Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  

Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej


Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Otwieranie swoich sklepów. Witam kolegow. Niestety moj produkt zostaje coraz mniej doceniany przez klientow hurtowych. Coraz czesciej mysle o otwarciu swoich punktow handlowych. Jestesmy maly zakladem piekarniczym. Czy mamy szanse cos zwojowac na dzisiejszym rynku?? Mam troche oszczednosci ale boje sie zaryzykowac. Pieniadze, ktore zarobilem, niestety bardzo ciezko przyszly.. Moze ktos z kolegow poradzi i podzieli sie wiedza na w/w temat. Z gory dziekuje i pozdrawiam
komentarzy: 31
ostatni komentarz: 2015-04-25 14:46:24autor: candy81
zgrzewarka do cukierni .Witam otworzyłem małą cukiernię proszę o poradę co kupić potrzebuję jakąs małą zgrzewarkę do obkurczania pudełek kartonowych oraz ciastek na tackach styropianowych
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-25 13:06:25autor:
Dobry przepis na drożdżówkę, robioną metodą jednofazową. Może być bogata receptura. Chodzi mi o miękkość na 2 dzień. Mam recepturę, bogatą bo 20 % margaryny, 15 % cukru, mleko w proszku, jaja idą ale wychodzi mi zbita i na drugi dzień dość twarda, Ktoś coś poradzi?? Z góry dziękuję.
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2015-04-25 11:02:37autor: gosc_niedzielny
chce wymienić piec piekarniczy wsadowy winkler na nowszy kogo polecacie jakie firmy zeby nie było z nimi problemu,bo takowe są
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-04-24 12:25:57autor: pinomal
Dzień Dobry. Dzięki Bogu coś ruszyło na rynku i kangoo zrobiło się za małe. Co polecacie ekonomicznego na dłuższe trasy ? może renault traffic. Dodam, że sam z bratem i ojcem jeździmy na trasy i auta tak sie nie psują.
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2015-04-24 11:48:40autor: michalc
Witam, koledzy jakich piecyków używacie na własnych punktach firmowych?? zaczynam odpiekac zapiekanki , podgrzewać pizzerki, kapuśniaki itd.. co polecacie?? w przyszłości będe odpiekał kajzerki
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-24 11:16:50autor: Kuba1986
Witam, jaką polecacie wago-dzielarkę, sprawdzoną, mało awaryjną, do chleba(jasne pszenno-żytnie) masa 600g. Dzienna produkcja 2000szt. Może być coś z używek.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-04-24 11:09:16autor: StefMajster
Mam do wymiany archaiczny mieszacz do wody i chciałbym zamontować nowy układ schładzająco - mieszający. Czy coś w dobrej relacji cena/jakość możecie koledzy doradzić?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-04-24 11:04:08autor: fred
WITAM Panowie piekarze potrzebuję linie do bułek która skręci mi bułkę 120g możecie coś doradzić. Z góry dzięki Pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-04-24 10:56:47autor: piekarz1878
Witam serdecznie, proszę o opinie na temat lini do produkcji bułek włoskiej firmy Sofftoriva oraz innych maszyn piekarniczych ww Firmy. Pozdrawiam
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-04-24 10:39:24autor: tech
Witam! Czy ktoś z Was posiada piec POLIN? Macie opinie na temat tego pieca ( firma vissail)
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-04-24 10:34:07autor: piekarz34
Witam wszystkich forumowiczów mam do was pytania a mianowicie jestem na etapie wymiany pieców wsadowych na nowsze i nie jestem przekonany czy tak jak do tej pory wstawić trzy 10m czy może dwa 15m , proszę o podpowiedż może ktoś ma tego typu doświadczenie jak to się ma do ekonomi ,z góry dziękuje i życzę wszytkim wesołego alleluja.
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2015-04-24 10:24:22autor: miczaj99
Witam.Natrafiłem wczoraj na reklamę chleba ślężańskiego z piek. Bracia Kowalscy z pod Warszawy, podobno niezły wiecie coś. pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-04-24 08:56:11autor: zajem
Witam Kolegów i Koleżanki Czy ktoś z Was stosuje zaparzacze do nasion? Chodzi mi o czas oraz temperaturę zaparzania pszenicy, żyta oraz nasion oleistych Pozdrawiam Serdecznie
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-24 08:35:25autor:
Witam serdecznie . Większość z nas ma ściany wyłożone płytkami ceramicznymi. Chcę jednak zapytać czy istnieją jakieś panele , płyty które nadawałby się na okładziny ścian w piekarni. Wytrzymałe i utrzymujące barwę. I czy ewentualnie można tymi płytami pokrywać zniszczone płytki ceramiczne. Za cenne podpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam brać piekarską :)
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-04-24 07:40:19autor: artur117
witam wiem ze ciężko o taki towar ale ,kupię duże ilości zwrotów cukierniczych głównie pączki i drożdżówki woj.mazowieckie
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-24 00:14:47autor:
Witam, poszukuję stałego dostawcy kajzerki 6 razy w tygodniu do Wołomina w ilości początkowej 2500 szt dziennie w maxymalnej cenie 0,12 zł. Tendencja wzrostowa - docelowa ilość to ok. 8 000 szt. Proszę o oferty.
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2015-04-23 20:09:05autor: trepek
może ktoś zna jakieś dobre kawały branżowe ?
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2015-04-23 07:43:44autor: michalc
Witam kolegów poszukuje opinii na temat komór chłodniczo garowniczych ( do odroczonego wypieku ) konkretnie chodzi w jaka firmę warto zainwestować komora ma służyć do bułek które pojadą do odpieku w sklepach rozważam zakup 15 wózkowej jak to wygląda u was jak się sprawdza na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie mówimy o nowych urządzeniach pozdrawiam
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2015-04-23 07:38:09autor: junior1981
Witam.Mam pytanie czy i jaki piec warto przerobić na opalanie peletem.Jakie są oszczędności.Pozdrawiam
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2015-04-23 07:26:09autor: piekarz.abc
Piekarnia - własna działalność Witam czy jest ktoś kto otworzył piekarnię w ostatnim nie odległym czasie ? interesuje mnie wszystko. Chętnie na priv
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-04-22 21:33:47autor: mariope
Antoni Reński Piekarstwo cz2 poszukiwana, jeśli ktoś posiada lub wie gdzie nabyć to proszę Pozdraiwam
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2015-04-22 21:26:32autor: mariope
czy może ktoś z kolegów podać mi przepis na posypkę ponieważ nasza jest mdła
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-04-22 18:21:17autor: marios222
Czy ktoś wie jaki ma smak i zapach dojrzały zaczątek ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-04-22 15:53:00autor: wojtek131sg
jakiego materialu urzywa sie do bagietek francuskich , gdzie mozna kupic taki material na metry ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-22 14:27:11autor: P.Zdunczuk
Witam :) Koledzy Piekarze , jakie macie metody rozliczania kierowców z towaru wywiezionego do odbiorców . Czy macie jakieś specjalne programy , czy jest jedna osoba która wszystko to składa rano liczy i po ich powrocie rozlicza . Prosił bym was o pomoc i szybką odpowiedź , będę wam bardzo wdzięczny , mam ostatnimi czasy z tym straszny kłopot
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-04-22 14:01:44autor: Boczus
Chcialbym aby wszyscy wybitni piekarze podzielili sie receptura na chleb zytni z maki zytniej 720 100% zyta. Bez dodatku innych mak.Sa tacy fachowcy.
komentarzy: 21
ostatni komentarz: 2015-04-21 23:06:16autor: piekar73
witam słyszał ktoś z was o chlebie bez mąki i drożdzy ?? dzwonił dzisiaj do mnie przedstawiciel jednej z firm i nie wiem co o tym myśleć
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2015-04-21 22:51:57autor: piekarz19
Witam czy moge rozwozic pieczywo zwyklym busem,tzw blaszakiem .
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-04-21 20:50:53autor: jmazaj
Biznesmen tłumaczy swojej żonie progresywistyczny interes.: - Podpisujemy umowę na trzy lata. On daje pieniądze ja doświadczenie. - No, a co będzie za trzy lata? - On będzie miał doświadczenie a ja pieniądze...
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-04-21 19:16:17autor: olus
Wszystko na temat piekarni i wypieków Może ktoś posiada lub wie gdzie nabyć i pod jaką nazwą jest książka/i na temat jak wyżej. Nie będę na razie pytał co i jak spróbuję działać z profesjonalnej lektury. Więc możecie coś polecić interesuje mnie wszystko. Zamierzam otworzyć na wyspach małą piekarnię i cukierenkę. Proszę o porady Pozdrawiam Mariusz
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2015-04-21 14:29:01autor: mariope
Witam koledzy macie może jakiś dobry sprawdzony przepis lub metodę by omlety przy składaniu nie pękały w pół,proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-04-20 22:13:48autor: Tomixu_25
http://finanse.wp.pl/kat,1033691,title,Biedronka-zazadala-od-dostawcow-mleczarskich-obnizenia-cen-Sprawa-trafila-az-do-Ewy-Kopacz,wid,17453857,wiadomosc.html?ticaid=114b16&_ticrsn=3
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-04-20 17:30:10autor: krzyżak
jaki polecacie program do fakturowania
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-04-19 08:17:37autor: wojtek131sg
Czy używacie drożdży Kastalia? ( drożdże płynne) macie opinie na ten temat?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-04-18 23:20:20autor: piekarz34
Witam Serdecznie Potrzebuje informacji czy ktoś miał doświadczenie z prowadzeniem kwaso-podmłody pszennej z zastosowaniem urządzeń fermentacyjnych. Metodę prowadzenia La Chef oraz Levain znam ale pomimo MP T500 kwasowość jest trochę za wysoka. Pozdrawiam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-04-18 23:07:54autor:
Witam ! może ktoś zna dokładną recepturę wytworzenia zaczątku z dodatkiem cebuli lub spirytusu.Chcę sam zrobić zakwas.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-18 22:32:48autor: wojtek131sg
Aukcja od 10 000zł ciekawa jaka cena minimalna http://allegro.pl/aukcja-wyposazenia-piekarni-komplet-maszyn-i5256093640.html
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-04-18 10:40:34autor: bksufo
Witam, czy ktoś z was się orientuje gdzie mogę kupić produkt V BAKE, kiedyś VERON BAKE
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-04-17 12:57:47autor: Redek
witam wszystkich forumowiczów potrzebuje pomocy praktycznej a mianowicie co lepsze czy bardziej praktyczne grubelnik czy regina z obrotową głowicą
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-15 19:51:13autor: miczaj99
Witam Szanownych Kolegów i Kolezanki. Mam takie pytanie. Z czego zrobić martwe ciasto na ozdoby do chleba dzożynkowego lub weselnego ?
komentarzy: 25
ostatni komentarz: 2015-04-15 15:38:04autor: mario5
Potrzebuję namiary na firmę zajmującą się odbiorem i utylizacją pieczywa.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-04-15 10:00:04autor: kiero
Witam, od kilku dni mam problem z dużymi dziurami w pieczywie pszenno-żytnim. I nie za bardzo wiem co może być przyczyną... Piekarze oczywiście, że oni wszystko robią dobrze. Gdzie może leżeć przyczyna?? Mąka do bani?? za dużo drożdży??
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2015-04-14 20:31:20autor: StefMajster
Witam, prosze o opinię na temat firmy EUROAS z Samborzca koło Sandomierza zajmująca się sprzedażą m.in.zgrzewarek kloszowych
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-04-14 15:57:38autor: robert3257
Dzień Dobry ! dzielarka strasznie męczy ciasto co zrobić ? jak wrzucę z małą garą to jest kształt kulki i strasznie małe pory, chwilkę poczekam to jest przegarowany i strasznie plackowaty. obydwa przypadki sprawdzane bez zaokrąglarki oraz wydłużarki jak i z nimi testowałem jak mogłem. wczoraj przyszła nowa mąka ale rozkręciłem dzielarkę bo ją uszczelniam ( wyciekało ciasto )
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-04-14 07:29:19autor: michalc
Witam chciałem zakupić dobrą linię do chleba jaka firmę polecacie. Chleb robimy żytni w koszyczki dziękuje
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2015-04-14 02:46:57autor: adziu6
jestem piekarzem od ponad 16 lat piecowym piec ceramik nie jest mi obcy oraz blaszak poszukuje pracy oraz tez przy ciastach moze jest tu jakis pracodawca
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-04-13 07:34:48autor:
ma może kotoś z kolegów namiar na meble sklepowe używane ?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-04-13 02:01:44autor: arielnowak@interia.e
Witam jak poradziliście sobie popijaniem pracowników w nocy
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2015-04-12 11:40:31autor:
Witam, koledzy jak wam się wydaje jaki chleb jest teraz na topie, słyszałem o czystoziarnistym, podobno pojawił się gryczany z cebulą.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-04-09 12:01:50autor: zajem
Witam wszystkich jestem młodym piekarzem i chciałbym się dowiedzieć kilku faktów. Jak wy liczyycie ile kg mąki potrzeba na np 20 pres po np 2.80 kg presa ?
komentarzy: 30
ostatni komentarz: 2015-04-09 11:41:34autor:
Witam Czy Ktoś ze zebranych tu zechce podzielić się wiedzą jak wykonać bułką Ciabata bez użycia "prochów z wora"? Z góry dziękuje.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-09 11:12:56autor: psik
Witam. Znacie jakąś firmę która sprzedaje takie rzeczy jak : Soczewica, Ostropest, Cieciorka??
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-09 09:24:47autor: Zosia2014
Witam! Chce zmienić folie streczową na woreczki foliowe , gdzie mogę zamówić worki foliowe do pieczywa chodzi mi o firmę sprawdzoną i rzetelną? Mam krajalnice Lozamet i potrzebuje namiary na urządzenie do woreczków!
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-09 09:22:27autor: piekarz34
Szukam pieca gazowego do mini piekarni o wymiarach wewnętrzych ok 100x 60 - 2 lub 3 półkowego(nie znam się na piecach w zupełności, dlatego wszelkie podpowiedzi są dla mnie na wagę złota). Kath
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-09 01:19:46autor:
Mam prośbę będę potrzebował paru opisów instrukcji, DTR maszyn. Pomożecie ?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-04-08 19:24:29autor: bksufo
http://wiadomosci.onet.pl/krakow/tarnow-plonal-zabytkowy-mlyn-strazacy-nie-wykluczaja-podpalenia/ecnnb0
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2015-04-07 12:54:16autor: bksufo
Witam. Szukam dobrej i sprawdzonej firmy sprzedającej ziarna i bakalie - odbiór paletowy.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2015-04-07 09:08:19autor:
Chce kupić używany piec do piekarni zeby był do wszystkiego jaki polecacie
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-04-07 08:40:57autor: pinomal
poszukuje kółek wysokotemp. do wózków piekarniczych. fi 80, mocowane na 4 sruby. interesuja mnie oferty na 50 i na 100szt. ew. podpowiedzcie gdzie mozna to tanio nabyc...
