśli ktoś ma piekarnie-cukiernie)? Proszę o podpowiedzi.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-06-11 10:31:56autor: agatus90
Witam ! może ktoś zna dokładną recepturę wytworzenia zaczątku z dodatkiem cebuli lub spirytusu.Chcę sam zrobić zakwas.
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2015-06-11 07:20:27autor: wojtek131sg
Witam , mam piec pokładowy rurowy Bongard i ostatnio troche problemów otóż ,z tyłu pieca są rury które prowadzą parę do każdej z komór , niestety uległy uszkodzeniu i przepuszczają parę na zewnątrz (ze starości przegniły ) , może spotkał ktoś się z taką awarią i wie kto albo jak to naprawić ? rury są z kwasówki to nie problem załatwić i pospawać ale są w niej wspawane takie części elastyczne rury i tu już jest trudniej , nie wiem gdzie takie mozna kupić , tym bardziej ze muszą być wytrzymałe na parę wodną wprowadzoną pod ciśnieniem , może ktoś pomoże .?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-06-10 14:47:39autor: grzegorz11
http://znakowaniezywnosci.wix.com/znakujemy-zywnosc
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-06-09 20:14:12autor: gosc_niedzielny
witam. chcę zakupić nową ubijaczkę/mikser planetarny. Co Szanowni Koledzy polecą? chodzi o coś w miarę ekonomicznego, sprawdzonego, z ew. dobrym serwisem, pojemność kociołka 30-40L. pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-06-08 15:46:25autor: mprzepiorski
Witam, gdzie dostanę mąkę z samopszy?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-06-08 15:05:01autor: tomaszb
Witam, muszę opracować instrukcję stosowania substancji dodatkowych. Czy ktoś, coś mógłby podpowiedzieć?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-06-06 18:38:09autor:
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
trzech..
piekarz..
chcesz..
reanimacja..
..
panele..
blachy..
wagodzielarka ..
wagodzielarka ..
praca dla..
piekarnia..
zatudnię..
wypieki bez..
szukam pracy..
piekarz..
ibisart:..
ibisart:..
pielęgnacja i..
kwas naturalny..
kupię..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama