Moje konto
login:
hasło:
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Praca - jobs.pl
Praca
Forum dyskusyjne  



Dział ten przeznaczony jest dla tych z Państwa, którzy pragniecie poruszyć na łamach portalu PIEKARNIE.PL interesujące Was zagadnienia, uzyskać poradę od innych Użytkowników, lub włączyć się do prowadzonych dyskusji.

Gorąco zachęcamy do aktywnego udziału w forum i życzymy owocnej wymiany poglądów!

Zespół PIEKARNIE.PL

tematy  dodaj nowy temat
Potrzebna Dobra receptura na Ciasto francuskie!!!dużą ilość ile razy walkowac itp.
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2014-09-22 21:50:07autor: czeladnik2007
witam poszukuje pracy w piekarni lub cukierni jako cukiernik w warszawie lub bliskich okolicach podpowie ktos gdzie mozna dobrze i uczciwie zarobic z gory dziekuje
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-22 14:24:22autor:
dzisiaj dostawa mąki w górę 500-1,00 zł netto 750-0,93 zł netto jak to jest że zboże : żyto 370 zł tona pszenica 550 zł tona a mąki do góry podajcie swoje ceny. pozdrawiam
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-09-21 21:04:55autor: amelka25
bardzo chetnie pomoge piekarnią wprowadzić nowy asortyment do swych zakładów pracy oczywiście za symboliczną opłatą.posiadam bardzo wiele sprawdzonych receptur
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-09-21 20:49:53autor: dragonpita
Odnośnie pieca ceramicznego a właśnie jestem w trakcie jego stawiania , nurtuje mnie jeden szczegół , mianowicie do izolacji tegoż pieca użyta zostanie wełna dachowa i nie jestem przekonany co do tego rozwiązania. Oczywiście firma która ten piec stawia twierdzi że to sprawdzone rozwiązanie i nawet po upływie kilkunastu lat ta wełna doskonale się sprawdza. Może ktoś ma wiedze na ten temat?
komentarzy: 9
ostatni komentarz: 2014-09-21 11:48:32autor: Leszek26
Etykiety na chleb..... Jaką drukarnie polecacie
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-09-20 16:40:53autor: bulek666
Chce kupić piec ale najbardziej jestem za ceramikiem co wy na to,jakie macie doświadczenie ,opinie sugestie ,prośba zeby nie nadepnąć na minę .Za komentarz dziękuje sprzedawcą ,handlowcą i akwizytora chce poznać opinie ludzi którzy użytkują te piece Pinomal
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-18 21:49:42autor: pinomal
Witam. Mam problem z jednym z moich stałych dostawców mąki (jakość) i chciałbym go wymienić na inny młyn. Nie bardzo wiem jaki wybrać bo od kilkunastu lat bazuję na stałych dostawcach. Prosiłbym o podpowiedź w powyższej kwestii. Kto jakościowo przoduje w Polsce południowej? Ilość tego dostawcy nie była duża (ok. 60 T miesięcznie) ale mimo to chciałbym spróbować. Z góry dziękuję za podpowiedzi
komentarzy: 16
ostatni komentarz: 2014-09-18 17:39:25autor: fred
Witam wszystkich dostałem dotację na piec i teraz pytanie jaki byście polecili piec mogę kupić nowy albo używany - to pierwsza kwestia druga jaki?? - termoolejowy, rurkowy czy inny Będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam
komentarzy: 50
ostatni komentarz: 2014-09-18 15:34:57autor: kaeste85
Musicie to obejrzeć http://www.sadistic.pl/pracownik-miesiaca-vt316863.htm
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-18 13:16:27autor: bksufo
Witam Jakie taryfy energetyczne macie w swoich zakładach ? Przy założeniu, że posiadacie wypiek dzienny i nocny.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-18 12:44:01autor: Rayban
Przedstawiciel handlowy mąka pszenna, żytnia Dolnośląskie Młyny S.A. Tel : 695 258 735 Zapraszam do współpracy Maciej
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-18 12:43:18autor: przedstawiciel.mlyn
Jest CUDNIE!!!:)
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-09-18 12:42:43autor: rafal1a3
witam w jakich cenach sprzedajecie ciastka ręcznie robione, interesuje mnie cena za 1 kg ciastek. moja cena to 13 netto za kg jak leci każdy rodzaj pozdrawiam
komentarzy: 8
ostatni komentarz: 2014-09-18 12:40:09autor: amelka25
witam mam pytania jak najłatwiej i najszybciej ściągnąć długi od kontrahenta co nie płaci za pieczywo
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-09-18 12:38:22autor: marios222
Jak bardzo można skrzywdzić kogoś opina na forum. Pracuje od niedawna w piekarni W Roztoce i polecam tutaj prace. Może i jest nerwowo ale jest dużo pracy i trzeba wykonać wszystko na czas bo wiadomo kierowcy maja dlugie trasy. Zarobki hmmmm jak jesteś dobry to zarobisz
komentarzy: 50
ostatni komentarz: 2014-09-17 14:27:22autor: Malwina
Pasteryzacja chleba bezglutenowego i pordukty bezglutenowe. Witam nie bawem otwieramy piekarnie i cukiernie w której nie uzywany cukru, glutenu, i mleka. Problem jest w tym że chleb bezglutenowy dość szybko czerstwieje max 2 do 3 dni, chcę aby ten termin wydłóżyć nawet do 6 dni. Wiem że procesem pasteryzacji, ale co jest do tego potrzebne chodzi mi o urządenia, materiały itp. Poszukuje także dostawców daktyli, amarantusa ziarno i ekspandowanego, mąki bezglutenowej, opakowań do chleba i wyrobów cukierniczych takich jak cisatka kruche, muffinki. Proszę jeśli macie sprawdzonych dostawców podzielcie sie kontaktem. Pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-16 20:12:30autor:
Poszukuję firmy / osób zajmujacych się przeliczaniem wartości odżywczej i energetycznej produktów - chleba i ciast....pozdrawiam
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-16 20:05:02autor: padalec_
Witam.Potrzebuję recepturę,sugestie , propozycje na tradycyjną bułkę żytnią z przewagą żyta. Tak, aby w klasyfikacji pieczywa była deklaracja jako (pieczywo żytnie).Za wszelkie podpowiedzi , dziękuje.
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-16 10:23:55autor: W&W
IBIS witam czy ta firma istnieje czy nie , bo z tego co wiem to ogłosili upadłość , ale na necie znalazłem ich stronkę . potrzebuję kupić maszynę ms
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-09-15 19:21:16autor: amelka25
Jaki mieszacz wody kupić i z jakiej firmy?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-15 09:42:46autor: gpmorgan
http://pytamy.pl/kat,6,title,co-sie-robi-z-pieczywem,pytanie.html
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-15 08:51:06autor: acm11
interesuje mnie maszyna do produkcji bułek na hot dogi francuskie . czy orientujecie się gdzie można kupić taką drylownicę do bułek ?
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-12 10:11:42autor: amelka25
Witam Szukam kotła do XUN może wie ktoś gdzie można kupić ?
komentarzy: 10
ostatni komentarz: 2014-09-10 11:15:12autor: kacper2663
LOZAMET KRAJALNICE jakie opinie kroje dziennie 700szt
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-09-06 16:38:44autor: PIMPEK2
Kupie wagę szalkową 5-10 kg tel 502595720
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-05 22:08:23autor: bodexal
Witam kolegów, potrzebuje mechanika do krajalnicy który dojedzie do mnie do firmy. Województwo łódzkie okolice Wielunia, z góry dziękuje.
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-09-05 11:28:38autor: bulek666
Poszukuję osoby-serwisanta do zaprogramowania maszyny do ciastek Delta DOSS 400 TFX. tel 503 154 486
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-03 10:59:44autor:
Witam Mam problem z chorobą ziemniaczaną jak z tego wybrnąć proszę o pomoc kwasy stawiam naturalne (zaczątek półkwas kwas i ciasto) żadnych prochów Pozdrawiam
komentarzy: 4
ostatni komentarz: 2014-09-03 08:18:38autor: RAFII44
tak tak skoro nie ma sie srodkow na utrzymanie piekarni to poco ludz przyjmuja sami robic zobacza co to jest za praca 350zeta to na puszkach sie wiecej zarobi jeden koles z sosnowca tygodniuwki placi 550ale daje ino ta koncuwke tzn 50zeta a reszta w nie pamiec az kiedys dostanie w ryj od kogos i pip itd coraz gozej jest pozdrawiam
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2014-09-02 19:12:28autor: piekarzyk74
Pytanie do pracodawców z podlasia: jakie stawki oferujecie piekarzom: ciastowym, stołowym, piecowym a jakie osobom przychodzącym do pracy do przyuczenia na piekarza?? Serdecznie dziękuję za normalne odpowiedzi.
komentarzy: 2
ostatni komentarz: 2014-09-02 15:42:09autor: gosc_niedzielny
Pilnie kupie używane kosze piekarnicze! Wołomin tel. 503 177 606
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-02 09:32:56autor: trepek
Nie jest źle- jak Unia ŚLE!:)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-01 16:30:43autor: rafal1a3
Co sądzicie o piecach agiv forni?? Jaka jakość wypieku oszczędność awaryjnosc serwis będę bardzo wdzięczny
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-09-01 13:02:18autor: skater
witam czy ktos z was pracowal w piekarni kolo wroclawia caly czas sie oglaszaja na tej stronce poczatek numeru 504 bo do mnie dzwonil i mam tam jechac do pracy dosc mi sie to dziwne wydaje cos tam musi byc nie tak skoro ludzi nie maja caly czas pozdrawiam napiszcie cos na ten temat
komentarzy: 13
ostatni komentarz: 2014-09-01 00:50:43autor: piekarzyk74
Witam,nikomu nie proponuje podjęcia pracy w miejscowosći Roztoka choc ogłoszenie jest cały czas aktualne jeden wielki burdel ciagłe awantury ze strony włascicielki piekarni do tego głodowe zarobki zapierdol po 15 godzin za 350zł tygodniowo to jest normalnie wyzysk i niewolnictwo,dlatego nie radze wyjazdu na tą pipiduwe.
komentarzy: 15
ostatni komentarz: 2014-09-01 00:45:57autor:
dzieciaku tu zaden z tych glupkow nie na pojecia o piekarstwie ani cukiernicttwie,to 80% pajacuw co chca troche kasy zarobic ,ale zaden szanujacy sie piekarz nie pujdzie robib za 8 zl,tylko jakis huj ja mam 22 lata praktyki i gadam z tymi baranami 15 zl gogzinia plus chata nie pasuje biez glupka za 7 zl niech jebie a te kurwy do turcjii lataja za nasza krwawice, chlopie pomysl na wodzie m robisz jaki to zysk jak na czarno roboisz
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-08-31 19:02:54autor: lolek100
uwaga na piekarnie w rowach kolo slupska tadeusz cyman ,to zlodziej i oszust wiezi ludzi i nie wyplaca kasy!!!!!!ostrzegam wszystkich i ostrzegam firmy zaprzestancie wspol pracy z tym gosciem ,oszukuje ludzi na kazdym kroku!na sezon zatrudnia ludzi i zamyka na klucz nie wyplaca ludzi nie placi zwykly oszust
komentarzy: 20
ostatni komentarz: 2014-08-31 16:30:28autor:
poszukuje pieknej,zmyslowej cukierniczki,ktora potrafi robic lody :Phaha...ciekawe czy ta nizej,,znalazla swojego ksiecia??hmm..pozdro
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-31 15:11:32autor: scunthorpe
Szanowni panstwo,powinnismy z rozwaga i pewnym swego..pietnowac zle firmy oraz ludzi ktorzy w jakikolwiek sposob nas oszukali lub zalegaja nam z platnoscia..uwazam sam osobiscie iz takich ludzi nalezy jak najbardziej pietnowac..lecz pamietajmy iz to tylko nie pracodawcy maja wine..lecz takze piekarze..pijaki..choleryki...itp itd..kazdy mysli iz w nowej pracy bedzie rzadzil..i bedzie wyjatkowa osoba :)..lecz jest takie madre powiedzenie..wdales sie miedzy wrony,,,kracz jak i ony :)..kocham swoj zawod..kocham zapach chleba i pieczywa..ciesze sie iz moja praca karmie i napelniam zoladki ludzi ktorzy nie maja zielonego pojecia o tym,,jak wiele trudu potrzeba by oni wstali rano i kupili to co potem i niewyspaniem innych udalo sie stworzyc...lecz zawsze bedzie tak,,iz nie bede tolerowal..zlodziei.kanciarzy lub ludzi..ktorzy oszukuja innych...to mojue zdanie na ten temat...pozdrawiam serdecznie Artur..moj nr +31626815915..masz pytania..zadzwon..nie ma mnie na necie przez jakis czas :)
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-31 15:07:49autor: scunthorpe
Witam, podpowiedzcie koledzy jak rozwiązać problem z koszami. Mam tak, że kierowcy wywożą pieczywo i nie wszystkie kosze do mnie wracają. Są punkty gdzie kosze zbierane są od razu a są takie, gdzie trzeba je zostawić. Potem kierowca nie wie ile wziął i po czasie widzę moje kosze ukradzione przez konkurencję. Jak macie to rozwiązane u siebie? Macie jakąś wydawkę koszy? Potrzebuję jakiegoś mądrego systemu rozliczania kierowców i sklepów z koszami. Każda podpowiedź będzie pomocna. Z góry dziękuję za pomoc
komentarzy: 23
ostatni komentarz: 2014-08-30 18:26:42autor: Redek
Witam szukam mieszałki spiralnej z kotłami lub diosny miksera z kotłami z mieszadłami jak dwie ósemki może ktos ma taką maszynę na zbyciu?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-29 20:20:31autor: andrzej70
Jesteśmy Producentem Brykietu Drzewnego .Chętnie nawiążemy współprace z Piekarnią na odbiór brykietu. Cena 410zł/netto za tonę w workach Big Bag Mozliwy Transport z naszej strony 601593535 Firma mieści się w wielkopolsce Czerniejewo 62-250
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-29 20:08:13autor: rob-wil.com@wp.pl
Witam, szukam namiarów na firmę sprzedającą biąłe spodnie z gumką i t-shirty dla piekarzy, najlepiej lekkie, z cienkiego materiału. Zna ktoś?
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-08-29 15:22:59autor: Redek
Witam. w jakiej cenie sprzedajecie bułkę tartą w hurcie.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-08-29 15:21:14autor: pawel.
witam mam u siebie ceramika na pellet. doczepił się do mnie UDT i chcą pozwoleń. czy ktoś się może orientuje, czy są potrzebne takie. z góry dziękuję za podpowiedzi.adam
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-29 14:10:20autor: piekarniaadam
Witam Gdzie kupujecie kółka wysokotemperaturowe do wózków obrotówki ?
komentarzy: 6
ostatni komentarz: 2014-08-29 00:26:20autor: Rayban
Ma ktos z Was u siebie wałkownicę firmy Izomatik ?
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-28 18:20:20autor: Pieka_rz
witam,mam pytanie dotyczace HACCP czy robil ktos z was specyfikacje produktu np.chleba razowego lub eklerow czy innych ciast. MAm caly wprowadzony ,a juz sie czepia ,ze jeszcze specyfikacja produktu jest potrebna a o badaniach nutrition juz nie wspomne!!masakra jakas
komentarzy: 0
ostatni komentarz: 2014-08-28 16:37:28autor: simkin
Szanowni Piekarze. Czy stawiacie kwasy bezpośrednio z żurków?? Jeżeli tak ile czasu powinien stać żurek aby można było z niego postawić kwas i jakie parametry powinien on posiadać. Potrzebuję tak robić bo mam 12 godzinną przerwę w produkcji- do tej pory przychodził któryś z nas i wyprowadzał kwasy od przedkwasu. Z góry dziękuję.
komentarzy: 3
ostatni komentarz: 2014-08-27 11:00:40autor: gosc_niedzielny
ŻNIWA ..... a jak kształtują sie ceny mąki ?
komentarzy: 14
ostatni komentarz: 2014-08-27 08:54:31autor: NN
szukam do stałego związku kawalera 37-42 lat bezdzietnego domatora powyzej 175 cm z kraju wsi zagranicy ,panna z pomorza
komentarzy: 5
ostatni komentarz: 2014-08-26 10:08:54autor:
Magnetyzery -Magnesy czy na sól co lepsze czy ktos ma sprawdzone zdanie i doswiadczenie w tym temacie Chodzi o usuwanie zanieczyszczen z wody kamienia etcera
komentarzy: 1
ostatni komentarz: 2014-08-26 07:57:35autor: bogdan561
  dodaj nowy temat

Jeśli wybrany temat nie cieszy się zainteresowaniem gości portalu (od ostatniego komentarza upłynie więcej niż 30 dni), wątek znika z listy tematów.
Forum dyskusyjne jest platformą wymiany informacji pomiędzy Użytkownikami PIEKARNIE.PL. Wszelkie uwagi i pytania do redakcji portalu prosimy zgłaszać tutaj. Wpisy niezgodne z przeznaczeniem Forum (np. ogłoszenia handlowe, komentarze obraźliwe, wątki osobiste i niezwiązane z tematyką piekarsko-cukierniczą) będą usuwane z listy tematów. Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych na forum.


Katalog firm
Piekarnie.pl - reklama w branży piekarsko cukierniczej
Ogłoszenia
najnowsze
rózgi do..
rózgi do..
rózgi do..
rózgi do..
zaopatrzenie..
duda backery..
serwis maszyn..
oferta dla..
zmiana..
linia koenig ..
piec piekarski..
cukiernik..
..
..
..
..
sprzedam..
przesiewacz..
silosy do mąki..
wyposazenie..
Strona główna | Uwagi w sprawie serwisu | E-mail / www | Regulamin portalu | Reklama