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2015-04-06 21:39:39autor: mosciak
Witam świątecznie. Na stronce http://www.lafoiredupro.com/Pour_rotatif_Pavailler_APV_600x800_Avec_3_chariots.aspx jest piec obrotowy pavailler mam pytanie techniczne. Czy obok tego pieca stoi garownia? i czy jest możliwość odzysku ciepła z obrotówki do garowani. Chyba, że to jest chłodnia więc wtedy moje pytanie jest nieważne. 2 pytanie w komentarzu.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-04-06 06:05:11autor: bksufo
Jakie sa najczęstsze przyczyny, że tak wiele cukierni pada, a niektóre prosperuja świetnie?
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2015-04-05 19:32:05autor: olus
jak tam świąteczna sprzedaż , pochwalcie się ile ton ciast sprzedaliście ?
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-04-05 18:57:53autor: krzyżak
witam wszystkich piekarzy. zastanawiam się czy ten portal gromadzi zwykłych piekarzy czy tez pracodawców.zwracam sie do tych pierwszych z pytaniem -dołączycie do mego pomysłu by wreście założyc związki zawodowe piekarzy i powiedzięc chlebodawcom-dość wykorzystywania nas jako tania siła robocza.pytam poważnie kto sie do mnie przyłączy.czekam na wszystkich chetnych chcących wstąpić do zawiązku.
komentarzy: 48
ostatni komentarz: 2015-04-05 12:59:12autor: gebelsiwy
Poszukuje firmy zajmującej się czyszczeniem płyt parowych w piecach rrk
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-04-04 14:10:26autor:
Witam! Koledzy czym i jak czyścicie formy piekarnicze ? Druga sprawa to jak rozprowadzacie olej na blaszki i czym ? pędzlem ? pistoletem ?, czy też macie inne sprawdzone sposoby. Dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-04-03 15:32:34autor: magick44
arielnowak@interia.e Ma ktoś kontakt do tego Pana? czy to piekarnia Adam Nowak?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-04-03 14:44:14autor: bksufo
jakie są najczęstsze przyczyny, że piekarnie zamiast jakości walczą ceną.. żenada
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2015-04-01 20:58:31autor: bksufo
Witam kolegów i koleżanki! Mam zamiar zakupić nowy piec ceramiczno - rurowy ,przeglądałem oferty z kilku firm i zastanawiam się nad zakupem pieca VapoReal. Czy ktoś z was koledzy i koleżanki ma doświadczenie z tym piecem ?Jeżeli tak ,to jakie są wasze opinie na temat tego pieca. Za wszelkie informacje z góry dziękuję i pozdrawiam.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2015-04-01 20:06:39autor: magick44
Witam Czy macie jakiegoś dostawce internetowego porządnych rękawic piekarniczych ? To co kupuję w hurtowniach rozpada się po kilku miesiącach użytkowania. Kiedyś robili lepsze te rękawice. Proszę o jakieś adresy e-mail lub adresy www.
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2015-04-01 19:44:10autor: Rayban
Mam zamiar zamówić worki do pakowania pieczywa z nadrukiem, jestem chyba ostatnim na rynku który używa jeszcze zwykłych woreczków :). Nie dokonałem wyboru co do jakości tych woreczków dlatego , mam taka prośbę , czy moglibyście powpisywać skąd zamawiacie woreczki a ja już bym sie skontaktował z takowymi firmami. chciałbym porostu wybrać najlepsza ofertę. a może gdzieś jest jakiś spis firm prod worki do chleba?
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2015-04-01 11:32:09autor: kordesik
Witam, czy korzystał ktos z metody czyszczenia suchym lodem maszyn piekarniczych,pieców itp?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-04-01 11:23:25autor: kroft
Wyczytałem ogłoszenie .Zatrudnie piekarza z doświadczeniem a wiec dzwonie,,,,, ja-Halo dzien dobry dzwonie w sprawie pracy z ogloszenia szef-tak słucham Pana ja- szuka Pan piekarza jakiego i na jakich warunkach szef-takiego ktory stanie przy piecu,ciastach nie mowiac o stole czyli wszechstronnego ja-jaki jest czas pracy szef-az sie zrobi produkcje min 9 godzin ja-rodzaj umowy szef- jakas na zlecenie moze byc ja-płaca na jaka mogę liczyć u Pana szef-jezeli bedzie Pan dobry to 400zł-450zł max tygodniowo. ja-dziekuje dowidzenia Co mozna odczuc z takiej rozmowy, co sadzicie hm wydaje mi sie ze lepiej isc zebrac lub puszki zbierac niz sie ponizyc za te 1600zl
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2015-04-01 00:38:16autor: piekar73
jakie są najczęstsze przyczyny że drobnica bułki itp jest gumowa?
komentarzy: 29
ostatni komentarz: 2015-03-31 09:33:36autor: kordesik
Admin. Przeszkadzaja Ci wątki inne od branzowych? Uważasz ,że brac piekarsko-cukiernicza to buraki bez własnych poglądów?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-03-30 20:40:12autor: olus
Cena ciasta Marcinek. Po ile sprzedajecie? Lub napiszcie po ile daje konkurencja najtaniej.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-03-29 19:25:56autor: bksufo
Potrzebuje namiary na serwisanta do krajalnicy JAC z dolnegośląska
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-03-29 11:16:40autor: mario
DOBRY SZEF TO TAKI KTORY...................
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2015-03-28 20:45:48autor: piekar73
Witam wszystkich. Jestem tu nowy i w ogóle nowy w temacie piekarnictwa. Mianowicie zajmuję się izolacją bakterii mlekowych ze spontanicznych zakwasów, tak aby później dobrać idealną mieszankę bakterii mlekowych do smacznego chleba. Współpracuję z jedną piekarnią, ale nie mam z nimi stałego kontaktu, więc może Wy mi trochę pomożecie? Po pierwsze, chciałem zapytać z czego wynika niechęć konsumentów do pieczywa z drożdżami? Przecież chleb bez drożdży słabo rośnie i może być zbity, zwłaszcza na mące pełnoziarnistej (zgadza się?) Po drugie. Jakie bakterie najlepiej się sprawdzą do wypieku chleba np. na mące żytniej z pełnego przemiału? Czy bakterie amylolityczne (rozkładające skrobie) będą dobre? Czy to, że rozłożą skrobie, nie sprawi, że miękisz chleba po wypieku będzie kleisty?
komentarzy: 29
ostatni komentarz: 2015-03-28 09:10:21autor:
RAPORTY GUS- czy wy tez dostajecie raporty z GUS-u które musicie wypełniąć?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2015-03-27 12:41:02autor: Pieka_rz
Witam! Czy sprzedając chleb krojony zawijany w folie (strecz) muszę zgłosić to jako towar paczkowany do Głównego Urzędu Miar?
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2015-03-27 06:53:08autor: piekarz34
Waga chleba. Jeżeli bochenek ma napisane na etykiecie: 0,500 a waży 0,510 znakowanie jest prawidłowe? Po 2 dniach waga spada poniżej tej na etykiecie. Wpisanie w etykiecie wilg wzgl +%-
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2015-03-26 07:39:53autor: bksufo
Witam.Mam pytanie czy wydzwaniają do was z jakiegoś centrum ewidencji szkoleń kierunkowy 32.Ja im grzecznie dziękuję albo ich zwodzę.Czy ktoś wie co to za naciągacze.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2015-03-26 07:37:18autor: piekarz.abc
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
zmywarka..
piece miwe..
piec..
kasty do..
automaty do..
garownia -..
garownia -..
meble sklepowe..
piec sklepowy..
piec sklepowy..
smażalniki do..
stemplarki do..
czyszczarka do..
blachy..
garownia -..
garownia -..
linia do bułek..
mieszarka..
wynajme zaklad..
kolyski..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama