Moje konto
login:
hasło:
Praca
Forum dyskusyjne  


Serdecznie witamy na Forum,

Forum dyskusyjne przeznaczone jest dla tych z Państwa, którzy pragną poruszyć na łamach portalu interesujące ich zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, a także wyrazić swoją opinię na podejmowane na forum tematy.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL


tematy  dodaj nowy temat
Witam, Jestem amatorem piekarzem. Po prostu robię sobie chleby w domu. Chciałem się zapytać co powoduje, że chleb bez dodatku drożdży rośnie? Jeżeli nie mam w nim dodatku drożdży to co powoduje, że rośnie? Kwas?
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-10-18 11:25:32autor:
szanowna braci piekarska mam temat następujący a mianowicie - kto z was wie jakie przepisy obowiązują w produkcji peletu do palenia. zatrudniłam 4 Ukraińców i gdy zobaczyli że oddaję makulaturę a kupuję po 430zł tonę peletu. W ciągu 1 popołudnia zbudowali peleciarkę ,ze złomu przywleki beczke 200 l i tam moczą tą makulaturę, mieszają z wysuszoną trawą i trocinami. Produkują pelet, suszą i tak średnio zamiesąc jest go około 1,5 tony więc odczuwam jego znaczenie no ale zastanawiam się czy nie ma na to jakiegoś bata unijnego.Proszę o podpowiedź
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-10-18 10:10:59autor: natalia2017
Witam potrzebuję Waszej obiektywnej opinii odnośnie pieca. Na dzień dzisiejszy pieczemy chleb jasny baltonowski na RRK ale jest już dla nas za mały szukamy nowego pieca i tu moje pytanie który wybrać cyklotermik czy termoolej. Chleb produkujemy na kwasach bez polepszaczy chleb po odpieku ma bardzo dobrze wypieczone spody oraz fajną grubą skórkę na wierzchu i chciał bym aby tak zostało aby klient nie zauważył zmian pieca. Co możecie mi polecić jakie są wasze doświadczenia na co zwrócić uwagę pozdrawiam i z góry dziękuje
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2017-10-18 09:00:36autor:
WITAM co sądzicie koledzy, czy da się obecnie sprzedać średniej wielkosci piekarnie ,produkcja ok 2tony gotowego wyrobu.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-10-17 23:20:05autor: 89kris
Witam. poszukuję firmy (rzemieślnika) któremu mógłbym zlecić generalne odnowienie półautomatu do bułek FORTUNA 4. Zależy mi na rzetelnej firmie. Dzieki za wszelkie info
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-10-17 14:40:37autor: fred
Waga zakwasu. Ile waży 1 litr zakwasu?
komentarzy: 26
ostatni komentarz: 2017-10-17 08:00:28autor:
Chleb razowy z samej mąki 2000 wychodzi gliniasty.
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-10-17 07:54:34autor: zajem
Witam Produkuje bułki i wszelkiego rodzaju drobne pieczywo na odroczonym wypieku dziennie zużywam ok 40 kg mieszanki eistar z unifermu. Pytanie moje kierowane jest do osób które korzystają albo korzystały z tej firmy czy próbował ktoś robić produkcje na innej mieszance , jakie były tego efekty, jak Cena. Pomyślałem sobie ze jeżeli jakość produktu byłaby identyczna , a cena niższa to za zaoszczędzone pieniądze można kogoś zatrudnić i doszlifować produkty. Jak ktoś ma doświadczenia w tym temacie będę bardzo wdzięczny pozdrawiam
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2017-10-16 21:23:02autor: kaeste85
Witam serdecznie koleżanki i kolegów piekarzy ,zastanawiam się nad przejściem z kwasu na żurek ,co o tym sądzicie i jakie Żurownik polecacie .
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-10-15 17:18:19autor: miczaj99
Gdzie można kupić pływak mosiezny5do garownika?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-10-14 00:36:41autor: bksufo
Witam. Z powodu wypalenia zawodowego proponujemy Państwu nabycie bardzo dobrze prosperującej piekarni rzemieślniczej. Piekarnia znajduje się na pograniczu woj. mazowieckiego i łódzkiego. Istnieje również możliwość odsprzedaży rynku zbytu bez nieruchomości. Więcej szczegółów dla osób zainteresowanych prześlemy na e-mail. Wymagamy 100% dyskrecji.
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2017-10-13 19:40:53autor:
Panowie taki tamat chcialem poddac pod dyskusje: a mianowicie jakie sa wasze doswiadczenia z wypiekami na roznego rodzaju piecach. Moja produkcje cukiernicza(ciasta, drozdzowki, ciasteczka) odpiekam na piecu obrotowym(opalanym gazem) ostatnio z braku wolnego miejsca podczas produkcji, posadzilismy babki na piec hertowy duzy (cyklotermik) i powiem szczerze, ze wyszly lepsze niz z obrotowki. Jaki piec Waszym zdaniem jest najlepszy do produkcji cukierniczej?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2017-10-13 16:57:25autor: Songu
witam jak ubezpieczacie auta w firmie przy dużej ilości busow jedna szkoda z oc i kaszana , czy kupujecie ochrone znizek?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-10-13 14:20:30autor: acm11
Sprawa na dzisiaj gorąca a ostatnio idzie w górę to cena jajek jak się kształtuje u Was .Ja za jajko 52 g 28 gr chcieli 30 gr
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-10-12 10:03:14autor: mz3545
Szanowni Państwo prowadzę nie dużą piekarnię od roku sprzedaję miesięcznie na około 200tyś zł pieczywa i jeszcze nie zarobiłem nawet złotówki, proszę o podpowiedż jaką trzeba uzyskać sprzedaż aby zacząć zarabiać, czy przy takiej sprzedaży jest to w ogóle realne
komentarzy: 25
ostatni komentarz: 2017-10-11 15:33:23autor:
Mam takie pytanie do technologów tu obecnych, a może to będzie zagadka nie wiem. Potrzebuję wyprodukować sztywny półkwas z mąki T-720 w ilości 25kg. Potrzebuję dobrać do tego odpowiednią proporcję na 1 fazę przedkwasu.
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2017-10-11 09:28:22autor: piekarz_007
panowie z jakiej firmy używacie smalcu do smażenia do tej pory używałem z Łukowa ale od miesiąca kopci sie z niego niesamowicie.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-10-10 00:25:52autor: arielnowak@interia.e
Jak wyliczyć ceny pieczywa. Jak to zrobić żeby nie zaniżyć cen rynkowych nie zawyżyć i znaleźć klientów. Proszę o pomoc. Dziękuję
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-10-08 11:17:03autor: Bodzet
Dzien dobry, Chciałbym jakos przyspieszysc wytarzanie mufinek babek babeczek itd. z ciast biszkoptowych i podobnych tak samo ich nadziewanie roznymi kremami i podobnymi rzeczami. Widzialem kiedyś takie specjalne maszyny reczne do tego czy może ktoś cos po lecic na co zwrocic uwagę itd. ? Bo robienie tego zwykłym rękawem jest bardzo pracochlone i meczace a chciałbym jakos to usprawnić przyspieszyc proszę o pomoc : )
komentarzy: 11
ostatni komentarz: 2017-10-07 12:13:40autor: Harakirii
Witam ,jaka jest cena mąk teraz i z jakiego młyna polecacie, chodzi o to żeby mąka była dobra jakościowo , tzn stabilna jakość i atrakcyjna cenowo , pozdrawiam
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-10-07 01:10:47autor: ksaize
Witam Mam pytanie, chcę kupić piec, matador cyklotermik czy włoski ceramik ? Co lepsze ? Jakie każdy z nich ma wady i zalety Andrzej
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2017-10-05 23:32:07autor: Andrzej8
pytanko, jaką sprzedaż miesięczną osiągacie w sklepach firmowych, czy 20tyś netto to dużo i drugie czy 15% zwrotów ze sklepu firmowego to dużo, czy robicie przecenę po południu w sklepie czy nie sądzicie że taka przecena psuje rynek.ADAM
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-10-05 21:56:08autor:
czy sprzedając kajzerkę po 15groszy można na niej zarobić ???
komentarzy: 17
ostatni komentarz: 2017-10-02 23:06:17autor: krzyżak
Polak kupuje czeską Skodę, telefon w niemieckim T-mobile, robi zakupy w portugalskiej Biedronce i brytyjskim Tesco, przebiera się koszulkę z Zary. Siada przed koreańskim telewizorem Samsunga lub LG, ogląda prasę niemieckich wydawców i popijając piwo z grupy Heineken martwi się, że we własnym kraju nie może znaleźć dobrze płatnej pracy.
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2017-10-02 16:03:05autor: amelka25
Mąka Samopsza i Płaskurka, macie sprawdzony dostęp? Jakie ceny?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-10-02 10:34:26autor: sweetn
Witam wszystkich piekarzy. Proszę o pomoc w znalezieniu przepisu na chleb razowy ok 50 szt. Przepis na którym obecnie bazuje jest nie do przyjecia,złe proporcje,chleb okropnie się kruszy. Będę dozgonnie wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam.
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2017-09-28 23:36:38autor:
witam jakich programów używacie do fakturowania w jpk chodzi mi o bardzo szybkie wystawianie wz , ok. 100szt.dziennie , do tej pory używamy subiekta s4
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-09-28 06:49:33autor:
Czy jest jakiś sposób żeby w jagodziankach z ciasta drożdżowego nie robiła się w środku dziura.Robię luźne ciasto i składam je w kształcie pieroga
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2017-09-27 23:42:09autor:
Witam poszukuje tasmy hot press stamp do wybijania daty,czarna z kalka ,gdzie moge taka dostac ? prosze o info!!
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-09-27 19:53:26autor: peter123
Czy ktos z Was uzytkuje urzadzeniet Unifiller Elf 400 jaki macie kompresor do tego urzadzenia .
komentarzy: 7
ostatni komentarz: 2017-09-27 00:15:31autor: mz3545
Witam.Chciałbym zmodernizować prodykcje chleba.Podpowidzcie co zrobić myślałem o dzielarce na kęsy i stożku.Co myślicie może coś podpowicie tylko sensownie i w miare rosądne pieniądze.jesteśmy małom piekarnią .Dziękuje i pozdrawiam.
komentarzy: 19
ostatni komentarz: 2017-09-26 18:53:52autor: tusiu-adas
Uwielbiam ciastka z czekoladą, a najlepszy producent dla mnie to http://www.tago.com.pl/. Świetne mają.
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-09-26 10:32:19autor:
Jakich srodków myjaco dezynfekujacych uzywacie w piekarni do mycia sprzetu czy komory zaladunkowej samochodów.Stosujecie specjalistyczne preparaty czy ogólnodostępne srodki czystosci
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-09-24 15:31:18autor: jacekp
Proszę o kontakt z firmą wprowadzajaca hacap w piekarniach jesteśmy z malopolski
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2017-09-23 11:38:01autor: jmazaj
Maszynka do kulek serowych i gniazdek sprzedam może ktoś zainteresowany ?
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-09-23 09:19:45autor: piwek
Czy przy produkcji ok 10tys. bułek zwykłych (kajzerka, cięta, poznańska) opłaca się zakup linii? Jeśli tak, to gdzie szukać? Nowe to budżet z tego co się orientuje rzędu 150-180 tyś. euro. Słusznie nie mieści mi się to w głowie? Na jakie elementy należy zwrócić uwagę przy zakupie używanej dzielarki fortuna automat?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-09-22 12:32:26autor: Beef
Poszukuję pracy 15 lat doświadczenia. Głównie deserownia i torty. Możliwość relokacji. Tylko Polska. Samodzielny. Wysyłam video-CV. Dodatkowe pytania można zamieszczać pod postem.
komentarzy: 12
ostatni komentarz: 2017-09-22 09:37:00autor:
Witam potrzebuje namiary na firmę handlującą papierem do pieczenia o wymiarach 58x98
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2017-09-21 22:43:43autor: bksufo
Ile u Was zarabia mistrz piekarstwa z 20 letnim stażem....u mnie w zakładzie 5 200 zł netto
komentarzy: 18
ostatni komentarz: 2017-09-21 16:07:35autor: piekar73
Szukam kogoś kto odpłatnie ustawi i uruchomi linie Kemper Quadro do kwadratowych bułek.Taka jak na filmie. Kompletna w dobrym stanie. Warmińsko Mazurskie. Nocleg zapewniony https://www.youtube.com/watch?v=D9yLyOQGQ-o
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-09-20 22:21:23autor: Aslan
witam jakiej drukarki do etykiet na pieczywo używacie i jaki jest koszt takiej maszyny?a jaki koszt papieru ?
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2017-09-20 22:17:30autor: adziu6
Mam pytanie gdzie kupujecie nowe szczotki do czyszczarki blach marki Jeros bezrantowa Czy tylko pozostaje Hert
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2017-09-20 22:12:02autor: mz3545
Witam, do dzisiaj byłem przekonany o tym, że Polska Norma PN-A-74104:1986 Pieczywo -- Pobieranie próbek i kontrola jakości obowiązuje. Okazuje się, że chyba jednak nie. Czy ma ktoś wiedzę na jakiej podstawie prawnej określa się sposób poboru próbek pieczywa do kontroli jakości?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-09-20 18:22:00autor: Gwidon 321
Dzień dobry. Potrzebuje przedsiębiorców do konsultacji oferty odstąpienia cukierni z kawiarnią. Na moje oko jest z czego się pośmiać. Mam ofertę i zdjęcia plus Facebookową stronę. Proszę o wycenę z Waszej strony i wytknięcie wszystkich minusów. Ofertę wysyłam na maila.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-09-19 16:58:18autor:
Czy ktoś z braci piekarskiej robi chleb na liściu kapusty. jestem zainteresowana produkcją takiego chlebka. czy ten chleb jest foliowany razem z tymi liśćmi ?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2017-09-18 14:50:30autor: amelka25
Witam produkuje pączki na fortunie ale chce to zmienic. I zastanawiam sie czy Multimatic czy Koenig? Jakie sa wasze rady i doświadczenia ? Który lepszy ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2017-09-18 14:08:01autor: aniam881
witam.kupiłem oplawy led dedykowane do sklepów piekarniczych.barwa światła to jakiś żart.pieczywo ma nieapetyczny wygląd ,a nie oto chodziło .cena jednej oprawy to ponad 700zł .philips ekostyle fresh food champagne.nie polecam !
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2017-09-18 07:46:08autor: brzoza18-6
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Ogłoszenia
najnowsze
wałkownica..
miesiarka..
miesiarka masz..
miesiarka masz..
mieszałka xun..
miesiarka..
miesiarka..
miesiarka ibis..
mieszałka vmi..
ekspresy do..
[048] piec..
miesiarka..
miesiarka masz..
miesiarka ibis..
[047] piec..
diosna +2..
autosklep..
krajalnice do..
mieszałka ..
mieszałka w&p..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama