Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  



Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Witam! poszukuje hurtownika posiadajacego alfa amylazę. Czy ktos jest w stanie mi pomoc ?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-01-25 23:34:32autor:
Witam, chciałbym w centralnej Polsce dokładnie w Ząbkach otworzyć małą piekarnię, mam kilka fajnych receptur na chleb, lokal, potrzebną gotówkę. Proszę właścicieli piekarń o radę czy warto w to wchodzić o rynek się nie martwię bo znam osobiście właścicieli fajnie położonych sklepów, więc siłą rzeczy kilku piekarzy wygryzę, ale cóż demokracja. Proszę o rzetelną opinię opłacalności.
komentarzy: 29
ostatni komentarz: 2015-01-25 21:51:26autor:
Witam Prosze o podanie sposobu (przepisu)na zaparzanie maki żytniej do produkcji chleba. Jaka ilośc na kg gotowego ciasta Jakie plusy i jakie minusy takiego dodatku. Pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-01-25 21:43:24autor: ktxx
Zmniejszenie kosztów produkcji, jakieś rady. Witam, od dłuższego czasu zastanawiam się nad zmniejszenie kosztów produkcji, zatrudniam 8 osób(wszyscy legalnie), 1 zmiana, i dziennie produkuję ok 1400szt chleba, i inne pierdoły(bułki, pieczywo ciemnie itp). Dziennie kroję 1200szt, jadę na dwóch Lozametach MKP. Rozważam zakup jakiejś krajalnicy o dużej wydajności(jakiś automat) co pozwoli zmniejszyć czas krojenia i będę mógł oddelegować jedną osobę do innych zadań lub ewentualnie jakąś wago dzielarkę gdyż jej nie posiadam. Zastanawiam się co zakupić, aby można było zwolnić jedną- dwie osoby, zaoszczędzając ok 3000zł, a żeby reszta pracowników nie płakała, że im ciężko itp. Wszystkie propozycje mile widziane.
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2015-01-25 16:04:31autor:
Chleb na rozczynie. Witam Panowie. Chciałbym poznać Wasze opinie na temat produkcji chleba zwykłego, zaczynając od rozczynu z mąki pszennej. Jakie ilości mąki, wody, drożdży należy połączyć ze sobą i jak długo takie coś ma stać ?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2015-01-25 01:29:03autor: sonikx
Dzien dobry potrzebuje spiralkę uzywaną z kotłami nie drogo jesli ktos ma poproszę o email Szukam kotłów do mieszałki kempera dzięki za info.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-01-24 17:59:49autor: andrzej70
Witam. Koleżanki i koledzy z braci piekarskiej i cukierniczej, kto z was będzie na targach Merkur 14.02.2015
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-01-24 13:31:00autor: zajem
Szukam dzielarki Parta na dwa chleby oraz koniga linii w nierdzewce chętnie z szafą może komus zbywa dzięki za info
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-01-24 09:36:01autor: andrzej70
Poproszę o adres strony z drobnymi narzędziami do piekarni/cukierni.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-01-23 21:58:33autor: bksufo
Witam. Temat urządzenia do rozpuszczania i podtrzymywania w odpowiedniej konsystencji lukru do pączków. Nie jestem cukiernikiem, lecz mój rynek wymusza dostawy pączków i nie mogę się od tego wymigać. W związku z powyższym potrzebuję takiego urządzenia. Czy ktoś ma na zbyciu, bądź wie gdzie takowe nabyć?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-01-23 19:53:06autor: fred
Szanowni piekarze,ciastkarze i cukiernicy. Próbuję wejść w temat faworków na tłusty czwartek. Moja receptura to: 2,5 kg mąki, 400 g cukru pudru, 200 g margaryny, 300 g jaj, 50 g octu, 1000 g śmietany, ok 50 g soli. Wszystko mieszam 2 wolne/6 szybkie i wstawiam do chłodni na godzinę. Rozwałkowuję dość cienko (ok 2-3 mm) i odsmażam. Pytanie jest następujące dlaczego faworki są gumowe i dość twarde niestety. Chciałbym żeby były delikatne oraz bardziej kruche. Czy macie na to jakieś sprawdzone sposoby??
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2015-01-23 17:30:46autor: gosc_niedzielny
gdzie kupić łyżkę dużą do faworków ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-01-23 17:28:46autor: bksufo
Witam proszę o radę jakie są koszta wyprodukowania chleba, tzn. ile % pracownik, media , transport itd, bez surowca. Dziekuję
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2015-01-23 10:11:59autor:
witam. prowadzę małą piekarnie 2 zmiany po 3 osoby. mój problem polega na tym, że nie wiem jak motywować ludzi do pracy, ruszają się jak muchy w smole. jedna zmiana kończy produkcje na czas 8h podczas gdy druga ledwo się w 12 wyrabia z tą samą produkcją. dodam, że w moim regionie ciężko o piekarzy.
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2015-01-22 19:45:48autor: Januszek_11
Czy ktoś z szanownego grona podzieliłby się wiedzą w temacie bitej śmietany do pączków.Jestem piekarzem a nie cukiernikiem więc nie za bardzo wiem jak to ugryźć.
komentarzy: 22
ostatni komentarz: 2015-01-22 16:32:45autor: tim2012
Dzien dobry potrzebuje spiralkę uzywaną z kotłami nie drogo jesli ktos ma poproszę o email Szukam kotłów do mieszałki kempera dzięki za info.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-01-22 16:13:24autor: andrzej70
Witam .Kolegów z Branży Poszukuję Wałkownicy do Ciasta francuskiego , najlepiej używanej(na nową brak funduszy), może któryś z was się pozbywa tego cudeńka, lub wie gdzie mógł bym coś takiego dostać.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-01-21 21:26:06autor:
Zacznę temat tabu: Jakich parówek używacie do produkcji i po ile kupujecie?
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2015-01-20 21:57:56autor: bksufo
Jakie macie ceny mąki od stycznia interesuje mnie pszenna 500 750 zyto 720
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-01-20 11:28:43autor: jacekp
Witam, czy ktoś z Państwa użytkuje linie do chleba sprzedawane przez firmę PPHU "WAGNER & WAGNER". Prosiłbym o opinie.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-01-19 13:32:48autor: piekarz88
Witam,potrzebuję informacji skąd brać obrazki do drukowania na opłatkach na torty?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-01-18 19:58:11autor: jara11
Koledzy doradźcie jakąś super fajną ubijaczkę cukierniczą planetarną. Czy mozecie coś zarekomendowac? Szukam czegoś z górnej półki, nową i najlepiej aby miala więcej niż 3 stopnie nastawu prędkości obrotów.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-01-18 14:25:39autor: palmer
CO myślicie o piecu wsadowym Miwe Ideal 1500/6 R
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-01-18 13:49:40autor: pinomal
Witam.Czy mógłby ktoś podpowiedzieć markę i rodzaj pieca z którego najlepsze są bułki pieczone na hercie w rurowych ,termoolejowych czy cyklotermicznych.Pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-01-18 13:42:42autor: piekarz.abc
Szukam opinii o piecach 5-6 komorowych na szerokość 2 aparatów czy takie ktoś posiada bo chce kupić
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-01-18 13:32:44autor: PIMPEK2
Robimy drożdzówki i zapada się nadzienie w odbijanych ,jakie błędy jak na obrotowym tak na wsadowym
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2015-01-16 22:33:43autor: pinomal
Witam,mam pytanie odnosnie wyposazenia sklepu,znacie moze jakies firmy z dolnego ślaska ktore sprzedaja,robia regaly piekarnicze na wymiar. bede otwieral sklep z pieczywem i szukam jakis fajnych regałów.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-01-16 19:35:39autor: waw13
Szukam dzielarki Parta na dwa chleby oraz koniga linii w nierdzewce chętnie z szafą może komus zbywa dzięki za info
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-01-16 14:57:54autor: andrzej70
Czy zdajecie sobie sprawę(chodzi i o piekarnie działające i mające punkty sprzedaży w pobliżu zamykanych kopalń)że w nie długim okresie czasu możecie stracić sporą rzeszę klientów?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-01-16 08:11:00autor: tim2012
Klastry piekarnicze, młyny pobierające opłaty od rolników na pomoc w promocji zbóż oraz produktów które z nich powstają. A lidl wali reklamę w tv na każdym kanale mrożonek pieczonych na 4m kwadratowych przez panią która niema przeszkolenia wchodzi w tym samym ubraniu co ziemniaki wcześniej układała na półce. Drogi dostawy towaru to mają też z jakiej produkcji pewnie sf o co w tym chodzi ?.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-01-16 00:06:20autor: bksufo
WITAM KOLEGOW MYSLE NAD BIZNESEM Z AUTO SKLEPEM JAKIES RADY ??? propozycje .....
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-01-14 20:59:18autor: QQQQQ
PROSZE PODAC,JAK OBLICZYC CIASTO NA 250 SZT CHLEBA pszenno zytniego ,oraz na bulki pszenne szt 1000
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-01-14 16:33:11autor:
Witajcie, rozbieram kilka lat nieużywanego ceramika. Może komuś potrzebne są jakieś elementy? Żal troszke na złom oddawać.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-01-14 16:26:29autor: domaszowice
Pytanie odnośnie foremek. Jaki producent wykonuje w miarę solidnie stalowe lub teflonowane foremki? Dzieki za podpowiedzi
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-01-13 22:11:29autor: fred
Kochani, Zwracam się do Was z wielką prośbą o pomoc w określeniu rodzaju pieczywa. Chodzi o załączoną poniżej bułkę. Z tego co się orientuję ( a nie jestem piekarzem) to jest to połączenie arabskiej pity z ciastem do pizzy. Bułka jest pusta w środku, ale posiada pewną treść. Jest sprężysta i odkształcalna a jednocześnie trochę chrupiąca. Czy to jest jakiś rodzaj mniej więcej standardowego pieczywa? wiecie może gdzie mógłbym takie bułki kupić w okolicy warszawy? jestem bardzo zainteresowany stałym zleceniem. Z góry bardzo dziękuję za pomoc Poniżej linki do zdjęć bułki. Link najlepiej skopiować w całości i wkleić do okna przeglądarki. http://s17.postimg.org/61vhb115r/20141201_174708.jpg / http://s9.postimg.org/lsqmbbxcv/20141201_175547.jpg / http://s15.postimg.org/472gi6jej/20141201_174750.jpg
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2015-01-13 18:34:46autor:
Chcesz zwiększyć sprzedaż ?. Chcesz zwiększyć rentowność ?. Zadzwoń 692 217 503
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-01-13 15:57:41autor:
Witam kolegów potrzebuje kupić uszczelkę drzwi do pieca winkler compakt gdzie mogę dostać? Co ile powinno sie wymieniać takie uszczeliki?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-01-12 19:48:37autor: arielnowak@interia.e
Dzien dobry potrzebuje spiralkę uzywaną z kotłami nie drogo jesli ktos ma poproszę o email Szukam kotłów do mieszałki kempera dzięki za info.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-01-12 18:43:39autor: andrzej70
Uwaga Unikatowe, jedyne w Polsce szkolenie z Justyną Majewską z lukru królewskiego do stosowania w bardzo szerokiej gamie wyrobów cukierniczych na co dzień i od święta. Szkolenie nie wymagające wcześniejszego doświadczenia. Poniżej przykłady zastosowania (prace Justynki). Termin: 7 -8 lutego 2015 r. Zgłoszenia: slodkakreacja@op.pl Serdecznie zapraszamy!
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-01-12 13:12:57autor:
Naturalne chleby na zakwasie i bez drożdży, czy jest sens je produkować, jaką trzeba brać cenę za kg. Czy jest na to klient, zamierzam wzbogacić ofertę o takie chleby tylko mam dylemat strasznie czasochłonne. Proszę o podpowiedż.
komentarzy: 28
ostatni komentarz: 2015-01-12 11:04:11autor:
Jak tam u kolegów tegoroczne święta? Ja osobiście sie ciesze , bo trafiłem z produkcja w zbyt. A czasy coraz cięższe. Ludzie chcieliby ciasto prosto z pieca, a przecież wiadomo (nam, klienci nie dopuszczają tego do mysli) , że tak sie nie da.No i ten rok był ociupinkę lepszy od poprzedniego.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-01-08 20:35:17autor: olus
serdzecznie witam brac piekarską Muszę się podzielic moimi ostatnimi obserwacjami w piekarniach .oturz ostatnio pracuje w pięknym mieście Malbork i jest tu bardzo dziwnie . Panuje zwyczaj że umowę o pracę dostaje się po pół roku pracy do tego okresu jest się białym mużynem ani urlopu ani wolnego Pracowałem ponoc jak sam się chalil u największego producenta w mieście odziwo w firmie jest ogulne bezprawie Połowa ludzi robi na czarno a druga na puł etatu .Miejscowa inspekcja pracy nie robi nic przychodzą i kontrolują tak na niby bo jak robi dwie osoby 5000 chleba ręcznie w 8 godzin to jest farsa Teras pracuję w innej piekarni jestem najlepiej opłacasnym przacownikiem ale oczywiście na czarno be3z urlopu i jakiego kolwiek dnia wolnego Task ntu jest w całym Malborku Podejżewam że w znacznej częsci kraju
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-01-08 20:32:48autor:
Piekarnia Bielany- ktoś mi wyjaśni na czym polega fenomen tej piekarni?? Chleb po 1,19 a kajzerka po 0,19 zł, razowe i żytnie 0,5 ok 1,5 zł. Wożą ogromny obszar i z pewnością mają spore koszty. O co tutaj chodzi. Aż się prosi na usta napisać że ktoś dopłaca do biznesu albo jest nienormalny.
komentarzy: 22
ostatni komentarz: 2015-01-08 20:30:59autor: gosc_niedzielny
Czy jesteście wytwórcą paszy? Okazuje się, że jak sprzedajemy stare pieczywo ze zwrotów rolnikowi to jesteśmy wytwórcą paszy i powinno się to zgłosić do inspekcji weterynaryjnej. Podrążyłam temat i się okazuje, że inspektor weterynarii może uznać takie działanie za nielegalne. Bo to nie jest żadna pasza, żeby zrobić z tego paszę trzeba byłoby robić badania laboratoryjne. Najbardziej słuszną metodą jest utylizować, a firmie utylizacyjnej trzeba zapłacić za utylizację, czyli spalenie (tak się utylizuje pieczywo). Zastanawia mnie inne rozwiązanie. Czy traktujecie zwroty jako opał dla swoich piekarni. Ci co mają możliwości techniczne niech powiedzą. Bo się zastanawiam nad takim zapisem w księdze HACCP.
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2015-01-08 19:49:51autor: wioletta
Witam wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was miał już u siebie wypłacane pieniądze z ubezpieczenia firmy. Otóż ostatnio miałem pożar w piekarni zalali mi dwa piece. Przyjechał rzeczoznawca, obejrzał piece i mówi, że można naprawić. Co wy na to? Czy mam się domagać pieniędzy za nowe piece?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-01-08 19:12:19autor:
Witam! Mam problem z instalacją odzysku ciepła ze spalin. Do wymiennika ciepła na kominie podpięty jest bufor 1000 litrów, który zaizolowany jest w całości gabką i na to przychodzi pokrowiec. Bufor stoi za 2 piecami. Wszystko działa poprawnie, tylko że pod buforem w dolnej izolacji skrapla mi się woda. Co z tym zrobić? Nie mogę tego tak zostawić, bo zgnije mi zbiornik.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-01-08 19:01:57autor: kris_x
Witam moze ktos wie czym nasmarowac kółka przy wózku od obrotówki z góry dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-01-08 18:59:37autor: grzegorz11
Witam, panowie ostatnio był u mnie przedstawiciel z Szymanowa i oznajmił że mąki zaczynają drożeć, dlatego że brakuje pszenicy. Sytuacja co najmniej dziwna bo przecież ostatnie plony były udane, zatem może to spekulacja na rynku zbóż i krótkotrwałe podwyżki? Może ktoś kupuje czeską mąkę, podobno jest w dobrej cenie, ewentualnie może ma ktoś namiary na jakiś czeski młyn?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-01-08 18:55:55autor: Leszek26
witam. kupiłem wago-dzielarkę i zaokrąglarko-wydłużarkę. ciasto robię na naturalnym zakwasie polepszacz masterline z zeelandi. ciasto jest strasznie przemęczone przez co chleb wychodzi płaski. jak pracować na takich maszynach ? po zaokrągleniu odkładać do wyrośnięcia jak w między garowni?
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-01-08 18:54:35autor:
jak najlepiej przygotowac nowe koszyki plastikowe do garowania,chodzi o to zeby nie zeby sie kesy nie przykleily w czsie wyrzucenia z koszyka,i to same tytanie odnosnie nowych blach,chodzi i pierwsze wypalenie
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-01-08 13:47:34autor: ksaize
Witam kolegów piekarzy.Mam zamiar wyjechać do UK, może ktoś z was mógłby polecić mi gdzie jechać.Czekam na odzew
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-01-06 16:04:34autor: macias3311@wp.pl
Mam Co Jakiś Czas zwroty Zepsutego Chleba Razowego z dodatkiem moczonych ziaren CREDI KORN Wyprowadzam kwas z Mąki razowej 1850 codziennie nowy tj. pół kwas z maki 720 + maka żytnia 1850 na każde 2kg mąki 1 płaski koszyk pół kwasu. Do ciasta sama pszenna tak 50/50 + zależności od rodzaju, np. moczone ziarn to ch .razowy wieloziarnisty i to on się psuje ,śmierdzi i miękisz jest klejący.Czas wypieku tego ch. jest dłuższy niż pozostałych Razowych. Proszę o rade jak długo moczyć ziarno może wcale nie moczyć może ch. łapie lasecznik ale to wszystkie by się psuły i śmierdziały. Od dziś nie mocze ziarna zobaczę co się będzie działo. Poradźcie co jeszcze mam zrobić może gdzieś tkwi inny błąd.
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2015-01-05 18:36:42autor: wlodek123
Pracownicy, których należy unikać.. wpisz i uzasadnij czemu:) pozdrawiam
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-01-05 07:31:20autor: sylwek z mińska
witam bardo modny staje sie ostatnio chleb bezglutenowy ale odsyłam wtedy klienta do labolatorium. ale z tego co sie dowiedziałem to tylko jakis mały procent ludzi ma ta chorobea reszta chce byc tylko modna ze nie je glutenu. moze ktos na forum ma juakas recepture na chleb w ktorym nie bedzie glutenu??? prosze o jakies info
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2015-01-05 07:24:45autor:
Waszym zdaniem. Czy jest sens ? Mały punkt. Czynsz 600 zł 1 osoba zatrudniona na umowę o pracę. obrót produktów własnych z piekarni 300 zł/dzień Miesięcznie 6000-7500 zł Czy to ma sens ? Czy ktoś z was trzymał by taki punkt ?
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2015-01-04 19:56:33autor: Asaf
Witam Panowie mam problem mianowicie chodzi o nierowny kolor miekiszu w chlebie ciasto temperatura 29-30° leżakowane nie sypane,kulane w pszenicy,i maja to dwie zmiany nie jest to od mieszania czy dodawania starego ciasta wszystko na "czysto" jakies sugestie?
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-01-04 10:07:40autor: walus35
Witam wszystkich serdecznie prosze o opinie mieszałki spiralnej z gliwic smr 250 ,z góry dziękuje i życzę zdrowych i wesołych swiąt Bożego Narodzenia .
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2015-01-02 13:36:07autor: miczaj99
Dzien dobry potrzebuje spiralkę uzywaną z kotłami nie drogo jesli ktos ma poproszę o email dzięki za info Szczęsliwego Nowego Roku dla całej braci piekarskiej i cukierniczej!!!
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2014-12-31 19:48:14autor: andrzej70
Już niedługo siedem miliardów ludzi na całym świecie będzie piło moje zdrowie:) czego i ja życzę Wam całej braci piekącej by zdrowia nie brakowało i zwrotów było mało:)
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-12-31 16:26:02autor: sylwek z mińska
Czytam, że niektórzy z was szukają zajęcia za granicą bez języka. Szczerze mówiąc to żal mi was i dlatego coś napiszę. Bez znajomości języka to już łopaty nie chcą dać. Konkurencja wśród nowych narodów unijnych jest tak ogromna, że potencjalny pracodawca wybierze zawsze tego co coś szczeka. A po cholerę mu na migi się dogadywać? No chyba, że do praca u Rodaka.. i to za stawkę urągającej wszelkim standardom ludzkim. Inna sprawa to asortyment- tego można się nauczyć ale bez języka to bardzo bardzo trudne. Poćwiczcie w domu wpierw język a potem dopiero w drogę. Piszę ku przestrodze by was nie rolowali-ani pracodawca ani nikt inny. Bo nawet jak rolują to jak panu policjantowi o tym powiesz? Pozdrawiam z Tyrolu.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-12-30 16:32:56autor: tyrolczyk100
Witam gorąco !!! Interesuje mnie opinia pieca modułowego Gwarek firma Giko . Może ktoś posiada takowy. co sądzicie ? Pozdrawiam !!!
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-29 17:51:45autor:
Witam wszystkich forumowiczów po świętach ,i proszę o opinie pieca obrotowego W&P 1020 ponieważ przymierzam sie do zakupu takiego sprzętu (rok budowy 2005-2011)z góry dziekuje iżycze wszystkim do siego roku 2015.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-29 15:25:00autor: miczaj99
Dzien dobry potrzebuje spiralkę uzywaną z kotłami nie drogo jesli ktos ma poproszę o email dzięki za info Szczęsliwego Nowego Roku dla całej braci piekarskiej i cukierniczej!!!
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-12-29 12:43:53autor: andrzej70
Witam może ktos z kolegów ma do sprzedania diosnę mikser z kotłami?lub inną spiralkę z dzieżą wyjezdną chętnie Masza Gliwice lub innej firmy/PROSZĘ O INFO DZIĘKUJĘ
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-12-29 11:40:34autor: andrzej70
Witam. Jestem producentem pieczarek i poszukuję producentów farszy z całego kraju. Proszę o pomoc pilne!!
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-12-28 22:40:50autor:
Witam piekarzy , cukierników , mam pytanie gdzie dostane koło nowego sącza placki,ciasta za blachę najtaniej ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-12-27 12:27:41autor:
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
cukiernik..
blachy 2 i 3..
samodzielny..
piekarz..
piec..
oryginalne..
jac full..
krajalnica jac..
krajalnica jac..
ekonto +..
remonty pieców..
piekarz..
ibisart:..
ibisart:..
rebranding w..
smazalnik do..
sprzedam wozki..
sprzedam piec..
sprzedam..
maszyna xun-2..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama